Nooit gezellig spelen met de pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Pupje LPupje L

Hoi hoi, 

Daar ben ik weer met een vraag. Eigenlijk dezelfde als de vorige keer (sorry :(...)

Maar ik vraag me af of het normaal is (al weet ik dat iedere pup anders is). Maar als ze wakker is is ze eigenlijk nooit gezellig aan het spelen. Alleen maar bijten bijten en nog eens bijten. In de benen, voeten, handen. Mijn kinderen weten intussen niet beter en rennen(ook niet ok maar ja... ) door het huis. Ik ben haar t woordje ‘nee’ aan het leren met een soort trucje...maar relaxed thuis zijn lukt bijna niet haha. Kids nu in bed en dan begint ze aan de bank, haar kussen, vazen... bijten bijten bijten. Zelfs in de bossen loopt ze bijtend in de benen achter de kids aan. Ze is vandaag in de bossen geweest, in de auto (doet ze super goed, lekker slapen) en 2 keer een rondje. Oefeningen gedaan van 5 minuutjes ... is ze overprikkeld of verveeld ... ik weet het niet meer. Maar gezellig is het ook niet haha... 

wie kan me vertellen.... Hoort het erbij? Ze is 9 weken dit engeltje ???? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Die bengel van jou, wordt heus een engeltje hoor.....laughing   geef kauw materiaal als er steeds gebeten wordt, of ga eens op de grond zitten en geef ook dan kauwmateriaal, blijf herhalen als ze in jou wil bijten en aanbieden, heus het wordt een zachte....bengel.kiss 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

445469.jpg445125.jpg445470.jpg   Hou het vast, ga op de grond zitten bij je pup, blijf herhalen als die in je bijt en geef kauwmateriaal aan, als je buiten loopt laat je pup wat dragen, en dummie of een speelgoed iets, dan bijt tie niet in jullie.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Op de foto, dit engeltje, 8 weken oud.laughing

honden page profiel Pupje LPupje L

Dank!  Ik heb vanalles te kauwen en ga er naast zitten maar mijn handen blijven toch erg interessant. Maar ik zal blijven aanbieden. 

veel dank...,hoop dat het inderdaad een engeltje wordt haha

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Wat ik gedaan heb, mijn vingers in de pindakaas pot, en tegen de pup...zachtjes, dan sabbelt de pup aan je vingers...en het is niet de bedoeling natuurlijk dat je een hele pot pindakaas geeft, maar zo leert je pup zachtjes in je handen te bijten bij het commando..zachtjes....

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Is het normaal? Ja, er zitten echte bijtmonstertjes tussen de puppies. hp-smile

Het hondje is nog erg jong en nog niet lang bij jullie. Alle emoties die puppies voelen, uiten ze met de middelen die ze hebben. Kwispelen, opspringen, bijten, blaffen, happen, krabbelen, peper in hun kont,... Jij hebt er eentje getroffen die vooral zijn tandjes inzet. hp-wink

 

Dus geduldig blijven, lees nog es de tips in je vorige topics en haal eruit waarvan je denkt dat het bij jullie past. Het vraagt wat tijd, het is niet iets wat je snelsnel kan ombuigen. Maar hoe rustiger je zelf blijft, hoe meer de puppy die stemming van jou kan overnemen. Ondertussen je zo goed mogelijk beschermen, dus lange mouwen en stevige broek aan! hp-wink

 

honden page profiel Pupje LPupje L

Dank je wel. Ik wil te snel denk ik inderdaad. Je wilt, en gaat er eigenlijk vanuit, dat je een leuke puppy tijd hebt. Kindjes die lekker spelen met de pup... maar dat zit er gewoon niet in. Zelfs kinderen langs laten komen gaat gewoon niet, omdat ze echt flink hapt en dat vind ik gewoon best erg. Er komen hier vaak kindjes spelen en wil niet dat ze allemaal bang worden. Maar, ik zal meer geduld moeten hebben haha 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Dank!  Ik heb vanalles te kauwen en ga er naast zitten maar mijn handen blijven toch erg interessant. Maar ik zal blijven aanbieden. 
veel dank...,hoop dat het inderdaad een engeltje wordt haha "

Probeer te stimuleren wat wel mag met je handen, smeer er wat boter op(gewoon voor geur/smaak), zodat de pup je handen likt en dit belonen met een vrolijke,lieve, kalme stem.

Verder moet je jezelf indenken hoe een volwassen hond zou omgaan met een drukke pup...als een volwassen (stabiele) hond het drukke gedrag van een pup zat zijn, lopen ze weg, gaan ergens anders liggen, doen hun ogen dicht, doen een tukkie, negeren het gedrag verder.
Dat is wat je moet proberen te doen. En dit ook heel goed met je kinderen afspreken, zodra het happen begint, je even terug trekken, weg lopen, niks zeggen, uit de situatie. Het is lastig, maar daarmee ga je wel rust creëren. En in het bos je pup aan de lijn houden, zodat je haar rustig af kan remmen als zij achter die "wapperende" beentjes aan wil.

 

Ook goed kijken wat ze aankan. Ik heb geen idee hoe lang jullie in het bos waren, hoe lang ze daarvoor al wakker was, hoe de tijd ervoor thuis was? Hoe druk de kinderen thuis waren, hoe druk ze in het bos waren. Hoeveel de pup heeft geslapen, of de pup aan échte rust toe komt(op een rustige plek, waar de kinderen die constant langs bewegen).
Hoe vaak jullie de pup aanspreken, roepen, aaien, aandacht geven.
Er zijn veel factoren waar je rekening mee moet houden als je een pup met een gezin/druk huishouden gaat combineren, om ook te voorkomen dat je een compleet doorgedraaid pupje hebt/krijgt.

honden page profiel Pupje LPupje L

" Probeer te stimuleren wat wel mag met je handen, smeer er wat boter op(gewoon voor geur/smaak), zodat de pup je handen likt en dit belonen met een vrolijke,lieve, kalme stem.Verder moet je jezelf indenken hoe een volwassen hond zou omgaan met een drukke pup...als een volwassen (stabiele) hond het drukke gedrag van een pup zat zijn, lopen ze weg, gaan ergens anders liggen, doen hun ogen dicht, doen een tukkie, negeren het gedrag verder.Dat is wat je moet proberen te doen. En dit ook heel goed met je kinderen afspreken, zodra het happen begint, je even terug trekken, weg lopen, niks zeggen, uit de situatie. Het is lastig, maar daarmee ga je wel rust creëren. En in het bos je pup aan de lijn houden, zodat je haar rustig af kan remmen als zij achter die "wapperende" beentjes aan wil.
 
Ook goed kijken wat ze aankan. Ik heb geen idee hoe lang jullie in het bos waren, hoe lang ze daarvoor al wakker was, hoe de tijd ervoor thuis was? Hoe druk de kinderen thuis waren, hoe druk ze in het bos waren. Hoeveel de pup heeft geslapen, of de pup aan échte rust toe komt(op een rustige plek, waar de kinderen die constant langs bewegen).Hoe vaak jullie de pup aanspreken, roepen, aaien, aandacht geven.Er zijn veel factoren waar je rekening mee moet houden als je een pup met een gezin/druk huishouden gaat combineren, om ook te voorkomen dat je een compleet doorgedraaid pupje hebt/krijgt. "

Het puntje negeren snap ik. En dat proberen we ook haha. Maar dat is echt onmogelijk aangezien ze heel lomp en pijnlijk op de benen afvliegt. Ik kan niet anders dan haar echt loshalen dan. Goed idee om haar ruimte te beperken en even aan te lijnen. Zat ook te denken aan een buitenren... kan zij daar in en de kids gewoon buiten spelen. Want dat durven ze en kunnen ze nu echt niet. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik wil te snel denk ik inderdaad. Je wilt, en gaat er eigenlijk vanuit, dat je een leuke puppy tijd hebt. Kindjes die lekker spelen met de pup... maar dat zit er gewoon niet in. Zelfs kinderen langs laten komen gaat gewoon niet, omdat ze echt flink hapt en dat vind ik gewoon best erg. Er komen hier vaak kindjes spelen en wil niet dat ze allemaal bang worden. Maar, ik zal meer geduld moeten hebben haha  "

Ja, in een Disney-wereld gaan pups en kleine kinderen meteen perfect samen en is alles leuk en lief. In de echte wereld hebben ze toch meestal tijd en begeleiding nodig om elkaar te begrijpen. hp-wink

 

Bekijk het es vanuit de beleving van de pup: de ene dag zit je als kleine ukkepuk nog bij je moeder en je broertjes en zusjes in het nest, en de volgende dag wordt je weggehaald en woon je opeens ergens volkomen vreemd, bij een andere diersoort dan nog wel. Die begrijpen jouw hondentaal niet of nauwelijks, maar van jou, als kleine dreumes, wordt verwacht dat jij hun taal en regels en omgangsnormen wél begrijpt. 

Mensen leggen vaak de lat van verwachtingen erg hoog voor een piepjong hondenkind, terwijl ze veel meer begrip en geduld hebben voor hun eigen peuters en wat die allemaal uitsteken, haha. hp-shiny

 

Gaan de kinderen even ravotten in de tuin en zijn ze bang van de pup, hou de pup dan even binnen en doe zelf een zoekspelletje met hem: verstop wat snoepjes tussen je meubilair, ga samen speuren. 

 

Spreek met andere ouders voor nu af dat jouw kinderen bij hen gaan spelen ipv dat alle kinderen bij jullie komen. Wacht daar nog even mee, dat is nog erg druk voor een pup die er nog maar net is. 

Gun 'm de tijd om eerst te acclimatiseren, zodat ie wat tot rust kan komen en niet meer zo hoog in de opwinding zit.

Let daar een beetje op en probeer te managen.

Zoals de buitenren waarover ik lees (en goed begrepen heb?): als de kinderen buiten gaan rennen en gek doen, en het hondje wordt mee buiten gezet maar moet achter de tralies blijven kijken, dan denk ik niet dat ie daar ontspannen van wordt, maar zijn opwinding net nog hoger zal zijn. De kans is groot dat ie daarna nog feller gaat happen en bijten.

Willen de kids spelen zonder hond, hou de hond dan binnen, uit het zicht. Zo is het voor hem niet zo frustrerend en blijft het ook voor de kinderen prettig. 

honden page profiel Pupje LPupje L

" Ja, in een Disney-wereld gaan pups en kleine kinderen meteen perfect samen en is alles leuk en lief. In de echte wereld hebben ze toch meestal tijd en begeleiding nodig om elkaar te begrijpen. 
 
Bekijk het es vanuit de beleving van de pup: de ene dag zit je als kleine ukkepuk nog bij je moeder en je broertjes en zusjes in het nest, en de volgende dag wordt je weggehaald en woon je opeens ergens volkomen vreemd, bij een andere diersoort dan nog wel. Die begrijpen jouw hondentaal niet of nauwelijks, maar van jou, als kleine dreumes, wordt verwacht dat jij hun taal en regels en omgangsnormen wél begrijpt. 
Mensen leggen vaak de lat van verwachtingen erg hoog voor een piepjong hondenkind, terwijl ze veel meer begrip en geduld hebben voor hun eigen peuters en wat die allemaal uitsteken, haha. 
 
Gaan de kinderen even ravotten in de tuin en zijn ze bang van de pup, hou de pup dan even binnen en doe zelf een zoekspelletje met hem: verstop wat snoepjes tussen je meubilair, ga samen speuren. 
 
Spreek met andere ouders voor nu af dat jouw kinderen bij hen gaan spelen ipv dat alle kinderen bij jullie komen. Wacht daar nog even mee, dat is nog erg druk voor een pup die er nog maar net is. 
Gun 'm de tijd om eerst te acclimatiseren, zodat ie wat tot rust kan komen en niet meer zo hoog in de opwinding zit.
Let daar een beetje op en probeer te managen.
Zoals de buitenren waarover ik lees (en goed begrepen heb?): als de kinderen buiten gaan rennen en gek doen, en het hondje wordt mee buiten gezet maar moet achter de tralies blijven kijken, dan denk ik niet dat ie daar ontspannen van wordt, maar zijn opwinding net nog hoger zal zijn. De kans is groot dat ie daarna nog feller gaat happen en bijten.
Willen de kids spelen zonder hond, hou de hond dan binnen, uit het zicht. Zo is het voor hem niet zo frustrerend en blijft het ook voor de kinderen prettig.  "

Je hebt ook helemaal gelijk!!! En eigenlijk ben ik normaal behoorlijk geduldig haha. Vorige pup geen kids, dat maakt ook een groot verschil. Dank!!!!

honden page profiel baasje van Mayabaasje van Maya

Ik ben eigenlijk wel erg benieuwd naar een foto van de kleine draak

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

" Het puntje negeren snap ik. En dat proberen we ook haha. Maar dat is echt onmogelijk aangezien ze heel lomp en pijnlijk op de benen afvliegt. Ik kan niet anders dan haar echt loshalen dan. Goed idee om haar ruimte te beperken en even aan te lijnen. Zat ook te denken aan een buitenren... kan zij daar in en de kids gewoon buiten spelen. Want dat durven ze en kunnen ze nu echt niet.  "

Je mag haar er best even afhalen en dan weglopen hoor. Mijn oppaspuppy, een leonberger, was echt een draak. Hoewel ik alle tips al kende en toepaste, viel daar gewoon echt niets mee aan te vangen en als hij effe doordraaide, ging hij even in de tuin wat dollen en als ie weer normaal kon doen, ging ik mee naar buiten of kon hij binnen. Denk verder ook na aan wat voor kleding je draagt: oftewel dikke stevige kleding om je te beschermen omdat ze sowieso gaat bijten, oftewel juist goed aansluitende kleding omdat dat niet wappert en dus minder triggert. Mijn eigen pup kon op een gegeven moment best goed om met rondzwaaiende benen, maar van zodra iemand een maxirok had dan werd ze echt belaagt. Of mouwen met allerlei franjes en sliertjes zou ik nu ook even laten voor wat het is.

 

Bij ons hielp het ook om de pup aan te lijnen en de lijn te laten rondslepen, dat was mentaal een beetje afremmend en je kan dan ook makkelijk ingrijpen. 

 

Geniet van de puppytijd ook al is ze een draakje ;) ze worden echt heel snel groot

honden page profiel Pupje LPupje L

" Ik ben eigenlijk wel erg benieuwd naar een foto van de kleine draak "

Haha Nou ik probeer het maar lukt me nog niet er eentje te uploaden...ik  ga het nog eens proberen 

honden page profiel KrisKris 3 doggies

Sky was ook een enorme bijter, en constant in voeten handen armen benen veters schoenen enz enz. 
Constant gaf ik hem dan een speelgoedje, om te wisselen, buiten nam die altijd een dwerg mee (van sneeuwwitje). 

Vooral de melktandjes deden soms goed pijn hehe, vooral ook aardig wat wonden aan overgehouden. 

Maar consequent blijven met speelgoed aanbieden beginnen ze ineens vanzelf wel te snappen. 
Duurde hier wel een even hoor. 

Een pup ontdekt de wereld, en zijn bek is dan ook een 'hand' zo moet je het ongeveer zien. 
Het kan ook zijn dat je pup moe is, en dat ie gewoon moet slapen.


honden page profiel Pupje LPupje L

" Ik ben eigenlijk wel erg benieuwd naar een foto van de kleine draak "

En 539940.jpgwww.hondenpage.com

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ooooh, ik heb de foto's op je profiel gezien. Wat een schattige moppie! hp-heart

honden page profiel baasje van Mayabaasje van Maya 3 doggies

Wat een schatje. Ze heeft een heel onschuldig snoetje kiss

honden page profiel DanielleDanielle

(kleine) kinderen en een pup is ook niet echt een fijne combinatie. Bijten wordt met de tijd sowieso wel minder!

honden page profiel ElsEls

Och ik had ook zo een bijtmonster hoor. Inmiddels is hij bijna 2 jaar en is het eindelijk gestopt, al heeft hij soms nog zijn kuren. Ik heb bij je andere post onlangs gereageerd ivm het over of onderprikkeld zijn.

Over het bijten; wat wij gedaan hebben is telkens speelgoed aanbieden als hij naar ons handen hapte. Maar hoe vaak we dat ook deden bleven ons handen meestal interessanter. Dan probeerde we soms ook met snoepjes. Begint hij te happen (wanneer we in de zetel zaten) namen we een snoep in de hand waar hij niet aan kon, meestal begon hij dan te snuffelen ipv te happen en zodra hij dan rustig ging zitten kreeg hij de snoep. Ik had wel nooit de indruk dat deze dingen echt hielpen, maar nu gaat hij vaak zelf een speelgoedje halen als hij in een happerige bui is dus misschien toch wel.

Onze draak is pas gestopt met regelmatig happen toen hij ongeveer een jaar en 4 maanden was.

honden page profiel Pupje LPupje L

" Och ik had ook zo een bijtmonster hoor. Inmiddels is hij bijna 2 jaar en is het eindelijk gestopt, al heeft hij soms nog zijn kuren. Ik heb bij je andere post onlangs gereageerd ivm het over of onderprikkeld zijn.Over het bijten; wat wij gedaan hebben is telkens speelgoed aanbieden als hij naar ons handen hapte. Maar hoe vaak we dat ook deden bleven ons handen meestal interessanter. Dan probeerde we soms ook met snoepjes. Begint hij te happen (wanneer we in de zetel zaten) namen we een snoep in de hand waar hij niet aan kon, meestal begon hij dan te snuffelen ipv te happen en zodra hij dan rustig ging zitten kreeg hij de snoep. Ik had wel nooit de indruk dat deze dingen echt hielpen, maar nu gaat hij vaak zelf een speelgoedje halen als hij in een happerige bui is dus misschien toch wel. Onze draak is pas gestopt met regelmatig happen toen hij ongeveer een jaar en 4 maanden was. "

Dank voor je reactie. Jeetje, dat is echt heel laat. Dank voor je eerlijke verhaal en wat heftig voor jullie. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hoop dat dat ons niet te wachten staat, want we vinden het zo pittig nu. Het is gewoon soms echt niet leuk om thuis te zijn als ze wakker wordt. En aangezien we 24/7 thuis zijn momenteel ;)... Ze is nog pas 9 weken en ik moet geduld hebben, er zit alleen geen verbetering in en je raakt ook erg geïrriteerd. Dat werkt natuurlijk ook niet mee. We zijn moe door gebroken nachten, mijn man en ik zijn ziek en zitten er een beetje ff doorheen ????. Zo erg om te zeggen maar beleven er even geen plezier aan. 

honden page profiel AizenAizen 3 doggies

honden foto van Aizen

" Dank voor je reactie. Jeetje, dat is echt heel laat. Dank voor je eerlijke verhaal en wat heftig voor jullie. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hoop dat dat ons niet te wachten staat, want we vinden het zo pittig nu. Het is gewoon soms echt niet leuk om thuis te zijn als ze wakker wordt. En aangezien we 24/7 thuis zijn momenteel ;-)... Ze is nog pas 9 weken en ik moet geduld hebben, er zit alleen geen verbetering in en je raakt ook erg geïrriteerd. Dat werkt natuurlijk ook niet mee. We zijn moe door gebroken nachten, mijn man en ik zijn ziek en zitten er een beetje ff doorheen ????. Zo erg om te zeggen maar beleven er even geen plezier aan.  "

Niet alles gelezen dus geen idee of het al geopperd is

Misschien de pup even een dagje bij ouders of vrienden brengen dat je even adem kan halen en door kan gaan als het nu zo hoog zit.

 

Met kinderen lijkt me idd extra lastig maar als volwassenen zal je toch even agentje moeten spelen haha. 

kan je in de woonkamer niet een konijnen/puppy ren zetten zodat die even niet gestoord wordt door kinderen?

als die op de bank is en begint te happen oppakken en op de grond zetten. kluif aanbieden? 

met kaplaarzen aan lopen in huistongue-out 

honden page profiel Pupje LPupje L

" Niet alles gelezen dus geen idee of het al geopperd is
Misschien de pup even een dagje bij ouders of vrienden brengen dat je even adem kan halen en door kan gaan als het nu zo hoog zit.
 
Met kinderen lijkt me idd extra lastig maar als volwassenen zal je toch even agentje moeten spelen haha. 
kan je in de woonkamer niet een konijnen/puppy ren zetten zodat die even niet gestoord wordt door kinderen?
als die op de bank is en begint te happen oppakken en op de grond zetten. kluif aanbieden? 
met kaplaarzen aan lopen in huis  "

Zeker een goed idee. Vrienden hebben dit ook al aangeboden dus gaan we ook maar eens doen. 

ik weet dat het wrs niet zo is maar ben ook gewoon bang dat ze vals wordt. Ik heb dit gedrag lang geleden bij een kennis gezien en haar pup en dat is niet goedgekomen. Wellicht dat zij iets fout deed ... Ach, we blijven nog even geduld hebben. 

honden page profiel AizenAizen 3 doggies

honden foto van Aizen

" Zeker een goed idee. Vrienden hebben dit ook al aangeboden dus gaan we ook maar eens doen. 
ik weet dat het wrs niet zo is maar ben ook gewoon bang dat ze vals wordt. Ik heb dit gedrag lang geleden bij een kennis gezien en haar pup en dat is niet goedgekomen. Wellicht dat zij iets fout deed ... Ach, we blijven nog even geduld hebben.  "

Ik geloof niet dat je hondje vals gaat worden maar hij heeft gewoon heel veel impulsen te verwerken omdat je ook gewoon nog kinderen in huis heb. 

 

Als die een keer braaf is geweest misschien zelf eens een touwtrek spelletje starten zodat hij niet uit zichzelf begint. doe dit lekker even buiten zonder kinderen en oefen ondertussen het klaar commando, misschien dat dat je gaat helpen. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ja, vraag gewoon effe assistentie aan je vrienden en vertrouw erop dat ze dat goed doen.

Je bent moe, ziek, en het loopt allemaal niet zoals gedacht. Tuurlijk is dat heftig, hoor, je mag gerust effe vloeken en balen. hp-smile Maar je pup is echt niet vals. Het is gewoon een jong diertje dat zijn gevoelens ventileert. hp-smile Niet op een gewenste manier, maar dat komt goed. Echt waar. Dus gun jezelf wat tijd, en steun gerust op je medemens. Straks valt het allemaal op z'n plaats. hp-thumbsup

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

Ik wil me ook best aanmelden hoor voor een weekendje oppassen tongue-outcool 

honden page profiel Pupje LPupje L

" Ik wil me ook best aanmelden hoor voor een weekendje oppassen   "

Wat een top aanbod ... ik ga het in gedachte houden :) ;)

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" Wat een top aanbod ... ik ga het in gedachte houden :-);-) "

 

 Doe dat  hp-thumbsupsmile

honden page profiel EngeeXEngeeX

honden foto van EngeeX

Ik weet niet hoe het inmiddels gaat, maar vandaag kwam DEZE video online met bruikbare tips. 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^