Buiten tijdens het uitlaten wordt er niet geplast!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kimkim

Hoi hoi, 

sinds 4 weken hebben mijn man en ik een hondje in huis. Vanuit huis hebben wij altijd honden gehad, maar nu wilden we graag een hondenkind. ik kan me nu al geen leven voorstellen zonder Zorro. Het gevoel van liefde wat ik voor dat diertje heb is niet te beschrijven. 
met Zorro gaat alles goed, hij is inmiddels 5 maanden en hij is met 4 maanden vanuit Spanje afgereisd naar Nederland. Op 15 december is hij samen met zijn broertjes en zusjes met het vliegtuig naar Nederland gekomen. Zorro leert ontzettend snel. Hij kent de commando’s zit en pootje al. Aan de riem lopen gaat de ene keer beter dan de andere keer. 
maar buiten zijn behoefte doen, doet hij niet. Zoals iedere ochtend pak ik hem op doen zijn riem aan en ga naar een rustig veldje. Hij snuffelt wat, maar hij doet niks. Na een half uur, besluit ik toch maar naar binnen te gaan, waar hij vervolgens of op de galerij plast of zijn plas ophoudt om vervolgens op zijn kunstgrasje te plassen op het balkon.

ik ben bang dat we ondanks onze vele bezoekjes aan buiten we hem hebben geleerd te plassen op het balkon. 
het is ook niet zo dat we op verkeerde tijden naar buiten gaan, want hij moet gewoon, maar het lijkt wel dat hij zich buiten niet zeker genoeg voelt om te plassen. 

iemand ervaring met deze situatie? 

Ik hoor het graag! 

groetjes Kim 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Neem zijn kunstgrasje mee naar de plek waar je wel wilt dat hij plast?

 

Ik vind deze lastig. Je hebt hem een veilige plek geboden op t balkon, hij zal dat niet snel opgeven denk ik.

 

Maar het balkon afsluiten is ook weer zo wat. Is hij angstig buiten?

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Hier ook een hondje dat geleerd heeft op het balkon te plassen. Inmiddels is hij 8 jaar en hij verkiest bij slecht weer nog steeds het balkon boven een rondje wandelen hp-angel


De tip van Kees is een goeie: matje mee naar buiten.

 

Verder is het een kwestie van geduld. Het is al knap dat hij het netjes op het balkon doet! hp-thumbsup Wat een geweldige balkon-foto op je profiel! Hahaha!!

 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

De tip van Kees zou ik ook eens proberen, grasje mee naar buiten en kijken wat er dan gebeurt

Mocht er dan op geplast worden, dat super blij belonen zodat het kwartje gaat vallen dat je graag wil dat er buiten geplast wordt

 

Aan de andere kant....je hebt een nog erg jonge hond die waarschijnlijk nooit geleerd heeft dat het 'veilig' is om buiten je eigen comfortzone je behoefte te doen.

Daarnaast is het (waarschijnlijk bij jullie nu ook nog) oud en nieuw geweest wat vaak erg onrustige tijden zijn voor honden....pas overgebracht vanuit Spanje in eens in de Nederlandse 'feestvreugde' ....dat kan allemaal nog al overweldigend zijn voor een hond.

 

Heb vertrouwen dat het uiteindelijk echt wel goed komt en gewoon geduldig door blijven gaan zoals je doet....inclusief plasgrasje hp-smile

honden page profiel kimkim

" Neem zijn kunstgrasje mee naar de plek waar je wel wilt dat hij plast?
 
Ik vind deze lastig. Je hebt hem een veilige plek geboden op t balkon, hij zal dat niet snel opgeven denk ik.
 
Maar het balkon afsluiten is ook weer zo wat. Is hij angstig buiten? "

Hoi Kees, 

 

dank je wel voor je antwoord! Ja zijn matje meenemen naar buiten zat wel in mijn hoofd als volgende stap. 

buiten is hij niet echt bang, maar eerder afgeleid. Hij snuffelt veel. En op het losloopveld durft hij ook gewoon een stukje te lopen, achter een balletje aanrennen of met andere honden spelen. 
alleen het moment dat we naar buiten gaan vindt hij niet fantastisch, dan gaat hij soms op de rem.

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

 . alleen het moment dat we naar buiten gaan vindt hij niet fantastisch, dan gaat hij soms op de rem.
  "

Kijk, zo op zijn gemak is je hond dus niet om naar buiten te gaan, achter een balleteje aan of spelen met een hond hoeft niet te betekenen dat je hond niet onzeker buiten is.

Het kost gewoon tijd, Sam komt ook uit Spanje, en die heeft 2 dagen zijn plas opgehouden omdat hij niet durfde te plassen. Zijn eerste plas was in de keuken.. een heeele grote plas, wat waren we blij..

Doe niet te gekke rondjes met je hond, ga steeds naar dezelfde plekken zodat je hond die plek als veilig gaat zien, en natuurlijk uitbundig belonen als je hond gaat plassen of poepen.

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Dit hondje is nog niet zindelijk geweest.

Dus is een zindelijkheidstraning als voor een pup nodig.

 

Na het slapen, spelen en eten direct naar buiten brengen op een plek, waar hij zijn behoefte mag doen. Prijs hem de hemel in en beloon hem en benoem het, zodra hij buiten wat doet. Doet hij per ongeluk toch wat binnen zonder commentaar optillen en naar buiten brengen en daarna pas binnen opruimen.

 

Verder om de 2 uur naar buiten brengen.  Binnen niet treuzelen en geen gelegenheid geven om te gaan zitten, zodat hij niet alsnog zijn behoefte binnen doet. Gaat hij in de rem, dan optillen en naar buiten brengen.

honden page profiel kimkim

Loesje! Bedankt voor je antwoord. 
maar uiteraard doen we dit ook, maar hij doet het buiten niet. Hij houdt het op tot we weer binnen zijn en dan meldt hij zich bij de deur van de balkon. 
Ik denk dat hij dit heeft geleerd bij het pleeggezin in Spanje. 

ik denk dat we gewoon geduld moeten hebben..

en yoop... ja hij voelt zich idd niet op zijn gemak, maar het is niet zo dat hij constant op de rem gaat of dat hij met zijn staart tussen de benen loopt. Buiten brengt hem ook plezier. 

ik ga iig aan de slag met zijn kunstgrasje mee te nemen naar buiten. 
had al eerder wcpapierjes meegenomen, waar ik zijn plas en poepgeurtje mee had opgedaan. Maar daar ging hij mee spelen hahaha...

 

 

 

 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Gewoon geduldig volhouden hoor, het komt echt wel goed

 

Mijn eerste Spaanse dame vond wandelen vanaf het eerste moment geweldig..... snuffelsnuffelsnuffelsnuffel....alles was interessant (en een beetje spannend als er bijvoorbeeld opeens een prullenbak opdook hp-angel )
Maar na 2 dagen heb ik de stichting ook enigzins in 'paniek' gebeld omdat ze pas 1 keer geplast had (die wij rijkelijk beloonden) en nog helemaal niet gepoept.

 

Hun motto was ook 'geduld' het komt vanzelf goed, gewoon dezelfde saaie rondjes blijven lopen want wat voor ons saai is is een hele grote wereld voor een jonge (buitenlandse) hond.

 

En wat bleek, nog geen uur later moest ze zo nodig dat de hele inhoud op de keukenvloer belande 

Wel net niet waar we het wilde hebben, maar toch heb ik haar mondeling beloond, aangelijnd en gaan wandelen.....en daar kwamen de plassen hp-shiny

En de dag daarna ook de poep hp-thumbsup ....je kan er maar blij mee zijn hp-wink

 

Daarna viel voor haar het kwartje en bleef ze gewoon alles buiten doen

 

Dus nog even diep ademhalen en volhouden....jullie komen er vanzelf

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Gewoon geduldig volhouden hoor, het komt echt wel goed
 
Mijn eerste Spaanse dame vond wandelen vanaf het eerste moment geweldig..... snuffelsnuffelsnuffelsnuffel....alles was interessant (en een beetje spannend als er bijvoorbeeld opeens een prullenbak opdook  )Maar na 2 dagen heb ik de stichting ook enigzins in 'paniek' gebeld omdat ze pas 1 keer geplast had (die wij rijkelijk beloonden) en nog helemaal niet gepoept.
 
Hun motto was ook 'geduld' het komt vanzelf goed, gewoon dezelfde saaie rondjes blijven lopen want wat voor ons saai is is een hele grote wereld voor een jonge (buitenlandse) hond.
 
En wat bleek, nog geen uur later moest ze zo nodig dat de hele inhoud op de keukenvloer belande 
Wel net niet waar we het wilde hebben, maar toch heb ik haar mondeling beloond, aangelijnd en gaan wandelen.....en daar kwamen de plassen 
En de dag daarna ook de poep  ....je kan er maar blij mee zijn 
 
Daarna viel voor haar het kwartje en bleef ze gewoon alles buiten doen
 
Dus nog even diep ademhalen en volhouden....jullie komen er vanzelf "

Ja is helemaal waar!!

 

Ik weet nog met Sam, niks plassen, en na 2 dagen steeds maar naar buiten gaan, gewoon even naar de overkant, al vond hij buiten wel leuk.

Nieuwe hond in huis je je kent zijn gedrag nog niet goed, dus hij trekt een sprintje heen en weer door het huis, waaaah dacht ik, wat een vrolijke , en daarna plaste hij 2 dagen opgehouden plas tegen de deurpost van de keuken, nou het kletterde gewoon, zoveel plas, ik ben heel stil blijven zitten totdat hij uitgeplast was, en daarna heb ik het rustig opgeruimd.

Dat was dus zijn manier van laten zien, ik moet nu echt plassen, zo doet hij het nu ook als hij aan de diaree is of zo, maar nu weten we het.

 

Trouwens, Sam is een reu, en we waren met een klein hondje, ook een reu aan het wandelen, dat kleine hondje pieste overal tegenaan, en Sam ook weer daar overheen.

Dat kleine hondje heet nu de plascoach van Sam, we zijn het hondje heel dankbaar.

 

 

Mijn tip is dus, loop mee met andere honden die gaan plassen, zo heeft mij hond geleerd om te durven te plassen.

honden page profiel kimkim

Deze trotse mama wil even zeggen dat Zorro daar straks buiten heeft geplast. 
klinkt heel raar, maar kreeg er tranen van in mijn ogen. Zo trots was ik hahaha.... 

mij merk ook dat hij nu steeds wat meer verzekerder buiten loopt. Hij loopt nu ook een beetje vooruit. 

ik weet dat hij moet gaan leren om naast te lopen, maar heb zo iets van, loop maar lekker vooruit hondje! Dat komt later wel! 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

jeee fijn nieuws, ja lekker voor laten lopen, dat naast leren lopen kan altijd nog..

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Deze trotse mama wil even zeggen dat Zorro daar straks buiten heeft geplast. klinkt heel raar, maar kreeg er tranen van in mijn ogen. Zo trots was ik hahaha.... 
mij merk ook dat hij nu steeds wat meer verzekerder buiten loopt. Hij loopt nu ook een beetje vooruit. 
ik weet dat hij moet gaan leren om naast te lopen, maar heb zo iets van, loop maar lekker vooruit hondje! Dat komt later wel!  "

 

Jeejjjjjjj.....hulde aan de volhouders hp-thumbsup

 

En ehhh.....Zorro lekker voor je laten lopen hoor tijdens een wandeling, dan heeft hij de ruimte en de tijd om lekker te snuffelen en beslissen of iets be-plast moet worden of niet. 

 

Loop je tussen de mensen, verkeer of plekken waar niet geplast mag worden is het wel handig om hem te leren te volgen/naast te lopen, maar wandelen is in mijn ogen voor het plezier van de hond....dus mijn dames hebben dan allebei 8 meter de ruimte om te kiezen waar ze even willen blijven hangen of als hun neus al iets heeft opgevangen wat mijn voeten niet zo snel kunnen volgen hp-smile

honden page profiel  Dutch Auti DP Dutch Auti DP

honden foto van  Dutch Auti DP

Wellicht is buiten nog te spannend.

Het is niet raar als het daardoor veel langer duurt.

 

Merk iets aan stress signalen of extreme alertheid?

 

Mocht je thuis iets vinden wat je hond wat ontspanning oplevert misschien dan dat buiten eens proberen. Maar is geen farantie dat het buiten zou werken. Maar ontspannen zal wellicht allertheid ook wat afnemen waardoor de behoefte dien misschien wat makkelijker gaat.

 

Snuffelen opzich is positief werkt ontspannend/kalmerend.

 

Als he gewoon geen andere honden opzoekt en geen balketje gebruikt maar alleen lekker laat snuffelen. Komt wellicht als je een puppy zindelijk maak schema aanhoud vast een moment dat ie gewoon ineens een plas doet.

 

Je zou geziek ik "hij" lees ook bewust wat meer kunnen aansturen op struiken boompjes. Misschien dat ie dan door andere geurtjes word getriggert om te markeren?

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

hp-thumbsup wat kan je dan blij en trots zijn

 

zoals Ina al aangeeft, Zorro mag best voor je lopen hoor. 

Jenna loopt ook altijd in een flink tempo voor me, ik neem haar alleen naast me als er risico is op schrikken of uitvallen, of het te gevaarlijk is, of als ik ergens loop waar het heel druk is.

honden page profiel kimkim

Ik ben echt vreselijk trots. Ik vind zijn gedrag buiten ook zo anders. Hij is nog wel gefocust op alles wat er om hem heen gebeurd, maar hij is wel meer ontspannen. 
denk ook twee keer cursus buiten dat hem dat ook goed doet. 

voortaan als hij zich meldt om naar het balkon te gaan, zal ik hem niet belonen en als hij het buiten doet helemaal uitzinnig doen. Ik denk dat hij het balkon straks ook gaat vergeten. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik denk dat de cursus een stapje te snel is, ik heb het met mijn vorige hond gedaan zo snel, maar omdat alles zoveel indruk op hem maakte, viel er weinig te leren.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ik ben echt vreselijk trots. Ik vind zijn gedrag buiten ook zo anders. Hij is nog wel gefocust op alles wat er om hem heen gebeurd, maar hij is wel meer ontspannen. denk ook twee keer cursus buiten dat hem dat ook goed doet. 
voortaan als hij zich meldt om naar het balkon te gaan, zal ik hem niet belonen en als hij het buiten doet helemaal uitzinnig doen. Ik denk dat hij het balkon straks ook gaat vergeten.  "

super hp-thumbsup

zelf zou ik plassen niet gaan belonen en er teveel ophef van maken, gewoon rustig blijven, hoogstens zoiets als, goedzo oid. alsof het heel normaal is dat hij nu buiten plast.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Ik ben echt vreselijk trots. Ik vind zijn gedrag buiten ook zo anders. Hij is nog wel gefocust op alles wat er om hem heen gebeurd, maar hij is wel meer ontspannen. denk ook twee keer cursus buiten dat hem dat ook goed doet. 
voortaan als hij zich meldt om naar het balkon te gaan, zal ik hem niet belonen en als hij het buiten doet helemaal uitzinnig doen. Ik denk dat hij het balkon straks ook gaat vergeten.  "

Ikzelf zou het een uitkomst vinden als je hond ook op het balkon plast, mijn vorige hond deed het echt niet in de tuin, en als je dan ziek bent, dan zou het handig zijn als je hond ook een plek heeft om het in de tuin of op het balkon te doen.

Sam heb ik geleerd om het ook in de tuin te doen, nu als hij midden in de nacht ineens moet, laat ik hem in de tuin, wel zo makkelijk,ook om veiligheid om niet midden in de nacht buiten te lopen in je slaappak.

Als Sam aan de diaree is of zo, dan staat hij voor de keukendeur en geeft aan dat hij heeel nodig moet, dus deur open is sneller dan je schoenen aantrekken.

Natuurlijk als ik niet ziek ben, dan gaan we gewoon naar buiten om te wandelen en de behoefte te doen.

honden page profiel DagmarDagmar

Het is wat geduld hebben inderdaad. 

Mijn hond is 9 maanden en heeft vanmorgen voor het eerst op aangelijnde wandeling geplast (toch sinds hij geen heel platte pup meer is). 

Ok, het was op de stoep voor de oprit, maar buiten is buiten.  Betekent dat hij toch ineens met zij' blaas bezig was ipv kwaad en gefrustreerd te zijn op de buitenwereld. 

Volgende forumvraag: Wanneer pup alleen laten slapen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^