Zo verdrietig, mijn hondje overleden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel petrapetra

honden foto van petra

Hallo,

 
Ik heb even een account aangemaakt want ik moet even van mij afschrijven.
Voel me zo verdrietig en heb last van een schuldgevoel.
ik probeerde het kort te houden maar dat lukt niet.. sorry voor de lange tekst. 
 
Mijn hondje, een Tibetaanse Maltezer terriër, is zondag, voor mij toch onverwachts, overleden. Ze was pas 10 jaar.
Het was een hondje wat niet meer in hele goede gezondheid was, als in dat ze al blind werd toen ze 2 was, hele erge staar maar daar kon ze prima mee leven, sliep veel, sloom. Zolang ze in een voor haar bekende veilige omgeving was, was ze wel gelukkig.
4 jaar geleden moest ze onder narcose vanwege haar gebit, nadat ze uit narcose kwam kreeg ik haar mee en ging niet goed, ze viel om en was nog helemaal niet goed wakker. Ik met spoed terug gereden naar de dierenarts en daar heeft ze nog 6 uur in een zuurstofkast gelegen. Sindsdien had ze een rare tik met haar ogen, iets neurologisch, ogen heen en weer en dan liep ze rondjes om zichzelf. Dat kwam af en toe weer terug maar trok vaak vrij snel weer weg na een aantal minuten.

Vorige week had ze een ontstoken oog, die ze dus niet open deed. Oogdruppels gekregen en die hielpen niet, hield het oogje dicht en er liep ineens wat bloed uit. Uiteindelijk besloot de dierenarts om toch achter haar oogje te kijken of er iets in zat. Daarvoor moest ze wederom onder narcose. Waar ik dus al huiverig voor was omdat dat vorige keer niet zo goed ging. Ze hebben haar vrijdag de helft van de normale hoeveelheid aan narcose gegeven en daar sliep ze goed op. Ze verzekerde mij dat ze mij pas zouden bellen als ze helemaal wakker was en goed op haar poten kon staan. Dat deden ze ook, ze belde mij dat ze bij was, ik blij, en mocht haar ophalen. Ze liep goed, dronk ook thuis, wilde nog niet zo graag eten. Wat niet zo gek is na narcose. Ze liep wel af en toe te piepen, maar dat deed ze vaker na narcose. (Volgens mij is dat ook normaal? Beetje jammeren?) de dag erna, zaterdag ben ik nog een stukje met haar wezen wandelen en verder rustig thuis, ze zat wel wat te hijgen maar het was 32 graden. Ze wilde nog niet eten maar zag online dat ze uiterlijk de tweede dag moeten eten. Dus dacht als ze zaterdag nog niet gegeten heeft, bel ik zondag even.

Die nacht werd ze ineens anders, ze liep weer rustig te piepen, maar ik dacht wederom misschien nog wat van slag van de narcose. Daarna begon ze een vreemd geluid te maken, dat was midden in de nacht, een soort apart brommen? ik kan het niet uitleggen. Toen was ze onrustig en liep ze te drentelen. In eerste instantie zette ik haar toen even kort in de badkamer, omdat ik ook moe was en ik dacht daar is het wat koeler voor haar. Voel me daar nu zo schuldig om :( 
Toen was ze wel even stil, daarna hoorde ik dat ze wakker was, piepen. Dus heb ik haar opgepakt en liep ze beetje rondjes in huis, dus ik haar volgen. Toen liep ze naar het balkon en daar weer dat gekke geluid. Toen begon ze wankel te lopen, ik zat te twijfelen moet ik nu de nood dierenarts bellen? Het was 3 uur snachts. Ze probeerde af en toe een beschut verstop plekje op te zoeken en daar wilde ze liggen, toen ging er deels wel een alarmbel af. Maar ik nam haar toch bij me. Ik dacht misschien is ze misselijk, ik wist het niet.
Ik besloot om mijn dekbed en kussen op de grond te leggen en bij haar te gaan liggen. Toen liet ze wat urine lopen op de deken. Dus in de was gedaan, ander dekentje gepakt.
Toen heb ik een YouTube Natuurgeluiden muziekje opgezet om haar (en mezelf) rustig te krijgen. Ik zei tegen haar komt goed, ga maar lekker slapen, we gaan morgen naar de dierenarts :( ik heb er kusjes geven, haar naast me neergelegd, mijn badjas over ons heen gelegd. Ik weet niet meer of ik in slaap gevallen ben, ik werd wakker omdat ik last had van mijn rug omdat ik op de grond lag. Zij was stil, lag in mijn armen, dus ik dacht oh ze slaapt gelukkig. Toen ben ik nog even in bed gaan liggen. Toen ik wakker werd, dacht ik ze slaapt nog heerlijk. Totdat ik goed keek en zag dat ze niet ademde en toen ik voelde was ze stijf.
Ik zit dit nu alweer jankend te typen. Ik voel me gewoon zo ontzettend schuldig. De dierenarts zei dat hij niet denkt dat als ik gebeld had, dat hij nog iets voor haar had kunnen doen. Aangezien het nacht was en hoe ze er aan toe was.. maar het gevoel blijft 
 
ik zit ook telkens met gevoelens, heb ik het goed gedaan. Was ze wel gelukkig, wist ze wel dat ik van haar hield. Ik heb nog nooit een groot verlies meegemaakt deze gevoelens zijn compleet nieuw voor mij. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

wat verdrietig zeg....je niet schuldig voelen, je hondje was al een poos erg ziek, en het heeft zo mieten zijn, ze lag lekker bij je in de slaapkamer, je bent nog bij dr  gaan liggen ze heeft je nabijheid gevoeld ze was niet alleen....nietemin heb je afscheid van haar nu moeten nemen....dat is moeilijk om dit te verwerken ...neem de tijd ervoor, en echt voel je niet schuldig je bent bij dr gebleven, en heus dat heeft ze gevoeld, voor nu zoveel sterkte....en ja ze was gelukkig bij je...je hebt goed voor dr gezorgd....al heel vroeg in haar leventje had ze gebreken en heb jij tot nu toe heel goed voor dr gezorgd....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ik zag een foto van je lieverd, wat een lief en mooimeisje, begrijp je gemis....Petra, heel veel sterkte.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Helemaal eens met Willemijn. Heel veel sterkte hoor.

honden page profiel petrapetra

honden foto van petra

Dank jullie wel voor jullie lieve woorden. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Petra ,je hebt er alles aan gedaan ,Ze is in je armen gestorven ,ondanks al haar gebreken toch 10 jaar geworden, Ik denk dat we allemaal schuldgevoel hebben ,had ik dit  moest ik niet dat ,en dat zijn heel normale gedachtes ,

Het gemis is vreselijk en ik wens je alle sterkte voor nu en de komende tijd .

honden page profiel Jenneke88Jenneke88

honden foto van Jenneke88

Heel veel sterkte. Het is nooit makkelijk en we stellen ons allemaal die vragen.

Je bent bij haar gebleven. Ze is vredig in je armen gestorven. In jouw nabijheid waar ze zich veilig voelde. Rust zacht.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Het is heel naar wat je meegemaakt. Hebt. Schuldig voelen is niet nodig. Heel veel mensen hopen dat hun huisdier zo inslaapt zodat ze niet de keuze tot inslapen hoeven maken.  Je was erbij,  je hond voelde zich veilig en is rustig  gegaan.

Heel veel sterkte.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Niet schuldig voelen hoor, over een tijdje ben je blij dat ze in jouw armen is gestorven, ze heeft tot het laatst je liefde mogen voelen.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Heel veel sterkte.

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.

Wat een lieverd zo erg  altijd  heel veel sterkte begrijp goed je verdriet voor altijd in je hart is ze 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Wat de anderen ook al zeggen, je niet schuldig voelen, ze is in jou armen overleden en heeft je nabijheid zeker gevoeld.

Sterkte.

honden page profiel DanielleDanielle

Petra je hebt haar tot het einde met alle liefde die je hebt verzorgd, ze heeft je liefde zeker gevoeld. Meer dan dat kon je écht niet doen, voel je echt niet schuldig. Veel sterkte.

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Hi Petra,

Wat je nu voelt en doorstaat is precies waar ik nu ook doorheen ga. De pijn en verdriet komen uit het diepste van mijn ziel. 21-7 heb ik afscheid genomen van mijn kind. mijn puppy. mijn baby :(. Ik heb nog nooit iemand zo dierbaar verloren. Ik ben begonnen aan een boek. Het heet 'dan neem je toch gewoon een nieuwe'. Het is zeker een aanrader.

Ik heb ook gemixte gevoelens, van ongeloof en schuld en spijt. En gemis. Het gemis zal altijd blijven. Het hoort bij het rouwproces. Ik ben via mijn ha doorverwezen om met iemand te gaan praten.

Praat erover en zoek afleiding en haal steun uit dit forum.

Heel erg veel sterkte. Liefs Danique

honden page profiel petrapetra

honden foto van petra

Dank jullie wel. Voelt wel fijn deze berichten.

Het is alleen zo leeg in huis en heb nog nooit helemaal in mijn eentje gewoond. 
De nachten zijn ook zwaar, ze sliep altijd bij mij in de slaapkamer.

Maar dat kost gewoon tijd denk ik... 

honden page profiel petrapetra

honden foto van petra

Weet iemand trouwens waarom een hond vaak een rustig plekje opzoekt om te sterven? Zit dat gewoon in ze? Ik heb haar uiteindelijk natuurlijk bij mij gehouden en ik had het idee dat ze dat toen ook prima vond want ze ging liggen bij me.

 

En op het laatste moment, wat ik dan hoorde, gaf ze af en toe een blafje. Geen piepje maar echt een blafje. Een laatste roep of zo.
Is dat ook iets wat ze vaker doen voor ze sterven? heb nog nooit een hondje in moeten laten slapen, dat gaat dan waarschijnlijk heel anders 

honden page profiel Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.Nadine Lilly,Queenie. R.i.p.

honden foto van Nadine  Lilly,Queenie. R.i.p.

Mijn hondje had hartfalen  plots gekomen nog medicijnen  gehad van da maar niet geholpen  ze was op 1 morgen aan het stikken rap terug da gebeld in mijn armen ingeslapen door da nog steeds pijnlijk na 5j maar ze heeft rust heel veel sterkte  verder begrijp je goed zoals vele hier nog heel veel sterkte verder 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Wat vreselijk om mee te maken Petra... en wat een gemis.

Voel je niet schuldig! Hoe het op mij overkomt is dat jij zo een groot hart hebt voor jouw lieverd. Je bent bij haar gebleven, bent naast haar gaan liggen. Je hebt gedaan wat je kon.

 

Heel veel sterkte met dit grote verlies

honden page profiel Willem van AltenaWillem van Altena

Och wat vreselijk triest en wat een lieverd... ik weet wat je voelt... en triost je dat ze zich tot het laatst veilig en geliefd heeft gevoeld. Ze had zo’n geluk dat jij in haar leven kwam. Sterkte.

Volgende forumvraag: Vaarwel lieve Sadi :'-(
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^