Hp's frustratie topic

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PennyPenny 3 doggies

honden foto van Penny

Penny zou aankomende zaterdag naar de fysiotherapeut gaan, ik vraag me af hoe het daar mee zit. Het zou echt heel erg vervelend zijn om dat te moeten uitstellen aangezien ze het nu wel echt nodig heeft.

 

Ik hoop dat de mensen die wel naar buiten gaan zich nu ook weer meer aan die afstand gaan houden. In het dorp gaat het nu goed, dankzij Penny's muilkorf, maar in het recreatiegebied lopen mensen vaak zo dicht langs mij dat ze me bijna aanraken.

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Penny zou aankomende zaterdag naar de fysiotherapeut gaan, ik vraag me af hoe het daar mee zit. Het zou echt heel erg vervelend zijn om dat te moeten uitstellen aangezien ze het nu wel echt nodig heeft.
 
Ik hoop dat de mensen die wel naar buiten gaan zich nu ook weer meer aan die afstand gaan houden. In het dorp gaat het nu goed, dankzij Penny's muilkorf, maar in het recreatiegebied lopen mensen vaak zo dicht langs mij dat ze me bijna aanraken.
  "

Ik zou morgen even bellen.

Over het afstand houden met mensen, zelf stil gaan staan en afstand nemen werkt het beste, mijn ervaring is dat mensen dan denken, oooh jaa!! afstand.

Werkt prima met mensen die de flex niet goed gebruiken, ik wacht tot ze de hond helemaal binnen halen, en ze doen het nog ook.

honden page profiel PennyPenny 3 doggies

honden foto van Penny

" Ik zou morgen even bellen.
Over het afstand houden met mensen, zelf stil gaan staan en afstand nemen werkt het beste, mijn ervaring is dat mensen dan denken, oooh jaa!! afstand.
Werkt prima met mensen die de flex niet goed gebruiken, ik wacht tot ze de hond helemaal binnen halen, en ze doen het nog ook. "

Ik ben hier altijd de enige die afstand neemt en op sommige paden is dat niet voldoende. Als de mensen de er langs moeten dan gewoon met z'n tweeën of drieën naast elkaar langs lopen is er geen 1,5 meter afstand, vaak nog niet eens 1... Een tijdje geleden werden mensen zelfs geïrriteerd toen ik naast een heel smal paadje bleef wachten zodat ze er langs konden. Zij gingen ook stil staan, bleven mij een tijdje aanstaren en vroegen daarna boos welke kant ik op moest. Ik legde vervolgens uit dat ik vanwege corona hun ruimte wilde geven, het duurde even voordat ze het begrepen maar toen waren ze plotseling heel vriendelijk.

 

Hier werkt het ook niet tegen mensen die een flexi gebruiken. Die lopen langs met de flexi op korte stand om naast ons het knopje los te laten zodat hun hond bijna op Penny duikt, ook als ze de muilkorf draagt. Soms vraag ik me echt af of ze wel hersenen hebben. Zo ver mogelijk van het pad af gaan staan, Penny achter mij laat zitten aan een korte riem met een duidelijke 'laat het' en de muilkorf gebruiken lijken mij hele duidelijke signalen.

Ik denk dat het mensen niets kan schelen omdat ze klein is. Jij hebt een grote hond en meestal zie ik de mensen waar ik last van heb hun hond wel bij zich houden/aanlijnen als er een grote hond aan komt. Niemand neemt Penny serieus.

 

Bellen ga ik morgen inderdaad ook doen, als het niet doorgaat kan ik dan ook meteen een nieuwe afspraak maken

honden page profiel PennyPenny 3 doggies

honden foto van Penny

Ik zag net op instagram dat de fysiotherapeut gewoon door gaat, de afspraken verlopen alleen wel anders. Ik mag er niet bij zijn tenzij het niet anders gaat, dan op 1,5 meter afstand. Ik denk dat het wel goed komt als ik er niet bij ben, maar fijn vind ik het niet. Het is de eerste afspraak dus ik blijf er liever bij.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Ik zag net op instagram dat de fysiotherapeut gewoon door gaat, de afspraken verlopen alleen wel anders. Ik mag er niet bij zijn tenzij het niet anders gaat, dan op 1,5 meter afstand. Ik denk dat het wel goed komt als ik er niet bij ben, maar fijn vind ik het niet. Het is de eerste afspraak dus ik blijf er liever bij. "

Oow ja, dat lijkt me ook niet fijn, maar je zegt het is echt nodig, dus wat dubbel voor je.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

honden page profiel AizenAizen 3 doggies

honden foto van Aizen

Mijn frustratie mijn stomme ex die Aizen heeft laten castreren om verkeerde redenen hp-frusty yell

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

" Mijn frustratie mijn stomme ex die Aizen heeft laten castreren om verkeerde redenen   "

He bah !! 

hebben jullie co-ownerschap? 

honden page profiel AizenAizen 3 doggies

honden foto van Aizen

" He bah !! 
hebben jullie co-ownerschap?  "

Nou niet vast op papier. maar kan hem wel zien wanneer ik wil.

En ik heb niks tegen castratie maar wel als het om verkeerde redenen gedaan wordt. Hij weet ook donders goed dat ik het er niet mee eens ben maar aangezien hij niet meer bij mij woont heb ik er niet zoveel meer over te zeggen helaas.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Mijn frustratie mijn stomme ex die Aizen heeft laten castreren om verkeerde redenen   "

Ooh wat een rotstreek!! Daar zou ik ook flink van balen!

honden page profiel AizenAizen 3 doggies

honden foto van Aizen

" Ooh wat een rotstreek!! Daar zou ik ook flink van balen! "

Jah ik hoop echt dat hij niet teveel veranderd want het is zo'n fijne hond 

honden page profiel BrownieBrownie 3 doggies

honden foto van Brownie

Brownie had diarree, gisteren was het weer weg, maar vannochtend weer een keer. Nu probiotica meegekregen en als het vrijdag niet weg is weer langs de DA. Ze is ook super gestresst nu, wordt maar niet rustig. Ik maak me ongerust, hoop maar dat het door haar tandjes komt. 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

Frustratie: hond is zó'n kieskeurige eter. Dat ik hem soms ook gewoon brokken geef, want alleen kvv sochtends en savonds raakt hij ook op uitgekeken. En als hij een poosje brokken heeft gehad, is zijn ontlasting gelijk een stuk slapper. Ik heb nu 3 dagen ontlasting verzameld en laat het vanmiddag voor de zekerheid ook maar weer checken bij de DA op giardia. Ondertussen geef ik hem ook voorlopig gewoon echt alleen maar weer kvv. Laten we hopen dat hij in elk geval negatief test op giardia en dat de slappe ontlasting 'gewoon' komt door de brokken.. 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Mijn frustratie mijn stomme ex die Aizen heeft laten castreren om verkeerde redenen   "

Jeetje wat vervelend! Nare streek.. 

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Nou prrrrfffft ik ben echt verontwaardigd. D'r loopt bij ons in het dorp een wat oudere man met twee labradors die zich heel slecht gedragen. Hij heeft ze altijd aan de lijn dus in die zin veroorzaken ze geen overlast, maar ze trekken enorm en als ze een andere hond zien, dan trekken ze gigantisch, gaan op hun achterpoten staan, hijgen, trekken de arme man half de weg op, echt een gevecht om ze bij hem te houden. Helemaal over de flos. Het is vrij irritant want omdat zijn honden zo extreem op andere honden reageren, reageren honden ook terug op die van hen. Mijn hond is bijv. wat bang voor ze, maar sommige andere honden in het dorp kunnen er wat agressief op reageren. Voor de man zelf lijkt me dit ook vreselijk, maar het is al jaren zo dus blijkbaar heeft hij geen zin om het trekken eruit te trainen óf om ze moe te maken zodat ze niet zo heftig overal op reageren.

 

Nou goed, moet ie zelf weten. Maar nu spreekt ie me net geërgerd aan dat Kim aan de lijn moet. Wat inderdaad technisch gezien zo is. Maar omdat ze 16,5 is en op dit moment heel instabiel op haar pootjes staat, hebben we haar eigenlijk altijd los, ook in het dorp. Ze raakt namelijk uit balans van zowel het gewicht van een gewone lijn, als van de lichte druk van de uitlooplijn. Ze loopt max 2 km per uur en ze blijft superbraaf bij ons, dus het veroorzaakt geen ongelukken oid. Maar hij heeft wel gelijk, eigenlijk moet het. Dus ik zeg "ja klopt, maar ze is zo instabiel dat de lijn haar omver trekt. Vandaar dat we haar toch loslaten."

Man benadrukt: "Ze moet aan de lijn, dat is de wet," wat geërgerd.

Ik herhaal: "Ja klopt, we lopen bewust het risico op een boete. Maar ze is dus te instabiel met de lijn."

 

Nou, gaat ie een tijdje door, dat hij me een boete zou geven als hij kon, ik van, ja dat mag. "Je kunt wel leuk je eigen gang gaan..."

Ik herhaal dat ze dus instabiel is en de lijn niet goed werkt, maar ben er wel een beetje klaar mee.

 

Hij: "Ik heb er last van dat je hond losloopt."

Nou word ik geïrriteerd, want hoezo heeft hij er last van, mijn hond blijft bij mij op de stoep en doet niks. Dus ik zeg iets van: "Ik heb er last van dat uw honden zich niet gedragen, daar zeg ik toch ook niks van?"

"Mijne zijn aan de lijn."

"Maar ze gedragen zich niet."

"Omdat jouw hond losloopt."

 

Nou en dáár ben ik dus verontwaardigd over he! Hij heeft gelijk, en hij mag het ook best stom vinden dat wij ons niet aan de wet houden. Maar het ligt dus echt niet aan dat Kim los is dat zijn honden zich niet gedragen; ze gaan altíjd over de flos, of een hond nou los is of vast, en bij ze in de buurt of niet - zodra ze een hond zien op 10 meter afstand gaan ze al rukken aan de lijn en hijgen en idioot doen.

Dus toen zei ik geïrriteerd "Nee, ze doen zo omdat ze een hond zien". Hij geërgerd weg, ik geërgerd doorlopen.

 

Zo stom. Ik snap heus wel dat hij het niet leuk vindt, en als we ooit een boete krijgen dan accepteren we dat ook. Ons gasthondje laten we écht niet loslopen op straat (terwijl hij goed bij ons zou blijven al), dat hoort niet. Maar die man ziet toch ook dat a) Kim superwankel staat op het moment, b) ALTIJD vlakbij ons blijft, c) stokoud is en heel sloom? Ik bedoel, heb je dan én totaal geen medeleven, én ga je nou serieus doen alsof je honden zich niet totaal misdragen als Kim aan de lijn had gezeten? (Ter info; in tijden van stabielere pootjes is ze wel aan de lijn, en dan gaan die honden óók totaal over de flos. Ze komen elkaar al jaren tegen en nog nóoit hebben die honden haar genegeerd, of de andere honden in de buurt. Man heeft ook nog nooit een woord gewisseld, ook toen Kim nog niet zo oud was en we ons dus gewoon keurig aan de wet hielden...)

 

Prrrrfffft. Ik vind het zo onterecht om hun wangedrag op Kim af te schuiven he. Zij deed niks, ze wilde alleen een beetje voor ze wegrennen omdat ze dus wéér lijp deden.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Nou prrrrfffft ik ben echt verontwaardigd. D'r loopt bij ons in het dorp een wat oudere man met twee labradors die zich heel slecht gedragen. Hij heeft ze altijd aan de lijn dus in die zin veroorzaken ze geen overlast, maar ze trekken enorm en als ze een andere hond zien, dan trekken ze gigantisch, gaan op hun achterpoten staan, hijgen, trekken de arme man half de weg op, echt een gevecht om ze bij hem te houden. Helemaal over de flos. Het is vrij irritant want omdat zijn honden zo extreem op andere honden reageren, reageren honden ook terug op die van hen. Mijn hond is bijv. wat bang voor ze, maar sommige andere honden in het dorp kunnen er wat agressief op reageren. Voor de man zelf lijkt me dit ook vreselijk, maar het is al jaren zo dus blijkbaar heeft hij geen zin om het trekken eruit te trainen óf om ze moe te maken zodat ze niet zo heftig overal op reageren.
 
Nou goed, moet ie zelf weten. Maar nu spreekt ie me net geërgerd aan dat Kim aan de lijn moet. Wat inderdaad technisch gezien zo is. Maar omdat ze 16,5 is en op dit moment heel instabiel op haar pootjes staat, hebben we haar eigenlijk altijd los, ook in het dorp. Ze raakt namelijk uit balans van zowel het gewicht van een gewone lijn, als van de lichte druk van de uitlooplijn. Ze loopt max 2 km per uur en ze blijft superbraaf bij ons, dus het veroorzaakt geen ongelukken oid. Maar hij heeft wel gelijk, eigenlijk moet het. Dus ik zeg "ja klopt, maar ze is zo instabiel dat de lijn haar omver trekt. Vandaar dat we haar toch loslaten."
Man benadrukt: "Ze moet aan de lijn, dat is de wet," wat geërgerd.
Ik herhaal: "Ja klopt, we lopen bewust het risico op een boete. Maar ze is dus te instabiel met de lijn."
 
Nou, gaat ie een tijdje door, dat hij me een boete zou geven als hij kon, ik van, ja dat mag. "Je kunt wel leuk je eigen gang gaan..."
Ik herhaal dat ze dus instabiel is en de lijn niet goed werkt, maar ben er wel een beetje klaar mee.
 
Hij: "Ik heb er last van dat je hond losloopt."
Nou word ik geïrriteerd, want hoezo heeft hij er last van, mijn hond blijft bij mij op de stoep en doet niks. Dus ik zeg iets van: "Ik heb er last van dat uw honden zich niet gedragen, daar zeg ik toch ook niks van?"
"Mijne zijn aan de lijn."
"Maar ze gedragen zich niet."
"Omdat jouw hond losloopt."
 
Nou en dáár ben ik dus verontwaardigd over he! Hij heeft gelijk, en hij mag het ook best stom vinden dat wij ons niet aan de wet houden. Maar het ligt dus echt niet aan dat Kim los is dat zijn honden zich niet gedragen; ze gaan altíjd over de flos, of een hond nou los is of vast, en bij ze in de buurt of niet - zodra ze een hond zien op 10 meter afstand gaan ze al rukken aan de lijn en hijgen en idioot doen.
Dus toen zei ik geïrriteerd "Nee, ze doen zo omdat ze een hond zien". Hij geërgerd weg, ik geërgerd doorlopen.
 
Zo stom. Ik snap heus wel dat hij het niet leuk vindt, en als we ooit een boete krijgen dan accepteren we dat ook. Ons gasthondje laten we écht niet loslopen op straat (terwijl hij goed bij ons zou blijven al), dat hoort niet. Maar die man ziet toch ook dat a) Kim superwankel staat op het moment, b) ALTIJD vlakbij ons blijft, c) stokoud is en heel sloom? Ik bedoel, heb je dan én totaal geen medeleven, én ga je nou serieus doen alsof je honden zich niet totaal misdragen als Kim aan de lijn had gezeten? (Ter info; in tijden van stabielere pootjes is ze wel aan de lijn, en dan gaan die honden óók totaal over de flos. Ze komen elkaar al jaren tegen en nog nóoit hebben die honden haar genegeerd, of de andere honden in de buurt. Man heeft ook nog nooit een woord gewisseld, ook toen Kim nog niet zo oud was en we ons dus gewoon keurig aan de wet hielden...)
 
Prrrrfffft. Ik vind het zo onterecht om hun wangedrag op Kim af te schuiven he. Zij deed niks, ze wilde alleen een beetje voor ze wegrennen omdat ze dus wéér lijp deden. "

Heel irritant ja. Maargoed, die man heeft in ieder geval vandaag een goed 'excuus' gehad waarop zijn honden zijn zoals ze zijn, en dat is waarschijnlijk het enige waar hij op uit was. Omdat hij zijn honden niet onder controle heeft, is het makkelijk daar iemand anders de schuld van te geven. 

 

Toen mijn eerste hond (bordercollie kruising) 15 was, liep ze ook áltijd los, 1 keer perongeluk wat harder mee trekken en ze schoof onderuit dus ik herken het wel. 

 

 

De hond van mijn overburen loopt ook áltijd los. Al van pup af aan. Hij zal nooit naar een andere hond gaan, de weg oversteken etc. Hij is als gedumpte hond gevonden in Malta, en ze hebben de angst voor een riem er nooit uit gekregen, ook niet bij gts er bij. Prima oplossing dan toch zo.. maar ook bij hen zijn er mensen die klagen: 'wil je je hond aanlijnen, dadelijk valt ie mijn hondjes aan' terwijl iedereen in de hele buurt weet dat hij geen enkele intentie heeft naar welk dier dan ook toe te gaan. 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

laten kletsen, die mens heeft problemen met zichzelf maar ziet dat niet en werkt het dus maar op een ander uit. Jij weet wel beter.  In de negeer zetten die handel.

zoveel mensen kunnen niets meer verdragen. Wij kregen een 2tal weken geleden ineens de politie 's avonds aan de deur. Buren hadden ze gebeld omdat we zaten te praten in de tuin. Het moet niet gekker worden.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

" laten kletsen, die mens heeft problemen met zichzelf maar ziet dat niet en werkt het dus maar op een ander uit. Jij weet wel beter.  In de negeer zetten die handel.
zoveel mensen kunnen niets meer verdragen. Wij kregen een 2tal weken geleden ineens de politie 's avonds aan de deur. Buren hadden ze gebeld omdat we zaten te praten in de tuin. Het moet niet gekker worden. "

Jeetje wat bizar.

 

Ja ik vind het lastig om te negeren omdat hij wel gelijk hééft, we moeten het ook eigenlijk doen, en ik voel me er ook niet helemaal lekker onder om me niet aan de wet te houden. Over het algemeen ben ik heel braaf in het leven haha. Het is alleen superonprettig voor Kim nu én ze veroorzaakt echt geen overlast (naast dat ze heel braaf is, is ze ook gewoon te oud voor ongein), dus ik vind het zo bizar dat je dan zo reageert. Maar inderdaad, hij zocht natuurlijk gewoon een excuus voor het gedrag van zíjn honden.

 

Maar gelukkig weet de rest van het dorp idd dat ze het rustige oudje is die nog door blijft kachelen, normaal reageren mensen juist ook superlief, ze is echt een begrip in het dorp geworden geloof ik. "Heb je dat oudje weer en die twee mafkezen die zo veel mee rondlopen."

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" laten kletsen, die mens heeft problemen met zichzelf maar ziet dat niet en werkt het dus maar op een ander uit. Jij weet wel beter.  In de negeer zetten die handel.
zoveel mensen kunnen niets meer verdragen. Wij kregen een 2tal weken geleden ineens de politie 's avonds aan de deur. Buren hadden ze gebeld omdat we zaten te praten in de tuin. Het moet niet gekker worden. "

hoelaat was dat

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

@Aurelia. Altijd fijn zulke mensen. Eigen honden niet onder controle, maar wel zeuren op anderen. 

Toen mijn oudere hond instabiel werd had ik er ook wat lak aan en ook met de laatste oudere hond, gut laat toch wat keuvelen en kneuteren eventuele boetes had ik ook voor lief genomen. Zij liep ook liever los, en dat kon ook gewoon zonder dat ze andere mensen of honden lastig ging vallen.

Maar het is vaak zo hé, als andere honden zich niet weten te gedragen ligt het vaak aan een ander, en men kijkt niet naar eigen gedrag of houding.

 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Nou prrrrfffft ik ben echt verontwaardigd. D'r loopt bij ons in het dorp een wat oudere man met twee labradors die zich heel slecht gedragen. Hij heeft ze altijd aan de lijn dus in die zin veroorzaken ze geen overlast, maar ze trekken enorm en als ze een andere hond zien, dan trekken ze gigantisch, gaan op hun achterpoten staan, hijgen, trekken de arme man half de weg op, echt een gevecht om ze bij hem te houden. Helemaal over de flos. Het is vrij irritant want omdat zijn honden zo extreem op andere honden reageren, reageren honden ook terug op die van hen. Mijn hond is bijv. wat bang voor ze, maar sommige andere honden in het dorp kunnen er wat agressief op reageren. Voor de man zelf lijkt me dit ook vreselijk, maar het is al jaren zo dus blijkbaar heeft hij geen zin om het trekken eruit te trainen óf om ze moe te maken zodat ze niet zo heftig overal op reageren.
 
Nou goed, moet ie zelf weten. Maar nu spreekt ie me net geërgerd aan dat Kim aan de lijn moet. Wat inderdaad technisch gezien zo is. Maar omdat ze 16,5 is en op dit moment heel instabiel op haar pootjes staat, hebben we haar eigenlijk altijd los, ook in het dorp. Ze raakt namelijk uit balans van zowel het gewicht van een gewone lijn, als van de lichte druk van de uitlooplijn. Ze loopt max 2 km per uur en ze blijft superbraaf bij ons, dus het veroorzaakt geen ongelukken oid. Maar hij heeft wel gelijk, eigenlijk moet het. Dus ik zeg "ja klopt, maar ze is zo instabiel dat de lijn haar omver trekt. Vandaar dat we haar toch loslaten."
Man benadrukt: "Ze moet aan de lijn, dat is de wet," wat geërgerd.
Ik herhaal: "Ja klopt, we lopen bewust het risico op een boete. Maar ze is dus te instabiel met de lijn."
 
Nou, gaat ie een tijdje door, dat hij me een boete zou geven als hij kon, ik van, ja dat mag. "Je kunt wel leuk je eigen gang gaan..."
Ik herhaal dat ze dus instabiel is en de lijn niet goed werkt, maar ben er wel een beetje klaar mee.
 
Hij: "Ik heb er last van dat je hond losloopt."
Nou word ik geïrriteerd, want hoezo heeft hij er last van, mijn hond blijft bij mij op de stoep en doet niks. Dus ik zeg iets van: "Ik heb er last van dat uw honden zich niet gedragen, daar zeg ik toch ook niks van?"
"Mijne zijn aan de lijn."
"Maar ze gedragen zich niet."
"Omdat jouw hond losloopt."
 
Nou en dáár ben ik dus verontwaardigd over he! Hij heeft gelijk, en hij mag het ook best stom vinden dat wij ons niet aan de wet houden. Maar het ligt dus echt niet aan dat Kim los is dat zijn honden zich niet gedragen; ze gaan altíjd over de flos, of een hond nou los is of vast, en bij ze in de buurt of niet - zodra ze een hond zien op 10 meter afstand gaan ze al rukken aan de lijn en hijgen en idioot doen.
Dus toen zei ik geïrriteerd "Nee, ze doen zo omdat ze een hond zien". Hij geërgerd weg, ik geërgerd doorlopen.
 
Zo stom. Ik snap heus wel dat hij het niet leuk vindt, en als we ooit een boete krijgen dan accepteren we dat ook. Ons gasthondje laten we écht niet loslopen op straat (terwijl hij goed bij ons zou blijven al), dat hoort niet. Maar die man ziet toch ook dat a) Kim superwankel staat op het moment, b) ALTIJD vlakbij ons blijft, c) stokoud is en heel sloom? Ik bedoel, heb je dan én totaal geen medeleven, én ga je nou serieus doen alsof je honden zich niet totaal misdragen als Kim aan de lijn had gezeten? (Ter info; in tijden van stabielere pootjes is ze wel aan de lijn, en dan gaan die honden óók totaal over de flos. Ze komen elkaar al jaren tegen en nog nóoit hebben die honden haar genegeerd, of de andere honden in de buurt. Man heeft ook nog nooit een woord gewisseld, ook toen Kim nog niet zo oud was en we ons dus gewoon keurig aan de wet hielden...)
 
Prrrrfffft. Ik vind het zo onterecht om hun wangedrag op Kim af te schuiven he. Zij deed niks, ze wilde alleen een beetje voor ze wegrennen omdat ze dus wéér lijp deden. "

Pff wat een gezeur van die man om niks! Bij ons lopen ook honden altijd los in de wijk waar het moet. Zolang de honden niet naar mijn hond (aangelijnd) komen, vind ik het best. Soms gebeurt dat wel en dan zeggen ze 'maar hij doet niks!'. Jawel, hij loopt naar mijn hond... Dat is wel vervelend. Maar als ze bij je blijft is er toch niks aan de hand?

 

Oh ja, wat ik dan wel soms vervelend vind: soms rijd ik hier in de wijk en dan loopt er een mevrouw met 20 meter achter haar haar loslopende hond midden op de weg. Dan moet ik toeteren om er langs te kunnen, en dan vind ik het alsnog vaak spannend om er langs te rijden omdat ik bang ben dat de hond op het laatst alsnog voor mijn wielen gaat staan. Dan vind ik het ook prettiger als de hond aangelijnd is. 

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

" @Aurelia. Altijd fijn zulke mensen. Eigen honden niet onder controle, maar wel zeuren op anderen. 
Toen mijn oudere hond instabiel werd had ik er ook wat lak aan en ook met de laatste oudere hond, gut laat toch wat keuvelen en kneuteren eventuele boetes had ik ook voor lief genomen. Zij liep ook liever los, en dat kon ook gewoon zonder dat ze andere mensen of honden lastig ging vallen.
Maar het is vaak zo hé, als andere honden zich niet weten te gedragen ligt het vaak aan een ander, en men kijkt niet naar eigen gedrag of houding.
  "

Ja en vooral dat je er dan wat van zegt. Er is ook iemand hier in het dorp die haar jonge hond los laat lopen 's avonds (pup, zwart, nog niet zo gehoorzaam, vind het dus niet heel verstandig). Soms ook wat irritant want dan valt ie onze hond een beetje lastig, maar nog wel op grappige pupmanier.

Daar ga ik dus echt niet over zeuren he... het komt niet eens in me op. Zij zijn aan het oefenen met loslopen, misschien niet heel slim om zo te doen, en niet aan de wet gehouden idd, maar tja, eigen keus...

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

" Jeetje wat bizar.
 
Ja ik vind het lastig om te negeren omdat hij wel gelijk hééft, we moeten het ook eigenlijk doen, en ik voel me er ook niet helemaal lekker onder om me niet aan de wet te houden. Over het algemeen ben ik heel braaf in het leven haha. Het is alleen superonprettig voor Kim nu én ze veroorzaakt echt geen overlast (naast dat ze heel braaf is, is ze ook gewoon te oud voor ongein), dus ik vind het zo bizar dat je dan zo reageert. Maar inderdaad, hij zocht natuurlijk gewoon een excuus voor het gedrag van zíjn honden.
 
Maar gelukkig weet de rest van het dorp idd dat ze het rustige oudje is die nog door blijft kachelen, normaal reageren mensen juist ook superlief, ze is echt een begrip in het dorp geworden geloof ik. "Heb je dat oudje weer en die twee mafkezen die zo veel mee rondlopen." "

ja, die man heeft gelijk, maar jij hebt ook gewoon gelijk.  Alsof zijn honden niet meer uit hun plaat zullen gaan als ze zien dat er een lijn aan jouw hond hangt.

Vriendelijk blijven en de man gelijk geven en verder doen zoals je bezig bent dus.  Zijn frustraties hoeven gelukkig niet de jouwe te worden (en al helemaal niet die van Kim)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Nou prrrrfffft ik ben echt verontwaardigd. D'r loopt bij ons in het dorp een wat oudere man met twee labradors die zich heel slecht gedragen. Hij heeft ze altijd aan de lijn dus in die zin veroorzaken ze geen overlast, maar ze trekken enorm en als ze een andere hond zien, dan trekken ze gigantisch, gaan op hun achterpoten staan, hijgen, trekken de arme man half de weg op, echt een gevecht om ze bij hem te houden. Helemaal over de flos. Het is vrij irritant want omdat zijn honden zo extreem op andere honden reageren, reageren honden ook terug op die van hen. Mijn hond is bijv. wat bang voor ze, maar sommige andere honden in het dorp kunnen er wat agressief op reageren. Voor de man zelf lijkt me dit ook vreselijk, maar het is al jaren zo dus blijkbaar heeft hij geen zin om het trekken eruit te trainen óf om ze moe te maken zodat ze niet zo heftig overal op reageren.
 
Nou goed, moet ie zelf weten. Maar nu spreekt ie me net geërgerd aan dat Kim aan de lijn moet. Wat inderdaad technisch gezien zo is. Maar omdat ze 16,5 is en op dit moment heel instabiel op haar pootjes staat, hebben we haar eigenlijk altijd los, ook in het dorp. Ze raakt namelijk uit balans van zowel het gewicht van een gewone lijn, als van de lichte druk van de uitlooplijn. Ze loopt max 2 km per uur en ze blijft superbraaf bij ons, dus het veroorzaakt geen ongelukken oid. Maar hij heeft wel gelijk, eigenlijk moet het. Dus ik zeg "ja klopt, maar ze is zo instabiel dat de lijn haar omver trekt. Vandaar dat we haar toch loslaten."
Man benadrukt: "Ze moet aan de lijn, dat is de wet," wat geërgerd.
Ik herhaal: "Ja klopt, we lopen bewust het risico op een boete. Maar ze is dus te instabiel met de lijn."
 
Nou, gaat ie een tijdje door, dat hij me een boete zou geven als hij kon, ik van, ja dat mag. "Je kunt wel leuk je eigen gang gaan..."
Ik herhaal dat ze dus instabiel is en de lijn niet goed werkt, maar ben er wel een beetje klaar mee.
 
Hij: "Ik heb er last van dat je hond losloopt."
Nou word ik geïrriteerd, want hoezo heeft hij er last van, mijn hond blijft bij mij op de stoep en doet niks. Dus ik zeg iets van: "Ik heb er last van dat uw honden zich niet gedragen, daar zeg ik toch ook niks van?"
"Mijne zijn aan de lijn."
"Maar ze gedragen zich niet."
"Omdat jouw hond losloopt."
 
Nou en dáár ben ik dus verontwaardigd over he! Hij heeft gelijk, en hij mag het ook best stom vinden dat wij ons niet aan de wet houden. Maar het ligt dus echt niet aan dat Kim los is dat zijn honden zich niet gedragen; ze gaan altíjd over de flos, of een hond nou los is of vast, en bij ze in de buurt of niet - zodra ze een hond zien op 10 meter afstand gaan ze al rukken aan de lijn en hijgen en idioot doen.
Dus toen zei ik geïrriteerd "Nee, ze doen zo omdat ze een hond zien". Hij geërgerd weg, ik geërgerd doorlopen.
 
Zo stom. Ik snap heus wel dat hij het niet leuk vindt, en als we ooit een boete krijgen dan accepteren we dat ook. Ons gasthondje laten we écht niet loslopen op straat (terwijl hij goed bij ons zou blijven al), dat hoort niet. Maar die man ziet toch ook dat a) Kim superwankel staat op het moment, b) ALTIJD vlakbij ons blijft, c) stokoud is en heel sloom? Ik bedoel, heb je dan én totaal geen medeleven, én ga je nou serieus doen alsof je honden zich niet totaal misdragen als Kim aan de lijn had gezeten? (Ter info; in tijden van stabielere pootjes is ze wel aan de lijn, en dan gaan die honden óók totaal over de flos. Ze komen elkaar al jaren tegen en nog nóoit hebben die honden haar genegeerd, of de andere honden in de buurt. Man heeft ook nog nooit een woord gewisseld, ook toen Kim nog niet zo oud was en we ons dus gewoon keurig aan de wet hielden...)
 
Prrrrfffft. Ik vind het zo onterecht om hun wangedrag op Kim af te schuiven he. Zij deed niks, ze wilde alleen een beetje voor ze wegrennen omdat ze dus wéér lijp deden. "

Niet mee in discussie gaan, jouw hond loopt naast je, probeer de man te ontwijken zodat tie je niet kan aanspreken, je zegt netjes, goedemorgen en je loopt door....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

laughingIk heb eindelijk ook wat....laughing maar of het frustraties zijn weet ik eigenlijk niet...losloop gebied maar daar mogen natuurlijk ook honden lopen die aangelijnd zijn....om een hoek met struiken komt opeens een aangelijnde hond te voorschijn en die valt Ogin aan, tja die laat zich niet kennen dus een hoop geblèr maar geen van beiden had wat, mevrouw en ik grepen allebei gelijk in ...tot mijn verbazing veronschuldigde mevrouw zich voor haar hond....Heb gezegd geen verontsvhuldigingen hoor mijn hond mag niet naar een hond die vast zit...ik had beter op moeten letten...mevrouw...en mijn verbazing werd nog groter, het is prima dat tie eens afgedroogd wordt het is een grote chagerijn, oeps....moest wel lachen...de twee bekeken elkaar niet meer...heb nog wat staan praten en gezegd als uw hond losloopt is er dan een probleem ....? Dat wist ze niet, ze laat hem alleen maar los als er echt geen hond in de buurt is, okee...ook netjes dacht ik...doorgelopen en......vanochtend.....mijn verbazing alom, daar kwam mevrouw aan met een groepje honden ...los haar hond.....ik kwam ze tegen en dacht, ojee...hahaha...geen enkel probleem , de honden gingen hun eigen weg...even nog gepraat en mevrouw zei...heb uw raad eens opgevolgd. Mijn chagerijnige hond is bang en onzeker en aan de lijn durft tie en los niet.....klopte..laughing

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Frustratie: hond is zó'n kieskeurige eter. Dat ik hem soms ook gewoon brokken geef, want alleen kvv sochtends en savonds raakt hij ook op uitgekeken. En als hij een poosje brokken heeft gehad, is zijn ontlasting gelijk een stuk slapper. Ik heb nu 3 dagen ontlasting verzameld en laat het vanmiddag voor de zekerheid ook maar weer checken bij de DA op giardia. Ondertussen geef ik hem ook voorlopig gewoon echt alleen maar weer kvv. Laten we hopen dat hij in elk geval negatief test op giardia en dat de slappe ontlasting 'gewoon' komt door de brokken..  "

Nero heeft geen giardia hp-thumbsup

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Nero heeft geen giardia  "

Fijn!! Gelukkig maar hp-thumbsup

honden page profiel SheltiebaasjeSheltiebaasje 3 doggies

Even een frustratie naar mezelf. Ik vind het dood eng om mijn hond los te laten in het bos.

We hebben vroeger een hond gehad die bijna gestolen is bij het loslopen hier.(mensen liepen al een tijdje achter ons aan, kan gebeuren in het bos, pakte ineens onze loslopende teckel op en sprintte de andere kant op waarna ze beweerden dat het hun hond was, we hebben haar uiteindelijk terug gekregen met een hoop geduw en getrek). Inmiddels is de teckel al een aantal jaar overleden. 

Op open plekken durf ik mijn hond los te laten, maar in de bossen schiet ik gelijk half in de paniek, wat jammer is want ik weet dat mijn sheltie gewoon erg graag los loopt. Het is inmiddels ook officieel los loop gebied geworden en op 100 meter van waar ik woon. Kans is natuurlijk heel klein dat het nog een keer zou gebeuren maar de angst blijft er in zitten hp-frusty

honden page profiel SheltiebaasjeSheltiebaasje 3 doggies

Oeps 2 keer sealed

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Even een frustratie naar mezelf. Ik vind het dood eng om mijn hond los te laten in het bos.
We hebben vroeger een hond gehad die bijna gestolen is bij het loslopen hier.(mensen liepen al een tijdje achter ons aan, kan gebeuren in het bos, pakte ineens onze loslopende teckel op en sprintte de andere kant op waarna ze beweerden dat het hun hond was, we hebben haar uiteindelijk terug gekregen met een hoop geduw en getrek). Inmiddels is de teckel al een aantal jaar overleden. 
Op open plekken durf ik mijn hond los te laten, maar in de bossen schiet ik gelijk half in de paniek, wat jammer is want ik weet dat mijn sheltie gewoon erg graag los loopt. Het is inmiddels ook officieel los loop gebied geworden en op 100 meter van waar ik woon. Kans is natuurlijk heel klein dat het nog een keer zou gebeuren maar de angst blijft er in zitten  "

Begrijp ik....als ik een gebied loop waar niemand is en er komt daar een auto achter me aan, lijn ik direct mijn hond aan en hou ze kort bij me ...van de week een auto die tergend langzaam achter me bleef rijden, ik stopte en ging helemaal aan de kant staan, auto reed verder en stak zijn hand op.....niets aan de hand, misschien rekening houdend met ons....laughing    maar begrijp je wel hoor.

pagina 12 van 43 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 1213 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^