Herplaatser plast & poept in huis

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HondenfanHondenfan

Het is ineens snel gegaan! Sinds 6 dagen woont hier een mega lieve newfy! Ze komt uit een kennel, ze is 5 jaar en 60 kg. Ze is heel erg lief en ze begint steeds meer te wennen aan het leven in huis (ze komt uit een kennel). Alleen het probleem is dat ze in huis plast en poept, ook al er gewoon iemand thuis.

Aan de lijn tijdens het uitlaten doet ze vrijwel niets. Ik heb een lange lijn, doe rustige wandelingen langs heel veel gras, ze krijgt alle tijd en ruimte om het te doen maar er gebeurt weinig tot niets aan de riem. Haar belonen kan (nog) niet met voer want daar heeft ze (nog) geen interesse in.

Ik heb haar bewust nog niet naar de achtertuin gelaten want onze vorige herplaatser bleef de achtertuin tot haar dood als een toilet zien, ook al had ze daarvoor gepoept en geplast tijdens het wandelen : als ze dan in de tuin kwam perste ze er altijd nog weer poep en plas uit en dat wil ik liever voorkomen.

Ik vind het vooral lastig omdat er nog geen enkele verbetering zie en het echt vies is, ook met de kinderen. Iedere ochtend ligt er poep en plas en soms gaat ze s avonds ook "gewoon" poepen in de kamer. Ze krijgt voor de nacht geen water en ze krijgt 2x per dag eten, 1x rond 10.30 uur en 1x rond 18.30 uur. 

Ik hoor graag tips van jullie! 

 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Wat ik met mijn herplaatser heb gedaan is volledig terug gaan naar puppy basis. Ofwel om de zeg 2 uur uitlaten.

Naar buiten lopen tot ze plast doet ze het een keer niet toch terug. 

Daarnaast zeg je al ze komt uit een kennel, was die uberhaupt gewend uitgelaten te worden of deed die altijd alles in de kennel?

Dan snap ik dat het opeens erg gek is niet meer in de "kennel" (lees huis) je behoefte te moeten mogen doen..

 

Daarnaast moeten ze ook nog even wennen.. gun het wat tijd.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Juist, terug naar de puptijd.....en geen water weghouden, de hond is groot en water weghouden om zinderlijk te worden is niet nodig....wat voor voer geef je, wat kreeg ze daar....wanneer je vlees geef, drinken ze niet overdadig en poepen ook niet meer dan een x per dag hooguit twee x...   je schrijft iedere ochtend ligt er plas en poep, bijndr slapen voorlopig om haar een ritme te geven om haar behoeftes te doen, je merkt gauw genoeg dat ze moeten, en smorgens op tijd je bed uit om de hond direct naar buiten te doen, juist de eerste poep en plas dan moet de hond...

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Als ze haar hele leven tot nu toe niet in huis heeft doorgebracht moet je haar inderdaad als een pup zien. Ze zal nog e.e.a. moeten leren.

Heb je al foto's van haar?  Die zijn hier welkom.

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Idd zoveel mogelijk buiten tot dat ze het een keer buiten doet. En dan uitbundig belonen. 

wandelingen zijn nog spannend wellicht daarom doet ze niets. Dus naast de wandelingen elke 2 uur ofzo gewoon buiten op een veldje gaan staan. 


en veel geduld, niet boos worden als ze wat binnen doet. 

succes en gefeliciteerd met je nieuwe hond ! smile

 

honden page profiel KlaraKlara

Probeer te ontdekken wat wel als een beloning voelt voor deze hond. Als het geen voer is misschien een leuk speeltje wat ze vast mag houden, jouw blije stem of een aai. En inderdaad heel vaak kort naar buiten. Kan me voorstellen dat het lastig is als dit formaat hond in huis plast en poept en dat je een beetje met je handen in het haar zit. Dus ook veel sterkte. Een volwassen hond zindelijk maken is iets lastiger dan een pup maar het kan zeker.  In dit geval zou een bench voor de nacht ook kunnen helpen omdat ze hun slaapplek schoon houden. Maar dan moet de hond het wel zelf een fijne plek vinden. En je hebt een enorm gevaarte nodig die ook maar in je huis moet passen. Zou hem dan ook net als een pup er halverwege de nacht even uitlaten voor een plas. En ik snap dat je het niet wil maar een vaste hoek in de tuin kan voor zo'n hond ook heel duidelijk zijn. En je bent er sneller als je ziet dat hij iets gaat doen. Heel veel succes!!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Een vast plekje in de tuin is geen luxe, als de hond wat gaat mankeren , operatie of wat dan ook,is het grote moeite om de hond dan elders uit te laten, en en bench voor een newfoundlander is geen optie en zeker niet voor zo,n grote hond, ze moeten zich verplaatsen hebben het gauw warm ....de laatste maaltijd kan je wat vervroegen, naar half zes zodat tie voor het slapen nog een keer uitgelaten wordt, half elf en dan buiten poept en niet smorgens hoge nood heeft....ook in de ochtend de tijd wat verkorten van half elf naar half negen. De voeding.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Probeer op haar signalen te letten en speel daar op in. Honden poepen niet ineens uit het niets. Snuffelen, draaien, onrust oid gaan daaraan vooraf. Zodra je daar iets in ziet, meteen met haar naar buiten gaan. Behandelen als een puppy dus. 

 

O ja. En laat aub gewoon het water staan. Honden moeten kunnen drinken zodra ze dorst hebben en het water van hen afnemen is heel sneu voor ze. S nachts moet je er voor een puppy ook uit, dat kan jij ook doen met een herplaatser. 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Allebei mijn asielhonden waren niet helemaal zindelijk toen ze kwamen. 

 

Inderdaad doen alsof het een pup is. Heel vaak uitlaten, belonen als ze wat buiten doen en goed op signalen letten. Bij die van mij ging het super snel toen het kwartje eenmaal viel. 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Deze hond is van slag door de verandering, ze is dus al 5 jaar oud en een kennel gewend(ook al die tijd?).

Mijn vorige hond kwam met 5 maanden oud bij mij en heeft 3/4 wkn alles op het balkon gedaan, omdat ze dat buiten nog niet durfde, het was pas na 3/4 weken vertrouwd genoeg om buiten te durven ontlasten.

De tip: geduld hebben en rustig laten wennen.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Hoe gaat het nu?

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Klinkt ook alsof ze niet beter gewend was, ze moet het nog leren. Zoals de gedragstherapeute van mijn hond ook zegde, soms willen ze aanvankelijk hun geur buiten liever niet achterlaten en doen ze daarom niets buiten. Zij raadde toen aan om regelmatig tezamen op wandel te gaan met een stabiele hond en dat ze het zo zou leren en ja dat werkte.

 

Dus even tijd en geduld, ze is er ook nog maar zo kort ! 

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Al een wat ouder topic zie ik 

Ik heb ook eens een kennelhond geadopteerd . Ook zij was niet zindelijk , ze was wat wereldvreemd geworden. Altijd in de kennel, en de behoeften werden daar dus ook gedaan . Als ze op mijn plavuizen vloer had geplast depte ik dat op met een prop keukenrol , de met urine gedrenkte prop lag ik buiten in de tuin , in een hoopje zand , speciaal voor dat doel . Na enige dagen begreep ze de bedoeling . Dus de eerste voorzichtige stap was gezet , en net als met een pup , goed opletten op de signalen . Wandelen deed ik nog niet . De tuin was al spannend genoeg . Na ongeveer drie weken ging ik kleine wandelingen maken .Ik nam dan wat zand uit de tuin mee , met de urine geur , dat lag ik in het gras . Dat begon ze ook te begrijpen.  Na ongeveer 2 maanden was ze zindelijk . En ging ik de wandelingen langzaam aan uitbreiden . Zo was bv een halsband en riem ook vreemd voor haar geworden . Het kan best een tijd duren hoor , voordat ze weer helemaal op de rails zijn . Soms zie je na twee jaar nog progressie 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^