Op zoek naar het juiste ras voor ons

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel vlindervlinder

Bedankt voor de reacties. Ik heb zeker al bij de beschrijvingen gekeken en me in ons aansprekende rassen verder verdiept. Toch blijft het lastig vind ik. We willen een bewuste keuze maken, maar ook moet er wel een echte klik zijn met een ras. Ik vind het lastig als ik in beschrijvingen lees dat een hond veel beweging nodig heeft. Ik weet wat wat kunnen bieden, maar wat is veel beweging? Is 2u per dag dan voldoende, of 3u? 
Jullie informatie helpt me wel erg! We komen echt stappen verder. Onze volgende stap is contact opnemen met een paar fokkers en eens gaan kijken. We hebben er zin in!!

Een golden retriever teefje nemen we zeker ook in overweging!

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

En hoe bedoel je niet veel blaffen. Ik heb een ras ( Oostenrijkse Pinscher) dat in de boeken staat als blaffer. Ja ze blaffen als er mensen voor de deur staan of binnenkomen. Ik zeg altijd” de mens wordt aangekondigd”. Voor de rest heb ik er op getraind dat ze weinig blaffen, ik woon namelijk langs een park en heb een glazen schutting dus ze zien alles wat door het park gaat. 

En ja voor het ene ras is 3 uur per dag te weinig beweging voor het andere ras zou dat voldoende zijn, ook dat is ras afhankelijk. Ook bij mij is er wel eens een dag dat ik niet aan de 3 uur kom.

Je bent wel goed bezig om alles duidelijk uit te zoeken. Een hond is niet voor even, maar voor een leven.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Newfoundlander
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^