Pup bang voor halsbandje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CherCher

Hi iedereen!

Ik had al een berichtje geplaatst over mijn chihuahua van nu 8 weken die ik, na advies van jullie(bedankt nog!) over een paar weekjes op ga halen. Omdat het bekenden van mij zijn ga ik af en toe wel langs (kan niet wachten haha).

Ze is super vrolijk en speels en is ook al goed zindelijk op puppypads (dat ga ik natuurlijk zo snel mogelijk veranderen maar dat is een ander verhaal...)

Nu zijn we vandaag buiten met haar gaan wandelen maar ze is doodsbang voor haar halsbandje.. ze vind het niet erg als je hem om wil doen maar zodra hij zit is ze helemaal verstijfd. Ze reageert niet meer op spelen of wat dan ook. Ze verzet geen stap. Na een tijd sprint ze haar bench in en begint ze non stop te piepen. Zonder halsband is ze buiten trouwens helemaal gezellig, maar ze zal toch een bandje om moeten straks..

 

Hebben jullie advies wat de mensen waar ik haar ga halen de komende weken kunnen doen? Halsbandje omdoen en gewoon laten zitten zodat ze er aan went? Of het liever niet doen? Of andere tips?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Heeft ze geen puppybandje om gehad? Ik zou inderdaad de halsband omlaten zolang er toezicht is. En ook gaan oefenen met een tuigje.

honden foto van Britt, Maui & Bodhi

Wellicht moet ze wennen aan het gevoel om iets om haar nek te hebben? 

Wellicht is het een idee om in huis zoiets te laten dragen: 

 

https://www.actievehonden.com/p/halsbanden/halsbanden/ruffwear-knot-a-collar-blauw/2016

 

ze zijn wel te groot voor een chihuahua maar dan heb je een idee van wat ik bedoel. Die zitten niet zo strak en wegen bijna niks. Wellicht dat het te vergelijken is met wanneer wij voor het eerst een ketting dragen, daar moeten wij ook aan wennen. 

Er zijn ook retriever/politielijnen waarbij een halsband aan de riem vast zit, maar ik weet niet of die zo klein af te stellen zijn. 

Hoe gedraagt ze zich als je het halsbandje aandoet? Weet je zeker dat ze dan niet verstijfd en schud ze daarna? 

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Is het wel een beetje lichtgewicht halsbandje?

 

Ik zou beginnen met een koordje waar je twee kleine sluitinkjes aan knoopt

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

Ik heb Luna de eerste paar dagen zonder halsbandje of riem mee naar buiten genomen. Pups volgen jou toch wel. Ze lopen niet zomaar weg. Daarna ben ik gaan oefenen met een koekje voor haar neus, zodat ze zelf haar kop door de halsband zou doen. Halsband toen heeeel ruim natuurlijk. Even laten 'hangen' en weer afdoen. Een paar keer herhaald en dan steeds iets minder ruim gemaakt tot ie goed om haar nekje zat. Heel de dag om gelaten en 's nachts afgedaan. Volgende ochtend weer herhaald en na 2 dagen vond ze het prima om de halsband om en af te doen.

honden page profiel CherCher

Ze had inderdaad nog geen halsbandje omgehad. Ik eerst een nylon bandje geprobeerd en een andere keer een lederen, beiden zijn licht, maar de nylon natuurlijk het lichtste. Ze zijn geloof ik allebij 1cm breed, het lederen bandje is rond. Ik dacht dat dat misschien wat lekkerder zou zitten.

Ik heb bewust dunne bandjes genomen omdat ze zo klein is, maar ze is wel langharig dus dacht nu net dat een dun bandje dan misschien helemaal niet zo lekker is..? Geen idee..

honden page profiel CherCher

" Ik heb Luna de eerste paar dagen zonder halsbandje of riem mee naar buiten genomen. Pups volgen jou toch wel. Ze lopen niet zomaar weg. Daarna ben ik gaan oefenen met een koekje voor haar neus, zodat ze zelf haar kop door de halsband zou doen. Halsband toen heeeel ruim natuurlijk. Even laten 'hangen' en weer afdoen. Een paar keer herhaald en dan steeds iets minder ruim gemaakt tot ie goed om haar nekje zat. Heel de dag om gelaten en 's nachts afgedaan. Volgende ochtend weer herhaald en na 2 dagen vond ze het prima om de halsband om en af te doen. "

Zonder bandje loopt ze inderdaad vrolijk rond te huppelen. 

Het nylon bandje groot om haar heen hangen is een goede, ik zal ze vragen of ze dat willen proberen.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik zal niet voor een halsbandje maar voor een tuigje gaan, de nek/hals van chihuahua's zijn erg teer. Ik had voor mijn kleine hond een kittentuigje toen ze pup was.

482253.jpg

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik zou denk ik ook eerst gaan voor een tuigje. Ik vind dat altijd best eng met kleine honden en een halsband. Als mijn hond wat zag, dan kon ze soms echt aan de riem trekken. Zn klein nekje die nog niet volgroeid is.. Nee, vond ik geen fijn idee. Wij gebruiken eigenlijk nog steeds altijd een tuigje. Heel soms een halsband als het tuigje in de was zit. 

 

Als je echt graag een halsband wilt gebruiken, kun je inderdaad deze gewoon eens om laten om te laten wennen. Natuurlijk wel onder toezicht zodat ze nergens achter kan blijven haken.

honden page profiel CherCher

Ik vind een halsbandje zoveel leuker staan, maar veiligheid voorop. Ik zal eens op zoek gaan naar een tuigje, waarschijnlijk ook een voor katten met de mini hihi. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik vind een halsbandje zoveel leuker staan, maar veiligheid voorop. Ik zal eens op zoek gaan naar een tuigje, waarschijnlijk ook een voor katten met de mini hihi.  "

Je kunt er voor de show wel een halsband bij aanhangen. 

honden page profiel CherCher

" Je kunt er voor de show wel een halsband bij aanhangen.  "

Dat is waar haha

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Beetje raar misschien maar voor konijnen zijn er ook steeds meer leuke tuigjes, die heb ik voor Lucie eerst ook gebruikt omdat ze een beetje klein uitgevallen was.

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy en Bam

Bam was nog geen twee kilo toen ze hier kwam, ik had twee hele kleine tuigjes die ze aankon. Ik heb ze nog liggen, ik kan ze je wel opsturen?

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^