Pup in huis, best pittig toch wel :)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JipdepupJipdepup

Hallo allemaal, ik ben nieuw hier. Heb dit forum al meerdere keren voor advies geraadpleegd en ben daar erg blij mee!

Ik heb sinds anderhalve week Jip in huis. Hij is nu ruim 10 weken jong. Het is een Tibetaanse Terriër en een echte doerak! Ik vind het best zwaar als ik eerlijk ben haha. Natuurlijk heb ik me erop ingesteld, maar toch... Jip is best een uitdaging, al ben ik ook al dol op hem. De bench training gaat helaas nog niet zo goed, dwz hij gaat wel in de bench maar als ik het deurtje dichtdoe flipt hij compleet. Ook bij de puppyren wordt hij wild als het deurtje dicht is. Zelfde met het autostoeltje. Ik geef snoepjes in de bench, zn eten, etc, alles wat ik aan tips heb gehoord of gelezen pas ik toe maar het lukt niet echt... Gisteren wilde ik echt even mijn vloer dweilen en aangezien Jip continu achter me aan drentelt, heb ik hem met wat snoepjes in de bench gelokt en deurtje dicht gedaan. En terwijl ik dus nog zelfs in zn zicht bezig ben gaat hij maar door met janken, blaffen, bijten (bench en zn kleedje) etc. Ik heb hem gewoon genegeerd en ben op de bank gaan zitten, wachten tot hij rustiger werd (en de vloer droog was ????) maar hij wordt echt niet rustiger, eerder gekker. Op een gegeven moment erbij gaan zitten zonder hem aan te kijken, werd hij wel ietsje rustiger maar het moment van ‘stil zijn’ om hem eruit te halen kwam niet, dus om te voorkomen dat hij een hekel krijgt aan de bench hem er maar uitgehaald toen hij 1 sec. stil was.

En het alleen laten lukt dus zeker nog niet. 

Ach misschien ben ik gewoon te ongeduldig haha. 

Maar ik had gehoopt dat het voor de kerst goed zou gaan omdat ik dan ook mijn zoon te logeren krijg. Mijn zoon is verstandelijk gehandicapt en autistisch. Woont inmiddels niet meer thuis maar is normaal gesproken in het weekend bij me. Afgelopen weekend en komend weekend haal ik hem alleen op en breng ik hem ‘s avonds weer terug, want zolang het met Jip nog niet heel goed gaat durf ik de nachten nog niet aan met hun allebei. Mijn zoon is een moeilijke slaper dus als hij ‘s nachts van Jip wakker wordt, heb ik helemaal een uitdaging haha. Maar ja met Kerst wil ik hem gewoon bij me hebben. Mijn zoon speelt graag met auto’s en een touwtje eraan, en dat vindt Jip ook erg interessant dus afgelopen vrijdag was het al een uitdaging om Jip bij mijn zoon weg te houden, omdat ik niet wil dat mijn zoon zich gaat irriteren aan een hondje dat zijn touw iedere keer wegpakt. Dus vandaar de puppyren ook, mooi bedacht als oplossing om ze uit elkaar te houden. En in mijn hoofd was dat dus perfect maar helaas, Jip gaat uit z’n dak als hij opgesloten zit. En dat werkt dus ook niet.

Hopelijk komt het nog goed, ik heb nog een week van trainen!

 

Wilde gewoon even mijn verhaal kwijt hier! ????

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Misschien jan een traphekje helpen tussen de gang of keuken of bijkeuken  en de kamer. Er is contact en toch apart en geen kleine ruimte als een bench?

Of een grotere ren, met hekjes in de kamer.  Inderdaad, Je gaat er fijn bijzitten, hand in de ren, kluif er bij. Zet hem er even in of achter het hekje, als hij net naar buiten is geweest, geef daar alleen nog eten of een kluifje oid.

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Bench eruit en het commando plaats aanleren. je zoon vertellen dat als de hond op zijn plaats ligt hij er niet aan mag komen of een deel van de kamer/gang afzetten zodat de pup meer ruimte heeft.

 

Heel veel plezier met de pup en uiteraard met de aankomende feestdagen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

485356.jpgW

485362.jpg

Pup vergt op deze leeftijd heel veel en luisterd nog in het geheel niet perfect, werk met traphekje, als dat mogelijk is, geef in de ruimte waar de pup verblijft zijn eten en speelgoed, ga watmeer naar buiten met je pup, niet om te wandelen maar om wat indrukken op te doen, zodat de energie wat op is als de pup weer thuis is en je hem dan apart kan zetten.....foto is een voorbeeld, gescheiden van je zoon en elkaar toch zien...

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

Hoi,

Wat fijn dat je zoon met kerst lekker bij je islaughing 

Ik ga tegen iedereen in, want die bench moet je echt aan gaan leren voor de hond zijn rust en veiligheid.

Koop een lekker runder oor en geef je pup dat ding in de bench als hij lekker moe is. Doe het deurtje dicht en blijf er bij. ALS hij dan toch drama gaat maken, ruil het oor voor een brokje. DAT  vind hij niet leuk en je ruilt toch. Leg het oor weer in de bench en als hij dat weer kauwt, doe je het deurtje weer dicht. Herhaal dat tot het hij max 15 minuten kan . Dan heb je het voorelkaar.

 

Ik werk met autistische kinderen op de dag opvang en ik weet hoe kort het lontje is. Leer je hond echt de bench aan, rustig voor je zoon en veilig voor je hond. Samen gaat prima, als ze allebei hun rust en ruimte hebben

honden page profiel MadeliefMadelief

Yep, dat zou ik ook proberen.

Iets lekkers in de bench om te kauwen. De eerste keren er dan wel bij blijven zitten.

Eerst het vertrouwen in de bench opbouwen. Pas later korte momenten weggaan.

Ik vrees dat je niet moet wensen dat het binnen een week perfect gaat. Neem er de tijd voor.

honden page profiel Baasje van FeetjeBaasje van Feetje

honden foto van Baasje van Feetje

" W

Pup vergt op deze leeftijd heel veel en luisterd nog in het geheel niet perfect, werk met traphekje, als dat mogelijk is, geef in de ruimte waar de pup verblijft zijn eten en speelgoed, ga watmeer naar buiten met je pup, niet om te wandelen maar om wat indrukken op te doen, zodat de energie wat op is als de pup weer thuis is en je hem dan apart kan zetten.....foto is een voorbeeld, gescheiden van je zoon en elkaar toch zien... "

Zo hebben wij het ook geregeld! Hier twee peuters en een pup dus traphekje tussen keuken en woonkamer omdat de pup soms te druk is en te wild wil spelen of andersom. Eerste keren gezellig samen in de aparte ruimte zitten. Kan ook extra kamer, de hal of bijkeuken zijn. Knuffelen, rustig zitten, daarna naast het hekje aan de andere kant. Daar ook laten slapen en eten. Werkt bij ons perfect. Hier geen bench. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Ben niet anti bench maar als een pup door het lint gaat in een bench is dat geen veilige omgeving voor de pup, geef ruimte en dan ook kan je daar een afscheiding creeren zonder dat de pup zich opgesloten voelt...

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

" Ben niet anti bench maar als een pup door het lint gaat in een bench is dat geen veilige omgeving voor de pup, geef ruimte en dan ook kan je daar een afscheiding creeren zonder dat de pup zich opgesloten voelt... "

Ja dat vind ik ook Willemijn, maar het gaat hier om meer dan de pup, dus in dit geval moet de pup schikken

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

De pup heeft nu al geleerd dat de bench iets akeligs is, hij heeft opgesloten gezeten en gejankt, geblaft en gebeten.

Dan is het beter om een deel van de kamer af te zetten of zo, wat hierboven ook als tip staat.

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

Pff lang leven de anti bench brigade... Kijk eens rieel naar de situatie, of lees je in over een kind met een verstandelijke beperking met autisme... en trek dan je klep open. Dit baasje wil het beste voor haar kind EN pup

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" De pup heeft nu al geleerd dat de bench iets akeligs is, hij heeft opgesloten gezeten en gejankt, geblaft en gebeten.
Dan is het beter om een deel van de kamer af te zetten of zo, wat hierboven ook als tip staat. "

Ja eens hoor, en elke autisme werkt bij iedereen anders, ik ken kinderen die heel goed met een pup gingen, niks kort lontje, juist leuk een pup!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Max, jij bent blijkbaar ergens boos over, te lezen aan de toon van je bericht? 

Als het zo moeizaam gaat nu met de bench en haar zoon komt elk weekend. 

Dan is het toch voor iedereen beter iets te bedenken wat wel werkt.

Ook fijner voor de pup lijkt me.

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

" Max, jij bent blijkbaar ergens boos over, te lezen aan de toon van je bericht? 
Als het zo moeizaam gaat nu met de bench en haar zoon komt elk weekend. 
Dan is het toch voor iedereen beter iets te bedenken wat wel werkt.
Ook fijner voor de pup lijkt me. "

Ik ben nergens boos over, maar je kan de pup wel leren achter een hek te blijven, maar een kind met deze achtergrond achter dat zelfde hek leren blijven lijkt mij nutteloos... dus kan je beter de hond leren, zonder piepen en paniek, in een bench. Zodat de weekeinden rustig verlopen. De pup in zal in dit geval sneller tevreden zijn als het goed word aangeleerd

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

" Ja eens hoor, en elke autisme werkt bij iedereen anders, ik ken kinderen die heel goed met een pup gingen, niks kort lontje, juist leuk een pup! "

Dit kind is ook verstandelijk beperkt en ts zegt dat het kind al geiriteerd raakt als de hond aan het touwtje van een autootje trekt, dus ja de veiligheid van de hond is dan de bench, maar dan wel goed aangeleerd

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Pff lang leven de anti bench brigade... Kijk eens rieel naar de situatie, of lees je in over een kind met een verstandelijke beperking met autisme... en trek dan je klep open. Dit baasje wil het beste voor haar kind EN pup "

Rustig, geef gewoon antwoord .....ik ben thuis opgevoed met een gehandicapt zusje met hond, die ook op de dag lekker op de grond lag......je kan een hond niet het hele weekend in een bench stallen, een ruimte kan je beperken voor pup en zoon, niets mis mee......de pup zal nog heel veel moeten leren een ruimte creeren tussen pup en kind is goed mogelijk zodat de pup niet in een bench moet opgesloten met de deur dicht.....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Kijk eens wat het  baasje van Feetje schrijft.....samen zijn even en daarna de pup achter de afscheiding, zo kan  je beiden aandacht geven, geef je pup voldoende speelgoed en kauwmateriaal....de pup wordt ouder en gaat ook aan je zoon wennen, zodat die ook weet voor de toekomst dat tie rustig moet zijn bij je zoon, maar dat is nog niet binnen een week....

honden page profiel DagmarDagmar

Ik zou ook een volledig ander iets proberen, ruimte apart, ruimere kennel waar de pup dan in verblijft en wat verboden terrein is voor je zoon.

En als dat allemaal niet gaat (op dit moment) zou ik de pup het weekend elders brengen.

 

Alle respect voor mensen met kinderen  die speciale zorg nodig hebben, maar daar heeft een hond geen boodschap aan. Ook die verdient gewoon een leuk en normaal leven te krijgen, die kiest er niet voor om in zo'n situatie terecht te komen. Dus stellen dat 'de pup zich maar moet schikken, is het niet goedschiks, dan maar kwaadschiks' vind ik cru en onfair tov de pup. Tuurlijk gaat een kind voor, maar daarom moet je een hond niet achteruit stellen.

 

Ik snap prima dat je een hond wil én het zal ook wel lukken hopelijk hoor, maar als dat allemaal niet het geval is en de pup duidelijk ongelukkig is, vind ik dat je je dan vragen moet gaan stellen of je dan wel de geschikte baas bent.

Ik wens je uiteraard het allerbeste, maar tijdslimieten en druk op een pup gaan steken, vind ik niet passen.  Ook de pup is nog verstandelijk niet geschikt om volgens opgelegde regels te leven. Die heeft ook tijd en geduld nodig.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Ik zal in deze situatie de pup in de kamerren zetten, hierin heeft hij meer ruimte als in de bench en hij kan gewoon in dezelfde ruimte blijven als de zoon zonder dat hij ergernis met zijn puppystreken kan veroorzaken. 

honden page profiel JipdepupJipdepup

Hoi allemaal, bedankt voor alle suggesties! We hebben inmiddels 1 Kerstdag gehad en het is best goed gegaan moet ik zeggen. Ik heb de ren een beetje half tussen ze in gezet, maar zo dat Jip nog wel 1 kant van het huis heeft en naar de bank (waarop ik zit :) ) kan komen, en mijn zoon heeft de andere kant met de tv en zn touwtjes en auto’s! In het begin vond Jip het even wennen en probeerde uiteraard achter het touwtje aan te gaan maar ik heb hem afgeleid met een spelletje voor hem en heb hem bij me op de bank genomen voor z’n slaapjes. Ze hebben ook even samen gespeeld (achter elkaar aan rennen), dat ging ook goed!

En vandaag lijkt Jip er al aan gewend te zijn want blijft gewoon rustig aan ‘zijn’ kant zonder mopperen en schrikt niet meer op van de speelgeluiden van mijn zoon (in zijn handen klappen etc). 

Dacht laat het nog even weten! 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Super gegaan, mooi zo, altijd even aftasten hoe het gaat er is altijd een oplossing, en die heb je gevonden, mooi, en fijn dat je een update gedaan hebt....smile

Volgende forumvraag: Link; Alweer 3 jaar! (blz8)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^