Vrouw in Frankrijk sterft door hondenbeten.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

" Ik vond het ook een schokkend verhaal. Heb geprobeerd wat meer feiten duidelijk te krijgen.
Volgens het nieuws liep ze met 5 , vijf honden dus. Volgens een foto van de vrouw met haar hond van social media was minstens 1 daarvan  een forse , sterke hond, formaat rottweiler. Tsja, als ze daar, met zulke honden; 6 maanden zwanger ,mee loopt …..dat gaat ze niet onder controle houden als er iets gebeurd....
Verder was er een jacht op herten gaande waarbij 93 (!) honden betrokken zouden zijn.
Tsja....als die roedels elkaar gaan tegenkomen; de jachthonden opgefokt......dat wordt flinke heisa waarbij die arme vrouw in het middelpunt kan belanden en geen schijn van kans heeft...
 
Zo gruwelijk. Zo vreselijk. 
  "

Echt verschrikkelijk ja... Iemand die zo van dieren hield en die dan zo aan haar einde komt -en ook nog zwanger... 

Ze liep met één van hun vijf honden heb ik begrepen uit het Franse nieuws. Zij en haar vriend hebben 5 honden, waaronder pitbulls en staffords. Ze zijn goede bekenden in dat sportwereldje, de honden zien er perfect afgetraind uit en winnen allerlei prijzen (heb even op facebook gespiekt).  Haar vriend zei op social media dat hun hond Curtis, een APBT, nog bij de politie zat. Die heeft gevochten want hij zat onder de beten en liep in het ravijn vlak bij de plek waar ze is gevonden. Van de 62 honden die mee deden aan de jacht, plus van hun 5 eigen honden is DNA afgenomen om te bepalen welke hond(en) verantwoordelijk is/zijn voor de beten. Ook had ze enkele dagen daarvoor op FB geschreven dat ze ruzie had in datzelfde bos met een baasje die zijn Mechelaar los liet lopen terwijl zij daar met haar aangelijnde pitbull liep. Daar zoeken ze nog naar, niks uitsluiten. Curtis:

Afbeelding kan het volgende bevatten: hond, buiten, natuur en water

Ik kan het me ook niet zo voorstellen dat een groep brakken ('Anglais') een mens aanvalt, dat zit niet in hun karakter en stijl van jagen (dan had het eerder moeten gebeuren, en dit is echt voor het eerst dat ik daar van hoor). Maar het kan dat de 'troupe' is doorgeslagen en het heeft gedaan. Het kan natuurlijk ook nog dat die huilende en blaffende troep brakken die langskwam de knop is omgegaan bij haar eigen APBT en dat er toen één groot gevecht uitbrak waar ze tussen is gesprongen om hem los te halen. Wie weet... Bethany Lynn Stephens, die nota bene in de VS in de pitbull rescue zat en veel ervaring had met dit ras, werd tijdens een wandeling ook door haar eigen honden opgegeten. Uitsluiten dat de Franse vrouw haar eigen hond werd aangevallen kunnen ze pas na de DNA-tests. Die uitslag komt over een paar dagen....

 

 

Image result for "elisa pilarski""

Edit: Dat er géén dode honden zijn gevonden, maar wel een dode vrouw, doet me wel vrezen dat Curtis er toch bij betrokken is...

Edit 2: Voor wie Frans verstaat, in deze video zegt één van de jagers dat geen een van de honden die terugkwamen na de jacht ook maar een schrammetje hadden....

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

"  
Ik vind eigenlijk dat je geen papegaai als huisdier moet houden, dat vind ik zielig. Dat deze vrij mocht vliegen, vind ik al beter. Ik denk dat de meeste toch wel gekortwiekt in een kooitje zitten. Maar goed, ik ga te ver off-topic. Het is natuurlijk bezopen van die jager om een papegaai neer te schieten.  "

Ik ook, maar ik heb er 2, beide 2de hands, en 1 heb ik nu een jaar of 35, maar ik ben tegen, ze horen in het oerwoud..

Als ik toen wist wat ik nu weet, dan weet ik niet of ik ze had opgevangen, aan de andere kant, ze waren er al..voordat ik ze kocht

Ik ben ook lid van stichting papegaai, en die zijn zwaar tegen babyhandel, ik ook.

Een papegaai laten vliegen hier zou niet kunnen in verband met de roofvogels, en vaak kunnen alleen Ara's de weg naar huis vinden omdat die een vaste plek hebben instinctief.

Maar ik ben ook tegen konijnen houden, cavia's, enzov... alles wat in een kooi gehouden moet worden..

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

tragisch verhaal, inderdaad. ik hoop dat ze erachter komen wat er nu precies is gebeurd.

 

aan de andere kant, met miljoenen honden in een land zijn er relatief weinig dodelijke bijtincidenten (in NL gemiddeld 1 per jaar). het verkeer, alcohol, en de trap afvallen zijn veel grotere risico's en toch rijden we nog auto, drinken we nog een biertje en lopen we nog gewoon de trap af. hysterische paniek is dus niet nodig hp-smile

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Duidelijke verhaal careana…..verduidelijkend ook

Wat mij toch ook bijblijft en verbijsterd: hoe kan het dat die jagers blijkbaar zo ver van hun honden waren ( en oncontroleerbaar dus!)dat die jagers het hele tumult, het roepen, schreeuwen, blaffen en andere enorme geluiden die bij een dergelijke aanval te horen zijn, hoe kan het dat die jagers dat niet gehoord hebben?En waarom laten ze hun honden zo ver en zo oncontroleerbaar door een openbaar bos jagen in een troep; een bos waar iedereen in kon komen zonder te weten van deze gevaren?

Wat mij betreft: alleen al hierom zijn die jagers dus schuldig....

"het moedwillig in gevaar brengen van andere mensen en hun huisdieren"

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Curtis zit zelf dus ook onder de beten begrijp ik. Dan moet er toch ook een incident met een of meerdere andere honden geweest zijn. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Ja ik vermoed een aanvaring tussen haar hond en de jachthonden. En dat zij er tussen is gesprongen in de hoop gaat hond te helpen. Één beet is niet dodelijk maar als de hele groep allemaal jou 1x bijt dan loopt het niet goed af. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Las ergens (volgens mij op ad.nl) dat de hoofdverdachte en tevens spoorloze verdachte momenteel een Mechelse herder is. Die ze voor ze de groep ontmoet heeft tegenkwam waarbij er een woordenwisseling zou hebben plaatsgevonden met de eigenaar van deze hond. Slachtoffer zou daarover contact hebben gehad met haar partner via Whatsapp oid. Geen van de jachthonden zou eruit hebben gezien alsof deze gevochten heeft. Ze willen DNA afnemen van de Mechelse herder maar weten dus niet waar ze die kunnen vinden. 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Las ergens (volgens mij op ad.nl) dat de hoofdverdachte en tevens spoorloze verdachte momenteel een Mechelse herder is. Die ze voor ze de groep ontmoet heeft tegenkwam waarbij er een woordenwisseling zou hebben plaatsgevonden met de eigenaar van deze hond. Slachtoffer zou daarover contact hebben gehad met haar partner via Whatsapp oid. Geen van de jachthonden zou eruit hebben gezien alsof deze gevochten heeft. Ze willen DNA afnemen van de Mechelse herder maar weten dus niet waar ze die kunnen vinden.  "

Vanwege deze aanvaring:

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Vanwege deze aanvaring: "

Mijn niveau Frans is niet toereikend hahaha

Chien dat is zo'n beetje het enige woord wat ik nu kan plaatsen. 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

" Mijn niveau Frans is niet toereikend hahaha
Chien dat is zo'n beetje het enige woord wat ik nu kan plaatsen.  "

Het komt er op neer dat de Mechelaar niet aangelijnd was en niet goed luisterde naar zijn eigenaar en dat ze zich daar aan ergerde (een beetje hetzelfde als hier op het forum in het frustratietopic ofzo, dus heel herkenbaar). Ze schrijft dat honden daar verplicht aangelijnd moeten zijn en dat ze blij is dat ze die man met Chivas tegenkwam want dat haar andere honden niet zo goed zouden reageren op een loslopende hond. Ze sprak de man erop aan en vroeg hem 'Wat als ze zouden vechten?' en hij antwoordde 'En dan?'. 

Dus eigenlijk een heel herkenbare situatie en dat lijkt mij dus niet direct gevolgen te hebben voor wat er daarna gebeurd is. Lijkt mij ook niet direct dat die man daar iets mee te maken heeft, al was die natuurlijk wel in fout en onbeleefd.

Maar het is wel interessant dat ze schrijft dat haar andere honden niet goed zouden reageren op een loslopende hond. Als ik het verhaal zo lees, vermoed ik ook dat haar hond gevochten heeft met de jachthonden en dat dat uit de hand gelopen is. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Het komt er op neer dat de Mechelaar niet aangelijnd was en niet goed luisterde naar zijn eigenaar en dat ze zich daar aan ergerde (een beetje hetzelfde als hier op het forum in het frustratietopic ofzo, dus heel herkenbaar). Ze schrijft dat honden daar verplicht aangelijnd moeten zijn en dat ze blij is dat ze die man met Chivas tegenkwam want dat haar andere honden niet zo goed zouden reageren op een loslopende hond. Ze sprak de man erop aan en vroeg hem 'Wat als ze zouden vechten?' en hij antwoordde 'En dan?'. Dus eigenlijk een heel herkenbare situatie en dat lijkt mij dus niet direct gevolgen te hebben voor wat er daarna gebeurd is. Lijkt mij ook niet direct dat die man daar iets mee te maken heeft, al was die natuurlijk wel in fout en onbeleefd.
Maar het is wel interessant dat ze schrijft dat haar andere honden niet goed zouden reageren op een loslopende hond. Als ik het verhaal zo lees, vermoed ik ook dat haar hond gevochten heeft met de jachthonden en dat dat uit de hand gelopen is.  "

Thx voor je toelichting/ vertaling wink

honden page profiel Lola&JojoLola&Jojo 3 doggies

honden foto van Lola&Jojo

" Echt verschrikkelijk ja... Iemand die zo van dieren hield en die dan zo aan haar einde komt -en ook nog zwanger... 
Ze liep met één van hun vijf honden heb ik begrepen uit het Franse nieuws. Zij en haar vriend hebben 5 honden, waaronder pitbulls en staffords. Ze zijn goede bekenden in dat sportwereldje, de honden zien er perfect afgetraind uit en winnen allerlei prijzen (heb even op facebook gespiekt).  Haar vriend zei op social media dat hun hond Curtis, een APBT, nog bij de politie zat. Die heeft gevochten want hij zat onder de beten en liep in het ravijn vlak bij de plek waar ze is gevonden. Van de 62 honden die mee deden aan de jacht, plus van hun 5 eigen honden is DNA afgenomen om te bepalen welke hond(en) verantwoordelijk is/zijn voor de beten. Ook had ze enkele dagen daarvoor op FB geschreven dat ze ruzie had in datzelfde bos met een baasje die zijn Mechelaar los liet lopen terwijl zij daar met haar aangelijnde pitbull liep. Daar zoeken ze nog naar, niks uitsluiten. Curtis:

Ik kan het me ook niet zo voorstellen dat een groep brakken ('Anglais') een mens aanvalt, dat zit niet in hun karakter en stijl van jagen (dan had het eerder moeten gebeuren, en dit is echt voor het eerst dat ik daar van hoor). Maar het kan dat de 'troupe' is doorgeslagen en het heeft gedaan. Het kan natuurlijk ook nog dat die huilende en blaffende troep brakken die langskwam de knop is omgegaan bij haar eigen APBT en dat er toen één groot gevecht uitbrak waar ze tussen is gesprongen om hem los te halen. Wie weet... Bethany Lynn Stephens, die nota bene in de VS in de pitbull rescue zat en veel ervaring had met dit ras, werd tijdens een wandeling ook door haar eigen honden opgegeten. Uitsluiten dat de Franse vrouw haar eigen hond werd aangevallen kunnen ze pas na de DNA-tests. Die uitslag komt over een paar dagen....
 
 

Edit: Dat er géén dode honden zijn gevonden, maar wel een dode vrouw, doet me wel vrezen dat Curtis er toch bij betrokken is...
Edit 2: Voor wie Frans verstaat, in deze video zegt één van de jagers dat geen een van de honden die terugkwamen na de jacht ook maar een schrammetje hadden.... "

Apbt is verboden in Frankrijk (niet fci erkend)voor de Ast, en de Sbt moeten ze fci erkend zijn + moet je een cursus en gedragtest afleggen.

 

honden page profiel JoolsJools 3 doggies

honden foto van Jools

Je kan Frankrijk ook niet echt vergelijken met bijvoorbeeld Nederland qua jagen. Ik ken genoeg jagers die allemaal goed met hun honden omgaan, is gewoon hun familie. In Frankrijk is het vaak nog wat ouderwetser en gaan ze wel wat anders om met de honden.. Natuurlijk zijn er ook genoeg waarbij ze ook gewoon een deel van het gezin zijn, maar het meeste wat ik zie is toch anders.. Heb zelf een Frans ras wat niet veel voorkomt, maar zou het ook niet uit Frankrijk laten importeren. Weinig socialisatie, pups in de schuur geboren. Bij een al gevoelig ras, nee dank je. 

Zo´n drijfjacht worden de honden toch aardig opgefokt, grote meute...vaak hebben ze ook al tijdje geen eten gehad. Maar zo opeens aanvallen vind ik ook wel gek, zal vast wel iets gebeurd zijn tussen haar hond en die honden en zij is er tussenin gekomen. Maar goed, dat zal je nooit zeker weten. Wel super triest natuurlijk. Hier in Duitsland zetten ze altijd bordjes neer bij het bos als ze aan het jagen zijn gelukkig, dan ga ik daar niet in. 

honden page profiel PieterPieter 3 doggies

honden foto van Pieter

Beste,

Is er intussen nog meer nieuws in verband met dit verhaal? 
Het meest recente dat ik terugvind, hier in de Vlaamse pers is dit artikel:

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/elisa-werd-verscheurd-door-honden-maar-welk-lot-wacht-haar-eigen-hond-curtis-hij-probeerde-haar-te-redden~ae7d2b62/

Wat ik er uit kan afleiden, en ook op de berichten hier in dit topic op dit forum, is dat er 3 mogelijke pistes open worden gehouden:
1: De vrouw werd gedood door de meute van jachthonden. De Jagers ontkennen dat maar volgens mij is het onmogelijk om zo'n roedel van 90 honden (en meer) onder volledige controle te houden. Waarom werden niet alle honden onderzocht? Waren er misschien meer honden en zijn er misschien honden verdwenen of bewust verwijdert uit de roedel voor de politie aan het onderzoek kon beginnen?  In dat geval hebben de jagers iets te verbergen en is de vrouw zeker gedood door de jachthonden.

2: De Mechelse Herder zou de hoofdverdachte zijn, maar is onvindbaar...  dit zou de jagers dan weer kunnen vrijpleiten?

3: Haar eigen hond, is in beslag genomen volgens dit artikel en krijgt mogelijk een spuitje (althans volgens dit artikel in de Vlaamse krant).  Dat wil zeggen dat de Franse politie deze hond ook als verdachte beschouwd. De vraag is op basis van welke aanwijzingen... want die vind ik voorlopig nergens terug. Of heeft iemand hier wel meer over gelezen? 

Hopelijk komt er snel duidelijkheid...  Ik ben als Vlaming/Belg niet zo vertrouwd met de Nederlandse media, maar misschien is er in de Nederlandse pers intussen meer informatie verschenen?

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Beste,
Is er intussen nog meer nieuws in verband met dit verhaal? Het meest recente dat ik terugvind, hier in de Vlaamse pers is dit artikel:https://www.hln.be/nieuws/buitenland/elisa-werd-verscheurd-door-honden-maar-welk-lot-wacht-haar-eigen-hond-curtis-hij-probeerde-haar-te-redden~ae7d2b62/Wat ik er uit kan afleiden, en ook op de berichten hier in dit topic op dit forum, is dat er 3 mogelijke pistes open worden gehouden:1: De vrouw werd gedood door de meute van jachthonden. De Jagers ontkennen dat maar volgens mij is het onmogelijk om zo'n roedel van 90 honden (en meer) onder volledige controle te houden. Waarom werden niet alle honden onderzocht? Waren er misschien meer honden en zijn er misschien honden verdwenen of bewust verwijdert uit de roedel voor de politie aan het onderzoek kon beginnen?  In dat geval hebben de jagers iets te verbergen en is de vrouw zeker gedood door de jachthonden.
2: De Mechelse Herder zou de hoofdverdachte zijn, maar is onvindbaar...  dit zou de jagers dan weer kunnen vrijpleiten?
3: Haar eigen hond, is in beslag genomen volgens dit artikel en krijgt mogelijk een spuitje (althans volgens dit artikel in de Vlaamse krant).  Dat wil zeggen dat de Franse politie deze hond ook als verdachte beschouwd. De vraag is op basis van welke aanwijzingen... want die vind ik voorlopig nergens terug. Of heeft iemand hier wel meer over gelezen? Hopelijk komt er snel duidelijkheid...  Ik ben als Vlaming/Belg niet zo vertrouwd met de Nederlandse media, maar misschien is er in de Nederlandse pers intussen meer informatie verschenen? "

Wat ik eruit opmaak is dat het helemaal niet ging over een meute van 90 honden. De jachtvereniging heeft blijkbaar 62 honden en op die jacht waren er 21 mee...

 

Waarschijnlijk hebben ze van alle 62 honden DNA afgenomen omdat niet aantoonbaar was welke honden exact mee waren.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Grondig DNA onderzoek neemt behoorlijk wat tijd in beslag. Het is niet zoals in CSI dat ze binnen een paar minuten de uitslag hebben. Ik denk dus dat er pas weer nieuws zal zijn als de uitslag bekend is, over een paar weken. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Beste,
Is er intussen nog meer nieuws in verband met dit verhaal? Het meest recente dat ik terugvind, hier in de Vlaamse pers is dit artikel:https://www.hln.be/nieuws/buitenland/elisa-werd-verscheurd-door-honden-maar-welk-lot-wacht-haar-eigen-hond-curtis-hij-probeerde-haar-te-redden~ae7d2b62/Wat ik er uit kan afleiden, en ook op de berichten hier in dit topic op dit forum, is dat er 3 mogelijke pistes open worden gehouden:1: De vrouw werd gedood door de meute van jachthonden. De Jagers ontkennen dat maar volgens mij is het onmogelijk om zo'n roedel van 90 honden (en meer) onder volledige controle te houden. Waarom werden niet alle honden onderzocht? Waren er misschien meer honden en zijn er misschien honden verdwenen of bewust verwijdert uit de roedel voor de politie aan het onderzoek kon beginnen?  In dat geval hebben de jagers iets te verbergen en is de vrouw zeker gedood door de jachthonden.
2: De Mechelse Herder zou de hoofdverdachte zijn, maar is onvindbaar...  dit zou de jagers dan weer kunnen vrijpleiten?
3: Haar eigen hond, is in beslag genomen volgens dit artikel en krijgt mogelijk een spuitje (althans volgens dit artikel in de Vlaamse krant).  Dat wil zeggen dat de Franse politie deze hond ook als verdachte beschouwd. De vraag is op basis van welke aanwijzingen... want die vind ik voorlopig nergens terug. Of heeft iemand hier wel meer over gelezen? Hopelijk komt er snel duidelijkheid...  Ik ben als Vlaming/Belg niet zo vertrouwd met de Nederlandse media, maar misschien is er in de Nederlandse pers intussen meer informatie verschenen? "

ik ben ook benieuwd

 

Wat ik niet snap is dat haar eigen hond die zelf gebeten is, wat  dus wel duidt op een gevecht met een andere hond, nu mogelijk het volgende slachtoffer gaat worden van het verschrikkelijke incident. (Wat door ons mensen werd veroorzaakt.) 

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

Ik volg graag mee

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

" ik ben ook benieuwd
 
Wat ik niet snap is dat haar eigen hond die zelf gebeten is, wat  dus wel duidt op een gevecht met een andere hond, nu mogelijk het volgende slachtoffer gaat worden van het verschrikkelijke incident. (Wat door ons mensen werd veroorzaakt.)  "

Inderdaad een vreemde gang van zaken. Maar het zal in afwachting zijn van de uitslag van het dna onderzoek. Het zal niet de eerste keer zijn dat een hond zich tegen zijn baasje keert in het heetst van de strijd. Mocht blijken dat haar hond haar niet gebeten heeft zal hij geen spuitje krijgen lijkt me.
Maar wel erg dat die hond tot die tijd alleen in een asiel zit. Na zo’n trauma geen begeleiding krijgt. Dat vind ik wel erg. Want hoe gaat die daar eventueel over een paar weken uit komen... 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Inderdaad een vreemde gang van zaken. Maar het zal in afwachting zijn van de uitslag van het dna onderzoek. Het zal niet de eerste keer zijn dat een hond zich tegen zijn baasje keert in het heetst van de strijd. Mocht blijken dat haar hond haar niet gebeten heeft zal hij geen spuitje krijgen lijkt me. Maar wel erg dat die hond tot die tijd alleen in een asiel zit. Na zo’n trauma geen begeleiding krijgt. Dat vind ik wel erg. Want hoe gaat die daar eventueel over een paar weken uit komen...  "

ja ze zullen wel op meer duidelijkheid wachten, al zal de precieze toedracht misschien nooit opgelost worden.

Stel er ontstond een gevecht met de mechelaar en de vrouw sprong er tussen om de honden te scheiden, en wordt per ongeluk door haar eigen hond gebeten, wie is dan schuld. In mijn ogen dan toch de eigenaar van de mechelaar.

 

En idd die hond zit daar nu maar, is niet door zijn schuld in een gevecht geraakt, erg triest weer allemaal.

 

 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Nou ja.....volgens mij is dit drama toch echt het meest afschuwelijk voor de man en familie en vrienden van de vrouw....

Die blijven achter met dit gruwelijks ; vol met vragen en verbijstering en hun trauma zal enorm zijn

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Wat updates:

Er zijn nog geen resultaten bekend van de DNA-testen.

De advocaat van het stel  heeft ook gevraagd naar de bijtafdrukken te kijken, omdat DNA niet duidelijk genoeg is, zo argumenteert hij: Elisa en Curtis zaten immers de hele dag op en aan elkaar, dus dat ze elkaars DNA sowieso al op het lichaam hebben, is vanzelfsprekend.

 

Er is sprake van nog een andere hond, dat heeft Sébastien Van den Berghe, de man op het paard en 'baas' van de jacht, gezegd:

 

"Dezelfde Sebastien Van den Berghe werd zes uur lang ondervraagd door gendarmes op zaterdag 16 november, de dag van de dood van Elisa. Hij bevestigde "hij had Christopher, totaal in paniek, iets na 14 uur ontmoet". Volgens hem zou een andere ruiter "een andere hond hebben gekruist die een zich wat agressief gedroeg tegen zijn paard", zonder details over het ras."

 

"Volgens de société de vénerie,, waarin de Franse jachtverenigingen zijn verenigd, kunnen er "geen jachthonden" bij zijn betrokken omdat geen van hen is gebeten. "Je kunt je niet voorstellen dat Curtis, een vechthond, (...) zijn lieveling liet verslinden zonder haar te verdedigen!" Echter, dierenartsen inspecteerden de 62 honden van het team - 21 namen deel aan de jacht en 41 bleven op het terrein - en geen een vertoonde tekenen van bijtwonden," zei Antoine Gallon, directeur communicatie van de jachtvereniging op donderdag 21 november.

[bron: https://www.francetvinfo.fr/faits-divers/femme-enceinte-tuee-par-des-chiens/femme-tuee-par-des-chiens-dans-l-aisne-ou-en-est-l-enquete_3723873.html]

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Dank je Careana!!

honden page profiel PieterPieter 3 doggies

honden foto van Pieter

" Wat updates:
Er zijn nog geen resultaten bekend van de DNA-testen.
De advocaat van het stel  heeft ook gevraagd naar de bijtafdrukken te kijken, omdat DNA niet duidelijk genoeg is, zo argumenteert hij: Elisa en Curtis zaten immers de hele dag op en aan elkaar, dus dat ze elkaars DNA sowieso al op het lichaam hebben, is vanzelfsprekend.
 
Er is sprake van nog een andere hond, dat heeft Sébastien Van den Berghe, de man op het paard en 'baas' van de jacht, gezegd:
 
"Dezelfde Sebastien Van den Berghe werd zes uur lang ondervraagd door gendarmes op zaterdag 16 november, de dag van de dood van Elisa. Hij bevestigde "hij had Christopher, totaal in paniek, iets na 14 uur ontmoet". Volgens hem zou een andere ruiter "een andere hond hebben gekruist die een zich wat agressief gedroeg tegen zijn paard", zonder details over het ras."
 
"Volgens de société de vénerie,, waarin de Franse jachtverenigingen zijn verenigd, kunnen er "geen jachthonden" bij zijn betrokken omdat geen van hen is gebeten. "Je kunt je niet voorstellen dat Curtis, een vechthond, (...) zijn lieveling liet verslinden zonder haar te verdedigen!" Echter, dierenartsen inspecteerden de 62 honden van het team - 21 namen deel aan de jacht en 41 bleven op het terrein - en geen een vertoonde tekenen van bijtwonden," zei Antoine Gallon, directeur communicatie van de jachtvereniging op donderdag 21 november.

  "

Van harte bedankt voor deze update.

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Er zou nu duidelijkheid zijn omtrent de doodsoorzaak. DNA onderzoek wijst uit dat de vrouw is doodgebeten door haar eigen hond. Het blijft een bizar verhaal...

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20201031_97504692

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Wat bizar. En ik vind het ook moeilijk te begrijpen dat een hond zijn eigen baas doodbijt, hoe ontstaat zoiets?? Zelfs voor een pitbull vind ik dat next level.

Ik snap die vriend trouwens wel, dat hij dacht dat het de andere groep honden was. Zou ik waarschijnlijk ook gedacht hebben. (Of gehoopt hebben?)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

En ik vind het ook moeilijk te begrijpen dat een hond zijn eigen baas doodbijt, hoe ontstaat zoiets?? 

Het zou door redirectie van de agressie kunnen ontstaan. Als de vrouw met haar hond bijvoorbeeld werden belaagd door die andere honden en haar eigen hond daarvan hoog in de agressie schoot, dan kan het zijn dat die agressie werd gericht op diegene die het dichtst in de buurt was ipv op diegenen die de aanleiding van de agressie zijn. 

 

Ook de sfeer in dat bos, tijdens de jacht, kan een mede-trigger zijn geweest. Toevallig heb ik onlangs zelf ondervonden hoe doodangst en stress in een bos blijven hangen tijdens drijfjacht en hoeveel invloed dit kan hebben op de stemming van je hond (bij de mijne geen agressie, maar duidelijk wel veel ongemak). 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Het zou door redirectie van de agressie kunnen ontstaan. Als de vrouw met haar hond bijvoorbeeld werden belaagd door die andere honden en haar eigen hond daarvan hoog in de agressie schoot, dan kan het zijn dat die agressie werd gericht op diegene die het dichtst in de buurt was ipv op diegenen die de aanleiding van de agressie zijn. 
 
Ook de sfeer in dat bos, tijdens de jacht, kan een mede-trigger zijn geweest. Toevallig heb ik onlangs zelf ondervonden hoe doodangst en stress in een bos blijven hangen tijdens drijfjacht en hoeveel invloed dit kan hebben op de stemming van je hond (bij de mijne geen agressie, maar duidelijk wel veel ongemak). 
 
  "

redirectie,dat zou heel goed kunnen,

 

ik dacht dat Curtis zelf ook bijtwonden had, of heb ik dat verkeerd? Dan moet er toch een incident geweest zijn met een andere hond, wie weet wilde ze de honden uit elkaar halen en is het zo gebeurd.

 

Blijft een bizar verhaal, arme vrouw, en kindje, en haar familie. En Curtis.

 

 

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Nee, Curtis had geen bijtwonden. Er zat wel genetisch materiaal van Curtis onder Elisa's nagels, dus het kwam het waarschijnlijk doordat ze hem heeft geprobeerd van zich af te houden - of wonden omdat hij zijn muilkorf zelf heeft afgedaan - wat onwaarschijnlijk is, want Elise bleek nog een twintigtal foto's te hebben gemaakt enkele minuten voor haar dood waarop Curtis géén muilkorf om had terwijl dat wel had gemoeten. Ook had haar vriend die onderweg was uit zijn werk haar ge-smst "ik laat hem inslapen!". Voordat hij de politie en hulpdiensten belde, heeft hij eerst een vriend gebeld, en die fokster hier in Nederland die in de 'sportieve lijn' fokt... en is hij met Curtis richting huis gereden en kwam toen 40 minuten later weer terug op de plek des onheils - daarna belde hij pas om een ambulance etc. Misschien is hij naar huis gegaan om die muilkorf te halen en te redden wat er te redden valt, want hij wist zelf natuurlijk ook wel dat hij aan alle kanten fout zat met een hond die verboden is, niet was geregistreerd, waarmee hij in Frankrijk verboden trainingen deed (pakwerk en dergelijken) en dat hij een verboden wapen bezat, namelijk een hond die onder zijn controle was en die iemand heeft doodgebeten. Curtis beet hem bovendien ook nog eens in zijn been toen de politie er eenmaal was. Later heeft hij in de kennels waar hij zat ook nog mensen gebeten. Er loopt dan ook een aanklacht wegens doodslag tegen hem.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Nee, Curtis had geen bijtwonden. Er zat wel genetisch materiaal van Curtis onder Elisa's nagels, dus het kwam het waarschijnlijk doordat ze hem heeft geprobeerd van zich af te houden - of wonden omdat hij zijn muilkorf zelf heeft afgedaan - wat onwaarschijnlijk is, want Elise bleek nog een twintigtal foto's te hebben gemaakt enkele minuten voor haar dood waarop Curtis géén muilkorf om had terwijl dat wel had gemoeten. Ook had haar vriend die onderweg was uit zijn werk haar ge-smst "ik laat hem inslapen!". Voordat hij de politie en hulpdiensten belde, heeft hij eerst een vriend gebeld, en die fokster hier in Nederland die in de 'sportieve lijn' fokt... en is hij met Curtis richting huis gereden en kwam toen 40 minuten later weer terug op de plek des onheils - daarna belde hij pas om een ambulance etc. Misschien is hij naar huis gegaan om die muilkorf te halen en te redden wat er te redden valt, want hij wist zelf natuurlijk ook wel dat hij aan alle kanten fout zat met een hond die verboden is, niet was geregistreerd, waarmee hij in Frankrijk verboden trainingen deed (pakwerk en dergelijken) en dat hij een verboden wapen bezat, namelijk een hond die onder zijn controle was en die iemand heeft doodgebeten. Curtis beet hem bovendien ook nog eens in zijn been toen de politie er eenmaal was. Later heeft hij in de kennels waar hij zat ook nog mensen gebeten. Er loopt dan ook een aanklacht wegens doodslag tegen hem. "

 

Wat een schokkende update. Deze man liet zijn zwangere vrouw daar dus gewoon achter?

 

En die verboden trainingen en alles, dat klinkt dan toch niet als de grote dierenliefhebbers die ik eerst dacht dat het waren, tenminste de man niet. 

 

Zijn die foto's die ze maakte kort voor het incident vrij gegeven?

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Fietsmand
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^