‘s Nachts blaft hond hele buurt wakker

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarteMarte

Onze hond Kamiel is ongeveer 12 weken. Hij is lief en energiek voor een pup. Hij slaapt behoorlijk veel overdag na het spelen of wandelen.

Nu hebben we een probleempje en vinden maar geen oplossing. Wanneer wij gaan slapen, maken we hem even wakker (hij slaapt dan al 2-3uur), laten we hem nog een plasje doen en stoppen we hem in zijn bench, dat loopt altijd probleemloos. Meteen daarna gaan wij ook slapen. Maar ‘s nachts om 3-4-5u jankt en keft hij heel de buurt wakker. We hebben hem nu een maand en het houdt maar niet op, er komt ook geen verandering in uur... Heeft iemand tips voor ons wat wij kunnen doen om toch iets langer te kunnen slapen?

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Je zegt dat hij het op een standaard tijd doet. Wees het voor en laat hem even opnieuw een plasje doen (dus vóór hij gaat blaffen/piepen) en volg dan het 'ritueel' zoals je dat 's avonds ook doet, gezien je zegt dat dat probleemloos verloopt. Als dat goed gaat en je moet hem steeds wakker maken kan je de tijd langzaamaan opschuiven. Pas wel op dat je niet te grote stappen neemt hierin want dan kan het zijn dat je opnieuw moet beginnen.. 

 

Het is een 'baby' die moet 's nachts er nog even uit. Voor je het weet is dat voorbij.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Hoelaat gaan jullie eruit om hem te laten plassen s nachts? Het is logsich dat pups janken als ze nodig moeten. 

 

Misschien is hij de bench na zo een lange tijd ook wel gewoon beu. Dat kan ik me enorm voorstellen namelijk. Honden slapen in tussenpozen. Ze slapen een paar uurtjes, lopen dan wat rond, willen op een ander plekje liggen, slapen dan weer een beetje etc. In een bench zijn ze verplicht op de zelfde plek te liggen en worden ze enorm beperkt in hun beweging. Dat gaat tegen de natuur van de hond in. Dus een goede reden voor hem zou dan zijn om even te blaffen en te janken. Hij voelt zich simpelweg oncomfortabel. 

 

Waarom moet hij in de bench s nachts? Sloopt hij? Ik heb zelf nooit een bench voor mijn pup gehad, ik ben er altijd enorm snel bij geweest mocht ze iets slopen, en heb dat om kunnen buigen naar goed gedrag. Wel had ik voor s nachts een ruime puppy ren. Hierin stond haar mand, lag een kussen op de grond, een stuk runderkophuid plaat waar ze veilig op kon kauwen, en een speeltje. 

 

Maar, ik heb deze ren afgebroken toen ze 12 weken oud was. Ze wilde eruit ontsnappen s nachts en kon dan ook wat blaffen. Prima, dan loop je lekker los dacht ik. Ren s nachts afgebroken, en sinds dien is ze altijd los door de kamer.. misschien ook een idee voor die van jullie? 

 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Dat is inderdaad een goeie wat Pascale noemthp-thumbsup. Het kan ook heel goed zijn dat hij zijn bench zat is op dat moment, heeft hij wel de ruimte om te kunnen verliggen? Eventueel koelte te kunnen opzoeken? Sommige mensen maken de ruimte tijdens het zindelijk maken namelijk heel erg klein omdat ze denken dat dat moet helaas (wat dus zeker niet zo hoeft!!)... Als dit het geval is, is het heel simpel op te lossen door hem meer ruimte te gevenhp-heart.

 

Als hij nog niet zindelijk is gok ik dat hij blaft omdat hij moet plassen. En lees dan dus mijn eerste post.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Wil je toch dat je pup doorslaapt ? Meenemen naar jullie slaapplek, goeie fijne mand neerzetten, voor het slapen gaan nog uitlaten, in het mandje, licht uit en.......slapen tot de vroege ochtend...toch nog even piepen, dan er uit voor een plas en weer terug mandje in....licht uit en slapen....

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Zeker je pup niet zo lang laten door janken...

 

Ga er even uit om de hond te laten plassen en laat de hond lekker los snachts. Onze hond had rond deze leeftijd ook een hekel aan de bench, sliep savonds al veel en dan ook nog de hele nacht opgesloten zitten.. zoals pascale al zegt, dit gaat tegen de natuur in v.d hond. Bij onze 2e pup hebben wij nooit een bench gebruikt en heeft ook nooit gejankt. Even eruit om te laten plassen zo lang dat nodig was en verder hadden ze gewoon alle ruimte. Een hond slaapt niet zoals wij 8 uur achter elkaar.. maar zit door een bench wel al die uren opgesloten.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Geen bench meer gebruiken?

 

Volgende forumvraag: Angstige puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^