Pup uit België/corona

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fozzie BeerFozzie Beer

Hoi! Wij zijn al een jaar aan het kijken voor een pup (Bearded collie)..nu hebben we contact met een hele fijne fokker in België. We zijn er in de zomer op bezoek geweest. We hebben goed contact met haar en de pups zijn inmiddels geboren, groeien op in de woonkamer en met katten, wat voor ons erg belangrijk is. Nu ben ik alleen bang dat ivm corona de grenzen weer dicht gaan en dat het bezoeken en ophalen een probleem kan worden. Heeft iemand van jullie in de vorige lockdown een pup uit het buitenland gehaald?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is:

 

Reis alleen naar België als het noodzakelijk is.

 

https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/belgie/reizen/reisadvies

 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Als de grenzen echt dicht gaan, kunnen ze de pup misschien een paar weken bij hun thuis houden?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Zo wie zo moet de pup tot 15 weken bij de  fokker verblijven in verband met de rabies, na de 15 weken zou je af kunnen spreken ergens bij de grens...het is maar een optie hoor...

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

in het begin van de lock down waren daar nog geen regels omtrent. Sint Hubertus heeft onderhandeld hierover en dit viel dan onder “essentiele verplaatsing”. Dus ik zou daar geen problemen mee verwachten. Desnoods brengt fokker de pup tot aan de grens. 

edit: over de grens gaan kan nog wel anders zijn maar er kan altijd gebruik gemaakt worden van een “transporteur”. Er waren wel beloften dat de grenzen niet zouden toe gaan tussen België en Nederland. Wij (Belgen) mogen voor minder dan 48 uur naar Nederland zonder problemen. 

honden page profiel Fozzie BeerFozzie Beer

Bedankt voor de info Sheltieduo!

Volgende forumvraag: Hartpatiënt en een hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^