Hp's grote Frustratie topic

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

" Niet mee akkoord dus. Afhankelijk van welke hond ik mee heb, zou ik dus idem kunnen reageren. De wereld bestaat uit meer dan niet luisterende sociale honden....  
Overigens is het verwijt van een bijtende hond hier dus niet op zijn plaats, gezien er geen schade is. Voor hetzelfde geld was dit een hond die met een ontzettende pijn zat en dus beschermd diende te worden.
Maar goed, de aangelijnde 'gevaarlijke' hond is altijd in fout zeker.... "

Nou gefeliciteerd. 

 

Ik heb het nergens over een bijtende hond volgens mij (heb het nog weer meerdere keren gelezen..), een aanval kan ook zonder bijten bijvoorbeeld als iemand het bijten voor is. En ja misschien moest hij inderdaad beschermt worden maar dan vraag ik mij al helemaal af wat je doet in een losloop gebied, maargoed dat is mijn mening. 

 

En ik zeg ook nergens dat een aangelijnde hond altijd fout zit. Zoals je ook in dit topic kan terug lezen erger ik mij ook regelmatig aan loslopende honden, maar dan op plekken waar het niet mag. Wat ik wel zei is dat niemand perfect is, ook een hond die normaal perfect luistert kan het wel eens niet doen. Het zijn nou eenmaal dieren. Als ik zie dat het baasje zijn best doet vind ik het prima.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Niet mee akkoord dus. Afhankelijk van welke hond ik mee heb, zou ik dus idem kunnen reageren. De wereld bestaat uit meer dan niet luisterende sociale honden....  
Overigens is het verwijt van een bijtende hond hier dus niet op zijn plaats, gezien er geen schade is. Voor hetzelfde geld was dit een hond die met een ontzettende pijn zat en dus beschermd diende te worden.
Maar goed, de aangelijnde 'gevaarlijke' hond is altijd in fout zeker.... "

Het is gewoon niet handig om in een losloop gebied te wandelen met een hond die hond agressief is of lijn rust nodig heeft. Honden zijn geen robots en luisteren soms niet helemaal 100%

 

Vind het zelf ook bloed irritant als andere honden komen buurten, maar je moet er rekening mee houden als je een losloop gebied betreedt ;)

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Ik ben heel erg geschrokken vandaag. Wij hebben een losloopgebiedje om de hoek van ons huis en Marley mocht vandaag voor het eerst weer een stukje los. Wel rustig, want hard rennen mag hij niet. Maar dat doet hij eigenlijk nooit en andere honden doet hij ook niks mee. 
Van een afstandje in het losloopgebied zie ik een man aan komen lopen met een pitbull aan de lijn. Ik lijn Marley ALTIJD aan als ik een hond zie aankomen die aan de lijn zit en hij komt ook altijd netjes terug anders zou ik hem niet los doen. Maar nu kwam hij niet. Ik weet niet waarom. Hij liep in de eerste instantie gewoon langs de hond, maar besloot toch even te snuffelen. Voor ik het weet word hij aangevallen door de aangelijnde hond en de man begint in te trappen op Marley en te schreeuwen. Ik roep Marley nogmaals en nu kwam hij. Die man heeft mij vervolgens flink uitgescholden. Marley mankeert niks gelukkig.
Ik ben me er van bewust dat Marley gewoon moet komen als ik roep en ik snap ook niet waarom hij dit nu niet deed, maar dat iemand met een bijtende niet sociale hond in een losloopgebied gaat lopen snap ik ook niet helemaal.  "

Ik kan me voorstellen dat je schrok, maar je mag gerust met een aangelijnde hond een losloop gebied in. Loslopen is een privilege, geen plicht. 

 

Ik denk dat Marley beter een schop van die kerel kan krijgen, dan de tanden in z'n lichaam van de pitbull. Ik zou hetzelfde hebben gedaan, sterker nog, ik heb eens een loslopende hond van mijn hond moeten aftrappen. Beter maatje 39, dan mijn hond (loslopende hond was nogal een ruziezoeker ook, mijn honden zullen nooit zomaar in de aanval gaan)

 

Loslopende honden dienen gewoon onder apel te staan. Nare situatie, en absoluut niet leuk, ik zou ook flink balen als mijn hond geschopt zou worden door iemand, maar waarschijnlijk was dat deze man zijn enige optie en mag je van geluk spreken dat hij op deze manier heeft kunnen handelen. 

 

Ik loop ook wel eens sporadisch met mijn honden in het losloop gebied, omdat ik het ze ook gun om even lekker los te kunnen rennen op een veilige plek. Maar lijn ze aan zodra ik een andere hond zie, en verwacht van die persoon hetzelfde (tenzij deze persoon kan zeggen dat de tegemoetkomende hond mijn honden met rust laat)

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

" Nou gefeliciteerd. 
 
Ik heb het nergens over een bijtende hond volgens mij (heb het nog weer meerdere keren gelezen..) "

Het gaat dan ook niet over jou ;)

 

En verder is een mening natuurlijk nog ondergeschikt aan een regel/wet.

En die is nu eenmaal dat een loslopende hond dient te luisteren. 

Maar dat is een eindeloze discussie en een forum geeft natuurlijk in het merendeel van de gevallen maar 1 kant van het verhaal. Gelukkig is hier dit keer met een sisser afgelopen en beseft de schrijfster ook wel dat er vanuit haar kant ook wel wat verbetering kan gebeuren om dit in de toekomst trachten te vermijden hp-thumbsup

honden page profiel RockyRocky 3 doggies

honden foto van Rocky

Losloopgebied is geen synoniem voor speel- en ontmoetingsgebied. Blijf me toch verbazen over de hoeveelheid mensen die denkt dat een losse hond daar koning is. Soms zijn er voor zieke/oude/agressieve/whateverhonden nou eenmaal geen andere mooie wandelgebieden en laten we eerlijk zijn, in het gros van de aanlijngebieden worden er net zo goed honden losgegooid. Desondanks is het natuurlijk heel vervelend om zoiets mee te maken en hopelijk ben je inmiddels een beetje bekomen van de schrik, Lotte. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Losloopgebied is geen synoniem voor speel- en ontmoetingsgebied. Blijf me toch verbazen over de hoeveelheid mensen die denkt dat een losse hond daar koning is. Soms zijn er voor zieke/oude/agressieve/whateverhonden nou eenmaal geen andere mooie wandelgebieden en laten we eerlijk zijn, in het gros van de aanlijngebieden worden er net zo goed honden losgegooid. Desondanks is het natuurlijk heel vervelend om zoiets mee te maken en hopelijk ben je inmiddels een beetje bekomen van de schrik, Lotte.  "

Precies. En.. voor niet sociale honden kan het ook heerlijk zijn! Ik wil mijn honden niet 'niet sociaal noemen' dat zijn ze tegen honden waar ze een goede kennismaking mee hebben gehad namelijk zeker wel, maar tegen vreemde loslopende honden niet. Ook hen gun ik het om lekker los te rennen, zeker op plekken waar het overzichtelijk is. Maar de reden dat ik er helaas niet zo vaak kan komen dan ik zou willen, is dus dat er veel mensen denken dat honden los moeten en sociaal moeten zijn. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Maar de frustratie van Lotte mag er ook gewoon zijn. Dat was ooit het doel van dit topic.

Je zult wel geschrokken zijn Lotte. Gaat t goed met Marley?

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Maar de frustratie van Lotte mag er ook gewoon zijn. Dat was ooit het doel van dit topic.
Je zult wel geschrokken zijn Lotte. Gaat t goed met Marley? "

Wordt er dan ergens aangegeven dat ze haar frustratie niet mag uiten? Uiteraard mag dat, daar is ook begrip voor opgebracht want het is ook in rot situatie om je hond geschopt te zien worden. Maar er mogen best meningen over zijn toch?

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley 3 doggies

honden foto van Lotte & Marley

Het was niet mn bedoeling om de schuld te leggen bij de andere hond... ik heb ook een tijd met Marley aangelijnd gelopen in losloop gebied daarom heb ik hem ook erop getraind dat ie altijd bij me komt, wat hij normaal ook altijd doet. Vond het zelf namelijk ook niet fijn als er een hond op af stormde ofzo. Maar hij is ook niet 100% perfect en dit is de eerste meer dat hij niet terugkwam ( of hij hoorde me niet??)

Er zijn inderdaad meerdere meningen over of het handig is om met zo een hond daar te lopen, maar was niet mn bedoeling om een discussie te starten! 

Het gaat allemaal goed hier ben van de schrik bekomen en met Marley gaat het ook gewoon prima bedankt iedereen! :)

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Nu we het over losloopgebieden hebben ,erger ik mij aan 1 ding kapot,bakbeesten van honden die zo gezellig spelen,nergens op letten mensen omver kegelen met hun kracht.

Vorige maand nog een lompe labrador mijn oudere wandelmaatje,onderuit....dat ik achter een paaltje moet staan als zo een lomp geval op mij komt afdenderen,een amerikaanse stafford een schat van een hond maar die met al zijn kracht volop in tempo tegen mij op wil springen waarvan ik zeker weet dat ik onderuit ga.

Ik die andermans honden moet corrigeren en zo een mens roept, je moet je omdraaien dan springt ze niet,omdraaien wat denkt ze wel,ik moet op Rox letten ....je hond aanlijnen potdorie....ik wil met of zonder hond veilig kunnen lopen in een gedeeltelijk losloopgebied/natuurgebied bij mijn huis zonder omver gekegeld te worden. 

 

Het is goed dat Rox zo lief is maar Vigo had die honden opgevreten ,hij was dan ook altijd aangelijnd.

 

 

 

 

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

" Het is gewoon niet handig om in een losloop gebied te wandelen met een hond die hond agressief is of lijn rust nodig heeft. Honden zijn geen robots en luisteren soms niet helemaal 100%
 
Vind het zelf ook bloed irritant als andere honden komen buurten, maar je moet er rekening mee houden als je een losloop gebied betreedt ;-) "

Ik heb een hond die niet zelf naar andere honden toegaat, maar ik heb het altijd juist fijn gevonden dat andere honden wel bij haar kwamen buurten. Vroeger durfde ze echt geen enkele hond in haar buurt te hebben, maar juist door de losloopgebieden waar ze met veel andere honden in aanraking is gekomen, is ze zó veel relaxter geworden met andere honden. Ze hoeft nog steeds geen jonge stuiterbal die naar haar toestuift en zijn neus zowat in haar kont duwt, maar dan krijgt de jonge stuiterbal gewoon een snauw en rent ie wel weer weg. Maar de rustiger honden gaat ze tegenwoordig regelmatig zélf snuffelen. Nou, dat was echt niet gebeurd als honden haar nooit zouden opzoeken... want uit zichzelf was ze dat nooit gaan leren (en aan de lijn was ze júist banger).

Dat gezegd hebbende ben ik het er wél helemaal mee eens dat een hond in principe in het losloopgebied onder appel moet staan. Dat staat hier trouwens ook op de bordjes: niet 'losloopgebied' maar 'hond onder controle'. Oftewel gewoon komen als de baas ze roept, en bij je gehouden kunnen worden. (Al snap ik uiteraard dat het levende wezens blijven die ook eens kunnen schrikken of bananen in hun oren kunnen hebben. Maar als ze dat stándaard hebben, moeten ze niet los.)

honden page profiel EngeeXEngeeX 3 doggies

honden foto van EngeeX

Dubbel

honden page profiel EngeeXEngeeX 3 doggies

honden foto van EngeeX

Onze dame is nu twee weken loops en ik mis de dagelijkse lekkere wandeling wel.

 

Die suffe wandelingen door de wijk, aangelijnd, zijn maar een matige vervanging. Gelukkig vind ze het zelf volgens mij niet zo'n ramp.

 

Volgend weekend een paar dagen Landal in het verschiet. Hopelijk kan haar daar weer af en toe laten lopen en zwemmen. 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Onze dame is nu twee weken loops en ik mis de dagelijkse lekkere wandeling wel.
 
Die suffe wandelingen door de wijk, aangelijnd, zijn maar een matige vervanging. Gelukkig vind ze het zelf volgens mij niet zo'n ramp.
 
Volgend weekend een paar dagen Landal in het verschiet. Hopelijk kan haar daar weer af en toe laten lopen en zwemmen.  "

Hier ook een loopse teef, ik snap je gevoel volledig frown

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Onze dame is nu twee weken loops en ik mis de dagelijkse lekkere wandeling wel.
 
Die suffe wandelingen door de wijk, aangelijnd, zijn maar een matige vervanging. Gelukkig vind ze het zelf volgens mij niet zo'n ramp.
 
Volgend weekend een paar dagen Landal in het verschiet. Hopelijk kan haar daar weer af en toe laten lopen en zwemmen.  "

Ik had dat 'probleem' helemaal niet. Zoveel andere leuke dingen die je kan doen! Fietsen, hardlopen, naar een omheind vel om te gooien met bal of frisbee etc. Maargoed.. misschien scheelt het omdat mijn honden sowieso gewend zijn veel aan de lijn te lopen. 

 

Hier is het over een kleine maand weer zo ver, en ik begin het nu al aan haar te merken. 

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Oh zijn jullie teefjes erg wegloperig als ze loops zijn dan?

Met de onze gingen we gewoon wandelen over het algemeen, want ze moest nog steeds niets van andere honden hebben.

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Oh zijn jullie teefjes erg wegloperig als ze loops zijn dan?
Met de onze gingen we gewoon wandelen over het algemeen, want ze moest nog steeds niets van andere honden hebben. "

Nou er spelen hier 3 factoren mee haha. Maui is een Leonberger (zeer zelfstandig) van 11 maanden oud (puberteit) en nu dus ook nog loops haha smile

 

Madame heeft dus enorme bananen in haar oren. En daarbij komt dat waar ik woon, veel honden gewoon loslopen op straat en ik echt niet het risico wil nemen. Heb de afgelopen tijd dus veel ‘s nachts gewandeld met haar. 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

" Oh zijn jullie teefjes erg wegloperig als ze loops zijn dan?
Met de onze gingen we gewoon wandelen over het algemeen, want ze moest nog steeds niets van andere honden hebben. "

Dat zou ik echt nooit iemand aanraden innocent los tijdens de loopsheid. ken helaas voorbeelden van dichtbij waar de baas ten onrechte dacht dat het niet zo snel mis zou gaan als ze er bij was. Hond schiet een bosje in en binnen paar seconde zat ze vast aan een reu yell

honden page profiel EngeeXEngeeX 3 doggies

honden foto van EngeeX

Totaal geen wegloper, maar wel bijzonder interessant voor alle reuen en ik moet er niet aan denken dat ze gedekt wordt. 

 

En het is hier echt heel druk met allerhande honden die ineens heel verlekkerd kijken naar onze dame. 

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein 3 doggies

honden foto van Anke,Vaös&Lein

Mensen die vinden dat ze hun hond aan de lijn bij jouw pup moeten laten zonder dit eerst even te vragen. Daarna krijg je een zieke preek omdat je, je pup optilt en ik haar daar compleet mee verpest. Ze word een bange hond, fijn om dat alvast te weten. hp-smile

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

Ik liep laatst met mijn hond in een losloopgebied. Hij luistert altijd heel goed, maar dit keer blééf hij maar achter een hond aanlopen. Niet rijden, maar wel steeds snuffelen en hij was zeer geinteresseerd. Zelfs toen de baasjes wegliepen, bleef mijn hond achter die hond aanzitten. Ik moest mijn hond dus persoonlijk komen halen.

Ik kon maar 1 ding bedenken, zou het een loops teefje zijn? Dus ik heb het gevraagd. Het baasje zei 'Ja, maar al 2 dagen niet meer'. Logisch dat mijn hond zó geinteresseerd was, maar de baasjes waren wel behoorlijk geirriteerd dat mijn (puber)hond zo geinteresseerd was en maar achter hun teefje aan bleef lopen. hp-frusty

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

" Dat zou ik echt nooit iemand aanraden  los tijdens de loopsheid. ken helaas voorbeelden van dichtbij waar de baas ten onrechte dacht dat het niet zo snel mis zou gaan als ze er bij was. Hond schiet een bosje in en binnen paar seconde zat ze vast aan een reu  "

niet los, maar in ons geval ook niet alleen maar s nachts o.i.d.:)

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" niet los, maar in ons geval ook niet alleen maar s nachts o.i.d.:-) "

Wordt dat hier gezegd dan? hp-shiny 

 

Ik doe precies hetzelfde met mijn hond als ze loopt is als dat we altijd doen, maar dan voor 100 % aan de riem, óf een groot overzichtelijk (omheind) grasveld. 

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

" Wordt dat hier gezegd dan?  
 
Ik doe precies hetzelfde met mijn hond als ze loopt is als dat we altijd doen, maar dan voor 100 % aan de riem, óf een groot overzichtelijk (omheind) grasveld.  "

ja dat zei iemand toch? Niet naar het bos, alleen maar door het dorp lopen. Wat ik wel snap trouwens bij sommige van deze voorbeelden haha. Maar bij onze hond was dat dus nooit nodig.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" ja dat zei iemand toch? Niet naar het bos, alleen maar door het dorp lopen. Wat ik wel snap trouwens bij sommige van deze voorbeelden haha. Maar bij onze hond was dat dus nooit nodig. "

Oh ik lees er denk ik overheen, maar zie niet staan dat iemand zijn hond alleen 's avonds uit kan laten. 

 

Mijn oudste hond luisterde ook tijdens de loopsheid, maar buiten dat, heb ik er graag 100% toezicht op. 

 

mijn jongste luistert al alleen als het haar uitkomt als ze niet loops is, en tijdens is het nog erger haha, dus die blijft lekker aan de lijn. 

 

Maar.. naar losloopgebieden gaan met een loopse teef is ook wel een beetje asociaal natuurlijk. hp-frusty

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco 3 doggies

honden foto van Vera & Draco

Loop vaak op een pad tussen 2 weilanden in, niet officieel los-loop gebied maar snap dat veel mensen hun hond daar los hebben. Ik heb Draco altijd aangelijnd maar hij negeert andere honden eigenlijk altijd dus als die loslopende honden niet naar hem toekomen keurt hij ze ook geen blik waardig. 

 

Meestal ga ik stilstaan of loop langzamer als er een hond tegemoet komt zodat baasje de tijd heeft zijn hond bij zich te roepen of aan te lijnen. Vandaag net zo, zag een grote lab/rottweiler kruising aankomen denderen dus ik ga stilstaan aan zijkant en draco gaat er zelfs rustig bij zitten. Die vrouw spot ons maar doet niks, haar hond begint onze kant op te draven en nog steeds doet ze niks?? Toen hij echt 1 meter van ons vandaan was zei ze; mag hij erbij??? Ik zo nou liever niet. Vrouw; ‘Oh’ ‘giooooo.. giooo’. Hond negeert haar totaal en springt ondertussen met 4 poten tegelijk op draco, die ik maar probeer weg te laten loprn maar die andere hond weet van geen ophouden. Die vrouw staat hulpeloos toe te kijken terwijl ik in kluwen hond sta en probeer te zorgen dat ze in ieder geval de koppen uit elkaars buurt houden. Hoorde draco piepen, hij vond het echt he-le-maal niks maar ik kon dus ook niet weglopen want dan sprong die lab er alweer op, die ook nog 2 x draco was qua grootte. Uiteindelijk die vrouw toegeroepen of ze miss even hielp haar hond even uit de situatie te halen??? Dat ik dit überhaupt moest zeggen maar ok? Eindelijk grijpt ze zen halsband vast en loopt zonder iets te zeggen door waar ze vervolgens 3 m verder hem weer loslaat waardoor hij weer op ons afstormt OMG. Draco sleurde mij bijna op de grond omdat die wou wegrennen van die hond. Vrouw had m thank God nu wel snel te pakken. 

 

Mijn hart zat echt in men keel en zegt die vrouw nog terwijl ze die hond meesleurt; ‘ja als je zo’n onsociale hond hebt vraag je wel een beetje zelf om dit soort situaties he. Normaal mag hij met elke hond die hij tegenkomt gewoon spelen dus hij weet niet beter. Toch gioootjeeee jaaaa heeehh’ 

 

pardon?????? nou ik had er gewoon geen woorden voor. Ben omgedraaid en weggelopen zonder iets te zeggen. Echt jeeeezus hoor was helemaal van men à propos. 

 

Komen 5 minuten later 2 border collies op hem afgestoven waardoor hij piepend naar achter springt. Maar die man had ze meteen terug en bood excuses aan, hebben ze daarna nog ff laten snuffelen en die man gaf hem nog een aai dus toen was hij weer happy. Dacht ja zo kan het dus ook gewoon he. 

 

haha maar pffff die vrouw, nou echt hoor. wraaah wat een stress krijg ik van dat soort mensen. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Loop vaak op een pad tussen 2 weilanden in, niet officieel los-loop gebied maar snap dat veel mensen hun hond daar los hebben. Ik heb Draco altijd aangelijnd maar hij negeert andere honden eigenlijk altijd dus als die loslopende honden niet naar hem toekomen keurt hij ze ook geen blik waardig. 
 
Meestal ga ik stilstaan of loop langzamer als er een hond tegemoet komt zodat baasje de tijd heeft zijn hond bij zich te roepen of aan te lijnen. Vandaag net zo, zag een grote lab/rottweiler kruising aankomen denderen dus ik ga stilstaan aan zijkant en draco gaat er zelfs rustig bij zitten. Die vrouw spot ons maar doet niks, haar hond begint onze kant op te draven en nog steeds doet ze niks?? Toen hij echt 1 meter van ons vandaan was zei ze; mag hij erbij??? Ik zo nou liever niet. Vrouw; ‘Oh’ ‘giooooo.. giooo’. Hond negeert haar totaal en springt ondertussen met 4 poten tegelijk op draco, die ik maar probeer weg te laten loprn maar die andere hond weet van geen ophouden. Die vrouw staat hulpeloos toe te kijken terwijl ik in kluwen hond sta en probeer te zorgen dat ze in ieder geval de koppen uit elkaars buurt houden. Hoorde draco piepen, hij vond het echt he-le-maal niks maar ik kon dus ook niet weglopen want dan sprong die lab er alweer op, die ook nog 2 x draco was qua grootte. Uiteindelijk die vrouw toegeroepen of ze miss even hielp haar hond even uit de situatie te halen??? Dat ik dit überhaupt moest zeggen maar ok? Eindelijk grijpt ze zen halsband vast en loopt zonder iets te zeggen door waar ze vervolgens 3 m verder hem weer loslaat waardoor hij weer op ons afstormt OMG. Draco sleurde mij bijna op de grond omdat die wou wegrennen van die hond. Vrouw had m thank God nu wel snel te pakken. 
 
Mijn hart zat echt in men keel en zegt die vrouw nog terwijl ze die hond meesleurt; ‘ja als je zo’n onsociale hond hebt vraag je wel een beetje zelf om dit soort situaties he. Normaal mag hij met elke hond die hij tegenkomt gewoon spelen dus hij weet niet beter. Toch gioootjeeee jaaaa heeehh’ 
 
pardon?????? nou ik had er gewoon geen woorden voor. Ben omgedraaid en weggelopen zonder iets te zeggen. Echt jeeeezus hoor was helemaal van men à propos. 
 
Komen 5 minuten later 2 border collies op hem afgestoven waardoor hij piepend naar achter springt. Maar die man had ze meteen terug en bood excuses aan, hebben ze daarna nog ff laten snuffelen en die man gaf hem nog een aai dus toen was hij weer happy. Dacht ja zo kan het dus ook gewoon he. 
 
haha maar pffff die vrouw, nou echt hoor. wraaah wat een stress krijg ik van dat soort mensen.  "

Pfff.. ja irritant is dat. Vooral als ze de schuld bij jou en jouw hond gaan neerleggen. Want de hond die hier sociaal bezig was, was die van jou, en die lab die geen enkel respect voor jouw hond toonde dus niet! 

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco 3 doggies

honden foto van Vera & Draco

" Pfff.. ja irritant is dat. Vooral als ze de schuld bij jou en jouw hond gaan neerleggen. Want de hond die hier sociaal bezig was, was die van jou, en die lab die geen enkel respect voor jouw hond toonde dus niet!  "

Ja kost veel moeite om dan niet in discussie te gaan met zo iemand.. mja is zonde van de tijd, heeft toch 9 van de 10 keer geen zin. Grote kans als die vrouw haar hond zo laat doorgaan dat die in de toekomst nog een keer een knauw krijgt. Terecht wel dan, maar blijft toch wel sneu voor zo'n hond, baasje zal nml waarschijnlijk pas iets gaan veranderen nadat het een keer fout is gegaan ipv voorkomen. Achja dat soort mensen blijf je houde ennn wandelen blijf ik ook doen dus zal een irritatie zijn waar mee geleefd zal moeten worden!  

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley 3 doggies

honden foto van Lotte & Marley

" Loop vaak op een pad tussen 2 weilanden in, niet officieel los-loop gebied maar snap dat veel mensen hun hond daar los hebben. Ik heb Draco altijd aangelijnd maar hij negeert andere honden eigenlijk altijd dus als die loslopende honden niet naar hem toekomen keurt hij ze ook geen blik waardig. 
 
Meestal ga ik stilstaan of loop langzamer als er een hond tegemoet komt zodat baasje de tijd heeft zijn hond bij zich te roepen of aan te lijnen. Vandaag net zo, zag een grote lab/rottweiler kruising aankomen denderen dus ik ga stilstaan aan zijkant en draco gaat er zelfs rustig bij zitten. Die vrouw spot ons maar doet niks, haar hond begint onze kant op te draven en nog steeds doet ze niks?? Toen hij echt 1 meter van ons vandaan was zei ze; mag hij erbij??? Ik zo nou liever niet. Vrouw; ‘Oh’ ‘giooooo.. giooo’. Hond negeert haar totaal en springt ondertussen met 4 poten tegelijk op draco, die ik maar probeer weg te laten loprn maar die andere hond weet van geen ophouden. Die vrouw staat hulpeloos toe te kijken terwijl ik in kluwen hond sta en probeer te zorgen dat ze in ieder geval de koppen uit elkaars buurt houden. Hoorde draco piepen, hij vond het echt he-le-maal niks maar ik kon dus ook niet weglopen want dan sprong die lab er alweer op, die ook nog 2 x draco was qua grootte. Uiteindelijk die vrouw toegeroepen of ze miss even hielp haar hond even uit de situatie te halen??? Dat ik dit überhaupt moest zeggen maar ok? Eindelijk grijpt ze zen halsband vast en loopt zonder iets te zeggen door waar ze vervolgens 3 m verder hem weer loslaat waardoor hij weer op ons afstormt OMG. Draco sleurde mij bijna op de grond omdat die wou wegrennen van die hond. Vrouw had m thank God nu wel snel te pakken. 
 
Mijn hart zat echt in men keel en zegt die vrouw nog terwijl ze die hond meesleurt; ‘ja als je zo’n onsociale hond hebt vraag je wel een beetje zelf om dit soort situaties he. Normaal mag hij met elke hond die hij tegenkomt gewoon spelen dus hij weet niet beter. Toch gioootjeeee jaaaa heeehh’ 
 
pardon?????? nou ik had er gewoon geen woorden voor. Ben omgedraaid en weggelopen zonder iets te zeggen. Echt jeeeezus hoor was helemaal van men à propos. 
 
Komen 5 minuten later 2 border collies op hem afgestoven waardoor hij piepend naar achter springt. Maar die man had ze meteen terug en bood excuses aan, hebben ze daarna nog ff laten snuffelen en die man gaf hem nog een aai dus toen was hij weer happy. Dacht ja zo kan het dus ook gewoon he. 
 
haha maar pffff die vrouw, nou echt hoor. wraaah wat een stress krijg ik van dat soort mensen.  "

Die mevrouw heeft het over “sociaal” terwijl haar hond overduidelijk asociaal gedrag vertoont!! Wat een vervelende situatie... dat soort mensen kunnen het bloed onder je nagels vandaan halen

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Vera ik snap je frustratie,zeeman deed het anders met Vigo in zo een geval,hij bulderde naar zo een mens lijn je hond aan,waarop ze vaak terugriepen hij doet niks waarop hij riep,de mijne wel die grijpt en lost niet meer en als je hond hier komt maak ik die van mij ook los.

Weet niet van wie ze meer onder de indruk waren van zeeman of Vigosmile

 

Ik zei niks want Vigo reageerde op mijn emoties en sprongen ze op hem wat zelden gebeurde dan deed ik zijn lijn langer en hij mocht van zich afbijten,heb menig baas wit rond haar neus zien worden....

En ja Vigo was een asociale hond daarom liep hij ook aangelijnd in een aanlijngebied,als zo een mens zei wat een asociale hond dan zei ik volmondig ja....het is een asociaal stuk vreten die met alle liefde die van jou opeet.

Heb al lang geleden geleerd dat zulke mensen niet voor rede vatbaar is.

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 40 van 45 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 4041 42 43 44 45
Volgende forumvraag: Marley op de hondenschool
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^