Italiaans windhondje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BartjanBartjan

Hoihoi

 

Mijn vriendin en ik zijn beiden opgegroeid met windhonden en zijn nu klaar voor een 'eigen' hond. We denken aan een Italiaans windhondje, maar vragen ons af of ze lange wandelingen aan kunnen? En of ze allen nerveus zijn? We zijn nog aan het kijken en willen een hondje van een betrouwbare fokker. 

honden page profiel JinJin

honden foto van Jin

Lang wandelen kunnen ze zeker. Als het niet te koud is en/of regent :p. Ze zijn erg fragiel. Ik zou er niet ontspannen mee lang in het bos kunnen wandelen. Er hoeft maar een enthousiaste labrador op af te denderen. 

Ze zijn niet allemaal zenuwachtig. Dat hangt ook af van socialisatie en de ouders. Of ze sneller nerveus worden dan andere rassen weet ik eigenlijk niet.

Ik zou een whippet aanraden. Ook een handzaam formaatje, gezond en kan tegen een stootje. Hele leuke vriendelijke hondjes zijn het. En binnen lekker bankhangen natuurlijk.

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Het is een windhond, dus gemaakt om snel te kunnen jagen. Weet dat je ze wel niet ff los kan gooien ivm prooidrift ;-). Ik weet wel dat ze erg fragiel zijn, zeker ivm kinderen als jullie die nog willen.

Vond ze ook wel leuk, maar iets te fragiel voor ons :-). Heb hier een silken windsprite(als ik mij niet vergis) zien voorbij komen, en dat leek me ook wat meer 'huishond' :-). 

Volgende forumvraag: Omstandigheden eerste hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^