Hp's grote Frustratie topic

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel wendywendy 3 doggies

honden foto van wendy

Dat je ook mensen kent die die dominantie theorie opdringen!

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel EvelineEveline 3 doggies

"  
Alleen de topic starter kan doggies uitdelen. Maar je kunt wel een plusje geven als je het helemaal met een post eens bent. "

Als ik dat doe komt er mod melding te voorschijn. En dan denk ik dat ik een melding doe voor een onaangepaste post? Snap er niets van :p ben nog niet zo lang op forum ook

honden page profiel EvelineEveline 3 doggies

" Dat je ook mensen kent die die dominantie theorie opdringen!
  "

Ah, ja hoor. Onlangs nog. Mag ik u een prive bericht sturen?

honden page profiel wendywendy 3 doggies

honden foto van wendy

Ja hoor!

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

" Mensen die vasthouden aan dominantie theorie bij honden...
en elke andere manier van trainen dan maar afbreken en zeggen dat je daarmee gedragsproblemen kweekt... "

Ik hoor dat ook veel te vaak hier op het losloop veldje.. soms probeer ik enige verandering in die gedachtegang te brengen maar helaas lijkt dat vaak niet aan te komen en blijven ze aan dat idee vasthouden hp-frusty 

honden page profiel wendywendy 3 doggies

honden foto van wendy

" Ik hoor dat ook veel te vaak hier op het losloop veldje.. soms probeer ik enige verandering in die gedachtegang te brengen maar helaas lijkt dat vaak niet aan te komen en blijven ze aan dat idee vasthouden   "

Ik heb medelijden met hun honden... en weet gewoon dat mijn hond hier absoluut niet mee gebaat zou zijn

 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Topicstarters die hun tekst verwijderen yell

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik was aan het dweilen. Stap achteruit, gooi de emmer met water om en ga er vervolgens in staan met mijn droge sokken.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

" Ik was aan het dweilen. Stap achteruit, gooi de emmer met water om en ga er vervolgens in staan met mijn droge sokken. "

yell

honden page profiel So long, friends!So long, friends! 3 doggies

honden page profiel PennyPenny 3 doggies

honden foto van Penny

Penny is 's middags weer bijna aangevallen en deze keer gewoon in de straat...

Er kwam een vrouw aan met een loslopende retriever en loslopende spaniël. De retriever loopt altijd los, de spaniël niet. Normaal reageert hij niet op Penny, maar nu begon hij meteen te fixeren. Ik vroeg Penny hem te negeren en dat deed ze keurig. Die hond vond het blijkbaar niet genoeg want die stormde op ons af, ging snel achter ons langs en probeerde haar vervolgens van achteren echt te pakken. Gelukkig kan ik steeds sneller reageren en nog voordat de hond haar vast had gooide ik mijn been er tussen en duwde ik hem weg.

De eigenaresse deed natuurlijk niets, niet hond aanlijnen (riem was niet eens mee) en geen excuses aanbieden, het interesseerde haar helemaal niets

 

Penny was er trouwens totaal niet van onder de indruk, ze schrok meer van mijn gescheld dan van die hond

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

tegenwoordig zijn dat soort dingen normaler dan je hond opvoeden zodat hij meteen luistert naar je als je iets van hem vraagt... dat je echt zijn/haar baas bent enzo... ik hoor dat soort dingen ook hier hoor.
een loslopende pitbull of stafford die andere honden zomaar aanvalt en een kind laat hem uit dus die weet niet wat ie moet doen... echt laat je kind de hond pas uitlaten vanaf minstens 15 en dat ie hem aankan...


honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Wat hebben jullie weinig frustratie's zeg!surprised

Ik schrik er bijna van.

Gelukkig heb ik er nog wel een.

Er woont hier in de buurt een knul die steeds zijn Stafford los laat lopen, die dan op mijn (gemuilkorfde) Joey af komt stormen.

Ik ga hier compleet van uit mijn stekker, ga voor Joey staan, want die is weerloos en geef die hond een joepie de poepie. (niet te hard want dat vind ik dan altijd weer zielig voor de hond, maar genoeg om hem te laten schrikken.)

Gaat die sukkel uit zijn plaat, want zijn hond doet toch niks????

Echt waar, ze zijn er nog.

Waarop ik dan zeg, joh gooi er maar eens een riempje om, want luisteren doet hij ook niks.

Grote bek, ik ook en heb hem nu beloofd dat ik er een melding van ga maken als het weer gebeurt.yell

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Didy in de volksmond zeggen ze dan,weer zo'n type met zo'n hond.

Ik ben blij dat er verantwoordelijke baasjes ook zijn,petje af hoor voor jou.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Dat mensen hun honden nu nog loslaten die bang zijn, in mijn omgeving te veel honden, wel 1 die terug naar huis is gekomen gelukkig.

Sam gaat echt niet los nu!

honden page profiel PennyPenny 3 doggies

honden foto van Penny

Oh ik heb nog wel een frustratie van vandaag.

 

Blijkbaar ben ik een 'héle  hysterische vrouw', alleen maar omdat ik in het aanlijngebied rustig naar een hond wees om aan te geven dat die even aan de lijn moest...

Natuurlijk had het ook totaal geen zin. De eigenaar ging achter de hond aan rennen waardoor de hond meteen naar ons toe kwam. Penny deed het gelukkig echt geweldig dus ik heb het maar genegeerd en ben verder gelopen.

Ik vroeg het trouwens omdat het een jonge airedale terrier was en ik heb daar geen goede ervaringen mee. Er is hier een die Penny leuk vind, maar die is zo druk en lomp dat hij gewoon op haar rug staat. Met de blessure van laats die ook tijdens spel met een andere hond is ontstaan neem ik geen risico's meer

honden page profiel PieterPieter 3 doggies

honden foto van Pieter

Mijn grootste frustratie vandaag? Ik was vandaag in het Masbos in Breda...  daar in het losloopgebied dat zo'n 80ha groot is.  Veel honden daar, en dat is natuurlijk totaal niet erg, dat maakt het leuk en héél leerzaam voor de honden.
Maar het valt mij op dat mensen, ook in de losloopzone hun hond aangelijnd houden en dan angstvallig afschermen voor andere honden (waarbij het leerzame en de pret voor hun hond er meteen ook weer af is).  Wat doe je dan in godsnaam in een losloopzone met een aangelijnde hond, die je niet "durft" loslaten in een losloopzone? 

Leer je hond zelf communiceren met andere honden en grenzen aangeven.  Want ja, natuurlijk kan ik ook best begrijpen dat het voor een kleine hond wat angstig is, als er een grotere jonge herder, een golden retriever rottweiler, Beauceron of zelfs een jonge volgroeide Ridgeback (met 70cm schofhoogte of meer) al spelend komt aflopen.  Maar leer je hond zelf kiezen of hij mee wil spelen of niet en zelf kan leren om "nee" te zeggen en het spel af te wenden.  Scherm je hondje dan ook niet af... en vooral, geef je hond de kans om te leren communiceren met andere honden! Honden communiceren beter dan mensen, ze verstaan elkaar beter, maar als je je (kleine) hondje steeds afschermt zal hij dat nooit leren. Geef je hondje dus de kans om zelf "nee" te zeggen op hem/haar manier met zijn/haar signalen die elke hond groot of klein, jong of oud verstaat.  Overbescherm je hond dus niet, laat je hondje dat zelf doen.  De aanstormende hond zal toch niet naar jou luisteren, maar deze zal wel veel beter luisteren naar jouw hondje dat duidelijke signalen zal uitsturen als hij met rust wil gelaten worden (eerst negeren, dan hoofdwegdraaien, dan grommen en blaffen,...), tenminste als jouw hondje de kans heeft gekregen om dat te leren.  Wie de basis van hondengedrag wat kent, weet wel wat ik hiermee bedoel, sommige hondenkenners/schrijvers noemen dit ook "de agressieladder". 


Dit lijkt me trouwens vooral belangrijk van pubs van grotere rassen, dat deze als kleine pup al leren communiceren en grenzen stellen op hun manier, tegenover grotere honden, zoals ik het hier net heb beschreven. 
Wat natuurlijk wil zeggen dat je je kleine hondje of je pup niet een handje mag helpen als hij bijvoorbeeld aangeeft dat hij bescherming bij jouw zoekt, en er blijft natuurlijk de verantwoordelijkheid van de eigenaar van de grotere hond die ook moet ingrijpen als blijkt dat de honden elkaars signalen verkeerd oppikken. Want ook dat is weer een ergernis: namelijk, dat hondenbaasjes (de taal van hun honden, en die van andere honden) niet kennen. De ene gaat overbeschermen, zodat de hond niet kan leren communiceren, de andere grijpt dan weer totaal niet in als het eens een keertje wel nodig is...


Enfin, ik moest het even kwijt, en ik dat dit frustratietopic wel de juiste plaats was hiervoor.

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

" Mijn grootste frustratie vandaag? Ik was vandaag in het Masbos in Breda...  daar in het losloopgebied dat zo'n 80ha groot is.  Veel honden daar, en dat is natuurlijk totaal niet erg, dat maakt het leuk en héél leerzaam voor de honden.Maar het valt mij op dat mensen, ook in de losloopzone hun hond aangelijnd houden en dan angstvallig afschermen voor andere honden (waarbij het leerzame en de pret voor hun hond er meteen ook weer af is).  Wat doe je dan in godsnaam in een losloopzone met een aangelijnde hond, die je niet "durft" loslaten in een losloopzone?  Leer je hond zelf communiceren met andere honden en grenzen aangeven.  Want ja, natuurlijk kan ik ook best begrijpen dat het voor een kleine hond wat angstig is, als er een grotere jonge herder, een golden retriever rottweiler, Beauceron of zelfs een jonge volgroeide Ridgeback (met 70cm schofhoogte of meer) al spelend komt aflopen.  Maar leer je hond zelf kiezen of hij mee wil spelen of niet en zelf kan leren om "nee" te zeggen en het spel af te wenden.  Scherm je hondje dan ook niet af... en vooral, geef je hond de kans om te leren communiceren met andere honden! Honden communiceren beter dan mensen, ze verstaan elkaar beter, maar als je je (kleine) hondje steeds afschermt zal hij dat nooit leren. Geef je hondje dus de kans om zelf "nee" te zeggen op hem/haar manier met zijn/haar signalen die elke hond groot of klein, jong of oud verstaat.  Overbescherm je hond dus niet, laat je hondje dat zelf doen.  De aanstormende hond zal toch niet naar jou luisteren, maar deze zal wel veel beter luisteren naar jouw hondje dat duidelijke signalen zal uitsturen als hij met rust wil gelaten worden (eerst negeren, dan hoofdwegdraaien, dan grommen en blaffen,...), tenminste als jouw hondje de kans heeft gekregen om dat te leren.  Wie de basis van hondengedrag wat kent, weet wel wat ik hiermee bedoel, sommige hondenkenners/schrijvers noemen dit ook "de agressieladder". 
Dit lijkt me trouwens vooral belangrijk van pubs van grotere rassen, dat deze als kleine pup al leren communiceren en grenzen stellen op hun manier, tegenover grotere honden, zoals ik het hier net heb beschreven. Wat natuurlijk wil zeggen dat je je kleine hondje of je pup niet een handje mag helpen als hij bijvoorbeeld aangeeft dat hij bescherming bij jouw zoekt, en er blijft natuurlijk de verantwoordelijkheid van de eigenaar van de grotere hond die ook moet ingrijpen als blijkt dat de honden elkaars signalen verkeerd oppikken. Want ook dat is weer een ergernis: namelijk, dat hondenbaasjes (de taal van hun honden, en die van andere honden) niet kennen. De ene gaat overbeschermen, zodat de hond niet kan leren communiceren, de andere grijpt dan weer totaal niet in als het eens een keertje wel nodig is...
Enfin, ik moest het even kwijt, en ik dat dit frustratietopic wel de juiste plaats was hiervoor. "

Bij het lezen van je 1e zin dacht ik al, ja maar!!

 

Ik kan je zo 1 reden geven waarom mijn hond niet losloopt in losloopgebied. 

Ze kan gewoonweg niet overal los vanwege de hoeveelheid wild.

Ik kan vooraf niet ruiken waar mijn hond wel of niet los kan. Daar kan ik terplekke pas achter komen.

 

Dan even het stuk van het afschermen. Weetje dat ik daar serieus bij kan inkomen als er een hond op mijn hond afstormt! Die van mij is er niet van gediend. Dat kan ze netjes zeggen en dat kan ze minder netjes zeggen. Ik ken zat honden die het alleen minder net gaan zeggen en praktisch zullen uitvallen om dat gedrag. Snap ik wel.

Daarnaast mocht mijn hond net last van der poot hebben vanwege teveel rennen ed. Dan zal k ook afschermen voor eigenbehoud. 

 

 

 

Verder hier maar 1 frustratie;

Amper losloopgebieden in zuid frankrijk! Oke ik moet de 1e nog tegenkomen!!

honden page profiel wendywendy 3 doggies

honden foto van wendy

Ugh mensen die zowel honden als hun kinderen niet laten vaccineren!

hond ook niet titteren!

 

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Mijn grootste frustratie vandaag? Ik was vandaag in het Masbos in Breda...  daar in het losloopgebied dat zo'n 80ha groot is.  Veel honden daar, en dat is natuurlijk totaal niet erg, dat maakt het leuk en héél leerzaam voor de honden.Maar het valt mij op dat mensen, ook in de losloopzone hun hond aangelijnd houden en dan angstvallig afschermen voor andere honden (waarbij het leerzame en de pret voor hun hond er meteen ook weer af is).  Wat doe je dan in godsnaam in een losloopzone met een aangelijnde hond, die je niet "durft" loslaten in een losloopzone?  Leer je hond zelf communiceren met andere honden en grenzen aangeven.  Want ja, natuurlijk kan ik ook best begrijpen dat het voor een kleine hond wat angstig is, als er een grotere jonge herder, een golden retriever rottweiler, Beauceron of zelfs een jonge volgroeide Ridgeback (met 70cm schofhoogte of meer) al spelend komt aflopen.  Maar leer je hond zelf kiezen of hij mee wil spelen of niet en zelf kan leren om "nee" te zeggen en het spel af te wenden.  Scherm je hondje dan ook niet af... en vooral, geef je hond de kans om te leren communiceren met andere honden! Honden communiceren beter dan mensen, ze verstaan elkaar beter, maar als je je (kleine) hondje steeds afschermt zal hij dat nooit leren. Geef je hondje dus de kans om zelf "nee" te zeggen op hem/haar manier met zijn/haar signalen die elke hond groot of klein, jong of oud verstaat.  Overbescherm je hond dus niet, laat je hondje dat zelf doen.  De aanstormende hond zal toch niet naar jou luisteren, maar deze zal wel veel beter luisteren naar jouw hondje dat duidelijke signalen zal uitsturen als hij met rust wil gelaten worden (eerst negeren, dan hoofdwegdraaien, dan grommen en blaffen,...), tenminste als jouw hondje de kans heeft gekregen om dat te leren.  Wie de basis van hondengedrag wat kent, weet wel wat ik hiermee bedoel, sommige hondenkenners/schrijvers noemen dit ook "de agressieladder". 
Dit lijkt me trouwens vooral belangrijk van pubs van grotere rassen, dat deze als kleine pup al leren communiceren en grenzen stellen op hun manier, tegenover grotere honden, zoals ik het hier net heb beschreven. Wat natuurlijk wil zeggen dat je je kleine hondje of je pup niet een handje mag helpen als hij bijvoorbeeld aangeeft dat hij bescherming bij jouw zoekt, en er blijft natuurlijk de verantwoordelijkheid van de eigenaar van de grotere hond die ook moet ingrijpen als blijkt dat de honden elkaars signalen verkeerd oppikken. Want ook dat is weer een ergernis: namelijk, dat hondenbaasjes (de taal van hun honden, en die van andere honden) niet kennen. De ene gaat overbeschermen, zodat de hond niet kan leren communiceren, de andere grijpt dan weer totaal niet in als het eens een keertje wel nodig is...
Enfin, ik moest het even kwijt, en ik dat dit frustratietopic wel de juiste plaats was hiervoor. "

Een losloop gebied betekent niet dat je hond overal op af mag stormen. Mijn volwassenen hond zit ook aan de lijn waarbij mijn jongste wel lekker los kan.

 

honden page profiel PieterPieter 3 doggies

honden foto van Pieter

" Bij het lezen van je 1e zin dacht ik al, ja maar!!
 
Ik kan je zo 1 reden geven waarom mijn hond niet losloopt in losloopgebied. 
Ze kan gewoonweg niet overal los vanwege de hoeveelheid wild.
Ik kan vooraf niet ruiken waar mijn hond wel of niet los kan. Daar kan ik terplekke pas achter komen.
 
Dan even het stuk van het afschermen. Weetje dat ik daar serieus bij kan inkomen als er een hond op mijn hond afstormt! Die van mij is er niet van gediend. Dat kan ze netjes zeggen en dat kan ze minder netjes zeggen. Ik ken zat honden die het alleen minder net gaan zeggen en praktisch zullen uitvallen om dat gedrag. Snap ik wel.
Daarnaast mocht mijn hond net last van der poot hebben vanwege teveel rennen ed. Dan zal k ook afschermen voor eigenbehoud. 
 
 
 
Verder hier maar 1 frustratie;
Amper losloopgebieden in zuid frankrijk! Oke ik moet de 1e nog tegenkomen!! "

Ik snap dat er reden zijn om je hond aan te lijnen, om specifieke gezondheidsredenen.  Maar wat doe je dan in een losloopzone?  Dat bos is meer dan 500ha groot, je kan in honderden ha aangelijnd naar hartenlust wandelen zonder dat één hond je lastig valt. Want slechts een klein deeltje (enfin 80ha is niet klein, maar wel in vergelijking met het totale bos) is losloopzone.  
En wat betreft uitvallen naar andere honden...  ik denk dat dit één van de oorzaken van dat uitvallenis, dat net te voorkomen valt, doordat je je hond op een natuurlijke manier zelf moet kunnen leren communiceren (op jonge leeftijd), lees even mijn reactie opnieuw als ik het heb over de communicatietechnieken die ze kunnen leren gebruiken en de agressieladder: eerst negeren, dan bewust wegkijken, als dit niet helpt dan pas grommen, daarna blaffen en als dat niet helpt kan agressie wel voorkomen. Maar als we onze honden steeds bang afschermen, leert hij die stappen en die signalen niet (en al zeker niet aangelijnd), het énige signaal dat dan nog rest is het uitvallen/bijten...  Zodus, net door de hond steeds maar weer af te schermen als er een andere hond aankomt... leert het baasje dat er "gevaar dreigt"  en eens dat er bij de hond aangeleerd en erin zit, gaat de hond automatisch uitvallen en wordt het door de baas dus onbewust aangeleerd. (Al zijn er ook nog andere redenen waarom een hond uitvalt naar andere honden), maar begrijp je wat ik bedoel? 

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

" Ik snap dat er reden zijn om je hond aan te lijnen, om specifieke gezondheidsredenen.  Maar wat doe je dan in een losloopzone?  Dat bos is meer dan 500ha groot, je kan in honderden ha aangelijnd naar hartenlust wandelen zonder dat één hond je lastig valt. Want slechts een klein deeltje (enfin 80ha is niet klein, maar wel in vergelijking met het totale bos) is losloopzone.  En wat betreft uitvallen naar andere honden...  ik denk dat dit één van de oorzaken van dat uitvallenis, dat net te voorkomen valt, doordat je je hond op een natuurlijke manier zelf moet kunnen leren communiceren (op jonge leeftijd), lees even mijn reactie opnieuw als ik het heb over de communicatietechnieken die ze kunnen leren gebruiken en de agressieladder: eerst negeren, dan bewust wegkijken, als dit niet helpt dan pas grommen, daarna blaffen en als dat niet helpt kan agressie wel voorkomen. Maar als we onze honden steeds bang afschermen, leert hij die stappen en die signalen niet (en al zeker niet aangelijnd), het énige signaal dat dan nog rest is het uitvallen/bijten...  Zodus, net door de hond steeds maar weer af te schermen als er een andere hond aankomt... leert het baasje dat er "gevaar dreigt"  en eens dat er bij de hond aangeleerd en erin zit, gaat de hond automatisch uitvallen en wordt het door de baas dus onbewust aangeleerd. (Al zijn er ook nog andere redenen waarom een hond uitvalt naar andere honden), maar begrijp je wat ik bedoel?  "

Nja die gezondheidsredenen is hier nog niet perse van toepassing. Maar artrose en speelse jonge hond die op die van mij komt afstormen vind ik een dingetje.

 

Verder zal die van mij niet uitvallen want ze is heel sociaal. En begrijpt hondentaal goed. Het was maar een voorbeeld.

En ik snap je ook zeker wel.

 

En waarom ik dus in dat losloopgebied zou lopen blijft de reden. Ik weet niet of ze ergens los kan..tot ik er ben. Dan kan ik wel aan haar gedrag lezen kan ze los de ja of de nee. Dat ik dan het losloopgebied weer uitwandel hoogstwaarscjijnlijk want dan maakt t geen biet meer uit waar ik loop. Maar dan doorkruis ik het gebied alsnog aan de lijn.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Ik snap dat er reden zijn om je hond aan te lijnen, om specifieke gezondheidsredenen.  Maar wat doe je dan in een losloopzone?  Dat bos is meer dan 500ha groot, je kan in honderden ha aangelijnd naar hartenlust wandelen zonder dat één hond je lastig valt. Want slechts een klein deeltje (enfin 80ha is niet klein, maar wel in vergelijking met het totale bos) is losloopzone.  En wat betreft uitvallen naar andere honden...  ik denk dat dit één van de oorzaken van dat uitvallenis, dat net te voorkomen valt, doordat je je hond op een natuurlijke manier zelf moet kunnen leren communiceren (op jonge leeftijd), lees even mijn reactie opnieuw als ik het heb over de communicatietechnieken die ze kunnen leren gebruiken en de agressieladder: eerst negeren, dan bewust wegkijken, als dit niet helpt dan pas grommen, daarna blaffen en als dat niet helpt kan agressie wel voorkomen. Maar als we onze honden steeds bang afschermen, leert hij die stappen en die signalen niet (en al zeker niet aangelijnd), het énige signaal dat dan nog rest is het uitvallen/bijten...  Zodus, net door de hond steeds maar weer af te schermen als er een andere hond aankomt... leert het baasje dat er "gevaar dreigt"  en eens dat er bij de hond aangeleerd en erin zit, gaat de hond automatisch uitvallen en wordt het door de baas dus onbewust aangeleerd. (Al zijn er ook nog andere redenen waarom een hond uitvalt naar andere honden), maar begrijp je wat ik bedoel?  "

Maar dan zul je je pup wel in contact moeten laten komen met honden die stabiel zijn en kunnen communiceren. Laten we wel wezen, een jonge hond of pup loslaten in een losloopgebied is vaak vragen om ellende. Doe dit dan in een gecontroleerde omgeving met één hond die je goed kent. In zo'n losloopgebied loopt alles door mekaar. Onstuimige jonge honden die je kleinere, kwetsbare pup omver rennen; een dominante reu die met een borstel op zijn rug en de staart in de lucht met een strakke kwispel aan komt draven; honden die niet weten wat ze met zichzelf aan moeten en maar als een debiel gaan beuken..... Van zo iets leert je hond niks. Ja, hooguit dat hij moet gaan rennen.  Gaat een hond daar dood aan en krijgt hij direct een trauma, nee hoor, meestal niet. Ze zijn niet van suiker en communiceren moeten ze leren.  Maar een hond gewoon loslaten in een losloopgebied en dan verwachten dat de hond daar iets van leert en je zelf nooit in hoeft te grijpen, vind ik iets te makkelijk bedacht. De meeste honden in zo'n gebied vormen nu niet echt goede leermeesters voor pups. 

 

 

 

 

Overigens ben ik het wel met je eens dat je, als je een losloopgebied in gaat, je loslopende honden kunt verwachten en je niet kan eisen dat men direct in de houding springt. Dus ja, als je hond een keer omver gelopen wordt in een losloopgebied is dat irritant maar er zijn al zo weinig losloopgebieden in Nederland, laat die honden dan lekker daar hun gangetje gaan.  Dus inderdaad ben ik het met je eens dat je met een hele angstige, zieke of agressieve hond beter uit een losloopgebied kunt blijven, ook al is het een soort regel dat men een loslopende hond terugroept en niet op je hond af mag laten rennen. 

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Pieter, niet helemaal met je eens. Ik vind persoonlijk dat je niet in losloopgebieden moet lopen met een hond die niet onder apel staat. 

 

Honden die kei hard op andere honden af komen stormen terwijl de baasjes 1 km verderop lopen, vind ik niet sociaal. En als dat bij mijn pup gebeurt, dan scherm ik deze hond inderdaad af. Omdat ik wil dat mijn pup positieve ervaringen op doe. 

 

Met mijn volwassen hond loop ik ook wel eens in losloop gebieden. En ja, dan lijn ik haar aan zodra ik een andere hond zie. Omdat mijn hond dus ook blaffend op andere honden af stormt wat niet sociaal is. En ik verwacht dat andere mensen hun honden dan óók aan de lijn doen. En doen ze dat niet, vraag ik het netjes. 

 

 

Waarom ik een losloop gebied in stap? Omdat ik wil dat mijn hond lekker kan rennen, zonder dat ik me zorgen hoef te maken over evt controle op aanlijnplicht. 

 

En met mijn pup om positieve ervaringen op te doen. Élke hond die in mijn ogen niet respectvol (beheerst, met een boogje) op mijn pup af komt zal ik tegenhouden. 

 

 

Overigens loop ik er helaas met mijn pup maar 1 keer per week (ivm met alle mensen die, net zoals jij, van mening zijn dat de honden het zelf maar moeten oplossen) ik ga dus maar de bossen in waar aanlijnplicht geld, of waar loslopen getolereerd wordt op eigen risico (gelukkig staan mijn honden onder apel)

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Zou wat zijn, gewoon met mijn Stafford daar lopen en de honden het zelf uit laten zoeken.hp-shinyhp-shinyhp-frusty

Sorry kon het even niet laten.embarassed

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Als ik naar een losloopgebied ga, dan laat ik mijn honden wel gewoon los en laat ze op alles afgaan dat ze willen afgaan. Daarom ga ik ook naar het losloopgebied, om dat contact met andere honden. 

Met honden nog nooit problemen gehad, met mensen wel ja. Onlangs nog een dame, die met wapperende handen mijn hond (die niets verkeerd deed) probeerde weg te jagen. Heb er een beetje om staan gniffelen. Hond keek niet op of om trouwens hahaha. Na een paar minuten hem maar terug gefloten ;) 

 

Maar goed, onze losloopgebieden zijn niet te vergelijken met Nederlandse ;) 

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Sorry dit is even mijn frustratie.

Laat ik net Joey uit, meestal dezelfde start als altijd, stukje singel met grasstrook, want anders poept hij niet.

Voor mij loopt een knul met een Duitse Herder en een klein hondje, die zijn Herder even een flinke drol laat draaien en deze niet opruimt, terwijl daar opruimplicht is.

Dus ik vraag: Ruim je dat niet op?

Waarop hij gelijk: Bemoei je met je eigen zaken asociaal wijf.???????surprised

Ik nog netjes: Maar dit is ook mijn zaak hoor, want als het vanavond donker is, loop ik hier ook met mijn hond en stap ik in jou hondenstr*nt.

Waarop hij wegloopt en dan nog allerlei dingen gaat lopen roepen, dat ik een aso wijf bent met zo'n Pitbull en dat ik hem helemaal niet kan houden en dat die vals is want daarom "moet "hij een muilkorf om.

Maar wel van me vandaan weg lopen en maar schreeuwen.

Ja, dan word ik driftig, ik een aso wijf oké, maar niks over Joey.

Dus ik storm terug en roep 3 x fout en nou blijven staan, het is erg onbeleefd om steeds weg te lopen als je in gesprek bent.

(gesprek....hp-shiny)

Punt 1 ik ben geen aso wijf ik ruim mijn drollen op.

Punt 2 Dit is geen Pitbull, maar een Am. Stafford.

Punt 3 Hij heeft deze muilkorf niet om omdat ik hem niet kan houden, maar omdat er hondenbazen zijn die vinden dat heel deze stad een losloop gebied is en overal hun hond los pleuren. Zodat ze lekker, soms met 3 tegelijk mijn hond gaan lopen opfokken. En daarom heeft hij een muilkorf om, niet omdat het moet, want het moet niet!!!

Begon die kleine te keffen naar Joey, terwijl mijn trots, die niks heeft met kleine keffers (gloei, gloei, gloei) gewoon voor zich uitkijkt.

Toen heb ik nog even tegen hem gezegd: Maar ik weet waar je woont en waar die vandaan kwam geen idee, ik ben 160 cm, een stuk kleiner dan hij, maar het floepte er zomaar uit.hp-shinyembarassed

En toen zei hij niet veel meer.

Ben nog steeds boos, mijn Joey, is tie nou helemaal zeg.hp-frusty

 

 

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Haha Didy, lekker assertief. hp-thumbsup

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

" Haha Didy, lekker assertief.  "

Ze moeten niet aan mijn ventje komen hoor!sealed

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Als ik naar een losloopgebied ga, dan laat ik mijn honden wel gewoon los en laat ze op alles afgaan dat ze willen afgaan. Daarom ga ik ook naar het losloopgebied, om dat contact met andere honden. 
Met honden nog nooit problemen gehad, met mensen wel ja. Onlangs nog een dame, die met wapperende handen mijn hond (die niets verkeerd deed) probeerde weg te jagen. Heb er een beetje om staan gniffelen. Hond keek niet op of om trouwens hahaha. Na een paar minuten hem maar terug gefloten ;-) 
 
Maar goed, onze losloopgebieden zijn niet te vergelijken met Nederlandse ;-)  "

Maar op wat voor manier rennen jouw honden op andere honden af? Blaffend, grommend, haren omhoog in een rechte lijn met een noodvaart?? Want dat gebeurt hier, en ondertussen heb ik een pup die jankend en wel een sprint trekt naar de andere kant.. 1 keer gebeurd, en nu blok ik alle honden die in mijn ogen niet sociaal op ons af komen rennen. 

 

Ik heb het wel over echt grote losloop gebieden. Ik ga nooit naar die kleine omheinde veldjes, daar moeten honden verplicht contact hebben met elkaar. De gebieden waar ik heen ga zijn toch wel zo'n 3 tot 5 km wandel route. Ontlopen kan dus makkelijk daar. 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 8 van 45 12 3 4 5 6 7 89 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
Volgende forumvraag: Marley op de hondenschool
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^