Oude lara/epilepsie/kruisband

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel klaskeklaske

honden foto van klaske

Hallo allemaal

Nou uhm lara zou 30 oktober naar de specialist gaan voor hartecho ivm hart ruis en nu wat kuchjes. En daarnaast even naar de orthopeed.
Ik merk namelijk dat ze weer knakt met haar oude behandelde knie. Waar ook een kruisband operatie is geweest een aantal jaar geleden.de nieuwe kruisband is super goed trouwens geen klachten. Maar die oude begint op te spelen
Ze loopy op 4 pootjes en trekt hem niet omhoog. Als ze gaat zitten dan liever opzij dan echt eronder.
En ik hoor het wat kraken.
Tja wat nu. Ik heb zowiezo eind van de maamd een bedrag voor alle onderzoeken maar als er weer een operatie komt dan denk ik ja hoe ga ik dat nou weer betalen.
Kennen jullie iemand die niet duur is en waar je in termijnen mag betalen? Dit echo onderzoek en long onderzoek is ookal 400.
Maar dat had ik al opzij gezet.
Voor de rest heeft ze 1 malig epilepsie gehad in maart en ja kan ze een operatie nog wel aan? Inslapen is zowiezo not done want ze is nog zo actief!

honden page profiel klaskeklaske

honden foto van klaske

Ah ja en we zitten dan met het beginnende kuchje van waar weten we nog niet 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Jeetje wat een ellendehp-cry waar kom je vandaan/hoe ver kun je reizen? Ik ben in juli bij Anicura Eersel geweest voor een doppler (hart echo). Ik heb daar €89,95 betaald en zij staan zeer goed bekend. Maarten Kappen werkt daar ook, dat is een orthopeed.. dus wellicht kun je het zo combineren? Bellen over betalen in termijnen kan altijd denk ik, wie weet hebben ze daar gewoon ruimte voor. 

honden page profiel klaskeklaske

honden foto van klaske

Ja dat klopt maar het is zo dat ze naar een specialist gaat. Die zeg maar 1 long foto maakt 1 hart echo 1 orthopeed foto. Maar ik kan haar toch nu niet tot de 30e laten wachten? 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Een aanrader, eersel, en zeker bij maarten kappen, daar ben ik ook geweest .....een goede orthopeed, doen niet moeilijk, vraag een betalings regeling.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Ja dat klopt maar het is zo dat ze naar een specialist gaat. Die zeg maar 1 long foto maakt 1 hart echo 1 orthopeed foto. Maar ik kan haar toch nu niet tot de 30e laten wachten?  "

Daar kan je over bellen of het samen kan......en eerder.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Vervelend zeg.

Vocht achter de longen kunnen ze horen.Dus die longfoto's zou ik nu niet in eerste instantie doen.(hier werden er 2 gemaakt kosten 150 euro) om te horen dat er geen vocht was.De aanleiding was dat de hond benauwd was.

In eerste instantie kreeg de hond plaspillen zonder dat foto was gemaakt..en ze hoorden ook geen vocht.Later bij de controle dus pas foto gemaakt.

Dus  die zou ik zelf uitstellen tot er evt aanleiding voor is als het om de kosten gaat. dus even vragen waarom hij nu al longfoto wil ipv eerst alleen echo.(de hartecho was hier iets meer dan 200)..Horen ze al vocht?Willen ze iets anders uitsluiten?

De hart echo is wel belangrijk om evt defect en ernst daarvan vast te stellen voor medicatie. Met medicatie kan verslechteren van het hart worden uitgesteld over langere tijd.(het blijft een progressieve ziekte)Maar ze kunnen vaak nog heel lang mee.

Opereren bij hartklachten is ook groot risico, dus als de oude hond maar relatief weinig last heeft zou ik alleen opereren bij echte noodzaak en evt pijn bestrijden.Zo zullen de artsen er ook over denken

Indien wel noodzaak zou ik wel eerst zorgen dat de hond al tijdje aan hartmedicatie zit.Ook epilepsie kan verslechteren door operatie.

Al met al...denk ik dat er relatief weinig kans is op operatie .

Overigens duurde het hier ook een paar weken voor we terecht konden voor een hartecho.Dat maakt op zich niet uit tenzij de hond beroerd is.(dus al erg slecht)

Als het wel tot operatie zou komen zou ik meteen overleggen of je in termijnen kan betalen..kan nogal verschillen of die mogelijkheid wordt gegeven.

Misschien kan operatie ook prima uitgesteld worden tot je gespaard hebt.

honden page profiel klaskeklaske

honden foto van klaske

Dank jullie wel voor het antwoorden. Nee een hart operatie word het zowiezo niet meer gezien haar toestand. Maar waar ik nu mee zit is dat ze dat knikje heeft in haar oude behandelde kruisband operatie en niet graag goed gaat zitten. En dan dus kijken waar het kuchje vandaan komt. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Dank jullie wel voor het antwoorden. Nee een hart operatie word het zowiezo niet meer gezien haar toestand. Maar waar ik nu mee zit is dat ze dat knikje heeft in haar oude behandelde kruisband operatie en niet graag goed gaat zitten. En dan dus kijken waar het kuchje vandaan komt.  "

Een foto van de knie geeft uitsluitsel, het kan de meniscus zijn als die er nog zit is de meniscus eruit dan kan het ook arthrose zijn, maar nogmaals foto zal dat uitwijzen...en een longfoto als je het niet vertrouwd...als je een  makkelijke hond hebt geen narcose en anders een roesje.   

honden page profiel klaskeklaske

honden foto van klaske

Ze loopt wel als een kievit. Dus beter als bij een kruisband scheur. Maar zou ik daarmee kunnen wachtrn tot de 30e oktober? Ze zit wel maar ik merk dat ze ja beetje knikt en niet echt helemaal recht het pootje onder de buik zet. 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ze loopt wel als een kievit. Dus beter als bij een kruisband scheur. Maar zou ik daarmee kunnen wachtrn tot de 30e oktober? Ze zit wel maar ik merk dat ze ja beetje knikt en niet echt helemaal recht het pootje onder de buik zet.  "

ik bedoelde operatie aan poot te risico vol voor hart evt indien hart niet goed.

het hart is gewoon beetje versleten maar met medicatie valt dat goed te ondersteunen

Hier ook een oudje (16) ook hij strekt 1 achterpoot bij liggen om te ontlasten en hij zit ook echt op zijn billen om de achter poten beetje te strekken als hij zit.En als hij op die achter poot leunt(om te plassen) staat hij ook scheef naar binnen.Maar hij rent nog steeds vrolijk achter zijn balletje aan paar keer per dag.

Ondanks zijn hartklachten.

Zolang ze verder goed lopen ..tja ze zijn oud en sommige dingen worden wat sleets

Maar of je dat nu moet opereren..Vaak worden ze er niet beter op en met hartklachten doen artsen dat al helemaal liever niet.

Je kan hooguit wat extra voorzichtig zijn met rare bewegingen of bokkensprongen..niet overdrijven qua wandelen ect

Maar zolang er niks verschrikkelijks aan de hand is gewoon zo laten en evt aan milde pijnstiller als je merkt dat de pijn meer wordt dan beetje ongemak af en toe.

 

 

 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Wat Roos zegt lijkt me inderdaad iets goeds om over na te denken: ga je haar wel opereren? Ik zou dat zeker met een dierenarts die je hond kent even bespreken. Kijk naar haar algehele toestand en naar hoe erg de poot is. Heeft ze er echt pijn aan, ís het überhaupt gescheurd of is het 'gewoon' artrose wat vrij normaal is bij een oudere hond, is er wat aan te doen met medicatie of ander soort therapie en is een operatie wel nodig.  Mijn hond is 2 jaar terug geopereerd aan een achterpoot en zet ook zijn poot vaak niet recht onder zijn lichaam als hij gaat zitten. De orthopeed voelde niks raars en op de foto was ook niks interessants te zien, dus we laten het zo. In veel gevallen is nog een keer opereren niet echt nodig en redt de hond zich prima. Maar bespreek dit wel eerst met je dierenarts, om het hele plaatje te bekijken en  te bepalen of een operatie echt een betere kwaliteit van leven gaat geven. Als het iets kleins is, zou ik het denk ik gewoon laten gaan en de hond goed in de gaten houden en waar nodig ondersteunen met medicijnen of een fysio ofzo.

honden page profiel klaskeklaske

honden foto van klaske

Hallo lieve mensen. Nou die oude kruisband is afgelopen maart gedaan en het herstel was heftig qua narcose maar ze doet het op die poot goed. Het is echt een beetje het oude ook behandelde pootje van kruisband waar ze super op loopt maar wilt ze gaan zitten dan merk ik dat ze last heeft. En ik hoor heel soms knik knik. Maar echt als het muis stil is. De dierenarts zegt dit kan wel even wachten tot eind oktober met de fotos omdat ze prima er op loopt. Maar idd moeten we nog wel opereren... ja in afgelopen maart ging het goed. Maar ja na maart hadden we een eenmalige epilepsie plus het kuchje wat er nu bij komt

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Die epilepsie aanval is waarschijnlijk ook gevolg geweest van de operatie.

Ouderdoms epilepsie is meestal door overbelasting van de organen.

Als het herstel in maart al zo zwaar was zou ik zeker niet opereren maar inderdaad kijken naar andere middelen qua

ondersteuning afhankelijk van wat er aan de hand is.

Supplementen,fysio,acupunctuur of desnoods een milde pijnstiller.

 

honden page profiel klaskeklaske

honden foto van klaske

hallo.

Ja daar zat ik dus ook al aan te denken. Nou ja eerst even de onderzoeken eind oktober afwachten.

Wat er mis is precies en wat er misschien helemaal niet mis is.

Ik laat in ieder geval van mij horen! En alvast heel erg bedankt voor het meedenken!

 

Volgende forumvraag: Trots op mijn mannetje.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^