Wat is er aan de hand met Darko 2.0

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tinaa.Tinaa.

honden foto van Tinaa.

wat voeding betreft, ik wil hem het liefst op vers houden, hier deed hij het altijd goed op en het zou me echt enorm verbazen dat dit de oorzaak is van zijn afvallen en vooral van het gedrag dat zo veranderd. 

langs de andere kant, weet ik het eerlijk gezegd ook allemaal niet meer... dus ik wil misschien wel ergens tegemoet komen daarin naar de dierenarts, al is het maar om aan te tonen dat ze moeten stoppen om het constant daar te zoeken. 

Waarom ik het liefst een voeding heb dat dan zo weinig vulmiddelen heeft? Omdat we dus al gemerkt hebben dat hij hier niet goed op reageert, zelfs op enkel aardappeltjes bij zijn vlees reageert hij niet goed. Vandaar mijn idee om dus ook geen brok te geven waar dit inzit. Ik ben daar op zich niet tegen, al ben ik wel van mening dat een honden voornamelijk vleeseters zijn maar goed dat is een andere discussie natuurlijk. 

Er is een allergietest gedaan bij hem en hier kwam uit dat hij allergisch is aan rund, kip, menselijke huidschilfers, een aantal mijten, ... hij heeft hiervoor Apoquel gehad in de hoop dat alle klachten dus van de allergie kwamen maar dit heeft geen enkel verschil gemaakt, ook worden de diersoorten waar hij dus allergisch aan is al lang niet meer gevoerd. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ja ik snap je dat je hem het liefst op vers houdt zonder allerlei toevoegingen. Zeker als je denkt dat zijn klachten niets met zijn voer te maken hebben.

 

Honden in het algemeen zijn alleseters. Sommige kunnen zelfs niet tegen het eiwit dat in vlees zit, dus op zich zou het niet erg zijn om alternatieven te geven, als er maar de juiste voedingsstoffen inzittten. Je zou ook eens naar organic voer kunnen kijken, wie weet reageert hij wel op antibiotica of pesticiden die via het voer binnenkomen. 

 

 

 

honden page profiel Tinaa.Tinaa.

honden foto van Tinaa.

Goede avond

 

Ik wou even laten weten hoe het nu eigenlijk gaat met Darko.

Uit de onderzoeken van Merelbeke is er niets speciaals meer gekomen. Ze wouden hem op speciale voeding die gekookt zou moeten worden etc maar dit zag ik niet helemaal zitten maar ze wouden enkel verder testen als hij op deze voeding zou staan. Ik heb dit vriendelijk geweigerd. Ik ben niet zo voor die methode, dat steekt mij enorm tegen.

 

Ondertussen heeft Darko een blaasontsteking gehad en hiervoor moest hij 10 dagen op antibiotica. Tijdens deze periode kwam Darko plots bij. Hij ging weer mooi richting de 34kg.. na de antibioticakuur gingen er jammer genoeg terug wat kg's af.. dit heb ik dan weer besproken met de dierenarts en samen met haar beslist om hem sowieso ook even op een probiotica kuur te zetten. Dit heeft hij nu een maand gehad en op die maand tijd is Darko weer terug mooi bijgekomen tot een 34kg, hij begint nu terug wat spieren aan te maken. De probiotica is nu een week op en tot nu toe blijft hij mooi op gewicht.

Ik hoop echt dat het nu 'opgelost' is, ook al weten we dan niet van wat het geweest is.

Het kan dat hij al die tijd tegen een infectie heeft gevochten en dat de antibiotica dit opgelost heeft maar er is in al die tijd nooit iets van infectie gezien in zijn bloed. 

Het lijkt ons ook onwaarschijnlijk dat hij bijvoorbeeld al die tijd al last had van zijn blaas aangezien er meerdere keren een urine onderzoek gedaan is en hier ook niets uit kwam terwijl toen ik merkte dat hij dus last had hiervan (binnen plassen zonder dat hij het door had, zittend plassen ipv zijn poot op te heffen,..) wel duidelijk eiwitten bij in de urine zaten en rode bloedcellen(?), zijn urine was toen ook heel troebel. 

Hij staat nog steeds op vers vlees, hier krijgt hij regelmatig wat gepureerde groentjes bij en nu ook regelmatig griekse yoghurt of karnemelk. 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

bedankt voor de update, fijn dat je het even laat weten hoe het nu met Darco gaat.

 

Ik duim dat het probleem was dat er ergens een infectie is ontstaan indertijd (wie weet door het vreemde voorwerp indertijd?) die nu opgelost is. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik snap wel dat de dierenarts eens wat anders dan vers wil geven, ik zou het gewoon proberen voor 1 maand of zo, of 2, werkt het niet dan kan je altijd weer terug op vlees.

Er zijn genoeg honden die het helemaal niet goed op vlees doen, misschien heeft hij moeite met verteren, of wat dan ook..

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Bultje gehemelte en bij hoektand
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^