Hp's grote Frustratie topic

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

" Ik snap niet wat er met het aanlijngebied hier is gebeurt. Normaal kom ik niemand tegen, of vooral mensen die netjes hun hond aanlijnen als ik het vraag. Maar sinds deze week is het zo vol met loslopende honden dat een rustige wandeling onmogelijk is.
Afgelopen woensdag al 4 honden die op Penny afstormde en over haar heen hingen. Penny raakte helemaal in paniek en valt sinds dat moment weer sneller uit. Echt heel erg vervelend en jammer want het ging juist zo goed.
 
Vandaag ging ik met mijn ouders even wandelen. Vanaf het begin liep er al een loslopende ridgeback achter ons, die luisterde gelukkig goed maar omdat ik het niet vertrouwde liepen we om. Vervolgens op die route een loslopende herder kruising, rende het hele gebied door met de eigenaren er achteraan. Uiteindelijk stonden we ruim 10 minuten op grote afstand te wachten en toen kwam die hond naar ons. Mijn ouders blokkeerde hem waardoor hij naar hun uitviel en er weer vandoor ging. Wij liepen snel de andere kant op om maar weer richting huis te gaan. Op de terug weg zagen we dat ze die hond na ruim een half uur proberen hadden gevangen. Wij besloten toch maar weer opnieuw die kant op te gaan zodat we de route af konden maken. Toen we weer op  dezelfde plek stonden parkeerde er een auto waar twee hele drukke honden uit sprongen. Wij liepen weer snel een nieuw zijpaadje in en natuurlijk moesten die mensen ons volgen. Een van die honden besloot uiteindelijk op ons af te rennen. Mijn moeder blokkeerde het weer en die hond rende terug. Op dat moment waren we er helemaal klaar mee dus gingen we zo snel mogelijk naar huis.
Toen we weer bijna thuis waren zag ik dat er vanuit het wandelgebied een klein hondje op ons af kwam. Ik gebruikte hem als oefening en vroeg Penny hem te negeren, dat ging perfect. Toen hij voorbij was reed er een auto langs, iemand vanuit de auto schreeuwde naar de hond en op hetzelfde moment rende mensen er op af om hem in te sluiten. Hij was dus blijkbaar ontsnapt. Penny snapte niets van de situatie en begon uit te vallen. Ik bracht haar toen zo snel mogelijk naar binnen zodat ik kon helpen. Uiteindelijk konden de eigenaren hem insluiten en vangen. Blijkbaar vonden ze de hele situatie erg grappig want ze riepen lachend dat hij maar weer op cursus moest.
 
Gelukkig reageerde Penny op alles wel goed, behalve in de laatste situatie.
  "

De wat hogere temperaturen doet mensen er op uit trekken vermoed ik. Vervelend dat jullie niet aan ontspannen met Penny wandelen toekomen op deze manier. Ik ga altijd rond tien uur met de honden wandelen dan kwam ik practisch niemand tegen maar ook hier lijkt opeens iedereen rond tien uur met z'n hond aan de wandel te gaan. Gelukkig maar dat de kleine hond is gevangen, je leest zo vaak dat het verkeerd afloopt met een ontsnapte kleine uk.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Hans DekHans Dek 3 doggies

honden foto van Hans Dek

www.hondenpage.com532295.jpgWat voor mij een grote frustratie is, is dat mensen het afval van hun hond niet opruimen. Vanmorgen wandelde ik met mijn honden door het park voorzien van een grote hoeveelheid plastic zakjes.

Op de mooi bijgehouden grasvelden lag om de 10 meter een grote drol. Niet opgeruimd. Ik wil niet zeggen dat ik zo,n brave man ben , maar wetende dat na schooltijd hier kinderen spelen vind ik het knap onfatsoenlijk het veld zo achter te laten. Ik weet niet wat jullie doen, maar ik spreek de mensen hierop aan. Vaak wordt er gereageerd met de woorden "Ik betaal toch hondenbelasting?" Ik denk niet dat er hondenbelasting betaald wordt om grasvelden te vervuilen. Ook verbaast het me telkens weer dat gemeenten verschillende tarieven hanteren als hondenbelasting. 

honden page profiel Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

" Door dit onderwerp subtiel aan te snijden kom je wel heel dicht bij iemand. Al snel zal dit als kritiek worden opgevat. Kleine hints maken het alleen maar erger en kunnen iemand heel onzeker maken. Zeker een stagiere die haar best wil doen. Hoe je het ook brengt, het blijft een aanval op iemand en kan doorwoekeren. Wat is wijsheid......  "

Dat dit......wat is wijsheid...het maar voor nu even zo laten.....hints geven ga ik sowieso niet doen...niks vervelender dan dat....maar recht tot op de man haar er op aanspreken? Wil der niet kwetsen maar het is wel storend.....voor mij maar ook voor cliënten. 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Dat dit......wat is wijsheid...het maar voor nu even zo laten.....hints geven ga ik sowieso niet doen...niks vervelender dan dat....maar recht tot op de man haar er op aanspreken? Wil der niet kwetsen maar het is wel storend.....voor mij maar ook voor cliënten.  "

Tja. Ik ben een roker en spreek mensen op nare zaken vak aan tijdens het roken. Onder vier ogen.

 

Eén keer een cliënt gehad die het wel erg bont maakte. Mensch.. het hele gebouw stonk nog uren nadat hij geweest was. Daar hebben we wel een stevig gesprek mee gevoerd. En gewoon harde afspraken gemaakt. Zo moest hij katoenenkleding dragen en iedere dag van de week een schone. Om dat controleerbaar te houden moest hij voor iedere dag van de week een andere kleur aanschaffen. En hij moest douchen bij ons voor hij vertrok. Zo wisten we in het ieder geval dát hij de douche gebruikte.

 

Die man stonk opeens echt niet meer.

 

Maar ja.. Daar hadden we dan wel een andere relatie mee dan met een collega, een stagiaire of betalende klant.

honden page profiel Hans DekHans Dek 3 doggies

honden foto van Hans Dek

Ja, representatief overkomen is natuurlijk wel een eis. Wat is een subtiele tactiek? Men begint vaak met de woorden "Het is geen kritiek en zo moet je het niet opvatten....", maar uiteindelijk is het maar al te duidelijk een vorm van kritiek. Misschien de woorden. "Even tussen ons...Het valt me op dat je een penetrante geur bij je draagt... Transpireer je zo?" Kan je nog subtieler zijn? Aan de andere kant help je wel iemand, want zo,n geur is voor niemand prettig. Misschien is deze persoon aan de geur gewend dat hij of zij het niet eens meer opmerkt. Een roker kan ook een geur bij zich dragen die niet voor iedereen fijn is. Een stagiere zit natuurlijk nog in een leerproces en haar aanspreken op dit soort dingen hoort erbij. Hoe hard het ook klinkt, een mens wordt er in de meeste gevallen alleen maar rijker van. Jullie mogen me natuurlijk corrigeren als ik er totaal naast zit.

honden page profiel RobRob 3 doggies

" Ja, representatief overkomen is natuurlijk wel een eis. Wat is een subtiele tactiek? Men begint vaak met de woorden "Het is geen kritiek en zo moet je het niet opvatten....", maar uiteindelijk is het maar al te duidelijk een vorm van kritiek. Misschien de woorden. "Even tussen ons...Het valt me op dat je een penetrante geur bij je draagt... Transpireer je zo?" Kan je nog subtieler zijn? Aan de andere kant help je wel iemand, want zo,n geur is voor niemand prettig. Misschien is deze persoon aan de geur gewend dat hij of zij het niet eens meer opmerkt. Een roker kan ook een geur bij zich dragen die niet voor iedereen fijn is. Een stagiere zit natuurlijk nog in een leerproces en haar aanspreken op dit soort dingen hoort erbij. Hoe hard het ook klinkt, een mens wordt er in de meeste gevallen alleen maar rijker van. Jullie mogen me natuurlijk corrigeren als ik er totaal naast zit. "

Tijdens mijn studie ook een jongen die viel binnen het autistisch spectrum met soortgelijk probleem. Hij was een naar oud zweet stinkende projectgenoot, alsof hij zich twee weken niet gedoucht had in hartje zomer en ook zijn kleding niet waste. Ergste zweetlucht die ik ooit geroken heb aan een persoon.  Nou daar stond het op een gegeven moment gewoon bij de agendapunten voor de projectvergadering. "Danny vertellen dat hij stinkt en wat aan zijn persoonlijke hygiëne moet doen". Iemand was het zat en had dat er zo opgezet toen hij de agenda die week moest opstellen. Ik was verbaasd en vond dit niet de manier om het zo confronterend te doen.

 

Gewoon zo bam met de begeleidend docent en complete projectgroep erbij. Erg confronterend want er volgde een rondvraag aan alle projectleden over het onderwerp en hij moest er dan uiteindelijk op reageren, wat amper gebeurde want hij sloeg dicht. Het hielp ook niet want daarna stonk hij nog steeds.

 

Ik denk echt dat zijn ouders tekort zijn geschoten in het bijbrengen van alles rondom persoonlijke hygiëne of zo. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Ja, representatief overkomen is natuurlijk wel een eis. Wat is een subtiele tactiek? Men begint vaak met de woorden "Het is geen kritiek en zo moet je het niet opvatten....", maar uiteindelijk is het maar al te duidelijk een vorm van kritiek. Misschien de woorden. "Even tussen ons...Het valt me op dat je een penetrante geur bij je draagt... Transpireer je zo?" Kan je nog subtieler zijn? Aan de andere kant help je wel iemand, want zo,n geur is voor niemand prettig. Misschien is deze persoon aan de geur gewend dat hij of zij het niet eens meer opmerkt. Een roker kan ook een geur bij zich dragen die niet voor iedereen fijn is. Een stagiere zit natuurlijk nog in een leerproces en haar aanspreken op dit soort dingen hoort erbij. Hoe hard het ook klinkt, een mens wordt er in de meeste gevallen alleen maar rijker van. Jullie mogen me natuurlijk corrigeren als ik er totaal naast zit. "

Ja zoiets kan je beter als je al samen aan het praten bent, en dan niet verwijtbaar, maar misschien, heb ik ook wel eens gehad..ook al kan dat een leugentje om bestwil zijn, dan zou je kunnen zeggen, ik rook dat zelf niet en was blij dat iemand mij dat vertelde.

Soms ruik je het ook niet, je zit de hele dag in je eigen geur, zo ook mensen die veel te veel parfumopspuiten.

Ikzelf heb het nog niet zo lang geleden gehad, maar ik rook het zelf wel, het was hormonaal (overgang), en ik heb heel veel deo's geprobeerd en eindelijk 1 gevonden, maar ik was mijn oksels halverwege de dag en doe opnieuw deo op.

 

honden page profiel PennyPenny 3 doggies

honden foto van Penny

" De wat hogere temperaturen doet mensen er op uit trekken vermoed ik. Vervelend dat jullie niet aan ontspannen met Penny wandelen toekomen op deze manier. Ik ga altijd rond tien uur met de honden wandelen dan kwam ik practisch niemand tegen maar ook hier lijkt opeens iedereen rond tien uur met z'n hond aan de wandel te gaan. Gelukkig maar dat de kleine hond is gevangen, je leest zo vaak dat het verkeerd afloopt met een ontsnapte kleine uk. "

De temperaturen zullen inderdaad wel invloed hebben. Als het mooi weer is weet ik dat het druk wordt en dan neem ik haar muilkorf mee om hondenbezitters af te schrikken, maar die dag regende het dus ik had niet verwacht zo veel mensen tegen te komen.

Normaal loop ik 's ochtends lang, vaak van 9:30 tot ongeveer 12:00. Dan kom ik weinig mensen tegen en dat is heel fijn. S' middags gaan we korter en dan kwam ik vaak ook niemand tegen, maar dat is nu anders. Ik moet nu echt goed kijken waar iedereen loopt, er lopen dan ook honden die ik echt niet tegen wil komen.

 

Ik probeer de drukte nu ook gewoon te zien als iets nieuws waar ik met Penny aan kan werken. De hondenbezitters hier gaan zich niet aanpassen dus dan moet ik haar maar leren hoe ze met deze situaties om moet gaan (negeren en doorlopen). Sinds die zondag oefen ik weer heel veel met naast lopen en op mij focussen en loop ik weer door het losloopgebied om haar aan loslopende honden te laten wennen (zowel los als aan de riem). Dat gaat echt heel erg goed.

 

honden page profiel RobRob 3 doggies

Ik ga mijn profiel weer verwijderen omdat er zoveel posts van mij weggehaald worden onder het mom "topic opschonen". En daar ben ik het compleet niet mee eens. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Ik ga mijn profiel weer verwijderen omdat er zoveel posts van mij weggehaald worden onder het mom "topic opschonen". En daar ben ik het compleet niet mee eens.  "

Jammer Rob!

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Ik ga mijn profiel weer verwijderen omdat er zoveel posts van mij weggehaald worden onder het mom "topic opschonen". En daar ben ik het compleet niet mee eens.  "

Jammer! 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Het blijft bij mij toch een puntje: Posts geschreven in naam van de pup/hond. Hele verhalen vertellen die honden zogenaamd. Ik vind dit vermenselijken in de overdrive. Waarom toch?

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Het blijft bij mij toch een puntje: Posts geschreven in naam van de pup/hond. Hele verhalen vertellen die honden zogenaamd. Ik vind dit vermenselijken in de overdrive. Waarom toch? "

Dat is toch gewoon humor...dat wil niks zeggen hoe je je hond behandeld en/dus vermenselijkt.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Het blijft bij mij toch een puntje: Posts geschreven in naam van de pup/hond. Hele verhalen vertellen die honden zogenaamd. Ik vind dit vermenselijken in de overdrive. Waarom toch? "

Ik heb een instagram voor mijn honden, en soms, niet altijd, post ik in naam van de hond. Gewoon voor de lol. ze worden totaal niet vermenselijkt gelukkig, en dat is vaak ook helemaal niet de intentie. 

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Het blijft bij mij toch een puntje: Posts geschreven in naam van de pup/hond. Hele verhalen vertellen die honden zogenaamd. Ik vind dit vermenselijken in de overdrive. Waarom toch? "

Ik zie dit zo vaak voorbij komen op de border groepen. Vind dit dan ook echt geen humor, maar misschien heb ik ook gewoon geen gevoel voor humor...

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Bestuurders op de snelweg die tijdens de spits, bij langzaam rijdend verkeer, gaan zigzaggen om iedereen in te halen.

Irritant, gevaarlijk en het helpt bepaald niet om de file op te lossen. En wat schiet je er mee op? Die paar minuten dat je sneller bent yell

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Iemand die vlak voor onze neus (die van Joey en mij) een Duitse Herder laat poepen zonder het op te ruimen.money-mouth

Ik zeg er wat van en moet me met mijn eigen zaken bemoeien.

Ik zeg dit zijn mijn zaken, want vanavond loop ik hier in het donker en sta ik jou hondenpoep de mijne op te ruimen.

Heen en weer gedoe, iets roepen en weglopen, tja daar kan ik dus niet tegen, dus ik ben terug gestampt en gezegd als je met iemand praat ( nou ja praat) blijf je staan.

Nou ja ik was een z**kwijf en ik vond hem ook wat.

En toen waar het vandaan kwam geen idee zei ik tegen hem: En ik weet waar je woont!????

Huh, 160 cm. ben ik, hij veel forser en langer.

Ik heb dat nooit tegen iemand gezegd.

 

Tja en nu is er dus erg veel lol onder mijn vrienden, dat ik zoiets gezegd heb.sealed

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Haha Didy! Hij zal wel bang zijn nu! smile

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

" Haha Didy! Hij zal wel bang zijn nu!  "

Nou ik heb hem niet meer gezien, maar dat hou ik op toeval hoor!hp-shiny

honden page profiel Hans DekHans Dek 3 doggies

honden foto van Hans Dek

" Nou ik heb hem niet meer gezien, maar dat hou ik op toeval hoor! "

Als je weet waar hij woont kan je die drol door zijn brievenbus deponeren. Gooi je 160 cm in de strijd.laughing

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

" Als je weet waar hij woont kan je die drol door zijn brievenbus deponeren. Gooi je 160 cm in de strijd. "

Je bedoelt een beetje pletten en dan uit het zakje laten glijden, door de brievenbus?

Goed idee.hp-shiny

honden page profiel Hans DekHans Dek 3 doggies

honden foto van Hans Dek

Op de deurmat. Soms moeten mensen opnieuw opgevoed worden, Didy.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Iemand die vlak voor onze neus (die van Joey en mij) een Duitse Herder laat poepen zonder het op te ruimen.
Ik zeg er wat van en moet me met mijn eigen zaken bemoeien.
Ik zeg dit zijn mijn zaken, want vanavond loop ik hier in het donker en sta ik jou hondenpoep de mijne op te ruimen.
Heen en weer gedoe, iets roepen en weglopen, tja daar kan ik dus niet tegen, dus ik ben terug gestampt en gezegd als je met iemand praat ( nou ja praat) blijf je staan.
Nou ja ik was een z**kwijf en ik vond hem ook wat.
En toen waar het vandaan kwam geen idee zei ik tegen hem: En ik weet waar je woont!????
Huh, 160 cm. ben ik, hij veel forser en langer.
Ik heb dat nooit tegen iemand gezegd.
 
Tja en nu is er dus erg veel lol onder mijn vrienden, dat ik zoiets gezegd heb. "

Om heel eerlijk te zijn vind ik het zelf ook altijd lastig om een onenigheid rustig uit te praten als ik mijn honden bij me heb. Sta ik daar te hannessen met riemen, een half oog gericht op wat mijn honden uitspoken en een half oog voor degene met wie ik in gesprek ben die dan ook nog eens niet op een normale gespreksafstand staat terwijl ik een zachte gespreksstem heb. En mijn honden reageren meteen op de stress die ik dan uitstraal in combinatie met die ongewoon harde stem.

 

Ik loop dan dus ook weg. En ja, ze weten waar ik woon dus als ze iets te mekkeren hebben dan kunnen ze beter even aanbellen zodat ik rustig het gesprek op een normale manier aan kan gaan.

honden page profiel So long, friends!So long, friends! 3 doggies

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

" Ik kijk graag op Instagram, maar soms kom je dingen tegen waar je echt woedend van kan worden. Het is zo niet nodig en doodzonde! Er iets van zeggen heeft volgens mij geen zin. In Canada mag dit blijkbaar nog: "

 

Wat erg als je dat zo ziet, echt zo zonde van de leuke hond.

Nog los van de verminking wat het is.

honden page profiel MichelleMichelle 3 doggies

honden foto van Michelle

" Ik kijk graag op Instagram, maar soms kom je dingen tegen waar je echt woedend van kan worden. Het is zo niet nodig en doodzonde! Er iets van zeggen heeft volgens mij geen zin. In Canada mag dit blijkbaar nog: "

Ahw jeetje, dat dit inderdaad nog is toegestaan? En dat alles omdat het de hond zogenaamd “mooier maakt” of “bij het ras hoort” terwijl ik hem echt veeeeeel leuker vind zoals het gewoon is geboren! Bah not done

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Zo triest! hp-cry En helemaal met je eens.. Ook (zoals in de app van doggydating) als er adviezen worden gegeven waar je wel van kan huilen! Zoals over 'hulpmiddelen' ed.. Zo jammer en onnodig.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Iemand die het nodig vond zijn leeg waterflesje in mijn voortuin te begraven.  Asociaal geval zeg. 

honden page profiel AizenAizen 3 doggies

honden foto van Aizen

" Ik kijk graag op Instagram, maar soms kom je dingen tegen waar je echt woedend van kan worden. Het is zo niet nodig en doodzonde! Er iets van zeggen heeft volgens mij geen zin. In Canada mag dit blijkbaar nog: "

En met die lekkere flaporen is die zoveel knapper hp-cry sommige mensen hp-frusty

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Een man die zijn hondje vooruit sleept terwijl het arme beest gewoon even moest poepen. Dus ik ram op het keukenraam meneer kijkt verschrikt op en wacht nu op z'n hondje. Hij ziet dat ik nog sta te kijken en pakt zijn poepzakje met tegen zin dan toch uit zijn jaszak.

 

Heerlijk vind ik dat wanneer mensen dan toch beseffen dat wat ze doen eigenlijk niet door de beugel kan!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 18 van 45 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 1819 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
Volgende forumvraag: Marley op de hondenschool
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^