Wel of geen 2e hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel chrisjechrisje

Hallo allemaal, onze hond is gisteren 1 jaar geworden. Hij doet het super goed. Nu krijgt zijn zus uit een eerder nest puppy,s en kriebelt het. Gaan we er voor nog een of niet. Hoe is jullie ervaring  met 2 honden? Heb er nl altijd maar 1 gehad. Ik twijfel vanwege praktische redenen zeg maar bv met uitlaten. 

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

Hier ook 2 honden! Wel pas een 2e er bij genomen toen lola al 2.5 was. Dat was het moment dat ik haar stabiel genoeg vond. 

 

Maar ik heb nooit spijt gehad van een 2e hond, zoveel voordelen.. Ze hebben zoveel aan elkaar. De 2e is wat onzeker en je ziet haar soms echt steun zoeken bij de ander, ze spelen vaak heerlijk samen, slapen bij elkaar, kunnen samen het bos in rennen. 

 

Het uitlaten heb ik ook even mee gezeten in mijn hoofd, maar echt, hier moet je gewoon even aan wennen! Dat heb je zo onder controle haha. 

honden page profiel So long, friends!So long, friends! 2 doggies

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Uitlaten is prima te doen met twee, met drie wordt het wat meer een uitdaging hp-shiny

 

 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Mijn ervaring met twee honden. Eentje is meer dan genoeg. Met eentje ga je makkelijk ergens op visite, in een restaurant of de stad in of noem maar op. Met twee ben je minder vaak welkom, in het openbaar vervoer is eentje veel makkelijker dan twee zeker als er ook nog bagage bij is. 

Leeftijdsverschil was bij mijn honden een jaar of 5. Eerst de ene volwassen laten worden, en volledig opgevoed en luisterend, dan kan je fijn met de andere weer gaan trainen. Bij een compleet opgevoedde hond zal je zien dat de tweede hond veel van de andere hond overneemt en dan dus de goede dingen omdat je de ,,verkeerde,, zaken er al uit hebt.

honden page profiel SjaanSjaan 3 doggies

Hier ook twee honden maar wel met een leeftijdsverschil van zo’n 10 jaar. Mijn ervaring: heel leuk maar ik had het ook onderschat. De oudere hond sliep voor de 2e kwam erg veel maar kreeg een soort 2e jeugd toen nummer twee erbij kwam. Heel leuk natuurlijk maar ook heel druk, binnen moet je dus steeds voorkomen dat ze niet binnen spelen en de boel afbreken. De oudste is zo’n 30 kilo dus erg lomp.
maar het is ook heel leuk en ik geniet er echt van als ik met ze samen op stap ben en ook als ik zie wat die kleine leert van de volwassen hond. 
maar realiseer je wel dat het een stuk drukker kan zijn,het je soms 2 keer zoveel tijd kost en je ze inderdaad wat minder handig meeneemt op visite etc.

 

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik heb altijd twee honden gehad, meestal een grote en een kleintje. Dit ging prima toen de kinderen nog thuis woonden en er altijd wel iemand was om voor de honden te zorgen. Inmiddels ben ik alleen met mijn twee honden maar wil ik terug naar 1 hond om de redenen die Ientje ook al aangaf, 1 hond vind ik makkelijker.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Hier twee honden het leeftijdsverschil is hier te groot maar zijn grote vriendinnen, wel iaat ik ze de laatste tijd apart uit, en doe ik aparte dingen met ze, als de senior wegvalt moet de jongste verder, ...kijk naar je budget wat  je aan dierenarts kosten af en toe moet betalen dat is toch ook aan de orde....met twee onderbrengen als het eens moet is altijd wat moeilijker dan een hond....nou heb ik wel twee honden van ieder 75 kilo, twee kleine hondjes is wat anders natuurlijk, maar kijk naar je budget van kosten met twee honden.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Toch nog even, nadat de senior er niet meer is, neem ik er geen tweede bij, qwa kosten en een hond is toch makkelijker......ik heb de jongste erbij genomen voor mezelf van als...de senior wegvalt dan moet je doorgaan voor de jongste, dus een beetje aan mezelf gedacht.

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Wij hebben altijd 2 honden gehad en zou ook niet anders meer willen. Nu hebben we er even 3, 2 van mij en 1 van mijn ouders. 

 

Puck en Jara, die 2 van mij, hebben echt veel aan elkaar. Ze spelen heel veel en Puck vindt het leuker dat Jara nu altijd mee gaat met fietsen, steppen, groepswandelingen, etc. (Jaimy kan dat soort dingen niet)

 

3 honden vind ik net te veel, vooral met aangelijnd wandelen. Maar 2 is voor ons prefect. 

 

Enige nadeel is dat ik nu moet kiezen welke hond ik meeneem naar sogsurvivals enzo, want nu heb ik er 2 die dat leuk vinden. hp-shiny

 

Ik zou wel pas een tweede nemen als de eerste volwassen en stabiel is, vaak met ene jaar of 3. Te dicht op elkaar zou ik sowieso niet willen, want dan heb je over een jaar of 10 2 bejaarde honden. 

 

Die van ons zijn 7, 4 en 1 jaar. 

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Hier een leeftijd verschil van bijna negen jaar en twee grote honden.

ze hebben ontzettend veel aan elkaar, vooral de oudste komt nu nog meer uit zijn schulp en de jongste neemt veel van mijn oudste over. Ze spelen en doen gek samen maar ik zorg er wel voor dat ik buiten het ochtend rondje en dagjes weg apart met ze loop. Ik zelf vind het belangrijk om ze individuele aandacht te geven. De oudste was het zo gewend en met de jongste wil ik natuurlijk ook een goede band opbouwen.

 

wat voor ras heb je? Zus is nu 1 jaar (als ik het goed heb?) zou ze niet nog een nest krijgen of jullie zelf... 

 

ik moet eerlijk bekennen dat ik blij ben dat ik zo lang gewacht had. Mijn oudste is er echt wel een met een gebruiksaanwijzing  en bedacht elke maand wel iets nieuws waar ik goed over na moest denken omdat in goede banen te leiden.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik twijfel vanwege praktische redenen zeg maar bv met uitlaten.  

Het hangt van vele factoren af, of een 2e hond erbij een meerwaarde is of niet. 

Als iemand tegen bepaalde moeilijkheden aanloopt bij het wandelen (zoals bijvoorbeeld hondintolerantie, hevig trekken aan de lijn, zelf niet goed te been zijn of pijn hebben, stress bij drukte,...) dan wordt het er met twee honden niet makkelijker op.

Ervaart iemand geen problemen bij het uitlaten, dan zal het veel makkelijker gaan om er een 2e mee op wandel te nemen.

Dus wat voor de ene geen probleem is, kan voor de andere een hele heksentoer worden hp-shiny Kijk dus naar je eigen situatie, hoe jij dat aanvoelt en of je denkt dat je een 2e hond erbij kan managen.

 

Algemeen gezien: bekijk of de 2e hond voor iedereen een meerwaarde is: niet alleen voor jezelf, ook voor je 1e hond. Als 2 honden elkaar echt niet moeten, is dat geen prettige situatie en geeft dat een hoop stress en gedoe. Dus vraag jezelf zeker ook af of je er de oudste hond ook een plezier mee doet.

 

Persoonlijk ben ik blij dat ik er twee heb, de honden hebben echt veel aan elkaar en ze schenken me dubbel zoveel plezier en vreugde. Maar ja, 't vraagt ook dubbel zoveel inzet en energie, hahahaaaa. hp-shiny

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Normaal zou ik zeggen doen, waarom niet? Maar ik lees dat je een stafford hebt? Wil je daar dan een tweede van bij? Ik weet niet hoe dat onderling zal gaan, ik hoor wel dat je ze vaak gescheiden moet houden als ze ouder zijn. Dat lijkt me lastig.

honden page profiel chrisjechrisje

Bedankt voor jullie reactie's. We gaan er nog eens goed over denken. We moeten er inderdaad wel volledig achter staan en de voor en nadelen afwegen. Vooralsnog is hij erg sociaal naar soortgenootjes. Hij speelt ook erg graag met de kat alleen is hij daar soms wat te lomp voor dus wat betreft denk ik dat een speelmaatje goed voor hem zou zijn. Aan de andere kant trekt hij inderdaad nogal met wandelen en als ik dat x 2 heb is dat iets wat me weerhoud. Kortom we zullen het nog eens goed overwegen. 

honden page profiel ientjeientje 2 doggies

honden foto van ientje

Je hebt natuurlijk ook kans dat de kat met een dubbele ,,lomperige,, hond te maken krijgt? Je noemde zelf lomp, ahders zou ik het woord niet gebruiken,  wil niet beledigiend overkomen.. Enne een stafford van een jaar is nog lang niet volwassen,........en dan zijn ze allemaal nog tolerant. Waarmee ik niet wil zeggen dat het tolerante naar andere honden  er altijd afgaat. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Erg belangrijk vind ik of je je andere hond er een plezier mee gaat doen. Sommige honden ervaren een boel stress van een nieuwe hond en zijn veel liever alleen in hun huis. Buiten spelen met andere honden is iets anders dan je huis en baasje delen met een andere hond.

Daarnaast heb je een ras gekozen dat niet altijd gediend is van andere honden. Dit is een karaktertrek die vaak pas na een jaar of 3 naar boven kan komen. Hou hier dus rekening mee.
De mensen die ik ken die meerdere staffords hebben moeten deze bijv. altijd gescheiden houden wanneer de honden alleen thuis zijn. Dit hoeft geen probleem te zijn maar wees je bewust van het feit dat zoiets nodig kan zijn. 


Misschien kun je informatie inwinnen bij mensen die twee of meerdere staffords hebben die al wat ouder zijn?

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

" Normaal zou ik zeggen doen, waarom niet? Maar ik lees dat je een stafford hebt? Wil je daar dan een tweede van bij? Ik weet niet hoe dat onderling zal gaan, ik hoor wel dat je ze vaak gescheiden moet houden als ze ouder zijn. Dat lijkt me lastig. "

Dat had ik nog niet meegekregen. Met een stafford zou ik zeker wachten tot hij volwassen is, minimaal 3 jaar maar nog liever 4 jaar. 

 

Dat hij nu sociaal is met andere honden zegt nog niks. Dalijk zit je met 2 honden Die je gescheiden moet houden. 

 

Er zijn wel staffords waarmee dat kan, maar er zijn er ook waarmee het niet kan.

 

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Twee is een eitje!! tongue-out

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein 3 doggies

honden foto van Anke,Vaös&Lein

Ik lees dat jullie een stafford hebben. Ik zou dan zeker nog een jaar of 2 wachten. Ze staan er namelijk niet bekend om sociaal te blijven en dit kan echt van de ene op de andere dag omslaan. Denk je over twee jaar nog steeds dat je er een bij wil moet je ook dan rekening er mee houden dat je ze misschien niet samen kunt houden. 

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

" Normaal zou ik zeggen doen, waarom niet? Maar ik lees dat je een stafford hebt? Wil je daar dan een tweede van bij? Ik weet niet hoe dat onderling zal gaan, ik hoor wel dat je ze vaak gescheiden moet houden als ze ouder zijn. Dat lijkt me lastig. "

 Dat zou ik ook net zeggen, het hangt van de hond af. Sommige rassen hebben een gebruiksaanwijzing. Toen wij Bumper er bij kregen was in het begin een drama, slapeloze nachten. En Nu met Audi er bij gaat ook niet vlekkeloos.

Volgende forumvraag: Betrouwbare Fokkers
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^