Labrador socialisatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

Hallo, ik heb een vraag waar ik een tijdje naar benieuwd was. Labrsdor die vinden mensen dol en dol leuk, maar stel je voor, ze worden niet goed gesocialiseerd, vinden ze ze dan nog steeds leuk of worden ze dan een beetje schuw van andere mensen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ik ben altijd blij als ik een labrador tegen kom, altijd vriendelijk voor mij en voor mijn hond....het zijn, en dat zijn toch de meeste heerlijke gezellige honden en stuiteren alle kanten op, jahaha....ook als ze ouder worden zie ik de labrador graag...smile  en jij zal zeker je jonge hond goed socialiseren toch ? 

honden page profiel LolaLola

Wat zijn ze altijd lieffff.

honden page profiel LolaLola

Tuurlijk! Alleen was een beetje benieuwd, omdat ze mensen zonleuk vinden

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Leren dat ze niet tegen iemand opspringen, maar laat je hond houden van mensen hoor......hier loopt een zwarte labrador, zes maanden oud, een stuiterbal, maar oooo wat een lieve en geweldige hond, de hond springt niet tegen je op, maar komt graag een aai halen, en hij wil zo graag met mijn hond spelen, een van 75 kilo, hahahaha....

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Er zijn verschillende soorten honden die gefokt zijn voor verschillende taken. En dit geeft verschillende karakter eigenschappen.


Even kort gezegd is dat bijv. de herdershonden oorspronkelijk bedoeld zijn als waakhond. Die zijn dus zo gefokt dat ze trouw zijn aan de baas maar argwanend naar vreemden. 
Maar een terriër bijv. is een jachthond en die zijn juist gefokt om zelfstandig te kunnen werken en beslissingen te kunnen nemen. Onafhankelijk van de baas kunnen oordelen.
En dan jouw retriever, speciaal gefokt om samen te werken met de baas. Zacht in de bek omdat ze geschoten wild moeten ophalen zonder het te beschadigen. Gemoedelijk dus. Niet fel. 

Deze eigenschappen zitten al in een hond ‘geprogrammeerd’ door generaties lang bepaalde honden met bepaalde eigenschappen te kruisen. Door middel van opvoeding (of het gebrek hier aan) kun je deze eigenschappen versterken of afzwakken, maar je krijgt ze er nooit helemaal uit. Stel dat je een felle politiehond wil maken van je labrador dan zal dat geen groot succes zijn hp-angel

 

Toch zou ik niet zeggen dat labradors alle mensen leuk vinden. Het aantal bijt incidenten met labradors en kinderen is heel hoog. Juist omdat mensen denken dat labradors alles goed vinden sturen ze zonder schrik hun kind er op af. Maar een dier blijft een dier, en iedere hond heeft z’n grenzen. 

Kortom, ja een labrador heeft aanleg om sociaal te zijn naar mensen, en met de juiste opvoeding kun je deze aanleg verder naar voren halen. Maar zou je niks doen met een labrador zal die niet direct fel worden, maar ook geen mensenvriend. 
En wordt die mishandeld... tja dan krijg je dus wat er gebeurt met al die bijt incidenten. Geen mensenvriend dan.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

De invloed van de teef speelt een grote rol.

https://www.doggo.nl/artikelen/aanschaf-van-een-hond/probleemgedrag-ontstaat-al-baarmoeder/

 

Een groot deel van het karakter wordt vervolgens gevormd door de omgeving.

Daarom is een goede socialisatie met goede ervaringen erg belangrijk.

Stel dat een labrador, nare ervaringen opdoet als pup, kan ook die moeite krijgen met andere honden of mensen.

 

De aanleg, het aangeboren deel is van invloed, maar dus ook de opvoeding, omgeving en ervaring van de hond

 

 

Volgende forumvraag: Reutjes naam gezocht!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^