9-10 weken oude labradoodle, heel opstandig en zorgmakend gedrag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Inderdaad. Die puppycursus is zwaar overschat. Veel meer dan wat basiscommando's leer je er niet. Kan je net zo goed van het internet plukken. "

Klopt, dyuna kent inmiddels al zit, lig, hier, los, voor en volgen...dat is een makkie (voor mij dan) om aan te leren...het doorzetten en conditioneren, daar gaat het vaak mis bij de meeste mensen...dus ja, puppycursus fijn maar t is idd niet meer als basis handvaten...

 

Overigens kan ik mij niet vinden in elke hondenschool hoor, zodra het ook maar wat moeilijker word, zetten ze je aan de kant, van de groep af ipv je te helpen.

 

I've been there, done that!

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

Bij ons op de hondenschool zijn we bij de pups van 8 tot 18 weken helemaal niet bezig met de basiscommando's maar hebben we lessen als: bewegende objecten, paardenles, harde geluiden, in een winkel en noem het maar op. We geven de eigenaren handvaten hoe de eigenaren er voor de honden kunnen zijn in moeilijke situaties en hoe ze op de mogelijke reacties van honden moeten reageren. Ik vind dit niet onnodig. 

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Bij ons op de hondenschool zijn we bij de pups van 8 tot 18 weken helemaal niet bezig met de basiscommando's maar hebben we lessen als: bewegende objecten, paardenles, harde geluiden, in een winkel en noem het maar op. We geven de eigenaren handvaten hoe de eigenaren er voor de honden kunnen zijn in moeilijke situaties en hoe ze op de mogelijke reacties van honden moeten reageren. Ik vind dit niet onnodig.  "

Dat is idd hetgeen wat iedere hondenschool zou moeten doen. Hier in de buurt en omgeving leert de ervaring inmiddels bij verschillende dat het alleen maar standaard Zit, lig, blijf enz enz is...

 

Wel had ik een cursus gevonden dat idd meer bezig zou zijn met bustripjes, op drukke terrassen, winkels enz enz...en dan met meerdere pups tegelijk...helaas ging dat niet door maar neemt niet weg dat ik het zelf niet kan doen...

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Bij ons gaat het ook niet om de trucjes, die kan je idd van inktnet  plukken.

 

Het gaat om op een positieve manier de band  met je hond opbouwen, het gaat om bazen handvatten te geven, voor als het wat lastiger wordt. Het gaat om de vele vragen te beantwoorden, die de individuele baas heeft.

We hebben idd ook cursus op verschillende locaties om op verschillende plekken met je pup aan de slag te gaan.

Bij ons geen examen, de perfect luisterende hond is nl geen doel. Een blije baas en hond wel, daar gaat het om.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Bij ons op de hondenschool zijn we bij de pups van 8 tot 18 weken helemaal niet bezig met de basiscommando's maar hebben we lessen als: bewegende objecten, paardenles, harde geluiden, in een winkel en noem het maar op. We geven de eigenaren handvaten hoe de eigenaren er voor de honden kunnen zijn in moeilijke situaties en hoe ze op de mogelijke reacties van honden moeten reageren. Ik vind dit niet onnodig.  "

Wij hebben echt de zelfde ideeën  en werkwijze, zo fijn om te lezen hp-thumbsup

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

" Wij hebben echt de zelfde ideeën  en werkwijze, zo fijn om te lezen  "

Super leuk om te lezen! Vind het zelf een hele fijne manier van werken laughing

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Op welke momenten doet je pup dit? Probeer daar eens een patroon in te ontdekken, bijvoorbeeld door op een blaadje te schrijven wat je met je pup doet op welke tijd, hoe hij zich dan gedraagt en wanneer dat omslaat in hysterisch bijten. Soms lukt het om dat moment voor te zijn. Je ziet bijvoorbeeld al dat je pup bij binnenkomst na uitlaten - ik zeg maar wat- eerst rondjes gaat rennen en daarna zo gek wordt, of dat hij eerst juist zachtjes bijt en daarna steeds gekker etc etc. Vaak herken je er na een tijdje een patroon in en kun je de pup voor die tijd afleiden met een Kong met iets lekkers erin zodat hij zijn aandacht  daarop gaat richten ipv op jou bijten. 

 

 

honden page profiel RayRay

Aangezien het hier een beetje op hol geslagen doe ik even generaal reageren op de meesten hier. Z'n dag ziet er ongeveer als volgt uit: ochtend rond 7 uur wakker en dan wordt hij uit de bench gelaten en gelijk mee naar buiten dan om 8 uur krijgt hij eten. Dan even rustig tot dat de anderen rond 10 uur naar beneden komen en die spelen dan met hem. Wandelingen gebeuren regelmatig, ongeveer per uur, mits hij wakker is. 12, 16 en 20 uur krijgt hij ook eten. We laten hem slapen als hij slaapt maar moet hem misschien iets vaker in de bench zetten. Op de dag zelf trainen we zo'n 3-4 keer met hem, commando's en dergelijke. Ook doen we meestal 1 maaltijd op de dag op interactieve manier voeren. Dus dat hij moet komen als je hem roept en dat eet hij uit de hand. Wandelingen naar het winkelcentrum worden ook dagelijks gedaan bijna, dat is in deze tijd de enigste vorm van socialisatie die echt kan.

honden page profiel RayRay

" Op welke momenten doet je pup dit? Probeer daar eens een patroon in te ontdekken, bijvoorbeeld door op een blaadje te schrijven wat je met je pup doet op welke tijd, hoe hij zich dan gedraagt en wanneer dat omslaat in hysterisch bijten. Soms lukt het om dat moment voor te zijn. Je ziet bijvoorbeeld al dat je pup bij binnenkomst na uitlaten - ik zeg maar wat- eerst rondjes gaat rennen en daarna zo gek wordt, of dat hij eerst juist zachtjes bijt en daarna steeds gekker etc etc. Vaak herken je er na een tijdje een patroon in en kun je de pup voor die tijd afleiden met een Kong met iets lekkers erin zodat hij zijn aandacht  daarop gaat richten ipv op jou bijten. 
 
  "

Tot nu toe niet echt een patroon erin gevonden, lijkt erop dat hij ineens bezeten wordt en het doet. Soms tijdens het spelen maar soms als niemand met hem bezig is

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

Naar de winkel lopen is mi niet de enigste vorm van socialisatie...zoals ik eerder benoemde; zoek mensen op met honden en vraag of ze wat doen? Of ze even mogen spelen? Ga naar een losloopgebied, komen ook honden en andere mensen. Bushalte op het bankje zitten met de hond enz enz...

 

 

honden page profiel RayRay

" Naar de winkel lopen is mi niet de enigste vorm van socialisatie...zoals ik eerder benoemde; zoek mensen op met honden en vraag of ze wat doen? Of ze even mogen spelen? Ga naar een losloopgebied, komen ook honden en andere mensen. Bushalte op het bankje zitten met de hond enz enz...
 
  "

Hij heeft nog niet al zijn inentingen gehad, dus met andere honden leek ons nog niet verstandig, alleen honden van bekenden maar die wonen allemaal ver weg

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

Je doet echt veeeeel te veel met je pup. Hij woont pas 3 weken bij je dus hij is nog aan het wennen aan zijn nieuwe omgeving.

Honden bouwen stress op en hebben slaap nodig om deze stress af te bouwen. Maar als je elke dag een groot uitje doet (winkelcentrum) bouwt je pup deze prikkels op en heeft hij niet genoeg tijd om dit te verwerken. 

Daarbij komt dat de Labradoodle in mijn ervaring een druk ras is wat heel erg gevoelig is voor prikkels en moeilijk zelf rust neemt. Het feit dat hij zoveel bijt geeft aan dat hij overprikkeld is. Het is dan oneerlijk om hem hierop te corrigeren omdat jullie hem niet op tijd rust hebben gegeven. 

 

Er zijn nog andere (minder heftige) manieren om je pup te socialiseren, deze zijn al deels door Tiamo Dyuna genoemd. 

 

Ik ben geen fan van de bench maar mijn pup en de pup van Tiamo Dyuna konden niet zelf rust nemen. Deze pups zitten nu op een wat strakker slaapschema. 

Mijn pup is inmiddels van het schema af omdat ze nu, na 2.5 maand schema, eindelijk zelf haar rust neemt. 

Mijn schema was: half uur/uur wakker = 2 uur slapen. Het verschilt wel per pup hoeveel hij nodig heeft. 

 

De meningen zijn hierover verschillend maar ik zou niet wachten tot je pup alle inentingen geggehad heeft, het grootste gedeelde van de NL honden zijn geënt of getitert dus het profijt wat je hebt van het socialiseren is groter dan het kleine risico wat je loopt. 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Aangezien het hier een beetje op hol geslagen doe ik even generaal reageren op de meesten hier. Z'n dag ziet er ongeveer als volgt uit: ochtend rond 7 uur wakker en dan wordt hij uit de bench gelaten en gelijk mee naar buiten dan om 8 uur krijgt hij eten. Dan even rustig tot dat de anderen rond 10 uur naar beneden komen en die spelen dan met hem. Wandelingen gebeuren regelmatig, ongeveer per uur, mits hij wakker is. 12, 16 en 20 uur krijgt hij ook eten. We laten hem slapen als hij slaapt maar moet hem misschien iets vaker in de bench zetten. Op de dag zelf trainen we zo'n 3-4 keer met hem, commando's en dergelijke. Ook doen we meestal 1 maaltijd op de dag op interactieve manier voeren. Dus dat hij moet komen als je hem roept en dat eet hij uit de hand. Wandelingen naar het winkelcentrum worden ook dagelijks gedaan bijna, dat is in deze tijd de enigste vorm van socialisatie die echt kan. "

http://www.marcelnijland.nl/richtlijn-beweging-bij-jonge-honden/

Weet niet hoelang per keer wandelt, het mag 10 per maand per wandelen. Wandelen is op zijn tempo lekker laten snuffelen, laten ontdekken.

 

 3/4 keer per dag is nl best veel trainen. Ook op commando komen en uit de hand eten geven is nog een extra trainings moment.

Pups krijgen alle prikkels ongefilterd binnen. Voor hun is zo veel te ontdekken dat ze sowieso veel nieuwe prikkels binnen krijgen.

In rust en met slaap, verwerken ze prikkels. Als ze weer prikkels binnen krijgen, terwijl dat koppie al vol zit, dan. krijg je heel vervelend overprikkeld gedrag.

Dagelijks naar het winkelcentrum, ook een hoop prikkels.

 

Ik zou max 2/3 keer per week gaan trainen en zeker niet elke dag naar het winkelcentrum maar meer naar een rustige wandelplek gaan.

 

Wat een mooie activiteit is, is om voertjes te laten zoeken tijdens je wandelingen. Je kan zelfs zijn eigen voer meenemen en in het gras strooien of in een boomschors plakken. Daar worden ze moe door, op een rustige manier.

Zorg ook voor genoeg slaap, als hij niet zelf slaapt, dan verplicht rust geven.

 

Te veel prikkels en te weinig tijd en rust om de prikkels te werken, zou een rede kunnen zijn.

 

Ze leren hun leven lang en belangrijk is om vooral goede ervaringen op te doen.  Het socialiseren hoeft niet in een korte tijd te gebeuren. 

Als de basis bij de fokker goed is, dan kan je op een rustig tempo nieuwe dingen introduceren

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

Ik kan me idd vinden in de reactie van Britt...ik wilde even snel reageren op het socialisatie gedeelte, toen moest ik even Dyuna verzorgen.

 

Maar idd, ik lees 3-4 per dag oefenen met de pup...ikzelf loop dagelijks buiten 3x dit varieert van 30 min tot soms een uitschieter van 1 uur...maaarrrr het te wandelen stuk is met een 15 min gelopen...tussendoor doet mijn pup ravotten ( uhrr eigenlijk best veel ) ze snuffelt overal aan...dan komen we weer ns mensen tegen met honden waar ze mee speelt (waardoor het uitje dus wat langer duurt ) en tussen de bedrijven door oefen ik een beetje met haar...

 

Zij loopt aan een lange maar losse lijn...in principe het fenomeen loslopen maar dan geborgd (wij wonen aan een busbaan). Zij gaat alle kanten op en dan roep ik eens Hier...ik beloon en ze speelt verder...ook gaan we gewoon ergens zitten in het gras, in de zon, zij met een tak in haar mond en ik kijk de mensen een beetje uit....

 

Bijv vanmiddag heeft zij ruim 2 uur in de tuin gespeeld, gelegen, gesnuffeld en gegraven...zij was zo relax van zich zelf maar tegelijk ook zo moe ervan dat ik besloten had om een wandeling over te slaan. Simpelweg omdat het dan teveel word en de pup dit niet meer kan incasseren aan prikkels...het is een weg zoeken, creatief zijn met en voor de pup maar vooral; bewaak dat jullie hem niet overbelasten in de prikkels...paar keer wandelen en spelen met de kinderen en 3 tot 4 keer per dag commando's oefenen is gewoonweg te veel...

 

Mijn pup slaapt het liefste niet maar daar is het resultaat ook dan naar...hier gaat ze idd verplicht in de bench...of ze t grappig vind of niet maar dit maakt wel dat ze 1 rustiger is en 2 minder hapt..

honden page profiel RayRay

Bedankt voor alle tips. Nog wat dingen die gebeuren. Hij piept regelmatig als hij met speeltjes bezig is/op speeltjes zit te bijten. Net kwam hij na een tijdje geslapen te hebben uit de bench en dan na een poosje begon hij in de bank te bijten, echt hard. Dus zo snel mogelijk hem ervan af geduwd en een speeltje gegeven. Na een paar seconden beet hij weer in de bank, ik duw hem weer weg en hij bijt gewoon echt gericht in mijn hand en laat ook niet los.

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

" Bedankt voor alle tips. Nog wat dingen die gebeuren. Hij piept regelmatig als hij met speeltjes bezig is/op speeltjes zit te bijten. Net kwam hij na een tijdje geslapen te hebben uit de bench en dan na een poosje begon hij in de bank te bijten, echt hard. Dus zo snel mogelijk hem ervan af geduwd en een speeltje gegeven. Na een paar seconden beet hij weer in de bank, ik duw hem weer weg en hij bijt gewoon echt gericht in mijn hand en laat ook niet los. "

Ik zou stoppen met het gebruik van de fysieke correctie (het duwen). Dit is niet goed voor de band met je pup. Zorg dat je genoeg voorziet in de kauw en sloopbehoefte van je pup. Er zijn verschillende websites waar je natuurlijk (!) Kauwmateriaal kan bestellen voor je pup. Www.pensstaafjes.nl is hier 1 van. Blijf weg van dingen als Dentastics, hier zit veel suiker in. 

Dingen als Konijnenoren, runderkophuid, beef jerky zijn geschikt voor puppytandjes. 

 

Probeer het gedrag dus niet te corrigeren maar te voorkomen. Mijn pup krijgt ook veel doosjes om te slopen. Liever heel mn huis onder het karton dan kapotte meubels :) 

 

Je zult ook merken dat wanneer je pup niet meer overprikkeld is, hij ook iets minder bijtbehoefte zal hebben. 

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

Op wat voor manier word er met de pup gespeeld? 

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

Ik denk dat het handig zou zijn voor Ts om hem het handvat mee te geven dat alles wat hij van de pup graag wilt, zoveel mogelijk bewerkstelligt zonder aanraking...met dien verstande; afleiden met speelgoed, belonen met een brokje...

 

Mijn pup springt ook op de bank en geloof me, al loop ik rood aan, zij blijft erop springen....ik begeleid haar rustig en veilig van de bank en loop vervolgens naar de bench...wijs naar de bench en zeg mand. Gaat zij er niet zelf in pak ik een brokje om haar de bench in te leiden...geheid dat ze erin gaat...deurtje gaat even dicht om af te koelen...daarna mag ze weer verder spelen...

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik zou stoppen met het gebruik van de fysieke correctie (het duwen). Dit is niet goed voor de band met je pup. Zorg dat je genoeg voorziet in de kauw en sloopbehoefte van je pup. Er zijn verschillende websites waar je natuurlijk (!) Kauwmateriaal kan bestellen voor je pup. Www.pensstaafjes.nl is hier 1 van. Blijf weg van dingen als Dentastics, hier zit veel suiker in. 
Dingen als Konijnenoren, runderkophuid, beef jerky zijn geschikt voor puppytandjes. 
 
Probeer het gedrag dus niet te corrigeren maar te voorkomen. Mijn pup krijgt ook veel doosjes om te slopen. Liever heel mn huis onder het karton dan kapotte meubels :-) 
 
Je zult ook merken dat wanneer je pup niet meer overprikkeld is, hij ook iets minder bijtbehoefte zal hebben.  "

We zijn het weer eenshp-shiny

Hier had ik ook kartonnen dozen om te scheuren, dan vinden ze geweldig. Soms gingen we samen scheuren.

Op een gegeven moment t was het gesloopt klaar, toen pikte de katten de dozen in.

 

Idd voorkomen dat hij ergens op kauwt wat niet de bedoeling is en als hij aan de bank kauwt roep hem dan bij je met idd goed kauwmateriaal.

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

Ik heb hier steeds legio kauwbotten van verschillende soorten...paar stuks speelgoed die ik telkens afwissel...niet, Dyuna was net ook even aan het doordrammen dat ze op de bank moest...waarna ze ff dr tanden in mij zet...niet erg! Ze koelt wel even af in de bench..als afleiden ed op n gegeven moment niet meer werkt, dan is n time out idd zo slecht nog niet....

honden page profiel RayRay

" Ik zou stoppen met het gebruik van de fysieke correctie (het duwen). Dit is niet goed voor de band met je pup. Zorg dat je genoeg voorziet in de kauw en sloopbehoefte van je pup. Er zijn verschillende websites waar je natuurlijk (!) Kauwmateriaal kan bestellen voor je pup. Www.pensstaafjes.nl is hier 1 van. Blijf weg van dingen als Dentastics, hier zit veel suiker in. 
Dingen als Konijnenoren, runderkophuid, beef jerky zijn geschikt voor puppytandjes. 
 
Probeer het gedrag dus niet te corrigeren maar te voorkomen. Mijn pup krijgt ook veel doosjes om te slopen. Liever heel mn huis onder het karton dan kapotte meubels :-) 
 
Je zult ook merken dat wanneer je pup niet meer overprikkeld is, hij ook iets minder bijtbehoefte zal hebben.  "

We hebben lamsoren en kippen nekken en meat sticks van kip en salmon sticks. Maar is het verstandig dit regelmatig te geven, aangezien dit als snack kan worden gezien?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wandelingen gebeuren regelmatig, ongeveer per uur, mits hij wakker is.
Op de dag zelf trainen we zo'n 3-4 keer met hem, commando's en dergelijke. Ook doen we meestal 1 maaltijd op de dag op interactieve manier voeren.
Wandelingen naar het winkelcentrum worden ook dagelijks gedaan

Dringend gas terugnemen. Je hebt een piepjonge puppy (9 à 10 weken), die moet zijn draai in het huishouden nog vinden, daar ga je niet 4 keer per dag mee trainen. De eerste weken gaan over: vertrouwen in elkaar, in zichzelf, in zijn nieuwe leefomgeving. En dan met mondjesmaat de wereld verkennen (en dat zijn niet noodzakelijk drukke plaatsen) op het ritme van de puppy. Socialisatie gaat niet over zoveel mogelijk nieuwe dingen aanbieden, maar over het zelfvertrouwen vd hond in een nieuwe situatie. Dus 1 per 1, stap per stap. En steeds kijken of de puppy zich comfortabel en zelfzeker voelt. 

Dus kalm aan, je hebt alle tijd.

 

En niet te veel zorgen maken. Puppies happen, bijten, gillen. Ze uiten hun emoties op een ongefilterde manier, en als mens gaan we dat dan begeleiden en in gewenste kanalen sturen. Maar dat vraagt tijd, en niet elke aanpak heeft meteen succes. 

 

"Haast je niet, des te sneller zal je je doel bereiken" zeggen de Boeddhisten, haha. Bij puppies opvoeden is dat ook vaak het geval: hoe geduldiger we zelf zijn, hoe kalmer de puppy wordt. hp-shiny

 

honden page profiel RayRay

" Op wat voor manier word er met de pup gespeeld?  "

Speeltje vasthouden en dan met hem trekken een beetje maar niet te hard. Ook speeltjes weggooien die hij dan moet halen. 

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

Ook dit zijn spelletjes waar hij heel erg hoog in de opwinding komt. Voor honden is het heel erg rustgevend om hun neus te gebruiken. 10 minuten snuffelen staat gelijk aan een uur wandelen als je kijkt naar de mentale stimulatie. Speel dus met je pup op een voor hem, ontspannende manier. Dit kan je doen door zijn voer te verspreiden over een stuk gras, brokjes te verstoppen in huis, brokjes verstoppen in eierdoosjes. Je kan het zo gek niet bedenken. Wil je wel een trekspelletje doen met je pup? Eindig dan met brokjes snuffelen zodat je pup weer tot rust komt. 

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

Voertjes verstoppen zou ik dan weer niet doen! Hoe vaak wordt er niet voertjes met gif gestrooid! Ik zal wel weer de plank mis slaan en het zal wel niet wetenschappelijk onderbouwd zijn, maar aangezien vorig jaar vele honden vergiftigd zijn ben ik ‘panisch’ dat ze iets van de grond eten.. dus gewoon niet doen!

Verder: kijk goed naar je pup.

Onze pup is nu 9 weken. Ik leer haar spelenderwijs momenteel: zit en kom hier. Dit doe ik ca. 2x per wandeling (3 a 4x per dag).

Morgen ga ik ‘af’ toevoegen.

Als onze pup mega-druk wordt, dan is ze kapot moe. Meestal ga ik dan met de andere hond wandelen en laat het ouder hondje bij haar. Ze gaan dan samen slapen. Vaak pak ik haar bij me en dan slaapt ze ook binnen no time. Observeer en leer je pup lezen. 

honden page profiel Charlotte-SophieCharlotte-Sophie

" Daarbij spreken de dierenartsen al over Coronahonden aangezien nu alle hondenscholen dicht zijn, socialisatie voor een deel niet kan en er daardoor gedragsproblematiek gaat ontstaan. Laten we dan aub in deze lastige tijd samen sterk staan en proberen de pupeigenaren zo goed mogelijk te adviseren zodat alle jonge pups zo goed mogelijk door deze tijd heen komen.  "

Coronahonden en gedragsproblemen? Dat vind ik een beetje overdreven. Ik denk dat de gemiddelde pup/hond juist blij is met alles van een afstandje kunnen bekijken. Zonder al die mensen die gelijk op je schattige pup duiken. Nu leren ze juist dat ze niets "hoeven" met alle mensen/honden.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Lijkt mij erg veel voor een pupje... Hier ging ik 1 a 2 x dag wandelen, voor de rest ging die in de tuin zijn behoefte doen. Om de dag ergens anders heen om te socialiseren qua omgeving, eens een ritje met de auto, eventjes bij de paarden langs, enz... En trainen was 1x per dag. Je pup is na 1u wakker te zijn, meestal 2 u aan het slapen.

Wij hadden geen bench, wel een puppyren om eventjes rust te nemen. Trekspelletjes daar worden ze heel druk van,net als apporteren. Dus zou ik eerder zoekspelletjes doen of eventueel een puzzel of zo.

Op die manier gaat jouw pup al veel minder druk gedrag vertonen. Succes! 

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui

honden foto van Britt & Maui

" Coronahonden en gedragsproblemen? Dat vind ik een beetje overdreven. Ik denk dat de gemiddelde pup/hond juist blij is met alles van een afstandje kunnen bekijken. Zonder al die mensen die gelijk op je schattige pup duiken. Nu leren ze juist dat ze niets "hoeven" met alle mensen/honden. "

Dit gaat wel heel erg off topic en heeft niks met TS te maken maar:

Voor het leren negeren van andere mensen en honden is dit een hele mooie periode. Maar ik heb het over het feit dat een groot deel van de pupkopers nog altijd een pup kiest omdat hij "van die mooie blauwe ogen heeft" of " hij had zo'n mooi kleurtje". Daarbij komt dat er nog altijd dagelijks pups bij br00dfokkers gekocht worden die al een verschrikkelijke start hebben wat betreft de socialisatie. Tel daar een eigenaar bij op die nog nooit een hond gehad heeft en geen idee heeft wat hij doet, er geen hondenschool is om hem hierin te begeleiden en je hebt een hond die later inderdaad gedragsproblemen krijgt. En dit zijn niet een paar pupjes waar ik het over heb. Ik denk dat juist nu mensen veel thuis werken en thuis kunnen zijn, er impulsief honden aangeschaft gaan worden. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Coronahonden en gedragsproblemen? Dat vind ik een beetje overdreven. Ik denk dat de gemiddelde pup/hond juist blij is met alles van een afstandje kunnen bekijken. Zonder al die mensen die gelijk op je schattige pup duiken. Nu leren ze juist dat ze niets "hoeven" met alle mensen/honden. "

De meeste pup eigenaren, laten juist hun pup op iedereen afgaan en door iedereen aaien.

Dat het nu niet gebeurd, is te hopen. 

Pup went aan rust om hem heen

Maar straks, gaat de boel weer open, de wereld raakt weer over vol, mensen massa’s, fietsers, brommers, auto’s, het leven zit weer vol prikkels, nieuw voor de pup.

De pup in de angst fase en wil de eigenaar de pup alsnog laten socialiseren met alles en iedereen.
Pup vind dat veel te spannend, kan niet omgaan met de vele prikkels en de massa die hem wilt knuffelen, de honden waarmee hij moet socialiseren, eigenaar zet door, gaat grenzen over. 
en dan.....?

Eigenaren hun eerste pup, of eigenaren die al 30 honden hebben. 


Geen idee hoe honden leren, hoe je moet socialiseren.

 

Ik ben heel benieuwd, of eigenlijk niet, hoe druk we het gaan krijgen met gt.

Vrees ......

 

 

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

Ik socialiseer Dyuna op mijn 'eigen' manier..al heel vaak gehad dat kinderen haar wilde aaien en ik zei hoe vervelend ook voor hen, Nee ze bijttongue-out.

 

Dyuna vind het al spannend als ze andere honden ziet, hierin is zij totaal niet af te leiden, wat dus betekent dat zij zo hoog in haar opwinding en onzekerheid zit dat elk ander stukje info te veel is...wij wachten keurig totdat de hond voorbij is en zodra ik bemerk dat ze weer wat toegankelijk is zeg ik 'door'. Dit maakt dat ze soms al wat minder blaft naar anderen honden.

 

Het is echt blijven kijken naar de pup, zo zit er een wandeling tussen dan heeft ze een hyperfocus en blijft ze 'volgen'. Zo zijn er wandelingen dat ze behoorlijk op en neer stuitert, duidelijk te veel aan het hoofdje...

 

Mensen kijken doorgaans niet meer naar hoe de pup eronder is...men is in de veronderstelling dat er fase gewijs bepaalde zaken moeten gebeuren en voeren dit gewoon uit, waardoor men de pup zelf uit het oog verliest.

Zodra zich dan iets voordoet vind men het vreemd dat de pup zich zo gedraagt.

De 3 W's zouden op een pup goed van toepassing zijn; de Wat, Wanneer en Waar pas je iets toe.

Wat ga ik de pup bieden, wat heeft ze nodig?

Wanneer ga ik de Wat bieden, kijkend naar het algeheel welbevinden van de pup..na het slapen, na bijv druk doen.

Waar ga ik de Wanneer en Wat toepassen; kijkend naar omgeving, binnen, in de tuin, buiten op een rustige plek enz enz.

 

Laten we eerlijk wezen dat veel mensen een pup aanschaffen, het neerzetten en laat maar lopen. 

 

De dierenarts heeft mij eens verteld dat er een Mw aan de praktijk kwam met haar hondje en ze zei; mijn hondje weigert maar te gaan zitten, ik zeg steeds Zit maar hij luistert maar niet.

De Dierenarts vroeg aan deze Mw wat ze inmiddels gedaan had om de hond zo ver te krijgen?! 

Mw keek verbaasd naar de dierenarts en vroeg terug; Hoe bedoel je dat?

Waarop de dierenarts zei; Het lijkt mij handig dat u het hondje leert wat oa Zitten is anders gaat hij nooit zitten op commando..

Mw was verbaasd en oprecht in de veronderstelling dat haar hondje dit van zelf deed.

 

Bottom Line;

Teveel word het allemaal vanzelfsprekend gezien. Net zoals met socialiseren. Men heeft een beeld dat socialiseren gebaseerd is op de pup overal mee naar toe te nemen, immers dan went de pup eraan, men verliest de 3 W's uit het oog en achteraf vind de pup het helemaal niet meer zo leuk om naar de winkel te lopen, of word juist onhandelbaar in drukte.

 

Ok dwaal een beetje af, maar om even duidelijk te maken dat men meer moet kijken naar de 3 W's, niet makkelijk, al zeg ik het zelf, maar met een beetje goede wil niet geheel onmogelijk.

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Jaloerse hond ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^