Blaffen naar andere honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hondje12Hondje12

Hallo!

Ik heb sinds 4 weken een herplaats hondje, het is een kruising tussen een chihuahua en een Maltezer. Super lief beestje, je hebt er geen kind aan. Tot er een hond langs huis loopt of ik een hond tegenkom bij het uitlaten. Mijn hondje gaat dan echt extreem hard blaffen en grommen naar andere honden en begint te happen. Hierdoor durf ik m ook niet los te laten lopen.

wanneer ik naast hem kniel en hem aai stopt het blaffen redelijk snel.

hebben jullie tips om het blaffen te verminderen en mijn hondje zich beter te laten voelen? 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Ik herken dit probleem want mijn herplaatser deed dit ook! Ik ben een aantal stappen teruggegaan met hem. Dat wil zeggen: veel afstand nemen! Buiten vermeed ik andere honden en bleven we op grote afstand. Heel langzaamaan gingen we steeds dichterbij. Ik lette op welke signalen hij gaf en als ik zag dat hij het heel spannend vond stopten we. Dit hebben we lang zo gedaan tot we steeds dichterbij konden komen. Inmiddels gaat het heel goed. Als we een andere hond tegenkomen houd ik hem kort en lopen we gewoon door. Als mensen hun hond naar Marley ( mijn hond ) toe laten gaan aan de riem geef ik ook aan dat ik dat niet wil omdat hij het spannend vind. Het is vooral belangrijk dat je opkomt voor je hond en aanvoelt wat hij aankan. Neem de tijd en oefen in kleine stapjes!

Volgende forumvraag: Volwassen honden samen voegen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^