Aanschaf Broer/Zus Puppies 2.0

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YushiYushi

Hallo,

Even een update...

Wij (mijn broertje, mijn zusje, mijn moeder en ik) zijn gistermiddag naar Sint-Oedenrode geweest om te kijken naar de maltezer-boomer pups.

We hadden van te voren afgesproken maar voor 1 puppy te gaan en daar te kijken of we 1 van de 2 leuk zouden vinden, anders zouden we verder kijken.

Nu kwamen we daar aan en deed een oude vrouw open met een overall aan die in de tuin aan 't werken was (ze woont ook op een grote boerderij)

Ze nam ons mee naar achteren en daar zaten 3 puppies, 2 die erg op elkaar leken en 1tje zag er anders uit. 

Hondjes

Het reutje (de witte) begon meteen te blaffen toen we aankwamen en rende steeds om het hek naar ons af en likte onze handen een beetje en rende dan weer weg en kwam dan weer terug. Het teefje bleef op een afstandje een beetje toekijken en bleef liever met de tennisbal en de harde borstel spelen.

Toen vroeg de vrouw of we even bij de hondjes naar binnen wilden gaan en toen kwam het teefje wel af en toe kijken, maar bleef heel bang. Het reutje bleef wel op ons gefixeerd en rende steeds naar ons toe en weer weg.

Mijn moeder vroeg mijn zusje en mij of we een hondje leuk vonden en net toen ze dat vroeg springde het teefje op een emmer met cement erin en ging zitten en ons aankijken. Mijn zusje en ik vonden het teefje al meteen leuk en wilden graag het teefje. 

Ondertussen had de verkoopster het reutje aan mijn broertje gegeven om vast te houden en toen was het reutje heel rustig en likte zijn handen en zijn gezicht, het teefje had mijn moeder vast.

Toen vroeg mijn moeder dus naar een tijdje wat we gingen doen en mijn zusje en ik zeiden meteen dat we voor het teefje wilden gaan. Mijn broertje had het reutje vast en hij wou graag het reutje en zei toen tegen mijn moeder dat we ze net zo goed allebei konden meenemen aangezien we op de lange termijn toch 2 honden zouden willen. (De bedoeling was dus nu te kijken voor een puppy en dan over 1.5-2 jaar misschien weer een puppy of een leuke herplaatser)

Mijn zusje en ik wilden dit niet en wilden alleen het teefje (Het reutje was ook leuk, maar best wel druk en we hadden niet per se het gevoel dat dit moment was om er 2 te kopen, vooral niet 2 uit hetzelfde nest.)

Echter bleef mijn broertje aandringen (en ik wist dat mijn moeder er ook op den duur 2 wou) en mijn moeder vroeg toen aan de verkoopster wat ze het beste kon doen. De verkoopster zei toen dat het gewoon wel goed zou blijven gaan, omdat het nu ook gewoon goed ging en omdat ze broertje en zusje waren dit ook beter zou zijn dan 2 reutjes en 2 teefjes. (Ik ga ervan uit dat ze dit zei uit onwetendheid en niet omdat ze per se van haar hondjes af wou.. hoop ik..)

Mijn zusje en ik bleven zeggen dat we er maar 1tje wilde, maar mijn moeder gaf de vrouw het geld voor 2 hondjes en ze zei dat het haar keus was omdat zij er toch voor ging zorgen en we geen scene moesten schoppen bij vreemde mensen.

Mijn zusje en ik waren toen nogal boos, maar we moesten naar huis rijden met de 2 hondjes. Ik kreeg het reutje op schoot en het ging de hele weg terug wel goed, hij was fijn rustig en likte mijn handen veel en af en toe probeerde die me kusjes op m'n wang te geven. Het teefje zat bij zusje opschoot en piepte 1 of 2x onder het rijden en trilde een beetje, zij vond het nog wat eng.

Eenmaal thuis aangekomen lieten we de hondjes eerst buiten even rondlopen in onze afgezette tuin. Ze rende allebei wat rondjes, speelden met elkaar en liepen rond met een takje waar ze even later een beetje op gingen knagen.

Toen de hondjes gepoept en geplast hadden deden we ze naar binnen.
Ik was bang dat het reutje de tent af zou breken aangezien hij bij de verkoopster zo druk was, maar het tegenovergestelde was waar.

Het reutje ging in een hoekje zitten en begon te piepen, toen we ernaar toe liepen ging die naar een ander hoekje zich "verschuilen" en piepte ook daar weer af en toe. Het teefje ging rustig rond kijken en heeft misschien ook 1-2x gepiept sinds nu, maar ik heb het idee dat zij beter kon wennen.

Ik had wat puppy brokjes in hun bakjes gedaan en het teefje eette netjes haar bakje leeg en wou toen zelfs aan die van het reutje beginnen.

Het reutje had schijnbaar nog geen zin om te eten, dus zouden we dat later nog een proberen.

Na het avondeten (ondertussen rende de pups buiten rond met elkaar en zaten weer op takjes te knagen) gingen we in de woonkamer zitten.

Het teefje liep rustig wat rondjes en het reutje ging weer in een hoekje zitten en piepte af en toe weer.

 

Ik pakte toen het reutje op schoot en hij was toen wel rustig en begon weer mijn handen te likken, het teefje lag rustig bij mijn zusje op schoot. Het teefje viel zelfs in slaap terwijl het reutje ook duidelijk moe was, maar bij elk klein geluidje schrok die weer soort van wakker en keek die rond wat dat was.

Toen moest ik naar de wc dus zette ik het reutje op de grond, hij liep toen naar een kuipstoel (waar ik de poten weg had gehaald) en ging toen in dit stoeltje zitten (en viel in slaap, maar als er maar een klein geluidje was om iemand verzette zich op de bang ging die meteen weer rechtop zitten om te kijken wat het was)

Mijn broertje heeft toen het voerbakje naar het reutje gebracht omdat deze nog niks had gegeten (was inmiddels 22.30), het reutje wou niet uit het bakje eten, maar als mijn broertje wat brokjes uit het bakje haalde en voor hem neer legde at die het wel op.) Het teefje lag al die tijd tussen mijn moeder en zusje in te slapen.

Ze hebben toen nog even bij ons gezeten en hebben ze nog naar buiten gedaan om te plassen. Daarna hebben we ze in een soort van grote mand gelegd met z'n 2e bij elkaar bij ons in de woonkamer zodat ze hier konden slapen (Ze kunnen niet uit het mandje en het is klein genoeg dat ze hopelijk hun plasje ophouden.)

Het teefje ging rustig in het mandje slapen, terwijl het reutje nog wat langer op was en steeds over de rand keek wanneer hij weer iets hoorde, ook probeerde hij af en toe in het mandje te bijten.

 

Nu zijn ze de nacht wel goed doorgekomen en heb ik ze vannacht niet gehoord. Ze zijn al weer buiten geweest en hebben wat rond gerend en zijn nu weer binnen. Het reutje piept weer af en toe en lijkt het allemaal maar eng te vinden.

Zelf heb ik de hele nacht slecht geslapen, ik betwijfel nog steeds of 2 pups tegelijk in huis nemen wel een goed idee was en vraag me af wat we nu het beste kunnen doen.

Denken jullie dat het reutje bijtrekt en dat we gewoon een tijdje moeten wachten?

Of is het sowieso beter om een nieuw baasje te zoeken voor 1 van de 2?


Of is dit dan weer extra erg omdat ze 2x moeten wennen aan een andere plek en zonder elkaar?

Ik persoonlijk vind het reutje ook gewoon leuk, maar dit was denk ik niet de manier hoe het had moeten gaan, ik had gewoon graag 1 hondje gewild en had graag al mijn energie in deze gestoken (zindelijk maken, leren alleen zijn, spelen en op cursus.)

Nu denken mij moeder en broertje nog steeds dat het zindelijk maken moeilijker zal zijn maar dat ze minder moeite zullen hebben om een keer alleen te zijn omdat ze elkaar hebben (ik ben bang dat ze juist niet leren om alleen te zijn) en dat ze fijn met elkaar buiten kunnen spelen zoals ze nu doen (ik ben bang dat ik er niet tussen kom, dat ze niet met mij willen spelen en dus niet leren om met mensen/baasjes te spelen, omdat ze liever vertrouwd met elkaar willen spelen.) Ook ben ik bang dat het nu allemaal leuk en aardig is nu ze pups zijn maar dat het straks mis kan gaan als ze gaan puberen en nog maar te zwijgen als het teefje voor de 1ste keer loops wordt.

Sorry voor de lange lap tekst, maar moest het kwijt en wou het zo duidelijk mogelijk beschrijven.


Ik hoop dat jullie mij kunnen adviseren wat we nu het beste kunnen doen.
(Hoop zonder te veel te oordelen, dit is ook niet hoe ik het gewild heb.. frown)

 

 

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Pupje is er nu. Je moeder is de baas en het is haar verantwoordelijkheid. 

goed dat je zo bezorgd bent hoor ! Ik zou er gewoon het beste van maken. 


Herplaatsen lijkt mij onzin gezien je moeder het graag zo wil wink

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik vind het enorm jammer dat je je moeder niet de topics hebt laten lezen. Ik hoop dat je het alsnog doet. Misschien ziet ze in dat ze bij een enorm foute fokker is geweest.

 

Er is zo enorm veel advies gegeven en er is helemaal niks mee gedaan.

 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik zou beide hondjes sowieso even laten checken bij de dierenarts en je moeder en goede verzekering aan laten schaffen.

 

2 pups is pittig maar je moeder heeft er voor gekozen. Denk niet dat je daar iets aan kunt veranderen

honden page profiel YushiYushi

Ik denk dat ik haar misschien nog wel zover krijg om 1 puppy weg te doen (mocht dit echt beter zijn)

Verder zijn er ook nog andere dingen die me dwarszitten

1: Zo zijn de pups 4 maanden oud en maar 2x gevaccineerd (ze zei dat de 2de keer een "grote" beurt was en de 3de niet nodig was en wij dit maar met onze dierenarts moesten bespreken.

2: We hebben 2 zakken puppyvoer meegekregen, maar dit zit gewoon in een plastic zak, ik heb nu geen idee wat voor merk het is en hoeveel ik moet geven.

Is het beter ze allebei een aparte drink en voerbak te geven?
Ook heeft ze ons niet verteld hoeveel we ze per keer moeten geven, ik weet dat tot 6 maanden 4x per dag eten geven het beste is, en daarna 3x per dag, maar wil ze wel genoeg geven en niet te veel of te weinig.

Dat ze buiten om die stokjes kauwen, beter alle stokken weggooien zodat er geen splinters in mond/keel/darmen kunnen komen of kan het nog omdat het pups van 4 maanden zijn?

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Twee pups is hartstikke leuk ,maar je moet ze ook beide eens apart meenemen en apart dingen mee doen .

Het is onzin dat ze alleen op elkaar gefixeerd zullen zijn ,Als je er mee bezig bent apart van elkaar wennen ze daar ook aan .

Er eentje herplaatsen zal je moeder niet leuk vinden ,maar wat ik me wel afvraag hoe jullie het gaan doen als het teefje loops wordt .Apart houden mislukt bij veel mensen dusdanig dat er echt veel ongewenst gedekt worden ,en broer x zus combinatie zit niemand op te wachten ,

 

Maar ze zijn er nu eenmaal en nu is het hopen dat je moeder de verantwoording aankan van twee pups opvoeden .

Veel plezier met ze .

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Ik denk dat ik haar misschien nog wel zover krijg om 1 puppy weg te doen (mocht dit echt beter zijn)Verder zijn er ook nog andere dingen die me dwarszitten1: Zo zijn de pups 4 maanden oud en maar 2x gevaccineerd (ze zei dat de 2de keer een "grote" beurt was en de 3de niet nodig was en wij dit maar met onze dierenarts moesten bespreken.2: We hebben 2 zakken puppyvoer meegekregen, maar dit zit gewoon in een plastic zak, ik heb nu geen idee wat voor merk het is en hoeveel ik moet geven.Is het beter ze allebei een aparte drink en voerbak te geven?Ook heeft ze ons niet verteld hoeveel we ze per keer moeten geven, ik weet dat tot 6 maanden 4x per dag eten geven het beste is, en daarna 3x per dag, maar wil ze wel genoeg geven en niet te veel of te weinig.Dat ze buiten om die stokjes kauwen, beter alle stokken weggooien zodat er geen splinters in mond/keel/darmen kunnen komen of kan het nog omdat het pups van 4 maanden zijn? "

De tweede enting zal de cocktail geweest zijn ,Daar moeten drie a vier weken erna de weil en de parvo nog van herhaald worden ,

Het merk voer daar zou ik die fokster even over terug bellen ,beetje slordig dat ze de hoeveelheid en merk niet vermeld heeft .

Tot 5 a 6 maanden vier x daags voeren ,kijk er de hondjes op aan wanneer je over gaat naar drie en twee x daags .

Stokjes zoveel mogelijk vermijden ,afleiding geven met een speeltje ,een piepspeeltje vinden de meeste pups erg leuk .

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Ik denk dat ik haar misschien nog wel zover krijg om 1 puppy weg te doen (mocht dit echt beter zijn)Verder zijn er ook nog andere dingen die me dwarszitten1: Zo zijn de pups 4 maanden oud en maar 2x gevaccineerd (ze zei dat de 2de keer een "grote" beurt was en de 3de niet nodig was en wij dit maar met onze dierenarts moesten bespreken.2: We hebben 2 zakken puppyvoer meegekregen, maar dit zit gewoon in een plastic zak, ik heb nu geen idee wat voor merk het is en hoeveel ik moet geven.Is het beter ze allebei een aparte drink en voerbak te geven?Ook heeft ze ons niet verteld hoeveel we ze per keer moeten geven, ik weet dat tot 6 maanden 4x per dag eten geven het beste is, en daarna 3x per dag, maar wil ze wel genoeg geven en niet te veel of te weinig.Dat ze buiten om die stokjes kauwen, beter alle stokken weggooien zodat er geen splinters in mond/keel/darmen kunnen komen of kan het nog omdat het pups van 4 maanden zijn? "

 

Dat is niet echt een leuke manier om met honden om te gaan, integendeel.

Impulsief 2 honden kopen, en als het dan toch niet bevalt mag er één het veld ruimen.

Ik weet niet hoe oud jij bent, misschien ben je nog erg jong, dan kan ik nog begrijpen dat je zulke dingen opschrijft omdat je dan nog niet beter kan weten.

 

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy en Bam

Heb je een vaccinatieboekje meegekregen? Ik zou zelf meteen een verzekering afsluiten voor de hondjes voor medische kosten en daarna gauw met ze naar de dierenarts gaan om ze even na te laten kijken. Wel in die volgorde, want als je nu bij de dierenarts bent en een mankeert iets, zoals een blaasontsteking, dan wordt verzekeren veel lastiger. Eerst verzekeren, dan laten nakijken. 

Wat betreft dat voer ontlopen de richtlijnen voor de hoeveelheid elkaar niet zo. Kijk bij een paar merken hoeveel je moet geven en houd daar een gemiddelde van aan. Ik heb zelf nooit het voer van de fokker gegeven, want dat aten ze niet, dus ik ben meteen overgegaan op het voer dat ik voor ze wilde hebben, je kunt voor de overgang misschien iets geven zoals Renske gestoomd bakjes, of Smølke gestoomd. Dat is licht verteerbaar. Rauw kan ook maar ik schat zo in dat je moeder daar niet blij van wordt. 

de hondjes zijn er nu, en het was misschien niet wat je had verwacht, maar probeer ervan te genieten. Het zijn vast heerlijke puppies, knuffel ze en wees er lief voor, want ze horen nu bij jullie. Ze komen echt nog wel los, ze wennen vast sneller aan hun nieuwe huisje dan je denkt. 

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy en Bam

" Ik denk dat ik haar misschien nog wel zover krijg om 1 puppy weg te doen (mocht dit echt beter zijn)Verder zijn er ook nog andere dingen die me dwarszitten1: Zo zijn de pups 4 maanden oud en maar 2x gevaccineerd (ze zei dat de 2de keer een "grote" beurt was en de 3de niet nodig was en wij dit maar met onze dierenarts moesten bespreken.2: We hebben 2 zakken puppyvoer meegekregen, maar dit zit gewoon in een plastic zak, ik heb nu geen idee wat voor merk het is en hoeveel ik moet geven.Is het beter ze allebei een aparte drink en voerbak te geven?Ook heeft ze ons niet verteld hoeveel we ze per keer moeten geven, ik weet dat tot 6 maanden 4x per dag eten geven het beste is, en daarna 3x per dag, maar wil ze wel genoeg geven en niet te veel of te weinig.Dat ze buiten om die stokjes kauwen, beter alle stokken weggooien zodat er geen splinters in mond/keel/darmen kunnen komen of kan het nog omdat het pups van 4 maanden zijn? "


zorg voor wat veilig kauwmateriaal. Dat is beter voor de tandjes. Stokjes is misschien minder handig. Ik zou ze ieder een eigen voerbak geven, dan kun je ook beter in de gaten houden hoeveel ze elk eten, dat niet de dominantere hond alles krijgt. Water wel uit de zelfde bak, dat doen die drie van mij ook. 

ik denk dat je nog niet heel oud bent, maar ik vind het wel goed dat je je best hebt gedaan om het allemaal goed te doen en dat je vragen hebt gesteld. Dat daar misschien niet veel mee is gedaan is ook niet jouw schuld, je mama is nou eenmaal de baas. Wees lief voor je puppies, ze hebben je hard nodig. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Potjandorieyell

 

Ondanks alle informatie en waarschuwingen in je vorige topic hebben jullie de pups bij een alom bekende grote breadfokker gekocht. Alsof ik en anderen voor een blinde hebben geschreven. Waarom heb je hier niet  - zoals ik in je vorige topic vroeg - informatie over deze fokker/vermeerderaar gevraagd, dan hadden we je kunnen tegenhouden om hier naar toe te gaan.

 

Er worden bij Van Gils St. Oedenrode  look-alike pups van 8 rassen/ kruisingen aangeboden!hp-frustyyell

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Tja, volledig eens met Loesje.

In de paspoorten kan je zien wanneer en wat er nog geent moet worden en wanneer voor het laatst is ontwormd. Europees paspoort is een verplichting bij de verkoop vd pup, dus die moet erbij zitten.

 Ik neem aan dat de verkoper een telefoon heeft zodat je kan vragen welke voeding de hondjes krijgen, hoeveel ze eten en hoe vaak. Ik hoop dat je daar nog antwoord op kan krijgen. 

Ga veel apart met ze doen zodat het zelfstandige hondjes worden. Dus apart lopen, en ja dat kost heel veel tijd en energie omdat ze ook zindelijk gemaakt moeten worden. Puppiecursus , maar helaas dat zal hu met de corona niet lukken.

 

Ga nog vanavond naar de dierenarts, bekijk de ontlasting of dat er goed uitziet, zo niet, neem wat mee voor een 1e indicatie op giardia, 1 dag ontlasting zegt niet alles, maar positief op giardia, dan moet je meteen ingrijpen. en sluit een goede verzekering af.  De meeste verzekeringen hebben overigens een maand wachttijd, dus echt belangrrijk dat je het nu doet.

En 1 tje terug doen, binnen een paar dagen? Waarom dan niet beter er over nagedacht. Het lijkt of je moeder je broertje een eigen hondje wilde geven?

Heel veel succes.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

He wat stom nou.. totaal niet naar de eerdere adviezen geluisterd. Ik vraag me dan oprecht af waarom je nu weer om advies komt vragen, aangezien je er tóch niets mee doet. 

 

Ik weet niet hoe oud je bent maar volgensmij nog een kind, ik kan me dan ook écht niet voorstellen dat kinderen zeggen dat ze maar 1 ipv 2 puppies willen... 

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

Hele slimme verkoopster, zo dat reutje in handen van je broertje drukken, terwijl jullie het teefje hebben. Dat is een bekende verkooptruc. Natuurlijk is je broertje meteen verkocht met zo’n schattig hondje op schoot en wil hij dat hondje. En natuurlijk is dat net wat je moeder overhaalt om dan twee hondjes te nemen. Die verkoopster wist precies hoe ze het aan moest pakken om twee hondjes aan jullie te verkopen.

Maar goed, ook al was het niet helemaal jouw idee en komen de hondjes niet van een goed adres, ze zijn er nu en nu geef je ze natuurlijk de best mogelijke verzorging.
Hoe oud is je broertje? Oud genoeg om zelf het meest met het reutje bezig te zijn en te trainen en je zusje en jij het meest met het teefje? Dat helpt ze al met zelfstandiger worden en niet te veel aan elkaar hangen.

Een pup moet nog veel naar buiten. Enerzijds voor de zindelijkheid, dat zijn vaak maar korte stukjes naar plekje waar ze mogen poepen en plassen. Anderzijds om te wennen aan het meelopen en wat er allemaal gebeurt in de grote buitenwereld. Hoe snel je hiermee gaat verschilt heel erg van pup tot pup. Sommige pups, zeker als ze bij de fokker al goed gesocialiseerd zijn, zijn al heel vrij buiten en kun je al vrij snel meenemen. Andere pups willen nauwelijks lopen en vinden alles maar eng. Daarom moet je goed naar je hondje kijken en zijn/haar tempo volgen. Blijft de pup nog veel stilstaan om die hele indrukwekkende buitenwereld in zich op te nemen, geef hem lekker de tijd daarvoor en ga pas weer een stukje verder als hij zover is. Of til hem een stukje, om vanaf een veilig plekje bij jou de wereld te verkennen. Voor dit soort wandelingetjes zou ik wel proberen ze regelmatig apart mee te nemen, zodat ze zelf vertrouwd raken met alles en jou als veilige haven zien en niet alleen op elkaar gaan steunen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat erg dat je je moeder je topic niet hebt laten lezen, of met man en macht voorkomen hebt om naar een broodfokker tee gaan,

nu heeft ze een broodfokker gesteund en meegewerkt  aan nog meer dierenleed. hp-frustyhp-cry 

 

en alsof het heel  gewoon is praten over 1 pup "wegdoen"

maar misschien ben je idd erg jong en heb je van alle adviezen niets begrepen of moest je tegen je zin mee. 

 

herplaatsen is altijd een ingreep in het leven van een hond, dus logisch dat het reutje zich nog niet op zijn gemak voelt. Hij heeft tijd nodig om te wennen. Loop daarom ook niet recht op hem af, dat kan bedreigend overkomen, laat hem liever naar jou toe komen maar dwing hem niet. Laat hem ook met rust als hij eet of slaapt.

Of hij goed gesocialiseerd is is ook nog de vraag.

 

Misschien heb je hier iets aan

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

 

 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Volgende forumvraag: hondenpaspoort bij adoptie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^