Ervaringen delen - fysiotherapie/hydrotherapie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DewyDewy

honden foto van Dewy

Hoi hoi,

Mijn hond is 7 jaar, heeft artose, spondylose en sloft heel veel (tot bloedens toe). Ben al naar de osteopaat geweest, dit heeft wel wat geholpen maar nog niet veel. Verschillende soort schoentjes heb ik al geprobeerd, zonder succes.Het meeste loop ik wel op het gras maar dit lukt niet altijd. Nu loop ik per rondje maar 5 minuutjes. Omdat het een Engelse Stafford is, is dit veelste weinig. 

Nu wil ik kijken naar een andere soort therapie en zag fysiotherapie en hydrotherapie staan. Wat zijn jullie ervaringen met deze therapien en waar gingen jullie heen?

Groetjes,

Dewy en Shiva

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Hier naar buinerveen, zwemmen in een bad..goede ervaringen mee, dogsplace....in  Drenthe, altijd een op een zwemmen.

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

Hier zeer goede ervaringen met fysio en hydrotherapie. Zelfs beter dan osteopathie. Mijn hond Dave heeft ook Artrose, ED, Spondylose. Ik ben naar de fysio geweest in combi met hydroth omdat hij 1 achterpoot ontzag en de spiermassa afnam. Nooit gedacht dat dit zou werken, maar het deed het wel. Mijn andere hond mankt nu ook, as donderdag gaan we weer naar de fysio. Met 3 honden kind aan huis daar. Gewoon proberen. 

honden page profiel Lola&JojoLola&Jojo 3 doggies

honden foto van Lola&Jojo

Heb zelf geen ervaring met hydro/aqua therapie, maar wel uit 2e hand van Bordeaux-dog eigenaar die hydro-therapie in zo'n waterbak met loopband heeft gedaan, na een kruisband operatie.

 

Nadien revalidatie gedaan bij een fysiotherapeute aangesloten bij de VHH (Vakgroep Hydrotherapie Hond),locatie MCD Amsterdam.

Kijk maar op de website v/d VHH, veel info en op meerdere locaties in NL.

https://hydrotherapiehond.nl/

 

Veel succes.

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Zelf geen ervaring met Hydrotherapie wel met Fysiotherapie/dry-needling en lasertherapie, zeer tevreden over. Maylo heeft vorig een hele vervelende blessure gehae (heup pees en rug blessure) dat is nu helemaal over :) en ik ga minstens 2x per jaar voor een opknapbeurt. 

 

Ik ben er tevreden over en blijft dit ook bij Maylo doen. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Weet niet of mijn ervaring relevant is voor je, mijn hond had namelijk andere klachten, maar toch mijn verhaaltje: 

 

Na Beer zijn patella-operatie hebben we 6 weken achter elkaar, elke week hydrotherapie gedaan op een loopband. Het zorgde ervoor dat hij zijn poot weer normaal ging gebruiken (goed strekken en buigen) en dat hij weer spieren opbouwde. Ik legde ook een parcours uit in de tuin met bezemstelen op een kleine verhoging waar hij overheen moest stappen om het goed optillen van de poot te stimuleren. Dat werkte goed. Ik denk dat een fysio je ook heel goed kan helpen met zo iets. 

honden page profiel DewyDewy

honden foto van Dewy

Sorry voor het extreem late antwoord! Ik kreeg geen melding binnen dat er reacties waren geplaatst. Super bedankt voor de tips! Nadat het corona gedoe voorbij is, ga ik contact opnemen voor hydrotherapie. laughing

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Sorry voor het extreem late antwoord! Ik kreeg geen melding binnen dat er reacties waren geplaatst. Super bedankt voor de tips! Nadat het corona gedoe voorbij is, ga ik contact opnemen voor hydrotherapie.  "

De fysio van mijn hond (Alkmaar) gaat gewoon door. Alleen wel zonder baas in het kamertje. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Weet niet waar je woont, zwemmen in Buinerveen gaat gewoon door wel met regels....

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

Ik heb ook een positieve ervaring met hydrotherapie. Vind het trouwens wel iets anders dan gewoon zwemmen. 

Volgende forumvraag: Hond jankt plotseling snachts
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^