Pup wil alleen buiten slapen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jwjw

Hebben sinds kort een samojeed kruising met border collie. Ze is nu 12 weken en wil alleen maar buiten slapen. Hebben een kussen, eten en drinken hierdoor al in de schuur gezet voor haar. Gaan nog wel heen en weer voor het plasje en poepje en gaan ook stukjes lopen met haar in de buurt. 
Als ze buiten ligt kan ik haar ook gewoon alleen laten en gaat ze geen verlatingsangst verschijnselen geven. Binnen krijgt ze dit wel. Hebben alles hierop al geprobeerd. 
Halen haar in de avond voor het slapen gaan wel naar binnen en als ze voor de deur staat te piepen ook. 
Als ze dit fijn vindt kan dit dan geen kwaad? Hoor namelijk verschillende meningen.

honden page profiel DanielleDanielle

Waar wil je dat ze in de toekomst gaat slapen? Met deze warmte ligt mijn hond ook graag 's avonds buiten. Wel haal ik hem naar binnen voor het slapen. Hij loopt los in de woonkamer en keuken dus heeft alle bewegingsvrijheid. Als het kon had ik 's nachts de deur open gelaten zodat hij zelf naar binnen en naar buiten kan. Maar vanaf buiten de tuin kun je zien of onze deur openstaat, dus dat vind ik niet zo veilig. Misschien is het voor jou wel een optie? 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Als jij het goed vindt en je hond het fijn vindt is het prima. Dat kan geen kwaad. Misschien wil die als het kouder wordt wel weer naar binnen. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Waar heb je de pup vandaan, is ze wel gewend aan mensen en een huis?

 

honden page profiel jwjw

@ Danielle bedankt voor je bericht. Als zij het goed vindt mag ze buiten in de tuin bivakkeren. Ook in de toekomst. Deur open laten staan is hier ook geen optie. 
@ Iglo. Bedankt voor je bericht. 
@ Dobry. Ze is tot 12 weken bij 3 honden en man en vrouw opgevoed. Hadden daar een groot grasveld om het huis en in een bosrijk gebied. Zal de fokker nog een keer contacteren hierover. Dank je voor je bericht. 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Op zich prima als je hond buiten wil slapen.

Maar ik zelf zou toch wat zorgen hebben dat de pup er niet veilig is: het is ongetwijefd een mooie jonge hond en de kans bestaat dat zij op een nacht domweg gestolen wordt......en vervolgens haar leven moet gaan slijten in een schuurtje achteraf als fokteef.....

Daar zou ik zorgen om hebben. 

Misschien is een flinke kennel buiten; met een binnenverblijf, die je goed kunt afsluiten(dus ook met n dak) een mogelijkheid?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

De samojeed wil t liefst dicht bij zijn mens zijn, die zal niet voor afzondering kiezen. Ik zou t zelf ook niet goed vinden als zij steeds alleen wil zijn. Misschien komt t door de warmte? Of zit er nog een ander ras door?

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Gewoon lekker daar laten slapen. Denk ook wel dat het deels doorde Samojeed kruising komt ja.

Mijn husky slaapt al sinds jong af aan in de zomer in de tuin, gewoon door eigen keuze ik laat de tuindeur op een kier, mwt haak, en zij slaapt buiten maar kan dus naar binne als ze wilt. En dat vind ze perfect. Zelfs nu in ons vakantiehuis zij slaapt heeerlijk buiten en wij gewoon binnen deur open en klaar. 

 

In de winter krijgt ze deze keuze uiteraard niet. Dat word te koud.

honden page profiel Cindy en Berner vriend JoepCindy en Berner vriend Joep

honden foto van Cindy en Berner vriend Joep

Herkenbaar.. onze Berner pup wil ook het liefst buiten slapen.. hij heeft ook een enorme vacht dus ik snap hem wel! Heerlijk koel buiten! Maar inmiddels weet hij dat hij ‘s nachts naar binnen moet, dus gaat hij tegen slapen gaan al zelf binnen liggen, ik vind het toch een beetje spannend om hem buiten te laten, ik denk niet dat hij gekke dingen gaat doen, maar je weet het natuurlijk nooit, en ook om bovengenoemde reden.. je hoort toch nog best wel eens dat er pups gestolen worden.. dat zou echt mijn ergste nachtmerrie zijn! 

Volgende forumvraag: Gaatje in gehemelte
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^