Gele, korstachtige wondjes vacht puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Hallo Fred en Tukker,
 
Momenteel geven we onze hond nog Royal Canin Mini. Langzamerhand zijn wij aan het overgaan naar een nieuw soort puppiebrok, namelijk Grandorf Junior (voor honden van 4-12 maanden). We mixen nu nog half om half. Deze bevat minder zouten en is hypoallergeen. Juist omdat het hypoallergeen is, sluiten we uit dat het daaraan kan liggen. Uiteraard hou ik jullie op de hoogte, maar hij vindt ze smakelijk.
 
Update betreft de uitslag: Ik heb het idee dat het rustiger wordt en dat hij er minder aan bijt en likt. Echter wordt ik veelal wakker van de keren dat hij wel bijt en likt (in de bench, naast bed). Overmacht, want we kunnen niet constant erover blijven waken. Er zit vooruitgang in dus . "

Om erger te voorkomen, is het nodig dat je hond een kap draagt, zodat hij niet aan de wonden kan likken en bijten. Dat past waarschijnlijk niet in de bench. Kan hij los of anders bijv. in een puppyren?

honden page profiel Puppie123Puppie123

" Om erger te voorkomen, is het nodig dat je hond een kap draagt, zodat hij niet aan de wonden kan likken en bijten. Dat past waarschijnlijk niet in de bench. Kan hij los of anders bijv. in een puppyren? "

Goedemorgen Loesje,

 

Dit hebben we geprobeerd, maar met een kap om kan hij nog precies bij zijn plekje bij de staart. Een grote kap zou kunnen, maar dan kan hij buiten niet meer snuffelen, noch fatsoenlijk rondlopen (kap raakt de grond). Maar zoals eerder gemeld, zien we ook vandaag weer een vooruitgang en is het plekje al een stuk rustiger. De pup zit er ook veel minder aan te likken en bijten.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Dan doe je buiten toch de kap af, of de kleinere op?

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

" Goedemorgen Loesje,
 
Dit hebben we geprobeerd, maar met een kap om kan hij nog precies bij zijn plekje bij de staart. Een grote kap zou kunnen, maar dan kan hij buiten niet meer snuffelen, noch fatsoenlijk rondlopen (kap raakt de grond). Maar zoals eerder gemeld, zien we ook vandaag weer een vooruitgang en is het plekje al een stuk rustiger. De pup zit er ook veel minder aan te likken en bijten. "

Je kunt ook alleen de kap op doen wanneer je er niet bij bent. Dan wordt hij verder niet beperkt in snuffelen ed maar kunnen de wondjes wel goed helen hp-thumbsup ]

 

Edit: Anders is zoiets misschien ook nog een idee! Beperkt ze een stuk minder dan een kap  KLIK

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Onze hond heeft vroeger ook hotspots gehad, toen we haar net hadden (herplaatser). We hebben alles geprobeerd van steroïden van de dierenarts tot alle uitsluitingsdiëten. Uiteindelijk bleek haar probleem de stress uit haar vorige leven te zijn (waar ze dit ook altijd had gedaan). Ze knaagde gewoon steeds aan zichzelf als ze een beetje jeuk had, waardoor haar huid kapot ging, en dan hield ze niet op. We zaten er altijd bovenop en ze heeft in de rui steeds een kap om moeten hebben, of als ze om welke reden dan ook een andere prikkel  op de huid had. (kap als wij er niet bij waren en s nachts. Als we er wel waren, het knagen gewoon stoppen. Want ze liet het dan goed met rust tot laatste genezingsmoment. Dat jeukt  ook en dan trok ze het weer open als ze er op een onbewaakt moment bij kon komen).

 

Na ongeveer anderhalf jaar bij ons was ze zo ver tot rust gekomen dat het is opgehouden. Sindsdien nooit meer gedaan, maar ik kan nog steeds niet tegen honden die zichzelf beknabbelen voor wat jeuk Haha.

 

Lang verhaal voor de vraag: is er wellicht iets in haar leven dat spanning veroorzaakt? Is ze sowieso een gespannen type? Kan ze haar energie goed kwijt en ook weer tot rust komen? 

honden page profiel Puppie123Puppie123

" Onze hond heeft vroeger ook hotspots gehad, toen we haar net hadden (herplaatser). We hebben alles geprobeerd van steroïden van de dierenarts tot alle uitsluitingsdiëten. Uiteindelijk bleek haar probleem de stress uit haar vorige leven te zijn (waar ze dit ook altijd had gedaan). Ze knaagde gewoon steeds aan zichzelf als ze een beetje jeuk had, waardoor haar huid kapot ging, en dan hield ze niet op. We zaten er altijd bovenop en ze heeft in de rui steeds een kap om moeten hebben, of als ze om welke reden dan ook een andere prikkel  op de huid had. (kap als wij er niet bij waren en s nachts. Als we er wel waren, het knagen gewoon stoppen. Want ze liet het dan goed met rust tot laatste genezingsmoment. Dat jeukt  ook en dan trok ze het weer open als ze er op een onbewaakt moment bij kon komen).
 
Na ongeveer anderhalf jaar bij ons was ze zo ver tot rust gekomen dat het is opgehouden. Sindsdien nooit meer gedaan, maar ik kan nog steeds niet tegen honden die zichzelf beknabbelen voor wat jeuk Haha.
 
Lang verhaal voor de vraag: is er wellicht iets in haar leven dat spanning veroorzaakt? Is ze sowieso een gespannen type? Kan ze haar energie goed kwijt en ook weer tot rust komen?  "

Hallo Aurelia,

 

Bedankt voor de reactie. Wat vervelend allemaal te horen van uw hond. Er zijn eigenlijk geen momenten of oorzaken van stress te bekennen. Het kan natuurlijk wel zijn dat hij ooit jeuk heeft gehad, heeft lopen likken en bijten en dat zicht voorgezet heeft in de aandoening die hij nu heeft. Het hield zichzelf in stand. Het is een hele energieke hond en hij kan zijn energie goed kwijt. We lopen er ook veel mee. 

 

Inmiddels gaat het stukken beter met de hond en zijn ruggetje is weer helemaal clean. We houden het goed in de gaten, maar het blijft natuurlijk een puppy. Die is niet altijd in de gaten te houden, en omdat ze hard groeien hebben ze sowieso jeuk. Bedankt voor alle hulp die jullie geboden hebben. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Jeuk door hard groeien? undecided

Dat heb ik nog niet eerder gehoord... 

honden page profiel Puppie123Puppie123

" Jeuk door hard groeien? 
Dat heb ik nog niet eerder gehoord...  "

Goedemorgen UkkePuck,

 

Vanaf dag 1 dat we bij de dierenarts kwamen, heeft hij dat ons gezegd. Kennelijk komt het best vaak voor. Verder zie ik ook geen pusachtige afscheiding meer, ook niet op andere plekjes, dus ik ga er vanuit dat het goed gaat met die kleine kruimel. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Wat fijn dat het beter gaat! Mijn pupjes hadden wel soort van jeugdpuistjes op hun buikje. Ik noem het jeugdpuistjes omdat het in de puppy cq ongebonden tijd was, met pus gevulde bultjes waren het die verdroogde tot bruine vlekjes. Maar jeuk door groeien heb ik ook nooit gehoord. Maar als de da het zegt, die ziet meer honden dan wij. Ik ga er eens op googlen, interessant,

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

" Wat fijn dat het beter gaat! Mijn pupjes hadden wel soort van jeugdpuistjes op hun buikje. Ik noem het jeugdpuistjes omdat het in de puppy cq ongebonden tijd was, met pus gevulde bultjes waren het die verdroogde tot bruine vlekjes. Maar jeuk door groeien heb ik ook nooit gehoord. Maar als de da het zegt, die ziet meer honden dan wij. Ik ga er eens op googlen, interessant, "

Herkenbaar, Link had ook 'jeugdpuistjes' haha. Misschien bedoeld hij hetzelfde maar noemt het anders ofzo.. Zou goed kunnen natuurlijk. 

 

Maar belangrijkste is dat het beter gaat, super hp-heart

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

De kap raakt de grond, met een goede schaar kan je rondom er een paar cm vanaf knippen zodat de kap niet de grond raakt.    Buiten doe je de kap af en hou je de hond aan de lijn zodat tie een plezierige wandeling heeft.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Alleen bij een gedeelte poep eten.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^