Fox Terrier met kleine kinderen (binnenshuis)!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jos RosierJos Rosier

Dag beste mensen.

Net nieuw op het forum en meteen een 'gedragsvraag' over onze bijna 10 jaar oude Fox Terrier. 

Een hele enthousiaste hond, uitgelaten, dol op mensen en kinderen (buiten). Nogal springerig van aard, maar na een paar keer streng toespreken, stopt hij daarmee.

Nu hadden wij laatst (tot 2 x keer toe) twee kleine kinderen (2 en 5 jaar) in huis en hij was niet tot bedaren te brengen. Springen, piepen, tot op het irritante af, door het dolle heen. Ik heb hem echt vast moeten houden en op een gegeven moment achter een hek moeten plaatsen, doodsbenauwd dat hij met zijn nagels de kindergezichtjes zou beschadigen. Nu is hij in ons huis helemaal geen kleintjes gewend, dus misschien ligt het daaraan. 

De bedoeling is dat die kleintjes vaker op bezoek zullen komen en ik weet echt niet hoe ik dit probleem moet oplossen. Ik kan ook niet thuisbrengen of hij nu dolenthousiast is of juist de kinderen als 'bedreiging' ziet. Nogmaals, buiten met kinderen geen probleem. Even springen en daarna laat hij zich aaien en knuffelen.

Wie geeft mij goede raad in deze? Alle tips zijn welkom en worden zeer gewaardeerd.

Bij voorbaat dank, met groet,

Jos Rosier, Almere Buiten.

honden page profiel baasje van Mayabaasje van Maya 2 doggies

Is het niet mogelijk om de hond weg te sluiten of aan de lijn te houden om wat bij te sturen? Hoe lang en vaak komen de kinderen langs? Hoe reageren de kinderen op de hond?

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika 2 doggies

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

En als je de kinderen buiten ontmoet en dan met zijn alle een kleine wandeling maakt en daarna met zijn alle rustig naar binnen gaat? Zodat ze al "bij jullie horen" voor je binnen bent ipv ze bellen aan en staan ineens binnen in huis.

honden page profiel Jos RosierJos Rosier

Dag Manon en baasje van Maya.

Ik wil de hond eigenlijk niet 'wegsluiten'... het is per slot van rekening zijn huis. De kinderen komen niet zo vaak (tot nu toe 2 x) en ook niet zo lang. Ze reageren eigenlijk niet op de hond.

Ik heb inderdaad ook zitten denken om eerst met z'n allen als gewenning naar buiten te gaan voor een wandeling.

Dank jullie wel.

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Zou het kunnen dat je hond kinderen eigenlijk buiten ook niet zo enorm fijn vindt? Ik ken je hond natuurlijk niet, maar dat druk zijn buiten als hij kinderen ziet kan ook van de opwinding zijn (en dat is niet altijd positief), kinderen laten aaien tot daar aan toe, maar echt knuffelen vinden eigenlijk weinig honden leuk. Heb je al eens goed gekeken naar de signalen die je hond geeft wanneer hij geknuffeld wordt door vreemde kinderen buiten? 

honden page profiel baasje van Mayabaasje van Maya

Als de kinderen maar heel af en toe over de vloer komen zou ik geen risicos nemen en de hond wegsluiten. Je wilt het niet op je geweten hebben dat je hond een kindje pijn doet.

Wil hier verder mee aan de slag zou ik een goede gedragstherapeut laten meekijken waarom de hond zo reageert. Is het enthousiasme of stress? Dat is moeilijk te bepalen op internet. Met honden en kinderen sowieso geen risicos nemen.  Ik heb 2 honden en 2 jonge dochters en ben ook al gaat het al jaren probleemloos samen gaat ben ik heel voorzichtig. Bij vreemde kinderen gaan de honden altijd achter een hekje. Niet eens omdat ik mijn honden niet vertrouw maar kinderen kunnen soms ook onverspelbaar reageren zeker kinderen die geen honden gewend zijn.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik heb af en toe zo een hysterische stuiterbal van 15 kg,blijf ze op de kinderen springen,of laat ze de visite niet met rust na een paar keer corrigeren,wordt haar mand in gang gebonjourd met haar erbij.

Ik rust,de hond rust.....als ze binnenkomt en ze gedraagt zich mag ze bljven en anders een retourtje gang.

 

Je zegt het is haar huis,de hond woont in jouw huis,krijgt eten,een warm mandje,liefde,medische zorg maar jij bepaalt de regels in huis.

Volgende forumvraag: Wie kijkt er naar 3labhonds op 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^