Aanschaf pomeriaan teefje met fci stamboom

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Ik volg even.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Wat een prijzen 2500 tot 3250 euro voir een mini hond. "

Nou zeg, mijn mini krijg je er niet voor.laughing Maar zonder gekheid, er worden idd belachelijke prijzen voor dit soort hondjes neergeteld.  

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Nou zeg, mijn mini krijg je er niet voor. Maar zonder gekheid, er worden idd belachelijke prijzen voor dit soort hondjes neergeteld.   "

De mijne ook niet hp-wink nog voor geen miljoen,

honden page profiel baasje van Mayabaasje van Maya

Wat een prijzen surprised. Voor iets meer heb je volgens mij gewoon een pup.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

" Wat een prijzen . Voor iets meer heb je volgens mij gewoon een pup. "

Vind het ook belachelijk veel geld hoor. 

 

Maar er zijn gewoon mensen die liever een volwassen hond hebben dan een pup, zoals ikzelf trouwens. laughing

 

Nou vind ik de bedragen die tegenwoordig worden gevraagd voor een hond ook niet normaal meer, of het nou om een pup of herplaatser gaat. Mijn asielhonden had ik voor 200 a 300 euro ofzo.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Wat een prijzen . Voor iets meer heb je volgens mij gewoon een pup. "

Geen dwergkees hoor, daar betaal je absurde bedragen voor tegenwoordig.

honden page profiel baasje van Mayabaasje van Maya

Wat een gekke prijzen. Wat raar dat het ene ras zoveel meer kost dat het andere, vraag en aanbod zeker. Goh ja daar is de ts niet mee geholpen.  Ben benieuwd of ts het hondje heeft gekocht?

honden page profiel BlondieBlondie

Wat men wil betalen voor een hond legt men neer. Sta er zelf ook verbaasd om de laatste tijd, wij zijn ook her en der aan het kijken voor een hond erbij. Maar als ik dan prijzen gevraagd zie worden voor pups/pubers van een bepaald ras, terwijl ik weet dat voor een pup die bewust gefokt is en waar ouders en voorouders van bekend zijn, én waarvan je weet dat de gezondheidstesten gedaan zijn ongeveer dezelfde prijzen gelden, dan ga ik toch zeker voor een bewust gefokte pup.

Maar als een bepaalde hond (of welk ander dier) je aanspreekt en je hebt het geld er voor over, dan is het aan een ieder voor zich om een bedrag neer te leggen toch?

Als TS nog niet is gaan kijken, dan zou ik wel eigen hond bij het bezoek meenemen en op een neutraal terrein kennis laten maken. Het is nogal een afstand en de kans is groot dat als je zelf een klik met het hondje hebt je haar meeneemt. Maar dan heb je geen idee hoe de match is tussen de honden. Ik zeg dit omdat we recent zelf naar een leuke hond zijn gaan kijken, en op "papier" zou het gewoon goed moeten zijn. Redelijk jonge hond, een teefje en onze kennismaking was echt leuk. Het klikte. Met onze hond echter was de klik er absoluut niet. Ook niet na tien minuten buiten. 

Absoluut niet leuk, maar we zagen het absoluut niet zitten om dat hondje mee naar huis te nemen vanwege de reactie naar onze hond toe. Ook de begeleidster van de hond had dit gedrag niet verwacht. En het hoeft en kan ook niet altijd direct halleluja zijn, maar in ons geval was het voor ons in ieder geval wel duidelijk dat dit hondje gewoon geen match was. Dus daarom de tip, zeker als je wat verder weg kennis gaat maken, met de kans dat de hond direct mee gaat naar huis, eigen hond mee om een indruk te krijgen.

honden page profiel DagmarDagmar

Ik vind 2500 euro voor een volwassen hond veel minder geld dan 2000 euro voor een 8 weken oude pup. 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Goede tip blondie. Helemaal mee eens.

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Sommige rassen worden hoe ouder hoe duurder en andere juist andersom. Mijn kruising herders bv. vanaf 500,- pupprijs en afhankelijk van leeftijd, training en gezondheidonderzoeken loopt dat op tot meerdere duizende euro's.

En 500,- te veel voor een kruising?

Als je al weet wat ik kwijt ben aan de pups en de ouders haha. 

DNA testen, heupen, rug en ellebogen rontgen, entingen en chippen pups, paspoorten, rug rontgen met 7 weken. En dan nog niet eens dekgeld de km naar de reu en examens van de moeder met alle trainingen erbij om te weten of ze geschikt is qua karakter en bouw om mee te fokken.

Dan nog alle bevallings spullen, werpkist, lamp, extra voer/vlees, en de pups die soms wat langer blijven om naar het buitenland te mogen, of omdat ze afgezegd zijn en ik eerst geschikte mensen moet vinden voor ze.

Dan is 500,- per (kruising) pup echt niet veel.

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

in dit geval zou ik vragen naar de gezondheid van ouder dieren dat zou namelijk bekent moeten zijn. En anders de namen ervan en dan zelf opzoeken naar de eigenaren van deze vader en moeder hond om een te bevestigen dat dit teefje van hun afkomt en B ivm de gezondheiduitslagen.

bij kennismaking zeker je eigen hond meenemen en kijken hoe ze op elkaar reageren. Of het teefje jou hondje aankan

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Herplaatser plast & poept in huis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^