Interesse in Vizsla pup: ervaringen gezocht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SipkeSipke

Hallo allemaal,

Eerder een onderwerp geplaatst ivm interesse in een pup. We hebben eerder een Stafford gehad en zijn nu toe aan een nieuwe pup aangezien ons meisje een aantal jaar geleden helaas is ingeslapen. 

Eerder twijfelde we over een ridgeback. Na jullie ervaringen en een gesprek met de fokker lijkt deze hond toch Mogelijk te dominant voor ons jonge gezin (twee jonge kinderen). 

Na verschillende mensen gesproken te hebben en wat veldwerk denken we nu aan een Vizsla. Qua energie vergelijkbaar met een ridgeback volgens mij alleen qua karakter is beter trainbaar er minder dominant. Zijn er mensen met ervaringen met deze pup? 

Uiteraard zijn we in de gelegenheid tijd en energie is deze pup te steken. We zoeken echt een gezinshond waar we met zijn allen plezier van hebben. Ik om mee te hardlopen, mijn man om mee te wandelen en apporteren en de kinderen om soms ook mee te spelen. 

Ik hoor graag jullie ervaringen. Alvast dank je wel! 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

Onze oppassend is een Vizsla teefje! Geholpen inmiddels. Enorm lieverd, wel stuiter de stuiter maar met de juiste hoeveelheid uitdaging is ze rust in huis. Ze vindt iedereen gezellig en leuk, gaat goed met de kleine van 3 jaar die rondloopt bij hun. Ze vraagt wel een hoop beweging, als ze die niet krijgt, heeft ze energie te over. Superleuke honden vind ik ze!

honden page profiel JanineJanine 3 doggies

honden foto van Janine

Hier twee vizsla’s!!

 

Hoe oud zijn jullie kinderen?

honden page profiel SipkeSipke

Oh wauw, en twee prachtige zie ik ook! Onze kinderen zijn 5 en 3. Volgende jaar willen we een hond, dan 4 en 6. Ze zijn honden wel enorm gewend, mijn ouders hebben twee iets wat lompe Weimaraners en dat gaat heel goed. Ook veel honden om ons heen.

Ben heel benieuwd naar je ervaring! Heb al vernomen dat de pups echt mega energiek zijn. Hoe ga jij hiermee om? Ik bedoel, wat is voor deze honden de beste manier energie kwijt te kunnen? Wandelen, fietsen als ze wat groter zijn? 
Ben van plan na de standaard cursus iets van hondensport te ondernemen. Heb je een idee wat een goede sport is? 
Veelal ben ik thuis maar uiteindelijk moeten ze natuurlijk ook wel eens een paar uurtjes alleen zijn. Wat is daar je ervaring mee? 

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

" Oh wauw, en twee prachtige zie ik ook! Onze kinderen zijn 5 en 3. Volgende jaar willen we een hond, dan 4 en 6. Ze zijn honden wel enorm gewend, mijn ouders hebben twee iets wat lompe Weimaraners en dat gaat heel goed. Ook veel honden om ons heen.
Ben heel benieuwd naar je ervaring! Heb al vernomen dat de pups echt mega energiek zijn. Hoe ga jij hiermee om? Ik bedoel, wat is voor deze honden de beste manier energie kwijt te kunnen? Wandelen, fietsen als ze wat groter zijn? Ben van plan na de standaard cursus iets van hondensport te ondernemen. Heb je een idee wat een goede sport is? Veelal ben ik thuis maar uiteindelijk moeten ze natuurlijk ook wel eens een paar uurtjes alleen zijn. Wat is daar je ervaring mee?  "

Dankje!

 

De kinderen zijn iig groot genoeg, met heel kleine kinderen zou ik nl geen vizsla aanraden.

Qua energie: uiteraard hebben ze een behoorlijke dosis energie, daar hebben wij ze in ieder geval op geselecteerd, maar vergis je er niet in. Maar ook wij zijn ook hardlopers en daarnaast wandel ik nog heel veel met ze.

Het zijn verschrikkelijk lieve en aanhankelijke honden. Zo lief dat ze het liefst heel de dag bij je, maar nog liever boven op je liggen ;).

Alleen blijven kunnen ze niet zo goed, staan ze om bekend, maar bij ons kan eentje het wel en de ander niet. We hadden al een ouder hondje toen we onze eerste vizsla kregen, maar dat was niet voldoende gezelschap. Ook qua spelen niet. Vizsla’s spelen hard, ze springen, slaan (ja echt) en bijten. Ons oudere hondje wilde dit niet.

Toen wij op vakantie waren ging onze vizsla met de buurman mee die ook twee vizsla’s heeft. Tijdens onze vakantie hebben we toen besloten, na het zien van filmpjes van de vizsla’s samen, voor nog een vizsla erbij.

Dat was een hele goede beslissing. Ze hebben zoveel aan mekaar. Wandelen, spelen, opvoeden, alles gaat vanzelf. Voldane hondjes hebben we nu ;).

Zeker het eerste jaar is een vizsla pittig, maar welke hond niet?

Ik weet niet waar je woont, anders zijn jullie welkom om kennis met ze te maken.

 

537746.jpg

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hier 3 viszla's die in de wijk wonen, 1 ervan van een kennis is een superleuke netjes opgevoedde hond respectvol naar andere honden.

 

1 is een vreselijke hond. Niet leuk naar andere honden en totaal geen opvoeding gehad.

 

De ander komt hier eigenlijk nooit in de wijk, maar is volgens mij wel een leukerd.

 

Het zijn wel energieke honden die de nodige uitdaging behoeven volgens mij.

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

Ik ken vizsla's als energieke, uitbundige honden, maar ook als sociaal en prettig in de omgang (met mens en dier). Als ik jullie wensen zo lees, denk ik dat een vizsla uitstekend zou kunnen passen. Ze zijn een stuk zachter (en gevoeliger) van karakter dan ridgebacks en weimaraners. 

Jacht/apporteersport zou gezien hun oorspronkelijke taak natuurlijk heel leuk kunnen zijn, maar ik heb ook vizsla's gezien die aan hoopers/behendigheid/speuren/flyball/canicross/gehoorzaamheid doen. Ze zijn erg veelzijdig.

Volgende forumvraag: op zoek naar malamute x husky pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^