Help met mijn hond mausie is niet wie ik dacht dat hij was.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

" Daarom schreef ik dat gisteravond al, wat een onzin, dat zeg je niet over jezelf.
Is het al herfstvakantie?  "

in de randstad wel jatongue-out

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ik vind dit geen leuke grap.   In verkeerde handen is een stafford een gevaar op straat.

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

" Ik vind dit geen leuke grap.   In verkeerde handen is een stafford een gevaar op straat. "

Nou ja, we kunnen er weinig aan doen he? Ik geloof 't niet, maar als 't waar is heb ik volgens mij het beste advies al gegeven. Terug naar het asiel. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Het kan waar zijn, dan is het triest. Maar inderdaad, zoals gezegd. Geen asiel geeft een stafford mee aan een vrouw die totaal geen ervaring met honden heeft of het is een zeer zeer slecht asiel.  Daarbij. Een kind vind 50 jaar oud als je zelf die leeftijd hebt weet je daar je niet oud bent. Dus alles bij elkaar dacht Ook ik direct aan een hoax opgesteld door een puber?

Is het wel waar, breng dan aub deze hond heel snel terug naar het asiel, om erger te voorkomen, een stafford in verkeerde handen is een wapen zonder beveiligingsknop. , en als je dan perse een hond wilt hebben, verdiep je in een ras  uit de groep kleine gezelschapshonden en dan kan je zeker ook weer een valk parkiet nemen, staat die kooi ook niet leeg

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik heb net als de rest grote twijfels bij dit bericht maar als u toch echt een stafford uit het asiel hebt gehaald zal ik hem maar heel snel terug brengen voor er meer moorden gebeuren. Ik vind dat een hond intolerante hond als sommige staffords alleen in deskundige handen thuis horen en dit lijkt u zeker niet te zijn. Ik zal als u toch graag een hond wilt een gezelschaps hond kiezen, hier zitten ook rotzakjes tussen maar ze veroorzaken minder schade.

Ik hoop eigenlijk dat dit een nepbericht is.

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Alleen de naam al, Mausie de kannibaalhp-smile

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Alleen de naam al, Mausie de kannibaal "

Staffordjes zijn kannibalenhp-angelhier is de hondenpopulatie enorm afgenomen sedert Rox in beeld is. .embarassed

honden page profiel TinekeTineke

 

 

Ik was verbouwereerd toen ik mijn email opende en zag wat voor soort reacties ik heb gehad om mijn oproep om hulp. Ik wilde dit forum eigenlijk laten voor wat het was want voelde me compleet voor zeik gezet. Ik heb immers ook op een ander forum een bericht achter gelaten en daar was men behulpzaam en heb ik dingen de therapeut vandaan. Maar vond dat ik dit niet over mijn kant moest laten gaan. Ik denk dat ik eens ga informeren bij sidn hierover. Mijn zoon Fred gaf deze tip. Mausie ik nu even logeren bij hem. Dank je aan degene die me wél willen helpen. 

honden page profiel TinekeTineke

Mensen denken overigens altijd dat ik jonger ben.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

bij welk asiel heb je de hond gehaald?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

"  
 
Ik was verbouwereerd toen ik mijn email opende en zag wat voor soort reacties ik heb gehad om mijn oproep om hulp. Ik wilde dit forum eigenlijk laten voor wat het was want voelde me compleet voor zeik gezet. Ik heb immers ook op een ander forum een bericht achter gelaten en daar was men behulpzaam en heb ik dingen de therapeut vandaan. Maar vond dat ik dit niet over mijn kant moest laten gaan. Ik denk dat ik eens ga informeren bij sidn hierover. Mijn zoon Fred gaf deze tip. Mausie ik nu even logeren bij hem. Dank je aan degene die me wél willen helpen.  "

Tineke, goed dat je nog reageerd hoor...ik hoop echt dat je met Mausie geholpen wordt.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  
 
Ik was verbouwereerd toen ik mijn email opende en zag wat voor soort reacties ik heb gehad om mijn oproep om hulp. Ik wilde dit forum eigenlijk laten voor wat het was want voelde me compleet voor zeik gezet. Ik heb immers ook op een ander forum een bericht achter gelaten en daar was men behulpzaam en heb ik dingen de therapeut vandaan. Maar vond dat ik dit niet over mijn kant moest laten gaan. Ik denk dat ik eens ga informeren bij sidn hierover. Mijn zoon Fred gaf deze tip. Mausie ik nu even logeren bij hem. Dank je aan degene die me wél willen helpen.  "

Hallo Tineke 

Het is jammer dat het asiel deze hond bij je geplaatst hebt ,Staffords kunnen nu eenmaal op een bepaalde leeftijd vaak niet opschieten met soortgenoten ,niet dat ze dan kannibaal zijn hoor ,Jou hond heeft al het een en ander meegemaakt en dat van hot naar haar plaatsen, dus nu weer bij je zoon zal hem geen goed doen . 

Heel jammer dat hij Melody als lekker hapje zag maar dat zouden veel van mijn honden ook flikken ,mits ze de kans krijgen 

Ik zou aanraden om iemand te vinden die je kan helpen met de verdere opvoeding ,maar als je geen ervaring met honden heb gaat dit een hele kluif worden .

Succes!

honden page profiel Lineke & Saar(tje) Lineke & Saar(tje)

honden foto van Lineke & Saar(tje)

Ik kan me voorstellen dat de reacties je wat rauw op het dak vallen. Ik lees echter zelf toch wel de tips om aan de slag te gaan met een gedragstherapeut en een goede cursus. Daarnaast is er oprechte verbazing bij mij dat je, zonder ervaring en kennis van honden, een stafford in huis hebt gekregen uit het asiel. 

Als er al jaren gepraat is over een hond en je bent uiteindelijk overstag gegaan, dan is er ook ruim tijd om je voor te bereiden op de komst van een hond en je te verdiepen in rasgroepen en eigenschappen. Dat lijkt in dit geval niet te zijn gebeurt en nu sta je voor een, mijns inziens, enorme uitdaging. 

Ik denk (vul in voor anderen) dat vanuit verbazing en ongeloof is gereageert. Mensen op dit forum willen het beste voor hun hond en andere honden en gaan voor verantwoord eigenaarschap waarbij een stuk kennis niet kan ontbreken. Heb je dat nog niet dan kan je je inlezen en vragen stellen over elk onderwerp. 

Ik wens je veel wijsheid toe in deze situatie. 

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Je moet minder luisteren naar anderen en meer je eigen gevoel volgen. Nooit een hond in huis nemen omdat iemand anders dat zegt. 

jullie hebben hulp nodig van een gedragsdeskundige niet van “YouTube”. Veel succes ! 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

En ook nóóit een hond uitkiezen op deze manier :  Op aanraden van de familie en mijn zoon Fred heb ik een wat groter exemplaar uitgekozen met een korte makkelijke vacht voor de stofzuiger.

 

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

Het blijft hier toch het doel om mensen met problemen verder te helpen. Aan sommige reacties heeft TS echt niets.

Goed dat je zoon de hond nu even heeft en je alles op een rijtje kan zetten.

Wil je verder met de hond en heb je een klik met het dier.

Het moet niet alleen een opgave zijn, dan kan je hem beter terug brengen.

Is de wil er en heb je het geduld om het je hond positief te benaderen en hulp te zoeken bij een therapeut kan er een mooie vriendschapbands ontstaan.

Ik wens je veel succes en hoop voor maussie dat hij een gouden mandje met je vindt.

Het zou jammer zijn mocht hij weer terug naar het asiel moeten. 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Oei, als je nooit eerder een hond heb gehad, dan is een "Stafford" uit een asiel wel ff een uitdaging die wellicht wel erg moedig is. Vind het van het asiel ook niet bepaald slim...

 

Goed, de stafford, wat is het, een amerikaanse staffordshire terrier of een staffordshire bull terrier? Of is het er een die lijkt op en de naam heeft gekregen? Enige papieren bij de hond (stamboom).

 

Een stafford (AST/SBT/Pitbull hebben kleine onderlingen verschillen, stammen alle van dezelfde hondensoort af) is van oorsprong een pitdog, een hond gefokt met het doel om met andere honden te vechten!! Wat ook gelijk deels kan verklaren waar zijn gedrag richting andere honden vandaan komt. Zit dit gedrag nog in de honden van nu, vaak wel soms niet.

 

Hij heeft je vogeltje te pakken gehad, tja natuurlijk gedrag, zeker in de kennismaking fase. Dat mag u de hond niet aanrekenen, dit is een fout die u had moeten voorkomen. Maar gezien de beperkte kennis van honden, geen fout die u zich zwaar moet aanrekenen. Shit happens... en ja dat is triest, maar niet de fout van de hond.

 

Als stafford liefhebber en voormalig fokker denk ik dat je een keuze heb gemaakt, die in mijn ogen niet zo slim is geweest. Een hond in zijn algemeen is iets waar je zelf voor moet kiezen, dan gaat er een heel traject aan vooraf, want de hond moet bij jou als persoon passen. Je schreef dat er veel word ingebroken, dus eigenlijk wil je een hond, ter beveiliging. Laat dat nu net een taak zijn, waarbij de gemiddelde staff, compleet door de mand zakt. Mijn 3 staffords zouden ongenoden gasten, blij en enthousiast begroeten, want mensen zijn leuk! Totaal kansloos als waakhond!! 

 

Een stafford is niet een gewone hond. We kunnen hier lang en kort over hebben, maar een stafford is niet een lang leven de lol hond. Die kun je niet zomaar loslaten lopen of tussen andere dieren gooien. Het is een hond waarbij de band tussen baas en hond enorm is (al moet je daar zeker bij een herplaatser/asiel hond, heel hard aan werken samen). De baas is alles voor hem/haar. Een hardhandige behandeling is daarom ten zeerste af te raden, daarnaast zijn ze met fysieke correctie weinig beinvloedbaar, ze hebben een enorme pijngrens. Voedsel en aandacht werkt 1000000....X beter.

 

Als je het mij vraagt, zou ik de hond terugbrengen en gaan onderzoeken, wat voor type en soort hond bij je past, als je echt een hond wil. Een alarmsysteem is goedkoper en effectiever over het algemeen. Als het echt puur voor het waken is, dan moet je een afrikaanse Boerboel halen die ervoor gefokt, maar dat is veel meer hond als de gemiddelde mens kan houden.....

 

 

 

 

 

 

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Net alsof een Stafford kan niet als eerste hond.

Ik ken tal van asiel Staffies die als eerste hond bij iemand terecht kwamen en het gaat erg goed, de nieuwe baasjes willen gewoon geen ander ras meer.

Staffies zijn erg gevoelig en lijden echt in het asiel. De hond is er net en de oplossing is "breng maar terug". I.p.v. tips te geven en te vertellen hoe ze het beste met hem omgaat. 

@ Jantien, weet je wat een gevaar is op straat ? De mens. En trouwens als eens IEDEREEN zijn of haar hond aan de leiband houdt ook de kleinere, dan is er geen probleem. Ben het zat dat jij altijd moet doen net alsof Staffies zijn monsters, sommige bazen ja, maar de Staffies zelf beslist niet. Ze zijn niet voor niets mijn favorieten in het asiel en ook de beste maatjes van mijn hond. Maarja, ik ben een baasje met veel liefde voor ALLE honden en eentje die ook heel verantwoordelijk is, laat ook mijn Golden nooit los. Ook heb ik de moeite genomen om me in te lezen over Staffies en ze zelf echt leren kennen, ipv zomaar even wat te verkondigen.  En als ik sommige andere eigenaars bezig zie, zou ik die met plezier en liefde een oplawaai geven en dan heb ik het over bazen van groot en klein.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Net alsof een Stafford kan niet als eerste hond.
Ik ken tal van asiel Staffies die als eerste hond bij iemand terecht kwamen en het gaat erg goed, de nieuwe baasjes willen gewoon geen ander ras meer.
Staffies zijn erg gevoelig en lijden echt in het asiel. De hond is er net en de oplossing is "breng maar terug". I.p.v. tips te geven en te vertellen hoe ze het beste met hem omgaat. 
@ Jantien, weet je wat een gevaar is op straat ? De mens. En trouwens als eens IEDEREEN zijn of haar hond aan de leiband houdt ook de kleinere, dan is er geen probleem. Ben het zat dat jij altijd moet doen net alsof Staffies zijn monsters, sommige bazen ja, maar de Staffies zelf beslist niet. Ze zijn niet voor niets mijn favorieten in het asiel en ook de beste maatjes van mijn hond. Maarja, ik ben een baasje met veel liefde voor ALLE honden en eentje die ook heel verantwoordelijk is, laat ook mijn Golden nooit los. Ook heb ik de moeite genomen om me in te lezen over Staffies en ze zelf echt leren kennen, ipv zomaar even wat te verkondigen.  En als ik sommige andere eigenaars bezig zie, zou ik die met plezier en liefde een oplawaai geven en dan heb ik het over bazen van groot en klein. "

 

Een stafford als eerste hond kan prima! Echter moet dat dan wel een bewuste keuze zijn, met kennis van het ras (al is het uit boekjes/internet), zodat je de hond iig beter kan begrijpen ipv ze vergelijken met een golden... Een herplaatser met waarschijnlijk een rugzak van een pittig merk, kan ook wel net ff een stapje teveel van het goede zijn. Ik zie dat niet als een leuk hondje, maar een project, waar je hopelijk een leuke hond aan overhoud.

 

Die ken ik ook zeer zeker! Helaas ook te veel slechte verhalen tot aan kranten berichten over incidenten. Ik neem aan dat je het met me eens ben op basis van hetgeen TS schrijft, ze geen enkel idee heeft wat ze in huis gehaald heeft. Als het een (roep maar ff iets kleins) teckel was, was het gevaar van een onvoorbereide baas aanzienlijk minder. 

 

Weet je je doet het nooit goed op een forum, je moet reageren op basis van wat iemand schrijft. Puur op basis van hetgeen ze schrijft, zeg ik doe hem terug, want er zullen beter passende honden zijn als een stafford. Is dat "zielig" voor de gevoelige stafford die toch al bijzonder weinig kans heeft opgevangen te worden, zeker! Maar als iets me wat geleerd heeft in de tijd dat ik in de honden zit, is als hond en baas niet bij elkaar passen, het voor beide een hell is. Aan alles ruik je dat ze niet zelf de keuze gemaakt heeft en zich heeft laten leiden door andere, terwijl zij de keuze had moeten maken.

 

Maar goed, blijft een oneindige discussie. Zelfde als losloper vs aan de lijnen houden mensen, beide zijn een plaag voor de ander.  

honden foto van Ellen, vrouwtje van Noortje

Tineke, heb je een foto van je hond?

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein

honden foto van Anke,Vaös&Lein

" Net alsof een Stafford kan niet als eerste hond.
Ik ken tal van asiel Staffies die als eerste hond bij iemand terecht kwamen en het gaat erg goed, de nieuwe baasjes willen gewoon geen ander ras meer.
Staffies zijn erg gevoelig en lijden echt in het asiel. De hond is er net en de oplossing is "breng maar terug". I.p.v. tips te geven en te vertellen hoe ze het beste met hem omgaat. 
@ Jantien, weet je wat een gevaar is op straat ? De mens. En trouwens als eens IEDEREEN zijn of haar hond aan de leiband houdt ook de kleinere, dan is er geen probleem. Ben het zat dat jij altijd moet doen net alsof Staffies zijn monsters, sommige bazen ja, maar de Staffies zelf beslist niet. Ze zijn niet voor niets mijn favorieten in het asiel en ook de beste maatjes van mijn hond. Maarja, ik ben een baasje met veel liefde voor ALLE honden en eentje die ook heel verantwoordelijk is, laat ook mijn Golden nooit los. Ook heb ik de moeite genomen om me in te lezen over Staffies en ze zelf echt leren kennen, ipv zomaar even wat te verkondigen.  En als ik sommige andere eigenaars bezig zie, zou ik die met plezier en liefde een oplawaai geven en dan heb ik het over bazen van groot en klein. "

Een stafford kan prima als eerste hond. Echter moet je wel je huiswerk doen. Het zijn vrij pittige honden met in de genen een intolerantie naar andere honden. Het is heel leuk dat het de beste maatjes van jouw hond zijn maar de meeste staffords zijn over het algemeen gewoon niet zo vriendelijk naar andere honden. Dat is iets dat je als eigenaar moet accepteren. Ik ken heel wat staffordshire bull terriërs en daar zit maar een enkele tussen die oké is met andere honden. Het gros is gewoon niet vriendelijk. Dat heeft niets te maken met dat het monsters zijn maar dat wij als mens ze jaren lang selecteerden op eigenschappen. Die zitten goed verankert en komen in een groot deel van de populatie nog steeds tot uiting. 

 

Als je op aanraden van iemand anders voor een pittig ras met een rugzak kiest kan dat nogal botsen. Als ts er vol voor wil gaan kan dit prima gaan mits ze voorzichtig is en niet gaat proberen de hond sociaal te krijgen met andere honden. Is dit te veel of is de match er niet met de hond is het voor iedereen beter en veiliger dat de hond terug gaat. 

honden page profiel KhyraKhyra

honden foto van Khyra

Ik ben zo iemand die een asiel Stafford als eerste hond heeft dus ik kan beamen het kan! 

Ik moet eerlijk zeggen dat wij ons huiswerk wel hadden gedaan maar er toentertijd toch nog erg naïef in waren gegaan. 

Khyra was toen bijna twee en zat maar erg kort in het asiel. Haar karakter was daar nog niet echt naar boven gekomen en het leek alsof er eigenlijk geen gedragsproblemen waren. 

Helaas was dit wel zo en hebben we super hard moeten werken met professionele hulp om er nog een semi-normale hond van te maken die buiten ook altijd met muilkorf loopt. Vinden we niet erg we zijn er aan gewend en ik ben helemaal gek op haar maar het is iets waar je wel toe bereid moet zijn anders kun je hier niet mee leven. Het kost tijd moeite en aanpassingsvermogen. 

Mijn advies is dus als je dit niet ziet zitten de hond toch terug te doen. Het is sneu voor de hond maar het is ook sneu voor de hond en voor jezelf als je nog 10 jaar in kommer en kwel zit met deze hond. 

Mijn vraag is dus: ben je bereid om deze moeite te doen en denk je ook dat je bekwaam bent? Zo ja succes en ik sta open voor vragen of contact :). Zo nee, misschien toch de hond terug brengen..

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Zindelijkheid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^