Bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JosienJosien

honden foto van Josien

Hoi allemaal.
Wij zitten in dubio.
Bench/mand?

Graag advies.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

De pup woont al bij jou? Waar slaapt ie nu? Hoe wil je het graag zien in de toekomst?

 

Zelf hebben wij geen mand en geen bench. De honden slapen waar ze willen: vloer, tapijt, onder tafel, op de bank,... maakt niet uit. Ze wisselen graag van slaapplek.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Beide combineren? 

Ik heb ze in het begin los bij me en leer overdag de bench aan. Die is dan handig 's nachts (en zeldzame keer overdag) tot wanneer ze veilig en betrouwbaar los kunnen slapen. 

Mijn jongste is nu 7 maanden en de bench is een goeie maand geleden weggedaan. 

honden page profiel Baasje van FeetjeBaasje van Feetje 3 doggies

honden foto van Baasje van Feetje

Wij hebben een pup van 15 weken oud, met een kussen in de bijkeuken. Zo kan ze daar slapen of als wij van huis zijn verblijven, maar niks slopen of onder plassen/poepen. Deze ruimte is ongeveer 2x2m. 

Ze is zelf nu 6kg en verwachting is dat ze 10kg wordt dus 2x2 is een fijn formaat in tegenstelling tot een bench vind ik zelf. 

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

Hier ook altijd en alleen kussens gehad. Als pup ook een mandje waar ze heerlijk in konden kruipen.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ik heb een klein hondje van nu 5 maanden.

De eerste weken af en toe een puppy ren gebruikt.

Maar was na een paar weken al niet meer nodig.

Nu heeft hij gewoon een mandje.

 

527947.jpg

honden page profiel JosienJosien

honden foto van Josien

" De pup woont al bij jou? Waar slaapt ie nu? Hoe wil je het graag zien in de toekomst?
 
Zelf hebben wij geen mand en geen bench. De honden slapen waar ze willen: vloer, tapijt, onder tafel, op de bank,... maakt niet uit. Ze wisselen graag van slaapplek. "

Zij slaapt overdag op het kussen in de huiskamer of in de veranda in de mand. Ze wordt op deze manier snel wakker als er activiteit is en komt dan uit de mand cq kussen. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" Zij slaapt overdag op het kussen in de huiskamer of in de veranda in de mand. Ze wordt op deze manier snel wakker als er activiteit is en komt dan uit de mand cq kussen.  "

Is het een probleem als ze uit haar mand komt als er activiteit is? Honden slapen op een andere manier dan mensen, ze hebben er geen probleem mee om te switchen tussen slaap/wakker. 

Hoe oud is ze? Misschien moet ze nog wennen aan alle bedrijvigheid, en kijkt ze straks, als ze ouder is, nergens meer van op hp-smile

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

" Is het een probleem als ze uit haar mand komt als er activiteit is? Honden slapen op een andere manier dan mensen, ze hebben er geen probleem mee om te switchen tussen slaap/wakker. 
Hoe oud is ze? Misschien moet ze nog wennen aan alle bedrijvigheid, en kijkt ze straks, als ze ouder is, nergens meer van op  "

Helemaal eens! Waarom zou je een hond beperken als er activiteit is? De hond wil er graag bij zijn. Geef haar maar lekker de ruimte. Later staat ze heus niet meer voor ieder wissewasje op. 

honden page profiel JosienJosien

honden foto van Josien

" Is het een probleem als ze uit haar mand komt als er activiteit is? Honden slapen op een andere manier dan mensen, ze hebben er geen probleem mee om te switchen tussen slaap/wakker. 
Hoe oud is ze? Misschien moet ze nog wennen aan alle bedrijvigheid, en kijkt ze straks, als ze ouder is, nergens meer van op  "

Ze wordt bijna 4 mnd en is soms erg bijterig. Het kan moeheid, poepje of tandjes zijn. Ik dacht dat voldoende rust belangrijk was. 

honden page profiel Baasje van FeetjeBaasje van Feetje 3 doggies

honden foto van Baasje van Feetje

" Ze wordt bijna 4 mnd en is soms erg bijterig. Het kan moeheid, poepje of tandjes zijn. Ik dacht dat voldoende rust belangrijk was.  "

Mee eens hoor, heb ik met mijn pup ook, is ook dezelfde leeftijd. Maar doordat wij een aparte kamer hebben, de bijkeuken dus, kan ik haar daar zetten om goed te slapen als ze vervelend wordt. Is dit een optie voor jullie? Een hal, bijkeuken, extra slaspkamer etc? Want in de bench zal ze toch ook om ieder wissewasje wakker worden als de bench bij jullie in de buurt staat. 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Kussen of matrasje met losse deken om in te graven.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik heb geen bench. Wel een zeer ruime ren met daarin haar mand, kussen, drinkbak, wat speeltjes, waar ze s nachts in kan. Overdag gaat ze er nauwelijks in tenzij ze haar rust niet kan pakken. S nachts wel, niet omdat ik bang ben dat ze gaat slopen, maar omdat ik ook nog een andere hond beneden heb zitten en zij elkaar niet met rust kunnen laten, dat wordt elke nacht een feestje ben ik bang + Ik wil mijn 2 honden nog niet bij elkaar laten als ik er niet ben, een ongeluk zit een klein hoekje. Als de pup (nu 16 weken) even groot is als mijn andere hond mogen ze samen zijn s nachts. 

 

528872.jpg

honden page profiel Nadine  Molly. R.i.p.lily.Queenie.Nadine Molly. R.i.p.lily.Queenie. 3 doggies

honden foto van Nadine  Molly. R.i.p.lily.Queenie.

Lily in mandje altijd  wel iets om te kauwen maar liep altijd met pantoffels of sjaals rond van mij dat is nu weer beter ze is 4j veel succes verder josien 

honden page profiel NovaNova 3 doggies

honden foto van Nova

Goedendag Josien. Onze pup is vandaag ruim 8 weken en ze komt a.s. zaterdag naar ons toe. Wij hebben de bench van onze vorige hond weer neergezet. Het is het grootste formaat en eigenlijk is het enkel om een eigen plekje voor haar te creëren. Het deurtje blijft gewoon open en ze kunt er in en eruit als ze dat zelf wilt. (ik werk aan huis en dus ideaal om een pup op te voeden. S'nachts nemen we haar mee naar de slaapkamer tot ze vertrouwd is met haar nieuwe omgeving. (zo deden wij dat ook met onze vorige hond..die gaf na een paar mnd aan niet meer mee te willen. prima!.. toen ze de volgende avond toch weer met haar voorpoten op de eerste tree ging staan om aan te geven..ik ga weer mee!..zeiden we..nee..nu slaap je beneden. ;-) en dat accepteerde ze..ze ging liggen op haar kleed.. (de bench was al weg) en vanaf die tijd was dat haar slaap plek) 

Ik vind een bench vooral ideaal als je kleine kinderen hebt..bij mijn eerste hond waren de jongens 4...7..en 10 jaar. Ze wisten dan als ze in haar bench lag dat ze haar niet mochten storen..nu zijn ze groot.. 20..23 en 26..dus dat komt wel goed nu..maar de bench is haar habitat. 

530258.jpg

honden page profiel JosienJosien

honden foto van Josien

Dankjewel voor alle reacties. Pip heeft een mand in de bijkeuken en een kussen in de huiskamer. Dit gaan we ook na alle berichtjes en ervaringen van jullie zo laten. Dan gaat ze maar naar de bij keuken als ze bijterig is. Vest kapot, broek met gaatjes.... :(

honden page profiel Baasje van FeetjeBaasje van Feetje 3 doggies

honden foto van Baasje van Feetje

Toen ik Fee in de bijkeuken ging zetten als ze moe en bijterig was, ging ze wel eerst een minuut of 5 janken, maar ik kreeg het advies bij de puppycursus om haar dan even in dr sop gaar te laten koken. Gedaan en na 5 min was het stil en madam in coma. Sindsdien gaat ze zelf daarheen als ze moe is. 

Volgende forumvraag: Hond binnen in de winkel houden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^