Hondenschoentjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Is er hier iemand die ervaring heeft met schoenen bij een middelmaat hond, en welke kunnen jullie dan aanraden.

 

Mijn oudste Aussie Kaylin heeft al 3,5 jaar epilepsie en krijgt hier medicatie voor, nu krijgt ze sinds woensdag een derde soort medicatie erbij, van deze medicatie wordt ze heel wankel ( bijwerking nummer 1 ), nu sleept ze erg met haar poten en valt regelmatig om.

 

Vanochtend tijdens de wandeling heeft ze een nagel van haar rechter achterpoot afgescheurd, en vanmiddag tijdens de wandeling dezelfde nagel van haar andere achterpoot.

Om te zorgen dat dit als we buiten lopen niet telkens open gaat wil ik dus schoentjes voor haar aanschaffen, maar weet niet welke er handig en stevig zijn.

 

Dus mocht er iemand tips hebben, hoor ik deze graag, op dit moment heb ik haar beide pootjes verbonden met een verbandje.

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

Ikzelf heb ook voor het slepen met de poten ( in mijn geval waren het de achterpoten ) de beste ervaring gehad met trixi en nobby hondenschoentje. 

De rest was erg snel versleten of zaten niet goed. 

 

Sterkte met Kaylin, pittige periode waar doorheen je gaat  

honden page profiel ShayShay 3 doggies

honden foto van Shay

Ik heb nog ruffwear schoentjes in maat xs en s. Ik heb der als het goed is nog een paar paren liggen nieuw. Heb ze toen voor goedkoper in gekocht en er is wat overgebleven. M’n eigen honden hebben ze nog niet nodig gehad, wel kort gepast en aangehad, maar kan dus niet zeggen hoe ze bevallen. Zou je interesse hebben en is het de goede maat, kan ik voor je kijken welke er nog over zijn.

honden page profiel CodyCody 3 doggies

honden foto van Cody

Hier ervaring met verschillende schoentjes. Diegene die het beste bleven zitten waren van Ruffwear Polar. De rest ging al snel uit. Ze moest de poten beter optillen met die schoentjes (zitten zooltjes onder dus struikelen bij slepende pootjes). Bij slepende achterpootjes zou ik dus niet voor echte schoentjes kiezen maar eerder voor goedpassende  babysokjes met zelfklevende bandage om het hele pootje (zoals dierenarts gebruikt). Dat sluit goed aan en met de juiste manier van tapen zakt het niet af en knelt ook niet. De bandages kunnen een paar keer mee tot ze niet meer kleven. Er zit 5m op een rol. Wel goed nazien dat je niks afknelt aangezien er rek in zit. 1 vinger tussen pootje en bandage kunnen steken is voldoende om niet af te knellen of af te zakken. Het sokje er bovenuit laten steken. De bandages zijn vocht bestendig.

 

Je zou ook even bij een sledehondenshop kunnen kijken. Die sokjes zijn dunner en van een stevige stof of rubber.

https://www.runwithpride.nl/Dog-Boots#filter:73227bfdd53407aad9c037cab8e9be8273227bfdd53407aad9c037cab8e9be82.

De gele zijn mooi voor ronde pootjes. Er zijn meer type sokjes maar dan zou je even op de Duitse sites moeten kijken, bv hier 

https://www.rocknrolldogs.de/waermen-schuetzen/sonstiges/PWZ-AB-001-GNX 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

dit zijn latex sokjes....dus puur om schoon en droog te houden

https://www.purrfectdesign.net/nl/pawz-hondenschoenen-hondensokken.html

Kath heeft goede ervaringen met deze volgens mij

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

" dit zijn latex sokjes....dus puur om schoon en droog te houden
https://www.purrfectdesign.net/nl/pawz-hondenschoenen-hondensokken.html
Kath heeft goede ervaringen met deze volgens mij "

Ja dat klopt.

Ik laat wel de duim, heet dat zo?, er uit want dat kan hij niet verdragen. Maar het zijn verder handige schoentjes. hp-thumbsup Charlie kan er perfect mee uit de voeten.

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Vanavond als ik vanuit mijn werk naar huis ga, pik ik twee schoentjes op, weet niet welk merk, maar mag ze tijdelijk lenen.

 

Op zich gaat het nu ook goed, heb er van dat zelf klevende verband omheen gedaan, waar ze geen last van lijkt te hebben.

honden page profiel bentebente 3 doggies

" Vanavond als ik vanuit mijn werk naar huis ga, pik ik twee schoentjes op, weet niet welk merk, maar mag ze tijdelijk lenen.
 
Op zich gaat het nu ook goed, heb er van dat zelf klevende verband omheen gedaan, waar ze geen last van lijkt te hebben. "

Ja dit wilde ik net als tip geven. In de zomer bond ik de pootjes wel eens in met zelfklevend verband ivm het hete asfalt (als we dan ergens heen gingen ofzo). Daar kunnen ze ook een stuk makkelijker mee lopen dan met schoentjes. Al helemaal als ze al wankel is zal het met schoentjes niet beter gaan, denk ik zo. Ze moeten super erg wennen aan het gevoel aan de poten. 

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

Vanavond heeft ze voor het eerst met schoentjes buiten gelopen, ging een stuk beter dan die paar keer dat ze ze een paar minuten in huis aan heeft gehad.

 

Het inpakken met zelfklevend verband werkte niet meer, ze liet het de eerste dagen goed zitten, nu haalt ze het er binnen no time af, en doet de dame in kwestie het zelf niet, doet de 5 maanden oude pup van mijn ouders het wel, die vindt het verband maar een vreemd iets.

 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

fijn dat het goed ging met de schoentjes hp-shiny

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

Super dat het goed ging met de schoentjes! 

Hier werden de eerste paar keer de poten heel hoog opgetild , was ook wel heel vreemd natuurlijk. 

Nu hopen dat het werkt, maar vooral dat de aanvallen wegblijven. 

 

Zal vast wel hoor, maar hebben jullie de oude dosering waarbij het wel heel lang goed bleef gaan al opnieuw geprobeerd? 

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

" Super dat het goed ging met de schoentjes! 
Hier werden de eerste paar keer de poten heel hoog opgetild , was ook wel heel vreemd natuurlijk. 
Nu hopen dat het werkt, maar vooral dat de aanvallen wegblijven. 
 
Zal vast wel hoor, maar hebben jullie de oude dosering waarbij het wel heel lang goed bleef gaan al opnieuw geprobeerd?  "

Ja, zaten na verlagen alweer 3 maanden op oude dosering medicatie waar ze zolang aanval vrij op is geweest.

 

Er is in die tijd wel veel gebeurd, hond van mijn ouders met voor onze vakantie in laten slapen, ongeveer 8 weken later nieuwe pup bij mijn ouders thuis.

Kaylin accepteert de pup goed, en Djaira vindt het geweldig, en is dikke maatjes met Djazzy, welke nu met haar 5 maanden al groter is dan Djaira ( die 2 kunnen samen best druk zijn ).

 

Kan zijn dat dit allemaal meespeelt, maar dat weten we niet zeker

honden page profiel MaxyMaxy 3 doggies

honden foto van Maxy

Ik gebruik de Trixie walkers voor als er wondjes aan pootjes zijn. Deze blijven goed zitten( bij rustig lopen) en zijn redelijk waterdicht. Doe dr wel altijd een extra sokje in. 

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

https://www.zooplus.nl/shop/honden/hondenkleding/hondenschoentjes/schoenen/330024?gclid=EAIaIQobChMI6OOv14vo5QIVhICDBx1RnwSzEAEYASABEgL3l_D_BwE

Ik heb nu deze te leen, blijven tot nu toe goed zitten ( wandeling van zo'n 20 minuten gemaakt vanavond )

Volgende forumvraag: Onze hond oproep!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^