3 maanden rust - scheurtje voetbot -->vraag advies

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MirjamMirjam

Beste Forum,
Wij hebben gisteren na een rontgen te horen gekregen dat onze pup van 7,5 maand een scheurtje in het bot van haar voet heeft en 3 maanden moet rusten. Mag wel rustig wandelen maar niet rennen, springen, enz. Wordt een hele uitdaging met een pup/puber.. maar het is zoals het is.

Heeft iemand hier ervaring mee? en zijn er homeopatische middelen die goed werken om haar iets rustiger te houden?

Qua hersenwerk is het nog moeilijk, want een snuffelkussen kan al niet omdat ze daar met haar poten in gaat graven, zo ook het schuifspel. Alleen zoeken naar snoepjes in huis is qua hersenwerk een optie, verder heb ik zelf niet zo veel variaties/ervaring met hersenwerk.

Wij zijn vast niet de eerste hondeneigenaren die dit meemaken .... Ik zou jullie hulp goed kunnen gebruiken, dit worden 3 uitdagende maanden.

Fijne dag en vriendelijke groet, Mirjam

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Oei, dat wordt moeilijk! Het was mijn grootste schrik toen Ziva jong was, dat ze verplicht rust zou moeten houden een tijd.

Om wat voor hond gaat het? Dan kan er gericht gezocht worden naar leuke uitdagingen door de mensen hier.

 

Mijn eerste ideeën zijn inderdaad hersenwerkjes. Leer dit vanaf het begin aan en leer je hond dat ze haar poot niet mag gebruiken. Er wordt wel eens gezegd dat als een hond de poten gebruikt bij hersenwerkjes, deze het nog niet goed genoeg snapt. Dus heel rustig aan leren en op zo’n manier dat de poten niet gebruikt worden.

 

Mijn andere idee: detectie/speuren! Ook dat moet rustig aangeleerd worden en ik denk dat je hond daar veel energie in kwijt kan. 

Onder begeleiding is zwemmen misschien ook nog wel een idee, als je hond dat kan.

 

Succes!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik denk dat hersenwerkjes juist niet zo'n goed idee is.

De hond belast daarbij misschien de poot of gaat op een verkeerde manier staan om pijn te voorkomen. Dan heeft die uiteindelijk weer andere blessures.

 

Ik denk dat je het gewoon bij rustige wandelingen moet laten.

 

Iets geven om haar rustiger te houden, ik zou er niet snel aan beginnen. Homeopatische middelen, het kan misschien werken, maar heb hier ooit eens van die bach druppels gebruikt ivm angst voor vuurwerk. Nou, dat hielp voor geen meter.

honden page profiel DagmarDagmar

Al 2 maal gehad, ik heb er geen compassie mee.  Rust is rust. 

Dus bench in en enkel uithalen om uit te laten. De ene kon in huis in bench, de andere was het rustigste in de auto. 

honden page profiel DanielleDanielle

" Al 2 maal gehad, ik heb er geen compassie mee.  Rust is rust. 
Dus bench in en enkel uithalen om uit te laten. De ene kon in huis in bench, de andere was het rustigste in de auto.  "

Dit is wel wat makkelijker gezegd dan gedaan. Het gaat om een (puber)pup van 7,5 maand. Die zijn over het algemeen heel speels en dat hoort er ook gewoon bij. Dus als dat 3 maanden wegvalt, is dat helemaal niet gemakkelijk voor een hond. Ik vind het juist heel goed van ts dat ze opzoek is naar een alternatief om haar hond toch voldoening te geven.

 

Ik heb er geen ervaring mee en ik heb helaas ook niet echt tips voor je. Wat iemand hierboven zei, speuren wellicht een optie? 

honden page profiel DagmarDagmar

" Dit is wel wat makkelijker gezegd dan gedaan. Het gaat om een (puber)pup van 7,5 maand. Die zijn over het algemeen heel speels en dat hoort er ook gewoon bij. Dus als dat 3 maanden wegvalt, is dat helemaal niet gemakkelijk voor een hond. Ik vind het juist heel goed van ts dat ze opzoek is naar een alternatief om haar hond toch voldoening te geven.
 
Ik heb er geen ervaring mee en ik heb helaas ook niet echt tips voor je. Wat iemand hierboven zei, speuren wellicht een optie?  "

Het is heel makkelijk gedaan. Bij mij zijn het Mechelse herders uit africhtigslijnen en het ging eveneens om puber honden. Dus ja, ik weet wel waarover ik spreek.  ;) 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Hier ook meerdere keren benchrust moeten houden (ook met jonge hond). Heb de bench in de huiskamer gezet en deed er soms een doek over voor de rust.  Ik heb een paar Nylabones voor hem gekocht om te kauwen,  en hij mocht er af en toe uit aan een korte lijn, echt wandelen mocht niet. Was flink doorbijten maar het moest gebeuren. Versuffende middelen hebben we niet gebruikt en ook niet continu pijnstilling gedurende die benchrust (uiteraard wel na de operatie en in overleg afgebouwd). 

honden page profiel ChantalChantal 1 doggies

honden foto van Chantal

Het is lekker weer. Schaf een hondenwagen aan, zet haar erin en ga zoveel mogelijk maar buiten. Voor beiden gezond. Laat haar er soms uit, daar waar het rustig is, lekker snuffel. Allerlei indrukken mogelijk ook vermoeiend voor de pup. 

honden page profiel MirjamMirjam

Bedankt voor jullie reacties, al vind ik 'geen compassie mee' een moeilijke, als snap ik wel dat het voor haar eigen bestwil is. Ik zie op het forum dat ik niet de enige ben met dit probleem, dus ik zal even meelezen maar ik vind de tip van een hondenwagen achter mijn fiets wel een goeie. Ik heb ook een grotere bench via MP besteld, dan heeft ze iets meer ruimte nu met die hitte.

Groetjes Mirjam

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Waarom gaat er geen gips om als ik vragen mag?  

honden page profiel MirjamMirjam

Kees dat was niet nodig zeiden ze, het zou vanzelf genezen met rust. Het probleem bij een puppy is als je gaat spalken of gipsen dat ze de andere been meer gaan belasten en dat schijnt in de groei niet goed te zijn want dan ontwikkelt de andere been zich sneller dan het blessure been.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Kees dat was niet nodig zeiden ze, het zou vanzelf genezen met rust. Het probleem bij een puppy is als je gaat spalken of gipsen dat ze de andere been meer gaan belasten en dat schijnt in de groei niet goed te zijn want dan ontwikkelt de andere been zich sneller dan het blessure been. "

Ok bedankt voor je uitleg. Sterkte hoor.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Wij gaven veel kauwbotten, gevulde kong. We gebruikt helemaal geen bench, de hond vond dat niet prettig. In huis liep ze gewoon rustig of ik zat op de bank en ik had haar gewoon aan de riem. Als ik weg moest zette ik een stuk van de kamer af met een ren, daar stond niks dus dan kon ze verder ook niet wat. We namen de hond mee overal heen in de buggy zodat ze toch wat zag en niet alleen binnen zat. Fietskar hadden we inderdaad ook. Hier wel regelmatig snuffelmatten gegeven maar mijn hond graaft niet. Op Facebook heb je een leuke pagina met hersenwerkjes, heel simpel te doen vaak. Wat wij ook deden was de kong invriezen zodat ze er wat langer mee konden.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

3 maanden is ook wel een flinke tijd natuurlijk.. van een kong wordt mijn hond soms een beetje onrustig omdat ie ertegenaan gaat duwen met zijn neus en dan vliegt dat ding alle kanten op.  Je zou eens kunnen kijken naar een antischrokbak (Fun Feeder) misschien, en daar paté in smeren? Of een Lickimat? Die blijven staan en kunnen niet door de bench rollen. Of ben je bang dat je hond daar ook met zijn poot aan gaat klauwen? 

 

Wat je ook kan doen is een stukje kaas op een Nylavone leggen, daarna 5 seconde in de magnetron en dan even in de koelkast/vriezer zodat het hard wordt. Ook leuk en heb ik toen mijn hond rust moest houden  regelmatig gedaan. 

Volgende forumvraag: Pols knakje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^