Misselijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Chewy is de laatste paar weken constant misselijk savonds. 

Te zien aan veel smakken, kwijlen etc. 

 

Hij is altijd al heel gevoelig geweest voor maag/darm klachten en zit daarom op een brok met alleen zalm na een eliminatie dieet. 

 

Nu omdat hij constant misselijk werd vrijwel uit het niets heb ik een andere brok genomen met als enige diersoort paard. Iets waar hij ook altijd gewoon tegen kon. 

Ook krijgt hij nu al een week niets anders dan zijn brok om uit te sluiten dat het door snacks komt. 

Echter hij blijft misselijk savonds. 

 

Ik merk het dus vooral savonds omdat we dan op de bank chillen en het opvalt.  zo overdag merk ik het niet echt aan hem hij is nog gewoon speels en sportief, eet graag, drinkt normaal. 

 

Ik kan aan zijn gebit niks vinden, klieren voelen normaal, tandvlees heeft prima kleur. 

Buik voelt ook niet gek, niet opgezet, geen sprake van overmatig boeren of scheetjes. 

 

Iemand een idee? Zouden jullie hiermee naar de DA gaan? Hij is verder niet ziek in gedrag maar elke avond misselijk lijkt me wel onprettig voor hem. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

en voer met gehydroliseerde eiwitten proberen?

Luca begon steeds minder diersoorten te verdragen, tot ze helemaal niet meer tegen dierlijke eiwitten kan.

Ze begon dan weer met overgeven heel vroeg in de ochtend.

 

Ik voer nu deze:

https://www.medpets.nl/sanimed-skin-sensitive-hond/?gclid=EAIaIQobChMI5_Gj3bfw6QIVw513Ch3O-gSDEAQYASABEgIL8_D_BwE

gaat super goed gelukkig

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Krijgt hij meerdere keren per dag te eten? En wanneer meerdere keren; gelijke porties, gelijke tijden?
geef je hem te eten wanneer hij misselijk lijkt? Neemt hij het dan ook aan?

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ja ik zou naar de dierenarts gaan, om te kijken of er geen maagontsteking is of teveel aan maagzuur is.

Hoe vaak per dag krijgt hij eten?

Is het op een lege maag of juist niet?

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ja ik zou daar zeker mee naar de da gaan. Er kan van alles achter zitten. Ook dingen die niets met de maag te maken hebben. 

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

Onze hond deed dit ook, zij had voedsel intolerantie. Misselijk, veel smakken, snachts spugen. Overgestapt op een mager diersoort, lam. Nu gaat het al weken goed.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Hij krijgt sochtends tegen 10:00 normaal een snack in de vorm van een konijnenoor of iets dergelijks, nu met zijn misselijkheid krijgt hij wat brokjes in plaats van snack en in de avond om 18:00 krijgt hij zijn brokjes. 

 

Hij neemt nog gewoon eten aan als hij misselijk is. 

 

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Tja wat Kees zegt, het hoeft niet eens de maag te zijn, even mezelf als voorbeeld, ik heb nekklachten en rugklachten, overdag gaat het allemaal wel als ik genoeg rust neem, maar in de avond begint de pijn, en daar kan ik ook heel misselijk van worden, gewoon van de pijn.

 

Ik zou alles even na laten kijken en misschien een bloedonderzoek, dat is wat ik met Sam zou doen.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

Bij Jeff was het overbelasting van de lever.

Bij hem was het ook altijd in de avond dat hij dan misselijk werd.

 

Hij is behandeld met acupunctuur en fytotherapie ter ondersteuning van de lever

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Hij krijgt sochtends tegen 10:00 normaal een snack in de vorm van een konijnenoor of iets dergelijks, nu met zijn misselijkheid krijgt hij wat brokjes in plaats van snack en in de avond om 18:00 krijgt hij zijn brokjes. 
 
Hij neemt nog gewoon eten aan als hij misselijk is. 
 
  "

Dan zou ik toch even verder kijken,mijn ervaring is en ik denk eigenlijk ook die van jou, een hond die echt misselijk is wil niet eten.

 

 

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Kan gewoon een maagontsteking zijn.

Dierenarts gaan.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Oké ik ga een afspraak maken met de DA. Beter een keer te veel dan een keer te weinig gaan. Ik maak me eigenlijk heel weinig zorgen als ik eerlijk ben. Hij zit zo prima in zijn vel verder. Maar we gaan het zien!

honden page profiel Karin, Lucky* en DukeKarin, Lucky* en Duke 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky* en Duke

Ik lees dat je naar de DA gaat, goed plan.

Duke is ook erg gevoelig op maag en darmen. Ik maak uit jouw verhaal op dat Chewy 1x per dag brokken krijgt, vroeg in de avond? Misschien wordt hij misselijk omdat hij teveel in 1x krijgt. Bij Duke gaat het veel beter sinds ik de dagportie verdeel in 3 maaltijden. Zo heeft hij nooit een hele volle of hele lege maaghonden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik lees dat je naar de DA gaat, goed plan.

Duke is ook erg gevoelig op maag en darmen. Ik maak uit jouw verhaal op dat Chewy 1x per dag brokken krijgt, vroeg in de avond? Misschien wordt hij misselijk omdat hij teveel in 1x krijgt. Bij Duke gaat het veel beter sinds ik de dagportie verdeel in 3 maaltijden. Zo heeft hij nooit een hele volle of hele lege maag "

Goede tip!

 

Ik voer ook 2x per dag.

 

 

Bij twijfel idd da

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Bacchus was ook vanuit het niks aan het spugen, paar dagen rijst met gekookte kip gegeven en het leek beter te gaan. Echter toen ik weer normaal ging voeren (2x per dag), begon het spugen weer. Was toevallig voor wat anders bij de DA en die kon niks aan hem zien of voelen oid.  Bacchus at gewoon normaal zijn brokken en snoepjes. Poep was normaal en hij dronk normaal.

Nu geef ik hem op aanraden 3x per dag zijn brokken en dat gaat nu al een tijdje goed. Ook voer ik hem iets minder want hij was 30 kilo en de DA vond hem iets te zwaar. Hij kreeg ook best veel tussendoortjes en daar ben ik nu ook mee gestopt.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Net terug van de DA. Heel lastig zo in corona tijd moet ik zeggen. Hij moest alleen met de assistente mee naar de DA dat vond Chewy even niet heel tof. Maar gelukkig is het een brave kerel. Ik had een briefje voor de dierenarts geschreven met wat ik me maar kon bedenken dat ze moest weten. 

 

Chewy heeft maagzuur remmers gekregen die we twee weken gaan proberen. Zijn maag voelde wat geïrriteerd maar verder kon ze niks aan hem vinden. 

We zijn een beetje angstig voor gastritis. Dat zou naar zijn. Maar we gaan het meemaken. Vanavond krijgt hij zijn eerste pil ik hoop gelijk resultaat te zien hp-angel

 

Hij krijgt vanaf morgen ook drie keer per dag eten i.v.m. met zijn medicatie. We waren al naar twee keer per dag gegaan maar zagen nog geen verschil. 

 

Iedereen bedankt voor het meedenken mocht ik een update hebben horen jullie het! 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Laten we hopen dat de maagzuur remmers resultaat hebben. Soms zijn klachten vaag en moeilijk achterhalen. 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Update, 

De maagzuurremmers leken/lijken heel goed te werken maar Chewy begon gisteren ineens hardnekkig uit 1 kant van zijn mond te kwijlen na het eten. Maar echt belachelijk veel mijn keukenvloer zag eruit of iemand er een emmer op had leeg gegooid. Dus ik heb in zijn bek gekeken en ik zag ineens een heel naar stuk gebit, rood en ontstoken. Dus we zijn weer gezellig naar de dierenarts geweest en maandag gaan ze onder narcose zijn gebit behandelen.

 

Ik heb gevraagd of ze laatst dan niet in zijn bek hebben gekeken, ik zelf namelijk wel en ik zag toen niks geks, tandvlees is een van de eerste dingen waar ik naar kijk als een van m'n doggo's ziek is. 

De dierenarts zei dat hij dat niet wist hij was er niet bij (en ik mocht er door corona niet bij zijn toen) mevrouw die Chewy laatst gezien heeft was vrij gisteren dus we horen het nog. 

 

Meneer dierenarts denkt overigens dat dit los staat van Chewy's maagzuur ding. Ik weet zelf niet wat ik moet denken ik heb geen dierengeneeskunde gestudeerd. 

 

Ik vind het wel ontzettend rot dat Chewy maandag onder narcose moet. Dood eng vind ik het. Morgen ga ik hem even extra verwennen door naar het strand te gaan. 

Hij heeft overigens nu weer "nergens last van" tenminste zo doet hij zich voor, eet alles, drinkt alles, speelt leuk en is ondeugend. Hij is normaal een enorme pieperd, echt zo'n jankie reu sealed dus ik geloof niet dat hij extreme pijn heeft. Ik hoop dat tenminste echt. 

Mijn lieve, knappe, blije, kerel ik vind het zo sneu voor hem dat hij weer naar de dierenarts moet hij haat het zo. 

 

Duim alsjeblieft voor ons maandag hij gaat om 8:00 sochtends onder het mes. 

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ik ga hartstikke duimen!!!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^