Hp's grote Frustratie topic

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Idd. Loslopen is hier loslopen. Als ze binnen een straal van 3 m rond me moeten blijven, kan ik ze evengoed aan een lijn hangen. 

En wie in zijn zondagse kleren in losloopgebied gaat wandelen, moet niet zeuren als er eens een hond tegen springt. 

Ik wou vorige week een foto nemen, buig door mijn knieën en hop, ik kreeg spontaan een achterwaarse aanval van een teckel in mijn nek... Het zijn honden zeg én lopen nog eens rechtmatig los. Wie dan gaat zeuren dat er een hond in zijn buurt komt, heeft toch echt maar een triestig leven en die verzieken het nog eens voor iedereen. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Er zijn toch ook zat gebieden waar de hond los mag en je niemand tegen komt.

Je hoeft niet persé naar een druk park waar het wemelt van de honden.

Ik ga bv vaak naar de zandverstuiving of hei, de honden mogen er los en kom maar zelden iemand tegen.

honden page profiel wendywendy 3 doggies

honden foto van wendy

Ik woon in een groot appartementsgebouw

dat niet iedereen even gek is van (grote) honden akkoord

maar zelf een hond hebben, en echt overdreven reageren als in echt gaan lopen?

nee daar kannek ni tegen! Reageer toch normaal!

 

honden page profiel PieterPieter 3 doggies

honden foto van Pieter

" Vind ik niet...ten eerste stel jij ze als eigenaar bloot aan dit gevaar, omdat je ze blijkbaar niet genoeg onder apel heb staan dat ze bij jouw blijven. 
 
Als die van jouw zomaar op Maylo zouden afstormen en zijn signalen negeren, dan komen ze van een koude kermis thuis....Maylo wilt absoluut niet dat honden ongevraagd maar op hem afstormen om vervolgens hun neus in zijn gat te stoppen.  Hij zal eerst grommen...maar snappen ze dat niet dan kan hij een flinke snauw geven.
 
Weet je dan wat ik hoor??? Ooo weer zo n asociale terriër. Uhm nee....hou gewoon potverdorie je hond bij je! Daarom kom ik niet meer in losloopgebieden, te vaak belaagd geworden...en daarbij het geeft Maylo stress omdat hij dan continue op zijn hoede moet zijn. 
 
Vandaag een bericht nog langs gekomen op de Parson groep....een 1 jarige Parson die lekker met zijn eigenaar liept en een hond op hem afstormt en hem meteen een gat in zijn oor bijt, eigenaar is meteen gaan pleite met zijn hond en zij konden met spoed naar de DA. Super leuk joh!
 
 
 
  "

Er is een verschil tussen een waarschuwingshap en een agressieve bijt. Ik zou zeggen, leer Mayo gerust van zich afbijten (haar zéker niet afschermen of beschermen, ook al heeft ze niet graag dat er een hond op haar komt afgestormd of aan haar poep begint te ruiken), maar laat haar gerust van zich afbijten, leren communiceren, leren grommen en ja daar kan ook eens een waarschuwingshap bij zijn...  want als ze dat niet leert dan kom je pas echt in de problemen als er eens een kind op je hond komt afgestormd om te spelen...  want dan gaat ze direct bijten met alle rampzalige gevolgen van dien!!  Dus echt waar, dit is SUPERBELANGRIJK!!!!  Ga met je hond naar een losloopzone, leer hem/haar communiceren en ja, daar kan zo soms eens een waarschuwingshap bijzijn (meestal blijft het bij negeren en grommen en hooguit wat snauwen hoor, en er is een belangrijk verschil tussen zo'n hap en een echte bijt) maar scherm je hond zeker niet af, of ga dit niet uit de weg...   zodat de hond het gevoel leert dat hoe hij gevaar kan afwenden zonder echt kwaad te doen.  Leert hij dat niet (of scherm je hem vroegtijdig af, of straf je hem als hij/zij eens snauwt), en je komt dan later eens onverwacht in een situatie met een wild spelend kind terecht.... dan heb je pas écht een probleem. Als hij het afwenden/negeren, grommen of snauwen niet kent om zijn gevoelens te uiten als hij zich door dat kind bedreigt voelt...  dan ziet Mayo het bijten op dat moment als énige mogelijkheid, en dat wil je echt niet hebben hé.

Ik weet het wel,  ik trap hiermee echt een open deur in...  ik gooi hiermee een knuppel in het hoenderhok (zoals ze dat in Vlaanderen zeggen) en velen zullen misschien wat geschokt op dit standpunt reageren.... maar toch blijf ik hier ergens wel van overtuigd: Honden leren veel meer van elkaar dan van mensen... zeker wat het aangeven van grenzen en het omgaan met (angst)gevoelens betreft in een spel. Laat honden dus al spelend leren hoe ze met grenzen, met gevoelens, met angst voor elkaar en het reageren op elkaar omgaan...  als het dan toch eens uit de hand loopt zijn de gevolgen beperkt...  maar als het later bij het spel kinderen uit de hand loopt, dan kunnen de gevolgen dramatisch zijn. Met een zwaar gewond kind en een hond die moet afgemaakt worden.
Sorry, ik zeg het nu héél cru (maar ik bedoel het zo niet) en ik overdrijf wel wat, maar soms is zo grof zijn, de énigste manier om de ogen van mensen te openen en "out of the box" te gaan durven denken).  Bij voorbaat mijn excuses dus.

honden page profiel Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

" Er is een verschil tussen een waarschuwingshap en een agressieve bijt. Ik zou zeggen, leer Mayo gerust van zich afbijten (haar zéker niet afschermen of beschermen, ook al heeft ze niet graag dat er een hond op haar komt afgestormd of aan haar poep begint te ruiken), maar laat haar gerust van zich afbijten, leren communiceren, leren grommen en ja daar kan ook eens een waarschuwingshap bij zijn...  want als ze dat niet leert dan kom je pas echt in de problemen als er eens een kind op je hond komt afgestormd om te spelen...  want dan gaat ze direct bijten met alle rampzalige gevolgen van dien!!  Dus echt waar, dit is SUPERBELANGRIJK!!!!  Ga met je hond naar een losloopzone, leer hem/haar communiceren en ja, daar kan zo soms eens een waarschuwingshap bijzijn (meestal blijft het bij negeren en grommen en hooguit wat snauwen hoor, en er is een belangrijk verschil tussen zo'n hap en een echte bijt) maar scherm je hond zeker niet af, of ga dit niet uit de weg...   zodat de hond het gevoel leert dat hoe hij gevaar kan afwenden zonder echt kwaad te doen.  Leert hij dat niet (of scherm je hem vroegtijdig af, of straf je hem als hij/zij eens snauwt), en je komt dan later eens onverwacht in een situatie met een wild spelend kind terecht.... dan heb je pas écht een probleem. Als hij het afwenden/negeren, grommen of snauwen niet kent om zijn gevoelens te uiten als hij zich door dat kind bedreigt voelt...  dan ziet Mayo het bijten op dat moment als énige mogelijkheid, en dat wil je echt niet hebben hé.
Ik weet het wel,  ik trap hiermee echt een open deur in...  ik gooi hiermee een knuppel in het hoenderhok (zoals ze dat in Vlaanderen zeggen) en velen zullen misschien wat geschokt op dit standpunt reageren.... maar toch blijf ik hier ergens wel van overtuigd: Honden leren veel meer van elkaar dan van mensen... zeker wat het aangeven van grenzen en het omgaan met (angst)gevoelens betreft in een spel. Laat honden dus al spelend leren hoe ze met grenzen, met gevoelens, met angst voor elkaar en het reageren op elkaar omgaan...  als het dan toch eens uit de hand loopt zijn de gevolgen beperkt...  maar als het later bij het spel kinderen uit de hand loopt, dan kunnen de gevolgen dramatisch zijn. Met een zwaar gewond kind en een hond die moet afgemaakt worden. Sorry, ik zeg het nu héél cru (maar ik bedoel het zo niet) en ik overdrijf wel wat, maar soms is zo grof zijn, de énigste manier om de ogen van mensen te openen en "out of the box" te gaan durven denken).  Bij voorbaat mijn excuses dus. "

Dan denken we het zelfde, ik doe dat namelijk al maar ik zoek geen losloopgebieden bewust op. Heb ik geen zin in. Er is er maar 1 hier in Venlo en dat is de Groote Heide. Daar loopt iedereen al en zelfs mensen vanuit Duitsland. Nee bedankt...als ik daar al loop is dat meestal met een groep. 

 

Daarbij zit dat snauwen sowieso al in het ras. Zijn maar weinig Parsons die het niet doen en ik ben al lang blij dat Maylo zo duidelijk laat merken dat hij iets niet wilt. Als ik dat niet had gewilt dan had ik geen Parson moeten nemen.

 

Ik loop hier lekker in de bossen van de Boekend. Hier komt je niemand tegen of nauwelijks en hier wordt het loslopen gedoogd door de boswachter. Heerlijk rustig en dat kan het groepje waarmee ik heb gelopen van HP hier beamen. 

 

Ik ken mij hond en geeft talloze signalen af als hij iets niet wilt. Weg kijken, verstarren, grommen en dan pas snauwen...ik laat hem daarin. Hij kan veel beter iets duidelijk maken dan ik richting een hond. Blijft de hond hem dan treiteren of belagen dan ben ik er om hem wel te helpen. 

 

Kinderen vind ik overigens wel iets anders dan honden. Maylo is lief tegen kinderen maar tot een zekere hoogte en daar staan ze ook gewoon om bekend. Ik zou een Parson ook nooit aanraden bij kleine kinderen maar dat is rasgericht dan even. 

 

Edit: overigens als Maylo doorslaat in zijn snauwen of iets dan wordt hij wel gestopt. Wanneer een hond het snapt is het goed...en ik laat dit overigens niet toe bij elke hond zomaar. 

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Hier een hondje dat loopt heel vaak los.

Komt rennend blaffend naar de onze.

Jazz wil dat niet.

Discussie met baasje.

Ik zei,stel ik kom rennend op je af en gil in je gezicht hoe vind jij dat.

Euh hm tja. Kwartje viel nog niet.

 

Bij Jazz moet je niet aan komen rennen,zeker niet met een grote mond.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Er zijn toch ook zat gebieden waar de hond los mag en je niemand tegen komt.
Je hoeft niet persé naar een druk park waar het wemelt van de honden.
Ik ga bv vaak naar de zandverstuiving of hei, de honden mogen er los en kom maar zelden iemand tegen. "

Was het maar zo gemakkelijk. Het mooiste losloopgebied hier mijd ik juist omdat het zo druk is. Niet alleen met loslopers maar met van alles, van mountainbikers en zondagswandelaars tot ruiters en picknickers aan toe. Alleen met slecht weer is het er prettig lopen, of in een roedel.

 

Maar het losloopgebied, bos, haast grenzend aan mijn huis, is ook steeds minder aantrekkelijk door één (1) hondenbezitster die met haar twee herders het plezier aardig vergalt. Dat is geen 'op afstormen' meer maar puur jachtgedrag. Ik ben Elsa daardoor al eens echt kwijt geweest. Die sloeg op de vlucht, zo ver dat ze mij niet meer hoorde en ze durfde niet meer terug te komen. Die 'dame' loopt daar dagelijks met die twee monsters. Als ik haar auto zie staan draai ik al om. Dan pak ik de auto wel en rij naar een ander losloopgebied. Ze is ook echt berucht hier onder andere hondenbezitters.

 

Ik weet dat sommigen hier zeggen dat dat niet kan maar Elsa heeft echt een angst ontwikkeld voor grote honden door dit soort ervaringen. Alleen in een roedel voelt ze zich veilig genoeg al blijft ze zich dan verschuilen achter de felste honden uit de roedel.

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

Kleine frustratie van vanochtend

 

Mensen die met een aangelijnde hond het losloop gebied in gaan en verwachten dat ik dan maar steeds mijn hond bij hou (doe ik wel overigens).

 

Het losloop gebied is hier echt enorm klein. Heen en terug doe je in 30 min terwijl de aanlijngebieden uren wandelen bezorgen. WAAROM ga je dan net in dat kleine stukje lopen met je.oude aangelijnde hond waarvan je niet wilt dat die in contact komt met andere honden?! Ga lekker ergens anders lopen!

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

hier ook kleine frustatie ,waar ik al vaker aan dacht..

waarom staat dit topic bij leuke hondenverhalen eigenlijk ipv bv bij  overig?

Sorry hoor,maar is beetje  irritant voor mensen die naar iets leuks zoeken om te lezen.

Verder niks tegen het topic hp-smile

honden page profiel noenoenoenoe 3 doggies

" Maar die vormen geen gevaar, want ze zitten netjes aan de lijn. Ze kunnen niet bij je komen, dus je hebt ze niks te vrezen... Tenzij je zelf je honden niet onder controle hebt natuurlijk en vervolgens toch de bewuste keuze maakt ze los te laten. Die schuld kan je niet op de ander afschuiven Nori.
Je bent wettelijk gezien dan ook terecht aansprakelijk als er een incident plaatsvindt tussen een aangelijnde hond en jouw loslopertjes. Dat jouw dieren schade oplopen is dan jammer, maar dat verandert niks aan de zaak. Dat heb je toch echt aan jezelf te danken doordat je te beroerd was om je honden bij je te houden. Is het echt zo moeilijk voor je om eerst even te vragen of jouw honden de aangelijnde hond mogen begroeten?
Mensen klagen altijd maar over de vele incidenten die er gebeuren, de ergenissen die ontstaan met loslopers, maar niemand die er ook daadwerkelijk wat aan wilt doen. Egoïsme, gemakzucht.. Het ligt altijd aan de ander, want "MiJn HoNd DoEt NiKs". Wat dacht je ervan om gewoon eens rekening te houden met de ander? De wereld is niet van jou. Je kan niet je honden op Jan en alleman afsturen zonder toestemming, "want ze zijn oh-zo lief en nieuwsgierig". Zo werkt het helaas voor jou niet.Dat stukje natuur, waar toevallig honden los mogen, is voor iedereen bedoeld. Sporters, ruiters, kinderen, wandelaars, hondeneigenaren, wild... Het is niet speciaal voor hondenbaasjes gemaakt (daarvoor moet je bij speciaal aangelegde omheinde hondenveldjes zijn). Je kan het gebied niet opeisen en van anderen verwachten dat ze jouw honden maar moeten accepteren, nee. Jij dient net als ieder ander die dit gebied betreedt gewoon rekening te houden met een ander. Je moet voorkomen dat je overlast of gevaarlijke situaties veroorzaakt. Voor hondenbaasjes geldt dus dat als je hond niet luistert, niet sociaal is, kortom; niet onder appel staat, die ook niet los moet. Simpel toch?Ach, wat valt er eigenlijk nog te zeggen. Dit is allemaal herhaling. Dit is de zoveelste discussie over dit onderwerp en nog steeds lijken velen niet te begrijpen wat 'verantwoord loslopen' en 'losloopgebied' daadwerkelijk inhouden.  Helaas staat veiligheid niet bij iedereen op de eerste plek, dat is me wel duidelijk. Grappige is dat diezelfde mensen wel de eersten zullen zijn die gillen als hun acties ernstige gevolgen heeft voor zijn/haar hond(en).  "

Mee eens!

honden page profiel noenoenoenoe 3 doggies

" Waarom wordt op iets afstormen meteen gelijkgesteld aan het niet onder appèl staan? Niet alle honden die op andere honden afstormen zijn ongeleide projectielen.
 
Mijn hond gaat even buurten bij andere honden (op maximaal 100m afstand van mij) maar komt direct terug als ik hem roep. Als hij slecht zou luisteren, zou ik hem niet loslaten. Mensen laat hij overigens met rust en bij ruiters lijn ik hem aan. 
 
Hij stormt op andere honden af (met een licht boogje op het eind), waarom zou ik hem dit afnemen? Honden moeten tegenwoordig al zoveel. Hij vindt het leuk en we moeten de eerste nog tegenkomen die het niet leuk vindt. Hij kan goed zelf inschatten tot hoe ver hij kan gaan bij een andere hond. "

Als ik jouw hond op mij en mijn hond af zou zien stormen dan schrik ik.  Ik weet immers niet dat jouw hond zo goed luistert. Ik weet niet van een afstand of het een reu of teef is, en hoe hond en mens-vriendelijk hij is. 100 meter is een behoorlijke afstand. Dan moet ik al schreeuwen of met stemverheffing aangeven dat ik graag wil dat je je hond dicht bij je houdt of nog liever aan de lijn doet. Als je tenminste niet verscholen gaat achter een bocht o.i.d. en ik helemaal niet weet of je in de buurt bent.  Ik vind dat gewoon geen fijne situaties.

Ik weet als ik naar het losloopgebied ga dat ik dit soort situaties kan verwachten en leer steeds beter daar mee om te gaan. Je kunt immers niet alle situaties voor zijn. Maar het loopt nooit echt lekker ontspannen.

 

 

honden page profiel PennyPenny 3 doggies

honden foto van Penny

Ik vind dat een losloopgebied (dus niet zo'n omheind veld, maar echt een wandelgebied) gewoon voor iedereen is, wandelaars, hardlopers, fietsers (zolang er wel fietspad is) en mensen met aangelijnde honden. Het hoeft ook allemaal geen probleem te zijn, zorg er voor dat je hond goed luistert en/of niemand benaderd en er is niets aan de hand.

 

Penny gaat nu met bijna alle honden goed, ook met honden die op haar afstormen of ander minder sociaal gedrag laten zien. Ze snauwt zelfs niet meer van zich af, maar blijft gewoon staan, laat de andere hond snuffelen, snuffelt soms een beetje terug en loopt dan weer verder of gaat even spelen.

Vroeger ging het een stuk minder goed en ik had zo vaak conflicten. Penny was toen een stuk minder sociaal en bij honden in de buurt bleef ze aan de lijn. Vaak waren het dan de honden die op haar af stormde en al haar signalen negeerde die problemen veroorzaakten. Mensen werden dan boos op mij. Ik mocht er niet lopen en moest maar ergens anders naar toe gaan, terwijl mijn hond wel luisterde en die van hun niet. Ik vind dat echt niet eerlijk.

Als ik iemand met een aangelijnde hond zie lijn ik Penny ook meteen aan, loop ik er langs en laat ik haar daarna weer los. Kost enkele seconden en vaak wordt ik nog vrolijk bedankt ook.

honden page profiel So long, friends!So long, friends! 3 doggies

honden page profiel GingerGinger 3 doggies

Grote frustratie, 

Wanneer ik met mijn aangelijnde hond op een niet losloopgebied loop. En er komt iemand aan met een loslopende hond, ik vraag netjes of ze hem aan willen lijnen en hier schijt aan hebben???? 

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

"  
Het is een Border terriër <9kg, je hebt echt niets van hem te vrezen. Hij verdwijnt nooit uit mijn zicht. Als ik hem kan zien, moeten anderen baasjes mij ook met gemak kunnen zien.
 
Algemene vraag aan iedereen: wordt een op je afstormende kleine hond (zoals mijn Bordertje) door jullie net zo vervelend ervaren als een op je afstormende middelgrote tot grote hond?  "

Aangezien ik vooral bang ben voor een te harde correctie van de andere hond wanneer mijn hond nogal bitchy reageert, vind ik op die manier een kleinere hond minder ‘eng’; met haar 6,5kg is ze iets meer er aan gewaagd.

Maar mijn hond blijft een even groot kreng, grootte maakt niet uit: ze wil gewoon niet dat ze te snel en enthousiast benaderd wordt. Of het nou een labrador of chihuahua is. Dus op die fiets vind ik het wel vervelend, dat ze een hond die het niet slecht bedoelt, en nog niet eens zo heel druk is, zo op z’n kop krijgt van mijn hond. Ik heb dan wel zoiets van, eigen schuld dat je hond dan misschien een iets minder fijne ervaring heeft met een andere hond hp-angel Maar zoals ik al zei gaat ze gewoon nooit los, heb ik al die stress en drama ook niet tongue-out

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

"  
Het is een Border terriër <9kg, je hebt echt niets van hem te vrezen. Hij verdwijnt nooit uit mijn zicht. Als ik hem kan zien, moeten anderen baasjes mij ook met gemak kunnen zien.
 
Algemene vraag aan iedereen: wordt een op je afstormende kleine hond (zoals mijn Bordertje) door jullie net zo vervelend ervaren als een op je afstormende middelgrote tot grote hond?  "

Ja de grote maakt niet uit, het is niet dat ik er gefrustreerd van word, want mijn hond wil ook graag begroeten, komt wel meteen als ik hem roep, maar als een hond aangelijnd is, dan zal het niet voor niets zijn, ziek, zere rug, niet vriendelijk, oud..

Sam die rent heel hard naar de hond, remt keihard en besnuffeld met een boogje om de hond, als de hond niet aardig is, door het goed te laten merken gaat hij wel weg, maar er zijn ook honden die meteen hap zeggen, ik vind het niet fijn dat mijn hond dat doet, maar ook niet fijn als iemand anders het doet als ik Sam aan de lijn heb.

Ik probeer dan ook echt te voorkomen dat het niet gebeurd, maar ook ik maak wel eens een fout dat ik het te laat zie, en dan zijn mensen sjaggie (logisch) en dat zeg ik echt sorry hoor, ik had je niet gezien..meestal begrijpen ze me dan wel.

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

" Er is een verschil tussen een waarschuwingshap en een agressieve bijt. Ik zou zeggen, leer Mayo gerust van zich afbijten (haar zéker niet afschermen of beschermen, ook al heeft ze niet graag dat er een hond op haar komt afgestormd of aan haar poep begint te ruiken), maar laat haar gerust van zich afbijten, leren communiceren, leren grommen en ja daar kan ook eens een waarschuwingshap bij zijn...  want als ze dat niet leert dan kom je pas echt in de problemen als er eens een kind op je hond komt afgestormd om te spelen...  want dan gaat ze direct bijten met alle rampzalige gevolgen van dien!!  Dus echt waar, dit is SUPERBELANGRIJK!!!!  Ga met je hond naar een losloopzone, leer hem/haar communiceren en ja, daar kan zo soms eens een waarschuwingshap bijzijn (meestal blijft het bij negeren en grommen en hooguit wat snauwen hoor, en er is een belangrijk verschil tussen zo'n hap en een echte bijt) maar scherm je hond zeker niet af, of ga dit niet uit de weg...   zodat de hond het gevoel leert dat hoe hij gevaar kan afwenden zonder echt kwaad te doen.  Leert hij dat niet (of scherm je hem vroegtijdig af, of straf je hem als hij/zij eens snauwt), en je komt dan later eens onverwacht in een situatie met een wild spelend kind terecht.... dan heb je pas écht een probleem. Als hij het afwenden/negeren, grommen of snauwen niet kent om zijn gevoelens te uiten als hij zich door dat kind bedreigt voelt...  dan ziet Mayo het bijten op dat moment als énige mogelijkheid, en dat wil je echt niet hebben hé.
Ik weet het wel,  ik trap hiermee echt een open deur in...  ik gooi hiermee een knuppel in het hoenderhok (zoals ze dat in Vlaanderen zeggen) en velen zullen misschien wat geschokt op dit standpunt reageren.... maar toch blijf ik hier ergens wel van overtuigd: Honden leren veel meer van elkaar dan van mensen... zeker wat het aangeven van grenzen en het omgaan met (angst)gevoelens betreft in een spel. Laat honden dus al spelend leren hoe ze met grenzen, met gevoelens, met angst voor elkaar en het reageren op elkaar omgaan...  als het dan toch eens uit de hand loopt zijn de gevolgen beperkt...  maar als het later bij het spel kinderen uit de hand loopt, dan kunnen de gevolgen dramatisch zijn. Met een zwaar gewond kind en een hond die moet afgemaakt worden. Sorry, ik zeg het nu héél cru (maar ik bedoel het zo niet) en ik overdrijf wel wat, maar soms is zo grof zijn, de énigste manier om de ogen van mensen te openen en "out of the box" te gaan durven denken).  Bij voorbaat mijn excuses dus. "

Ben ik weer hp-angel

 

Ik heb jarenlang een oppashond gehad. Kruising Shiba Inu. Schat van een beest. Luisterde PERFECT! echt als het achter een konijn aanging en je riep stond ze aan je voet. Kan prima met andere honden is niet betroeteld ed. Beet indien nodig van haar af. Maar kinderen!! Dat was andere koek! Als die op der af zouden rennen in een losloopgebied zou ze wegrennen.

Als kinderen dat doen als ze aan de lij zat. Schermde ik zeker af. Waarom? Ze zou zeker happen! Zo heb ik een keer een kinderhandje weggeslagen van een kind dat wel ging aaien nadat die het vroeg en ik nee had gezegt. Moeder was boos, ik ook. Want ik wist met de volle 100% dat ze had gehapt. 

 

Verder kan mijn eigen hond overigens prima met alle honden elk formaat. Kids ook geen probleem. Dit alles los en vast. 

Maar ze loopt nog altijd niet altijd los in een losloopgebied.

 

Hier kn frankrijk is het best komisch, vind ik. Er is geen losloopgebied. Maar mensen hebben hun honden wel los in het bos. Incl ik. Kwam laatst mensen tegen met 2 staffords. 1 pup 1 volwassen hond. Mensen zagen mij laat pup was al onderweg naar May. Mensen riepen hem.nog terug maargoed tis een pup. Man rende er direct achteraan. Nee ik heb may niet afgeschermd ja de pup heeft gesnuffeld maar werd direct weggehaald en de ander aangeljnnd.

Als je hier uberhaupt honden tegen komt is het een onuitgesproken regel dat je je eigen hond gewoon bij je houd. Of je hond nu sociaal is of niet. Negeer de andere hond. DAT vind ik nou een sociale hond hebben! Gewoon lamgs een andere hond, dier mens. Kunnen lopen zonder erheen te gaan. Tuurlijk mag je op afstand snuffelen. Maar je hoeft er niet perse heen...

 

Kleine edit;

Moet ik zeggen dat is deels ook een dingetje. Iedereen heeft een andere kijk op iets.

Wat is nu dus een sociale hond?

Wat is normaal gedrag?

Wat kan wel of niet. Qua opvoesing alleen al.

Wat dat betrefr vind ik frankrijk en duitsland prettiger. Er zijn geen losloopgebieden. Hondennlopen los ja. Maar worden aangelijnd waneer iemand met hond aankomt. En bij je geroepen als er mensen langs lopen. Gewoon netjes nooit iemand tot last.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Of je hond nu sociaal is of niet. Negeer de andere hond. DAT vind ik nou een sociale hond hebben! Gewoon lamgs een andere hond, dier mens. Kunnen lopen zonder erheen te gaan. Tuurlijk mag je op afstand snuffelen. Maar je hoeft er niet perse heen...
 
Kleine edit;
Moet ik zeggen dat is deels ook een dingetje. Iedereen heeft een andere kijk op iets.
Wat is nu dus een sociale hond?
Wat is normaal gedrag?
Wat kan wel of niet. Qua opvoesing alleen al.

Wat dat betrefr vind ik frankrijk en duitsland prettiger. Er zijn geen losloopgebieden. Hondennlopen los ja. Maar worden aangelijnd waneer iemand met hond aankomt. En bij je geroepen als er mensen langs lopen. Gewoon netjes nooit iemand tot last. "

Vergelijk het eens met mensen. Is het negeren van andere mensen, onder alle omstandigheden, sociaal? Volgens mij valt dat dan eerder onder asociaal, autistisch (een contact stoornis) zelfs.

 

Het is natuurlijk hondengedrag om contact te leggen met andere honden. Het zijn wij mensen die allerlei regeltjes op willen leggen aan de honden om ons heen. Niet begroeten, niet ontmoeten, niet snuffelen, niet rennen, niet spelen, niet stoeien en vooral niet grommen, blaffen of happen tijdens spel...

 

Voor mij is een hond-sociale hond een hond die juist graag contact legt met andere honden maar daarbij zich aanpast aan de signalen die de andere hond uitzendt. Een andere hond die graag snuffelt maar niet graag speelt laten snuffelen. Een hond die graag stoeit laten stoeien en een hond die graag rent laten rennen. Net als vreselijk sociale mensen dus; die passen zich ook heel gemakkelijk aan aan degene waar ze mee omgaan op dat moment.

Daarbij mag de hond zelf ook best wel assertief zijn en duidelijk aangeven wat ze zelf juist niet willen. Bijvoorbeeld als een andere hond probeert op hen te rijden. En ja, in hondentaal is dat een grom en/of een snep (geen gevecht of bijten!!). Echt sociale mensen zijn ook assertief.

 

Alles wat hier buiten valt is dus gewoon niet hond-sociaal voor een hond. Ik vraag me wel af hoe je denkt een hond op te voeden in dat gedrag.. dat is toch een lastige. Ik heb 1 sociale en 1 niet sociale hond maar ik zou waarlijk niet weten hoe ik mijn niet-sociale hond haar LEO en blafgedrag zou kunnen afleren. Wat ze overigens geleerd heeft van andere niet-sociale honden.

 

Het voorbeeld van Frankrijk en Duitsland vind ik geen goede. Wanneer ik in de losloopgebieden hier mijn honden zou moeten aanlijnen als ik andere mensen en/of honden tegenkom dat kunnen ze feitelijk alleen nog maar los bij extreem slecht weer. Nederland is dichtbevolkt, heeft ook heel veel honden die ook echt uitgelaten worden (minder tuin-honden) en de natuurgebieden, zeker losloopgebieden, staan zwaar onder druk. In de door jou genoemde landen is gewoon veel meer ruimte met veel minder bezoekers.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Idd. Ik ben zo'n type die iedereen goedendag wenst als ik iemand tegenkom. Ik zou dus de asociale zijn? Haha. 

Overigens houdt mijn sociaalheid daar wel op hoor, even een praatje kan nog, maar we gaan niet samen onze wandeling verder zetten. 

 

Eigenlijk precies zoals ik mijn honden graag heb. Niet zoals mijn teef die vindt dat als een andere hond haar goedendag wenst , ze het recht heeft die ineen te kloppen. 

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

" Idd. Ik ben zo'n type die iedereen goedendag wenst als ik iemand tegenkom. Ik zou dus de asociale zijn? Haha. 
Overigens houdt mijn sociaalheid daar wel op hoor, even een praatje kan nog, maar we gaan niet samen onze wandeling verder zetten. 
 

Maar zo ben ik zelf ook.

 

Dagmar dit is niet meer specefiek naar jou.

Ik zeg overigens ook niet tegen mijn hond dat ze andere honden moet negeren. Ze heeft het bijna haar hele leven zelf al gedaan. Zijn maar weinig honden waar ze echt intresse in heeft. Daar gaat ze evn snuffelen, of bij een lekkere dominante reu zou ze nog wel eens willen rijden..wat ze dan weer niet mag. 

 

Maar het kunnen negeren is gewoon sociaal en ideaal. Niet elke hond moeten begroetrn. Zou gillend gek worden zo kom je toch nooit vooruit op een wandeling in een loaloopgebied.

Net als idd ik dus serieus mwt iedereen dat praatje zou gaan maken.

 

Nope.

Maar goed zoals Dagmar al wel zegt.

Ieder zijn ding hoe die wie wat waar fijn vind. 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Maar het kunnen negeren is gewoon sociaal en ideaal. Niet elke hond moeten begroetrn. Zou gillend gek worden zo kom je toch nooit vooruit op een wandeling in een loaloopgebied.
Net als idd ik dus serieus mwt iedereen dat praatje zou gaan maken."

Nee, negeren is niet sociaal. Dat is handig en fijn voor jou..

De standaard denkfout die nogal weleens gemaakt wordt waar het mensen uitkomt.

 

Of gaan we erg afschrikwekkende en hond-agressieve honden ook maar als 'sociaal' betitelen wanneer hun baasjes graag iedereen op afstand houden?

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Dat ik de radio aan zet om voor Ziva het vuurwerkgeweld iets draaglijker te maken... en er vervolgens reclames met vuurwerkgeluiden zijn! yellyellhp-frusty

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

reclames zijn tegenwoordig zo leuk... not.
meer reclame dan het tv programma zelf tegenwoordig en op youtube krijg je 2 reclames voor een video en meestal nog tijdens ook. en ook nog 30 seconden dat je niet kan skippen. yaaayy

honden page profiel Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Mijn frustratie...het lezen dat jongeren die vuurwerk naar mensen of honden gooien...en die vervolgens de mensen die er wat van zeggen in elkaar slaan....

 

Een oude man en een vrouw zag ik al voorbij komen...en net een berzorger die van zijn scooter is gevallen omdat jongeren het oooo zooo leuk vonden om vuurwerk naar hem te gooien.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

"  
Het is een Border terriër <9kg, je hebt echt niets van hem te vrezen. Hij verdwijnt nooit uit mijn zicht. Als ik hem kan zien, moeten anderen baasjes mij ook met gemak kunnen zien.
 
Algemene vraag aan iedereen: wordt een op je afstormende kleine hond (zoals mijn Bordertje) door jullie net zo vervelend ervaren als een op je afstormende middelgrote tot grote hond?  "

Als dit op een voor mij, niet fijne manier gebeurt, ja. Ik zal hem ook blokken. Voorál omdat ik weet hoe mijn hond kan reageren, en 9 kilo vs 26 kilo, kan al snel verkeerd gaan. Nu is mijn hond wel een stuk vriendelijker naar kleine honden dan grote, maar ik ga het risico niet nemen. 

 

Maar, Als hij inderdaad netjes een boogje maakt en op tijd af remt, is er niets aan de hand. 

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en katten Charlie en Cassie

Mijn frustratie, alweer vuurwerk. Net iemand wat in mijn grijze kliko gegooid die aan de weg stond. Helemaal afgebrand dus. Mijn auto stond er ook naast, die is gelukkig ongedeerd gebleven.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Mijn frustratie is al heel het weekend met een huisgenoot zitten die al 2 maanden zegt dat hij het zal aftrappen maar hier nog steeds zit.  (Nu ja, ligt is een beter woord...) ik begin het echt lastig te krijgen, hopelijk is hij gauw weg. 

 

Daarnaast een gebroken teen hebben door tegen de zetel gelopen te hebben en vandaag hingen mijn 2 honden ineen omdat een overvliegende vogel een appeltje in de tuin had laten vallen en 1 van de 2 had dat gevonden en de andere was daar jaloers om, dus ik kwam tussen en nu is mij  hand gekneusd. Echt, je kunt het niet bedenken. 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Aftrappen als in elders gaan wonen ;) 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Aftrappen als in elders gaan wonen ;-)  "

Ik heb nog wel een paar pammetjes voor je om t vol te houden. smile

 

Welke teen is t? Sterkte hoor.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

" Ik heb nog wel een paar pammetjes voor je om t vol te houden. 
 
Welke teen is t? Sterkte hoor. "

Wat is een pammetje? laughing

 

Mijn klein teentje, dat solliciteert voor een grote teen nu hahaha. Echt zo lomp, maar ja. Al de 2de keer dat ik dat voorheb haha, vorige keer moest ik een wedstrijd doen dan, heb ik op mijn kousen gedaan want ik kon geen schoen verdragen hahaha

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 10 van 45 12 3 4 5 6 7 8 9 1011 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
Volgende forumvraag: Marley op de hondenschool
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^