Helpen buitenlandse stichting/hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lyannelyanne

honden foto van lyanne

Hallo Lieve mede hondenliefhebbers :)

Ik heb een vraag omtrent een leuke hond uit het buitenland.

Ik heb een ontzettend leuk hondje gezien die ik helaas niet kan adopteren. Ik wil haar echter wel helpen. Ik heb al gevraagd of ik haar daar financieel kan ondersteunen in het asiel.

Hebben jullie ervaring met het helpen van buitenlandse asielen en het onder de aandacht brengen van hondjes?

Ik heb haar al gedeeld via facebook enzo maar weet niet of het mag en verstandig is om haar ook bijvoorbeeld op marktplaats te delen omdat ik niet bij de stichting hoor of enige zeggenschap heb over dit hondje. Ik wil wel dat ze een mooi plekje krijgt dus doe het opzich graag. Wellicht hebben jullie nog andere tips of ideeën over dit topic?

Dit is de dame in kwestie

532139.jpg

 

 

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Ik heb helaas een negatieve ervaring met het sponsoren van een buitenlandse hond via een stichting. De bedoeling was dat je als sponsor regelmatig op de hoogte gehouden wordt van het wel en wee van "jouw" hond, d.m.v. een verhaaltje en wat foto's. Dit is in mijn geval nooit gebeurd, ik heb de hond 1,5 jaar gesponsord. Toen ik op een dag op de website van de stichting keek, zag ik dat de betreffende hond al 4 maanden geplaatst was.... Ook daar was ik niet van op de hoogte gesteld ;-) Ik heb dus 4 maanden donaties gedaan voor een hond die niet meer in het asiel zat! Ben uiteraard meteen gestopt als sponsor, al vond ik dat als groot dierenliefhebber wel lastig.

Er zullen ongetwijfeld ook hele goede betrouwbare stichtingen zijn, maar dit was mijn persoonlijke ervaring met een stichting die in Spanje actief is

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Hoi Lianne. Ik zou me niet op 1 hond richten als ik jou was. Veel stichtingen hebben projecten in t land van herkomst waar je aan mee kunt helpen. Bijvoorbeeld

 

https://www.sos-strays.nl/nederlands/nl-project.html

honden page profiel lyannelyanne

honden foto van lyanne

" Ik heb helaas een negatieve ervaring met het sponsoren van een buitenlandse hond via een stichting. De bedoeling was dat je als sponsor regelmatig op de hoogte gehouden wordt van het wel en wee van "jouw" hond, d.m.v. een verhaaltje en wat foto's. Dit is in mijn geval nooit gebeurd, ik heb de hond 1,5 jaar gesponsord. Toen ik op een dag op de website van de stichting keek, zag ik dat de betreffende hond al 4 maanden geplaatst was.... Ook daar was ik niet van op de hoogte gesteld ;-) Ik heb dus 4 maanden donaties gedaan voor een hond die niet meer in het asiel zat! Ben uiteraard meteen gestopt als sponsor, al vond ik dat als groot dierenliefhebber wel lastig.

Er zullen ongetwijfeld ook hele goede betrouwbare stichtingen zijn, maar dit was mijn persoonlijke ervaring met een stichting die in Spanje actief is "

Ow, dat is wel erg slordig zeg! 

Ik begrijp dat je dan je donatie terug trekt. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Misschien mag je haar op de site van het plaatselijk asiel laten zetten?

 

Ik denk niet dat ze speciaal voor 1 hond tenzij de hond medicatie of iets anders speciaals nodig heeft iets kunnen doen. De donaties zullen dan in een algemene pot voor alle honden komen.

Het beste is even navragen denk ik waar behoefte aan is wat je zou kunnen ondersteunen.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Ik zou niet zonder toestemming een hond van een stichting op Marktplaats zetten hoor. Sommige stichtingen, waaronder die waar ik actief voor ben, kiezen er bewust voor om de honden niet op MP te zetten.

Ik kan me niet voorstellen dat ze niet zouden willen dat je helpt met delen op sociale media. Daar zijn we juist heel erg afhankelijk van. 

Wb doneren. Wees kritisch.

Volgende forumvraag: Billie uit Spanje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^