Liefdes confetti

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ik kom op dit moment een beetje om in de liefdes confetti. En hoewel ik  een beetje hondenhaar in mijn leven absoluut geen probleem vind is het op dit moment echt wel bizar. 

 

Ik heb vier honden en ik vijf jaar tijd is er nog nooit zo gehaard als deze lente! Hebben meer mensen er last van dat de rui heel erg is ineens? 

Er is niks aan hun voedingspatroon of dergelijke veranderd. 

 

Het is echt geen doen meer eigenlijk zelfs als ik twee keer daags stofzuig yell

 

Zou een trimmer hier iets mee kunnen? Wassen en uitblazen las ik ergens? 

Mijn honden haten in bad gaan en ik weet niet of een trimmer zon zin heeft om vier honden met een hekel aan badderen en angst voor de föhn te gaan wassen en blazen. 

 

Heeft iemand tips voor wat ik zelf kan doen eventueel? Ook meegenomen de stress die mijn honden bij een eventuele trimmer zouden hebben. 

 

Alle ideeën zijn welkom. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Nori, zelf badderen je honden en bij iemand een blazer lenen, door het wassen, twee x goed in laten werken de honden champo. En daarna de blazer gebruiken haal je veel haar eruit....en dan daarna de vacht laten rusten en afblijven, het warme weer is er debet aan dat er een flinke rui ontstaat....nori, een voor een naar de trimster brengen en er niet bij blijven, vreemde ogen dwingen en wie weet is het een goede trimster die goed met de honden kan omgaan, er zijn meerderen honden die niet zo vrolijk zijn voor een trimbeurt...

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Tips heb ik niet echt, maar de boerboel van m'n moeder heeft ook nog nooit zo erg verhaard als nu. Als ze heeft geslapen ligt er soms een hele laag losse haren op d'r rug, en ze is ongeveer net zo groot als de 5 van jou bij elkaar gok ik hp-sleephappy

Scotty valt redelijk mee (lees: die verhaart altijd zoveel) maar z'n vacht is wel extreem lang aan het worden. Ben ook bezig een trimmer voor 'm te vinden (want als ik 'm zelf knip ben ik een beetje bang dat mensen denken dat ie is aangevallen door een grasmaaier), maar zeker nu laten ze er geen baasjes bij en dat zie ik zeker voor een eerste keer toch niet zo zitten. Zodra ik uit Scotty's zicht loopt is er niks meer met hem te beginnen namelijk.

 

Dus ik lees maar even mee.

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán 3 doggies

honden foto van Aedon & Senán

Ja hier ook last van. Hij is nu voor de 2e keer in de rui binnen een paar maanden en het is echt niet te genieten

honden page profiel SheltiebaasjeSheltiebaasje 3 doggies

Hier was het ook echt een ramp hp-frusty

Iets vaker in bad, goed laten intrekken en met de waterblazer uitblazen. Het is net of het sneeuwt hier. Het begint nu eindelijk wat minder te worden gelukkig.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Nori jouw honden hebben toch geen ondervacht? Dan zou ik er de stofzuiger dagelijks op zetten als ze daar niet bang voor zijn. 

Pitillo de spanjaard is momenteel ook erg aan t verharen. Hem neem ik dagelijks af met een vochtige doek of zeem.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Nori jouw honden hebben toch geen ondervacht? Dan zou ik er de stofzuiger dagelijks op zetten als ze daar niet bang voor zijn. 
Pitillo de spanjaard is momenteel ook erg aan t verharen. Hem neem ik dagelijks af met een vochtige doek of zeem. "

Ik heb er twee met ondervacht en twee zonder is een kruising dingetje. Dus bij twee kan ik er aardig wat uit plukken. De stofzuiger vinden ze wel echt eng en ik wil ze niet onnodig bang maken omdat ik last heb van confetti. 

 

We gaan ze vanavond in bad doen, ik ga er bij in zitten en mijn partner geeft er dan 1 aan en als die klaar is doen we de volgende zodat ze zo min mogelijk van elkaars stress zien en opvangen.  

Ik heb geen blazer en denk ook dat ze dat net als de stofzuiger heel eng vinden Ik borstel ze een keer goed uit en als het nog niet helpt leen ik wel ergens een blazer. 

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán 3 doggies

honden foto van Aedon & Senán

Trouwens "liefdes confetti" vind ik wel heel erg leuk bedachthp-thumbsup

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Trouwens "liefdes confetti" vind ik wel heel erg leuk bedacht "

Ik weet niet eens meer hoe we daar bij komen tongue-out we noemen hun haren al jaren zo haha

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ja veel honden vinden de blazer eng, dat moet je echt opbouwen.

 

Succes met badderen!

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Trouwens "liefdes confetti" vind ik wel heel erg leuk bedacht "

Ja schattig. hp-heart

honden page profiel Marjolein & MabelMarjolein & Mabel 3 doggies

honden foto van Marjolein & Mabel

Raar genoeg hier nog geen rui. Gister naar de trimsalon geweest en vacht is in topconditie, super vol en dik, dus ik ben bang voor wat er komen gaat....

Volgende forumvraag: Labradoodle ziekjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^