Hp's grote Frustratie topic

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Frustratie; Mensen met honden die echt geen enkel benul hebben..
 
In de wijk weer zo'n type. Ik laat de honden even uit voor een poep en een plas rondje in het bosje achter het huis.
Zoals altijd; Oude Momo los; die luistert goed al moet je tegenwoordig soms de stem verheffen omdat ze doof begint te worden. Elsa aan de flexlijn want dat blijft een blije stuiterbal.
 
Komt er zo'n losgeslagen projectiel aanstormen, vlak voor we de tuin inlopen; vol op Momo die even piept. Een kruising boxer-labrador. Beetje veel en zwaar voor Momo's aangetaste gewrichten. Dan duikt hij op Elsa.. Ik word heen en weer geslingerd door de lijn. De eigenaar komt er aan gelopen, had het prima kunnen volgen. "Oww wat leuk! Ze spelen zo lekker samen!" WTF. Elsa is in alle staten, Momo wringt zich er tussen om haar nichtje te beschermen. Ik zeg chagrijnig: "Ik heb mijn hond niet voor niets aan de lijn.." Stompzinnig blijft hij toe staan kijken terwijl ik sta te worstelen met een angstige hond aan de lijn en een hond die probeert de andere hond te blokkeren maar dan is Momo het zat en grauwt even naar zijn hond. Meteen in paniek begint hij angstig zijn hond te roepen die uiteraard niet luistert. Ik ben ondertussen knap pissig en verhef mijn stem tegen Momo terwijl ik Elsa aan haar halsband de tuin in loos de trap op: "Kom!!" Momo loopt braaf meteen mee. Meneer loopt door met zijn niet -luisterende hond los voor hem uit.
 
Ik ben hem al eens eerder tegengekomen en toen had ik Elsa al aan de halsband terwijl ze heftig naar zijn aanstormende hond stond te grommen. Toen kon ik een aanvaring voorkomen door haar achter me te houden. Die man heeft dus gewoon een plaat voor zijn kop. En hondentaal verstaat hij totaal niet. En zijn hond heeft hij totaal niet onder controle; lijkt hij niet eens te willen. "

Zulke mensen wonen er alleen maar hier, woorden als, laat ze het zelf uitvechten, hij wil spelen (terwijl het toch duidelijk geen spelen is) kleine hondjes die achterna gezeten worden, hahah grappig.

Loslopende honden overal, niemand ruimt de poep op, mensen die hn hond op de gekeste manier straffen, ze niks geleerd hebben en maar niet snappen waarom de hond het niet begrijpt, er is altijd een ja maarrr.

Puppies die met hun snoet tegen de grond aangeduwd worden, snoeten die vastgepakt worden en dan schreeuwen, kijk me eens aan, dat mag niet, maar niemand doet moeite om hun hond echt iets te leren, ik heb medelijden met al die honden die niet begrepen worden..

 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Vanmorgen Uitgegleden en terug recht op mijn herstellende knie gevallen... Gevolg gans de boel weer opengeklakt. 

Hoe stom kun je zijn zeg. 

 

De helft is terug dichtgelijmd, toen was het vel op. Andere helft terug herbeginnen met verzorging. 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Ohh wat balen Dagmar! Sterkte maar weer yell

 

Ik erger me zo gigantisch aan mensen die alles gooien op dominantie en anderen adviseren om streng te zijn want anders wordt de hond de baas over jou etc etc hp-frusty

honden page profiel So long, friends!So long, friends! 3 doggies

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi † 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

Ongelooflijk hoe serieus mensen in die dominantietheorie kunnen geloven. Laatst snuffelde ik wat tussen tweedehands boeken. Daar stond ook een hondenboek bij, ik even in bladeren en jahoor hele verhalen over dominantie. Strikte hiërarchie bij wolven, rechten van de alphawolf, dezelfde rechten die wij onze hond zouden geven, allemaal heel overtuigend geschreven. Ik kan me toch best voorstellen dat iemand die niet verder kijkt en denkt zich helemaal mee laat nemen door de schrijver.
En dan ook maar regelmatig zelf in de hondenmand gaat liggen, zoals de schrijver adviseerde. Want ja, niemand mag op de ligplaats van de alpha komen, dus als wij niet zelf in de hondenmand kruipen, denkt de hond dat wij hem als die alpha beschouwen. ;-) ;-)

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

Vroeger werd de dominantie theorie ook wel overal geadverteerd.

 

In een oud voorbereidings boekje van Arran's Fokker kwam ik hetzelfde tegen en ook heel dwingend geschreven.

 

Ondanks dat steeds meer fokkers aan de pupkopers meegeven dat de dominantie theorie ongegrond is moeten we wel nog opboksen tegen jaren(!) aan dominantie theorie.

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi † 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

" Ik vind het stom dat je dit jaar overal (Hema, Lidl, Kruidvat, zelfs Hunkemoller) kerstpakjes kan kopen voor de hond. Ik heb helemaal niets tegen een functionele jas voor honden (wanneer ze bijv. gedurende langere tijd stil moeten zitten tijdens training of achterop in de fietsmand). Maar ik kan me niet voorstellen dat honden blij worden van die synthetische verkleedpakjes met mouwen en capuchons en gekkigheid... "

 


Laatst zag ik in een folder zelfs een ‘worstebroodjespakje’ staan. Zie ik daar later toch serieus een hond mee lopen. Twee enorm dikke, opgevulde dingen aan weerszijden die dan de broodjes moesten voorstellen, maar die enorm uitstaken en bij elke stap heen en weer sloegen. En op de rug een lapje met mosterdprint erop.
Niet alleen totaal niet functioneel, maar ook nog eens bijzonder onhandig en belemmerend voor de hond. En idioot. Waarom zou je rond willen lopen met je hond als worst tussen twee broodjes?

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi † 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

" Vroeger werd de dominantie theorie ook wel overal geadverteerd.

 

In een oud voorbereidings boekje van Arran's Fokker kwam ik hetzelfde tegen en ook heel dwingend geschreven.

 

Ondanks dat steeds meer fokkers aan de pupkopers meegeven dat de dominantie theorie ongegrond is moeten we wel nog opboksen tegen jaren(!) aan dominantie theorie. "

 


Ja, precies. Het wordt nog steeds rondverteld en in oude boeken te lezen. Allemaal heel dwingend en overtuigend, beginnend met het als feit gepresenteerde verhaal hoe dat bij wolven geregeld zou zijn. Hoe de roedel alleen kan overleven als iedereen zich aan deze strikte dominantieregels houdt en vaak wordt ook niet geschroomd te beweren dat pups die zich niet aan de dominantietests onderwerpen zonder pardon gedood worden. En dan hoe wij mensen al deze regels breken en onbedoeld onze honden de privileges van de alpha toe zouden kennen.

Die gedachte zit nog heel diep ingebakken bij veel mensen.

honden page profiel Nicole & OdinNicole & Odin 3 doggies

honden foto van Nicole & Odin

Ja, ik word er ook zo moe van... 

Afgelopen zaterdag had mijn man nog dezelfde opmerkingen gehoord. Hij liet Odin spelen met een 11 maanden oude Berner puppy. Die man benadrukte nog eens dat hij echt wel liet merken wie de baas was. Gevolg: hij zat onder de blauwe plekken. Mijn man heeft maar heel voorzichtig verteld dat dat niet onze benadering was. Nouja, en dan zijn mensen er echt van overtuigd dat het nooit goed gaat komen met ons en Odin, want 'die hond gaat over ons heen lopen'. hp-frusty

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

" Ik vind het stom dat je dit jaar overal (Hema, Lidl, Kruidvat, zelfs Hunkemoller) kerstpakjes kan kopen voor de hond. Ik heb helemaal niets tegen een functionele jas voor honden (wanneer ze bijv. gedurende langere tijd stil moeten zitten tijdens training of achterop in de fietsmand). Maar ik kan me niet voorstellen dat honden blij worden van die synthetische verkleedpakjes met mouwen en capuchons en gekkigheid... "

Oow goede tip!

Ik houd ook echt niet van het aankleden ed..van de hond. Zeker niet met mouwen en capuchons. Maar deed het al emt het vorige hondje van mijn vader en deze wss weer. 1 dag per jaar, kerst, dat ze toch echt een kerstputfit aankrijgt. Halve dag is prima. Moet er ook geen last van hebben ofzo. Maar dat kerstpakje is het enige in dit huis qua kerstsfeer. En even kunnen lachen dus dan doe ik dat 1 dag in het jaar. 

honden page profiel PieterPieter 3 doggies

honden foto van Pieter

" Ongelooflijk hoe serieus mensen in die dominantietheorie kunnen geloven. Laatst snuffelde ik wat tussen tweedehands boeken. Daar stond ook een hondenboek bij, ik even in bladeren en jahoor hele verhalen over dominantie. Strikte hiërarchie bij wolven, rechten van de alphawolf, dezelfde rechten die wij onze hond zouden geven, allemaal heel overtuigend geschreven. Ik kan me toch best voorstellen dat iemand die niet verder kijkt en denkt zich helemaal mee laat nemen door de schrijver.
En dan ook maar regelmatig zelf in de hondenmand gaat liggen, zoals de schrijver adviseerde. Want ja, niemand mag op de ligplaats van de alpha komen, dus als wij niet zelf in de hondenmand kruipen, denkt de hond dat wij hem als die alpha beschouwen. ;-);-) "

Tja, zelfs bekende gedragstrainers als Anniek Winters er nog in geloven...  dan is het niet te verwonderen dat veel mensen dit nog doen...  Voor mij, als beginnend hondenliefhebber, was het in het begin ook verwarrend hoor want er zijn zelfs nog recente boeken die dit verhaal blijven verkondigen. Ik denk bijvoorbeeld aan de boeken van Arjan van Alphen...  
Toen ik vorig jaar van plan was om een hond te kopen wilde ik mij goed voorbereiden...  Ik kocht enkele boeken, zoals bijvoorbeeld over hondenopvoeding, waaronder één van Arjan van Alphen "Honden trainen volgens de regels van de natuur met de roedelmethode 1".

Ik werd hiermee dus wel mooi op het verkeerde been gezet hé. Gelukkig kocht ik nadien ook andere boeken zoals boeken van Geert De Bolster: "je hond opvoeden met de connectiemethode".  Maar dat boek heb ik helaas pas gekocht nadat ik mijn pup al had...   

Kortom, mijn punt (en tegelijk één van mijn grootste frustraties is): als bekende gedragstherapeuten en hondentrainers als Anniek Winters het al over roedeltheorie en rangordetheorie hebben...   is dan het niet ergens normaal dat mensen (vooral mensen die voor het eerst een hond aanschaffen) verkeerd geïnformeerd worden en er gewoon verkeerd aan beginnen? Is dat niet de kern van het probleem? Want zelfs mensen die zich WEL willen informeren, en proberen om zich GOED te informeren voor het aanschaffen van een hond worden dus op het verkeerde been gezet.  Omdat zij gewoon de verkeerde informatie kregen voorgeschoteld of de verkeerde boeken kochten (en daar dan nog voor betaalden ook). 

Intussen heb ik een 10-tal boeken van diverse auteurs en "kenners" gelezen en heb ik intussen zelf leren nuanceren, het één en ander met korreltje zout nemen en wat koppelen aan eigen ervaring...  zo leer ik het nu.  Maar intussen is mijn hond al wel een puber van 8 maanden. Nuja, het lukt wel hoor. Ik had net op tijd mijn 10e boek in huis gehaald en de 100e tekst op internet gelezen om correct geïnformeerd te zijn. Ik heb er vrij snel een juiste lijn in kunnen trekken in al die informatie...  maar het was in het begin echt wel verwarrend. 

PS: ik heb het hier enkel over de boeken en andere informatie over gedrag, opvoeding en training.  Informatie over het ras waar ik uiteindelijk voor gekozen heb, nl. De Beauceron, waren er minder tegenstrijdigheden en minder verwarring, ook wel omdat ik (vanaf het begin dat ik wist dat ik voor een Beauceron zou kiezen), het boek "De Beauceron", uitgegeven door Beauceronclub Nederland, had aangekocht. 

honden page profiel Ingrid Ingrid 3 doggies

hp-frustyhp-frusty uit het niets tilde Charlie gisteravond zijn poot op tegen de kast hp-frusty laat het een eenmalig foutje zijn hp-cry @gefrustreerd undecided

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Ongelooflijk hoe serieus mensen in die dominantietheorie kunnen geloven. Laatst snuffelde ik wat tussen tweedehands boeken. Daar stond ook een hondenboek bij, ik even in bladeren en jahoor hele verhalen over dominantie. Strikte hiërarchie bij wolven, rechten van de alphawolf, dezelfde rechten die wij onze hond zouden geven, allemaal heel overtuigend geschreven. Ik kan me toch best voorstellen dat iemand die niet verder kijkt en denkt zich helemaal mee laat nemen door de schrijver.
En dan ook maar regelmatig zelf in de hondenmand gaat liggen, zoals de schrijver adviseerde. Want ja, niemand mag op de ligplaats van de alpha komen, dus als wij niet zelf in de hondenmand kruipen, denkt de hond dat wij hem als die alpha beschouwen. ;-);-) "

Ja en nee. In een notendop vind ik dat 'te' nooit goed is.

 

Hier wordt de roedeltheorie gezien als mishandeling, geweld naar je hond toe gebruiken. In mijn ogen is dat echter nergens voor nodig, ook niet wanneer je veel van die oude tips gebruikt. Een hond ervaart echt geen mishandeling wanneer hij niet als eerste de deur uit mag, niet als eerste te eten krijgt, niet in iedere ruimte van het huis mag komen en niet boven de baas uit mag torenen. Dat zijn toch de oude tips die mij zijn bijgebleven.

 

En, de oude tip die ik nog steeds hartgrondig gebruik is die van het kortetermijngeheugen. Nooit een hond achteraf 'straffen', zelfs geen 5 seconden na 'de daad'. Honden zouden dat niet begrijpen en daar geloof ik echt in. Na-mopperen is hier dan ook echt not-done in huis. En als ik dit even nalees dan zie ik meteen dat er ook gestuiterd zal worden over het woordje 'straffen' want dat is natuurlijk ook mishandeling. Ach. Soms kijk ik ze even strak aan want die neus mag niet op tafel. Soms zeg ik "Nee", soms zachtjes, haast gefluister, soms wat harder. En bij zware overtredingen komt er een brul, afhankelijk van de afstand een gewone brul of uit mijn tenen. En ja.. fysiek corrigeer ik ook weleens. Even een tapje op de rug is dan voldoende; meer een 'hallo, let ff op' dan een straf; aaien gaat harder laughing

 

Ik geloof dan weer echt totaal niet in de 'afleidings-theorie'. Ik zie hoe slim mijn honden zijn en zie het dus echt gebeuren dat zij bewust fout gedrag gaan vertonen om de beloning (afleiden) te verkrijgen. Dat leer ik ze dan zelf door iedere keer wanneer zij fout gedrag vertonen ze 'af te leiden' met wat lekkers of spel.

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Ik vind het stom dat je dit jaar overal (Hema, Lidl, Kruidvat, zelfs Hunkemoller) kerstpakjes kan kopen voor de hond. Ik heb helemaal niets tegen een functionele jas voor honden (wanneer ze bijv. gedurende langere tijd stil moeten zitten tijdens training of achterop in de fietsmand). Maar ik kan me niet voorstellen dat honden blij worden van die synthetische verkleedpakjes met mouwen en capuchons en gekkigheid... "

Ik doe het 1x per jaar 10 minuten voor een kerstkaart foto tongue-out 

Ik zou ze er niet de hele dag in laten lopen, niet omdat het oncomfortabel is want volgens mij valt dat wel mee. maar jassen zijn voor buiten en mijn doggo's weten dat dus die worden heel irritant met pakjes aan want pakje aan betekent naar buiten hihi. 

519063.jpg

Dit was vorig jaar (jaah we moeten er zelf ook aan geloven) en ik hoop dat de foto dit jaar weer net zo'n knaller wordt :")

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Youtube yell

 

‘Goh, ik weet dat ik je deze reclame van 3 minuten al eerder heb laten zien maar wil je hem misschien nog een keer zien?’

Nee!

’O.

...

Nu dan wel?’

 

Argh! NEE! Ik wil gewoon mijn muziek luisteren. Ik wil niet 2 keer 3 minuten reclame voor én na ieder filmpje! 

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Ik vind het stom dat je dit jaar overal (Hema, Lidl, Kruidvat, zelfs Hunkemoller) kerstpakjes kan kopen voor de hond. Ik heb helemaal niets tegen een functionele jas voor honden (wanneer ze bijv. gedurende langere tijd stil moeten zitten tijdens training of achterop in de fietsmand). Maar ik kan me niet voorstellen dat honden blij worden van die synthetische verkleedpakjes met mouwen en capuchons en gekkigheid... "

Ik vind dit stiekem wel heel leuk haha. Dus 1 dag in het jaar moeten ze er aan geloven. Maybe krijgt een mooi sjaaltje want die raakt anders helemaal in de stress en Tess een leuke trui. 

 

De rest van het jaar mogen ze lekker vies door de modder spelen bij de schapen werken en dan weer vies in huis liggen. Dan mag ik ze ook wel 1 dag in het jaar iets leuks om doen (:

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en katten Charlie en Cassie

Het is weer de tijd van het jaar ook: vuurwerk. Verschrikkelijk.

Vorige week liep ik met Scotty het 'avondrondje', het was rond kwart over 4 denk ik (we lopen ergens tussen 4 en 6) en we lopen net in de volgende straat, nog geen 2 minuten onderweg en er wordt vlak naast ons door kinderen van een jaar of 12! vuurwerk afgestoken. In november. Gewoon 's middags. Door zulke jonge kinderen (het was ook geen kindervuurwerk). Dat is meteen al driedubbel frustratie. Scotty, die na een incident met een vuurwerkbom vorig jaar bang is van alles wat knalt of daarop lijkt, maar waar het eigenlijk al een paar maanden beter mee ging, direct mega in de stress. Absoluut niet meer te bereiken. Ik zou een vers geslachte koe voor 'm neer kunnen leggen en hij zou er zo omheen lopen om mij maar zo snel mogelijk naar huis te trekken met z'n staart recht omlaag. Niet alleen is dat trekken frustrerend voor mij en mijn benen, maar ik vind het nog frustrerender voor hem, want nu wil hij al een week niet meer verder dan een plasrondje rond die tijd. 

Ik heb me er maar een beetje bij neergelegd en ga gewoon naar huis als hij dat wilt. Dan loop ik 's ochtends wel wat langer, en krijgt ie 's avonds een of ander goedje in z'n snack snake. Gelukkig lijkt hij er overdag met lopen wel redelijk van te kunnen herstellen en na een paar minuten wel weer gewoon mee te kunnen lopen, want ik zou het écht heel sneu vinden als we de hele maand niks kunnen lopen. 

 

Krijg net ook nog een notificatie dat er vanuit een gebouw vuurwerk op een paar hulphonden in opleiding en hun geleider werd gegooid, en dat ze misschien hun opleiding niet kunnen afmaken. Echt niet te geloven. Ik heb zolang het met nieuwjaar wordt gebruikt geen probleem met vuurwerk, maar tegenwoordig lijkt er meer vuurwerk de rest van het jaar te worden afgestoken dan met nieuwjaar...

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Het is weer de tijd van het jaar ook: vuurwerk. Verschrikkelijk.
Vorige week liep ik met Scotty het 'avondrondje', het was rond kwart over 4 denk ik (we lopen ergens tussen 4 en 6) en we lopen net in de volgende straat, nog geen 2 minuten onderweg en er wordt vlak naast ons door kinderen van een jaar of 12! vuurwerk afgestoken. In november. Gewoon 's middags. Door zulke jonge kinderen (het was ook geen kindervuurwerk). Dat is meteen al driedubbel frustratie. Scotty, die na een incident met een vuurwerkbom vorig jaar bang is van alles wat knalt of daarop lijkt, maar waar het eigenlijk al een paar maanden beter mee ging, direct mega in de stress. Absoluut niet meer te bereiken. Ik zou een vers geslachte koe voor 'm neer kunnen leggen en hij zou er zo omheen lopen om mij maar zo snel mogelijk naar huis te trekken met z'n staart recht omlaag. Niet alleen is dat trekken frustrerend voor mij en mijn benen, maar ik vind het nog frustrerender voor hem, want nu wil hij al een week niet meer verder dan een plasrondje rond die tijd. 
Ik heb me er maar een beetje bij neergelegd en ga gewoon naar huis als hij dat wilt. Dan loop ik 's ochtends wel wat langer, en krijgt ie 's avonds een of ander goedje in z'n snack snake. Gelukkig lijkt hij er overdag met lopen wel redelijk van te kunnen herstellen en na een paar minuten wel weer gewoon mee te kunnen lopen, want ik zou het écht heel sneu vinden als we de hele maand niks kunnen lopen. 
 
Krijg net ook nog een notificatie dat er vanuit een gebouw vuurwerk op een paar hulphonden in opleiding en hun geleider werd gegooid, en dat ze misschien hun opleiding niet kunnen afmaken. Echt niet te geloven. Ik heb zolang het met nieuwjaar wordt gebruikt geen probleem met vuurwerk, maar tegenwoordig lijkt er meer vuurwerk de rest van het jaar te worden afgestoken dan met nieuwjaar... "

Ja erg heh, hier begint het altijd al in Oktober en dan hoe verder in het jaar hoe meer, ik hoor alles, bommen, kindervuurwerk, siervuurwerk, gillende keukenmeiden (ik dacht dat die verboden waren)

Sam gaat nog net, maar als het knalt dan wil hij naar huis, en dan gaan we ook, ik ga hem niet in angst uitlaten.

Oudejaarsnacht was vreselijk, Sam helemaal bibberend weggekropen, dit jaar geef ik hem was, terwijl ik dit typ bedenk ik me dat ik er dan nu al aan moet beginnen LTO3, en op ouderjaarsnacht geef ik hem denk ik relax..

Het is echt belachelijk dat zoveel mensen nu al last hebben en maar er mee moeten leven want het is traditie.

1nachtje, dat kunnen we wel aan, maar helaas is het niet 1 nachtje..

Er is vast wel weer een petitie die we kunnen tekenen? Samen met de oogartsen, ambulancerijders, politiemensen en ziekenhuizen, zo leuk tradities!!hp-frusty

 

honden page profiel Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Frustratie......mijn auto is vandaag kapot gegaan hp-cry Hij bromde sinds zondag door als ik de motor afzette. Vandaag nog steeds en hij zou sowieso gekeurd worden....

 

Echter vanmiddag reed ik naar mijn werk en de tempratuur meter schoot net 100m voordat ik mijn werk bereikte naar de max...roodlampje meteen en op het display STOPPEN NU! MOTOR AFZETTEN! KOELVLOEISTOF. 

 

Mijn auto kan heel dwingen zijn dus....geluk bij een ongeluk kon ik hem wel 200m naar de auto-garage brengen in het dorp waar ik werk. 

 

En morgen kan ik de auto van mijn zus lenen...ik ben namelijk door de apparatuur die ik moet meeslepen afhankelijk van een auto. En nu maar afwachten wat de diagnose is....

honden page profiel PieterPieter 3 doggies

honden foto van Pieter

" Ja en nee. In een notendop vind ik dat 'te' nooit goed is.
 
Hier wordt de roedeltheorie gezien als mishandeling, geweld naar je hond toe gebruiken. In mijn ogen is dat echter nergens voor nodig, ook niet wanneer je veel van die oude tips gebruikt. Een hond ervaart echt geen mishandeling wanneer hij niet als eerste de deur uit mag, niet als eerste te eten krijgt, niet in iedere ruimte van het huis mag komen en niet boven de baas uit mag torenen. Dat zijn toch de oude tips die mij zijn bijgebleven.
 
En, de oude tip die ik nog steeds hartgrondig gebruik is die van het kortetermijngeheugen. Nooit een hond achteraf 'straffen', zelfs geen 5 seconden na 'de daad'. Honden zouden dat niet begrijpen en daar geloof ik echt in. Na-mopperen is hier dan ook echt not-done in huis. En als ik dit even nalees dan zie ik meteen dat er ook gestuiterd zal worden over het woordje 'straffen' want dat is natuurlijk ook mishandeling. Ach. Soms kijk ik ze even strak aan want die neus mag niet op tafel. Soms zeg ik "Nee", soms zachtjes, haast gefluister, soms wat harder. En bij zware overtredingen komt er een brul, afhankelijk van de afstand een gewone brul of uit mijn tenen. En ja.. fysiek corrigeer ik ook weleens. Even een tapje op de rug is dan voldoende; meer een 'hallo, let ff op' dan een straf; aaien gaat harder
 
Ik geloof dan weer echt totaal niet in de 'afleidings-theorie'. Ik zie hoe slim mijn honden zijn en zie het dus echt gebeuren dat zij bewust fout gedrag gaan vertonen om de beloning (afleiden) te verkrijgen. Dat leer ik ze dan zelf door iedere keer wanneer zij fout gedrag vertonen ze 'af te leiden' met wat lekkers of spel. "

Ik dat jij ook wel een punt hebt.  Mij lijkt het niet goed om de "roedeltheorie" als basisprincipe voor opvoeding te gebruiken (die fout heb ik in het begin zelf wel gemaakt zoals ik hier in een vorige tussenkomst beschreef).  Maar dat wil inderdaad niet zeggen dat er geen goede tips en elementen inzaten. Dus inderdaad behoud wat ook goed was denk ik. Zeker als je een zeer zelfstandige en eigenwijs hond of ras hebt zoals bepaalde werkhondenrassen die vroeger vrij zelfstandig moesten werken zoals bewaken en vee drijven (waar die zelfstandigheid nog sterk in het DNA aanwezig is). Dit wordt (onterecht) "dominante honden" genoemd, maar heb mag je wel degelijk eens tonen wie de baas is, en dan komt de rangorde-theorie toch ook wel eens van pas, vooral in de pubertijd als je echt de grenzen sterker moet gaan aangeven. Dusja, helemaal fout is het zeker ook niet, en dat mag ook wel eens gezegd worden. Het is alleen fout als je dit als basisprincipe gaat gebruiken vanaf het begin bij de opvoeding, of anders gezegd: het is fout als je vanuit het roedel/rangorde-principe vertrekt als je een pup begint op te voeden. 
Groetjes Pieter

Hier in de straat is iemand die mijn hond Tom bananen voert wanneer die bij het tuinhekje zit. Alles leuk en aardig en er zitten vast geen erge bedoelingen bij maar mijn hond raakt verstopt erdoor. Het is een oudere man in een geel/beige jas veel te modern. Hij is lief voor mijn hond en aait hem en roept hem (overigens bij de verkeerde naam, mijn hond heet agent Tom) en hij noemt hem Maxientje althans zo versta ik het. Iemand hier ervaring mee? De man is zeker al 80 of ouder en waarschijnlijk ook slechthorend want hij draagt twee apparaten. Mijn hond vindt hem geweldig..

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

" Ja en nee. In een notendop vind ik dat 'te' nooit goed is.
 
Hier wordt de roedeltheorie gezien als mishandeling, geweld naar je hond toe gebruiken. In mijn ogen is dat echter nergens voor nodig, ook niet wanneer je veel van die oude tips gebruikt. Een hond ervaart echt geen mishandeling wanneer hij niet als eerste de deur uit mag, niet als eerste te eten krijgt, niet in iedere ruimte van het huis mag komen en niet boven de baas uit mag torenen. Dat zijn toch de oude tips die mij zijn bijgebleven.
 
En, de oude tip die ik nog steeds hartgrondig gebruik is die van het kortetermijngeheugen. Nooit een hond achteraf 'straffen', zelfs geen 5 seconden na 'de daad'. Honden zouden dat niet begrijpen en daar geloof ik echt in. Na-mopperen is hier dan ook echt not-done in huis. En als ik dit even nalees dan zie ik meteen dat er ook gestuiterd zal worden over het woordje 'straffen' want dat is natuurlijk ook mishandeling. Ach. Soms kijk ik ze even strak aan want die neus mag niet op tafel. Soms zeg ik "Nee", soms zachtjes, haast gefluister, soms wat harder. En bij zware overtredingen komt er een brul, afhankelijk van de afstand een gewone brul of uit mijn tenen. En ja.. fysiek corrigeer ik ook weleens. Even een tapje op de rug is dan voldoende; meer een 'hallo, let ff op' dan een straf; aaien gaat harder
 
Ik geloof dan weer echt totaal niet in de 'afleidings-theorie'. Ik zie hoe slim mijn honden zijn en zie het dus echt gebeuren dat zij bewust fout gedrag gaan vertonen om de beloning (afleiden) te verkrijgen. Dat leer ik ze dan zelf door iedere keer wanneer zij fout gedrag vertonen ze 'af te leiden' met wat lekkers of spel. "

Ik vraag me ook sterk af wat we over 20, 30 jaar vinden van de manier waarop we nu kinderen en honden opvoeden en wat we allemaal eten/te eten geven. Waarschijnlijk denken we dan ‘wat waren we toch allemaal onwetend’. Endan zitten we onszelf met hand en tand te verdedigen tegen de volgende generatie denkbeelden, net zoals er nu gestreden wordt tegen de roedeltheorie en andere, op dit moment achterhaalde, theorieën.

Wat betreft de afleidingstechniek: alles draait om timing. Ik heb er Ziva mee kunnen leren dat ze iets lekkers krijgt voor KIJKEN naar een konijn; ze ziet een konijn, staat stil, wacht tot het konijn heeft besloten dat ie zich in zijn hol fijner voelt en komt dan naar me toe voor een beloning. Werkt fantastisch! (Hoewel ze volgens mij slim genoeg is om te weten dat zij nog steeds degene is die het konijn weg jaagt ook al rent ze er niet achteraan. Maakt me niet uit op deze manier, zij haar lolletje en iedereen veilig.)

Maar bij van de grond eten was ik telkens te laat, ze mag van mij best snuffelen maar ik zie niet altijd dat er iets te eten ligt. Dat heb ik haar op die manier dus juist niet af kunnen leren.

honden page profiel Mary FadhilMary Fadhil 3 doggies

honden foto van Mary Fadhil

"  

Zal even kijken of ik hen nog kan vinden en als ik het vind krijg je een PB, dan begrijp je het vast wel. ;-) "

Ik ben ook wel beetje nieuwsgierig hp-angel

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Ik vraag me ook sterk af wat we over 20, 30 jaar vinden van de manier waarop we nu kinderen en honden opvoeden en wat we allemaal eten/te eten geven. Waarschijnlijk denken we dan ‘wat waren we toch allemaal onwetend’. Endan zitten we onszelf met hand en tand te verdedigen tegen de volgende generatie denkbeelden, net zoals er nu gestreden wordt tegen de roedeltheorie en andere, op dit moment achterhaalde, theorieën.
Wat betreft de afleidingstechniek: alles draait om timing. Ik heb er Ziva mee kunnen leren dat ze iets lekkers krijgt voor KIJKEN naar een konijn; ze ziet een konijn, staat stil, wacht tot het konijn heeft besloten dat ie zich in zijn hol fijner voelt en komt dan naar me toe voor een beloning. Werkt fantastisch! (Hoewel ze volgens mij slim genoeg is om te weten dat zij nog steeds degene is die het konijn weg jaagt ook al rent ze er niet achteraan. Maakt me niet uit op deze manier, zij haar lolletje en iedereen veilig.)
Maar bij van de grond eten was ik telkens te laat, ze mag van mij best snuffelen maar ik zie niet altijd dat er iets te eten ligt. Dat heb ik haar op die manier dus juist niet af kunnen leren. "

Ja dat vraag ik me ook af Vera!

 

Euh jij hebt geen echte jachthond, kijken kan Sam ook, Faro kon het ook, maar als er wild aan te pas komt dan willen ze misschien wel luisteren, maar hun instinkt neemt het helemaal over, ik kan met de allerlekkerste dingen aankomen, maar nee, ze ruiken/zien het niet eens, laat staan een commando..

Wij laten in het bos  Sam (en vroeger Faro) niet los, een flexlijn zodat ze nog een beetje afstand kunnen nemen als ze dat willen, en ja, dan lopen we wel eens vast in een struik of boom.

Alleen op Texel konden ze beide los, geen wild, alleen Sam houd wel van muisjes, maar dan gaat hij niet ver weg en weet alleen hun holletje te vinden, maar als hij het spoor ruikt is er geen land meer mee te beginnen.

Als je een hond hebt die niet zo sterk jachtinstinct heeft, dan zou het kunnen werken.

 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Nee, dat klopt Yoop, instinct daar kun je heel moeilijk tegenin trainen!

Ziva is een herder, ik heb met konijntjes geen probleem maar o wee als we in een groep zijn en sommige honden luisteren niet goed, dan gaat Ziva ze wel vertellen dat het brave schaapjes moeten zijn hoor!

En daar kan ik dan weer niet tegenin trainen, of maar heel moeilijk, dat ze minder op andere honden let.

Verdomme lag er net een schil bij mijn poort.... Bananapeels.jpg

Hij is al bruin.. van vanmorgen? Anders zijn ze zwart toch? Alsof Bokito hier was... Grr.

De PostNL bezorger die ik tegenkwam voor mijn deur zei dat er iemand met een klein kind stond. Is er hekwerk met kleine gaten waar geen banaan of stukjes door kunnen worden geduwd??  Of denk je dat hij het dan gooit over het hek? Mijn hek is maar 1.30 meter hoog. Misschien moet ik het ophogen. Hoe hoog kan iemand van ca.80 gooien? 

honden page profiel FemkeFemke 3 doggies

honden foto van Femke

" Verdomme lag er net een schil bij mijn poort.... 
Hij is al bruin.. van vanmorgen? Anders zijn ze zwart toch? Alsof Bokito hier was... Grr.
De PostNL bezorger die ik tegenkwam voor mijn deur zei dat er iemand met een klein kind stond. Is er hekwerk met kleine gaten waar geen banaan of stukjes door kunnen worden geduwd??  Of denk je dat hij het dan gooit over het hek? Mijn hek is maar 1.30 meter hoog. Misschien moet ik het ophogen. Hoe hoog kan iemand van ca.80 gooien?  "

Misschien een bordje ophangen met "hond niet voeren aub" smile of trekt die man daar zich niks van aan?

" Misschien een bordje ophangen met "hond niet voeren aub"  of trekt die man daar zich niks van aan? "

Ik sprak hem wel eens, wel al een hele poos terug. Maar hij is niet goed te verstaan omdat hij slechthorend is hij praat moeilijk omdat hij anderen niet goed hoort. Hij zei toen (of suggereerde) dat ik niet wist wat goed is. "Eentje maakt niet uit" of zoiets zei die. Ik zei ja ééntje maar bedoelde niet ééntje elke keer als hij langs loopt pffff. 

 

Dat bord is een goed idee. Misschien meteen specifiek iets met bananen. Dat ziet er belachelijk uit maar misschien voelt hij zich dan wel aangesproken. 

honden page profiel PennyPenny 3 doggies

honden foto van Penny

Een stomme Duitse herder die Penny bijna aanviel bij de dierenarts.

De laatste tijd twijfelde ik een beetje over hoe Penny loopt, alsof ze haar rug wat stijf houd. Na een hele tijd vragen aan mijn moeder zijn we net naar de dierenarts geweest voor een uitgebreide controle. Ik was eerst totaal niet bezorgd omdat ze 's ochtends weer helemaal vrolijk was, maar helaas is er wel wat. Haar rug doet pijn en één van haar achterpoten is erg stijf. Ik was nogal geschrokken van die uitslag en daardoor een beetje afgeleid. In de wachtkamer zat een man met een Duitse herder. Ik zei toen meteen al hardop tegen mijn moeder dat we daar beter niet langs konden omdat Penny dat eng vind. Vervolgens pakte ik mijn portemonnee en toen ik weer naar Penny keek zag ik dat de man de riem helemaal lang had en dat de herder erg opdringerig aan Penny snuffelde. Nog voordat ik er tussen kon komen ging het mis, die hond dook plotseling grommend en happend op haar. Penny ontweek hem en gelukkig kon de man de hond terug trekken waardoor hij niet bij haar rug kwam. Die man vond het blijkbaar wel heel erg grappig want die was er gewoon om aan het lachen, in plaats van excuses aanbieden.

 

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Ik sprak hem wel eens, wel al een hele poos terug. Maar hij is niet goed te verstaan omdat hij slechthorend is hij praat moeilijk omdat hij anderen niet goed hoort. Hij zei toen (of suggereerde) dat ik niet wist wat goed is. "Eentje maakt niet uit" of zoiets zei die. Ik zei ja ééntje maar bedoelde niet ééntje elke keer als hij langs loopt pffff. 
 
Dat bord is een goed idee. Misschien meteen specifiek iets met bananen. Dat ziet er belachelijk uit maar misschien voelt hij zich dan wel aangesproken.  "

Ik zou hem nogmaals aanspreken en vertellen dat je hond er ziek van word, verder geen uitleg, gaat het dan nog door, een brief door de deur.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 6 van 45 12 3 4 5 67 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
Volgende forumvraag: Marley op de hondenschool
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^