rabiës vaccinatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

Zou het kwaad kunnen als een rabiës vaccinatie niet na een jaar, maar bijvoorbeeld na 10 of 11 maanden wordt herhaald? 

Even voor de duidelijkheid: ik woon in Hongarije, waar je verplicht bent je hond ieder jaar opnieuw voor rabiës te laten vaccineren.

Voorheen ging ik met de honden naar een dierenarts in een dorp 35 km verderop. En omdat de honden niet alle 4 tegelijk in mijn brommobiel konden, deed ik ze om de beurt. Voor Kyra en Shadow zijn de entingen inmiddels verlopen, die van Remy verloopt op 6 juli en die van Doris op 17 augustus. 

Omdat ik op het ogenblik steeds problemen heb met mijn brommobiel, overweeg ik om dit jaar de plaatselijke dierenarts thuis te laten komen voor de entingen. Maar dan zou het dus wel handig zijn om ze allemaal tegelijk te laten doen. Als ik hem eind van de maand of begin volgende maand laat komen, zal het voor Remy ook geen probleem meer zijn, maar ik twijfel of ik Doris dan ook meteen kan laten vaccineren, of dat ik met haar dan toch beter even kan wachten. Doris is een Havanezer van bijna 6 jaar oud.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

rabies is in weze geldig voor drie jaar, er zijn landen die het verplichten ieder jaar de enting te herhalen, ga je niet de grens over dan is het niet erg om toch wat later de enting te geven....maar...wanneer de verplichting er is dan zal je op tijd de rabies moeten halen.....ik zelf zou de enting niet eerder geven...als men je verplicht een keer in het jaar hou dan toch de 12 maanden aan..je kan dan alle honden tegelijk laten enten.....zeker als je het land niet verlaat.

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Nou als het dan toch al zo vaak moet dan zou een keertje een enkel maandje eerder wel kunnen hoor. 

snap heel goed dat je het liefst allemaal tegelijk thuis doet gezien je problemen met de brommobiel. 

je zou altijd de arts even kunnen vragen om advies ?

honden page profiel TukkerTukker 3 doggies

honden foto van Tukker

" rabies is in weze geldig voor drie jaar, er zijn landen die het verplichten ieder jaar de enting te herhalen, ga je niet de grens over dan is het niet erg om toch wat later de enting te geven....maar...wanneer de verplichting er is dan zal je op tijd de rabies moeten halen.....ik zelf zou de enting niet eerder geven...als men je verplicht een keer in het jaar hou dan toch de 12 maanden aan..je kan dan alle honden tegelijk laten enten.....zeker als je het land niet verlaat. "

Ik zie dat TS in Hongarije woont. Het kan zijn dat de hond daar zowiezo geënt moet zijn tegen Rabiës, ongeacht of de hond naar het buitenland gaat (want mogelijk komt Rabiës dat nog voor?).

 

Daarnaast is er een vaccin tegen Rabiës dat maar 1 jaar werkzaam is. Toen mijn Roemeen naar NL kwam had hij ook een 1-jarige Rabiës enting gehad. Het ligt dus aan het merk vaccin.

 

Verder zou ik zelf de voorkeur hebben om niet te snel te enten. Rabiës is best een pittige enting. De enting ís nog enkele maanden geldig... aan de andere kant moet je het misschien ook gewoon praktisch houden... 

 

 

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

" Nou als het dan toch al zo vaak moet dan zou een keertje een enkel maandje eerder wel kunnen hoor. 
snap heel goed dat je het liefst allemaal tegelijk thuis doet gezien je problemen met de brommobiel. 
je zou altijd de arts even kunnen vragen om advies ? "

Het is, dat ik niet zo heel veel vertrouwen heb in deze dierenarts. Het is ook niet voor niets, dat ik normaal altijd naar de dierenarts in een ander dorp ga. En daarom twijfel ik ook nog, aan de andere kant, zou een vaccinatie gewoon wel moeten kunnen. Maar voor informatie en advies daarover, kijk ik toch liever even verder

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

" Ik zie dat TS in Hongarije woont. Het kan zijn dat de hond daar zowiezo geënt moet zijn tegen Rabiës, ongeacht of de hond naar het buitenland gaat (want mogelijk komt Rabiës dat nog voor?).
 
Daarnaast is er een vaccin tegen Rabiës dat maar 1 jaar werkzaam is. Toen mijn Roemeen naar NL kwam had hij ook een 1-jarige Rabiës enting gehad. Het ligt dus aan het merk vaccin.
 
Verder zou ik zelf de voorkeur hebben om niet te snel te enten. Rabiës is best een pittige enting. De enting ís nog enkele maanden geldig... aan de andere kant moet je het misschien ook gewoon praktisch houden... 
 
  "

 

Inderdaad gebruiken ze hier een vaccin dat maar 1 jaar werkzaam is. En omdat Rabiës inderdaad een pittige enting is, twijfel ik inderdaad of ik Doris wel moet laten inenten. Die vaccinatie is hier verplicht, omdat rabiës hier inderdaad nog voorkomt, anders zou ik die entingen liever helemaal niet geven. Ik denk dat ik toch tot begin juli wacht en dan de 3 andere honden laat vaccineren en Doris dan toch maar wacht tot augustus. Liever geen risico nemen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Van 2 van je honden is de geldigheidsduur sowieso al verlopen. Waarom wacht je dan niet tot augustus en laat je iedereen tegelijk inenten? Of er nu 2 of 3 verlopen zijn, maakt dan ook niet veel meer uit, toch? 

Tenzij je reisplannen hebt en er dus nog andere dingen spelen (3 weken-regel, ongeldige titerbepaling door verlopen datum?).

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Van 2 van je honden is de geldigheidsduur sowieso al verlopen. Waarom wacht je dan niet tot augustus en laat je iedereen tegelijk inenten? Of er nu 2 of 3 verlopen zijn, maakt dan ook niet veel meer uit, toch? 
Tenzij je reisplannen hebt en er dus nog andere dingen spelen (3 weken-regel, ongeldige titerbepaling door verlopen datum?). "

eens, zo zou ik et ook doen. 

Volgende forumvraag: Waarschuwing!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^