Een kruising Jack met chihuahua puber!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Eveliene Eveliene

honden foto van Eveliene

Ik heb heel veel gelezen en in sommige oude topics heb ik zeker herkenning, toch ook even mijn verhaal.
Billy is nu 7 maanden en de hormonen gieren door het lijf!
Was het eerst een rustige pup is het er nu een met adhd.
Blaft ineens naar voorbij lopende mensen met hond ( helaas woon ik in een prachtige plek met uitzicht op de mooie lange loopveld) ik heb mooie lange ramen en kan er moeilijk wat voorzetten ivm gordijnen enz.
Ook blaft hij buiten naar andere honden, als hij er eenmaal bij is, is het goed.
Ook thuis begint het slopen opnieuw, dat is gelukkig goed te corrigeren met afleiding.
Bezoek vind hij eng en blaft dan even en zoekt daarna zijn eigen plek, prima ik ga niks dwingen.
Soms zit ik echter wel met me handen in het haar als hij voor de zoveelste keer de kat achterna gaat, sloopt en ik moet corrigeren enz. Het lijkt soms net of ik hem voor mijn gevoel niet genoeg liefde geef, of juist te veel met hem bezig ben waardoor Billy denkt dat het juist goed is zo....
Iemand tips of suggesties?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Wat doe je door de dag heen met de hond? Zowel een chihuahua als een jack Russell  hebben uitdaging nodig, zowel in de vorm van bewegen als hun koppie gebruiken.

 

Krijgt ie dat genoeg, te veel of misschien te weinig? Ga je wel eens naar een ander gebied om te wandelen voor nieuwe geurtjes en nieuwe ontdekking?

 

Genoeg kauwwerk? Runderkophuid, bullepees oid. 

 

Dat met je bezoek doe je goed. Niks forceren. Hij wordt toch nieuwsgierig en gaat op onderzoek uit bij de nieuwe mensen.

 

Het langslopen van mensen en daarop reageren doet Puck ook. Ik zeg dan altijd; goed gezien, dat was die of die en dan is het al snel goed. Behalve wanneer ze bij de voordeur staat en helemaal naar buiten kan kijken, dan wordt het echt menens. Dus hier mag ze niet meer bij de voordeur liggen, alleen sporadisch wanneer het overdag rustig is op straat.

 

De kat, dat weet ik niet. Ik heb zelf geen kat. Je moet alleen zorgen dat ie dr niet meer achteraan kan. Dus even flink erbovenop zitten en weer van voren af aan beginnen met leren dat ie de kat met rust moet laten?

honden page profiel Eveliene Eveliene

honden foto van Eveliene

Hij heeft genoeg te kauwen, misschien wel wat te veel hahah....
Ik doe afwisselende dingen met hem. Zowel denkspelletjes zoals brokjes verstoppen door het huis enz en ook worden de wandelingen niet overgeslagen. Ik wandel elke dag een uur en daarbij wissel ik ze af met 4 kortere wandelingen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Dan is het tijd voor puberteit....wat conseqwenter zijn als je hond te keer gaat, doet tie dat buiten dan ga je rechtsomkeer, binnen stuur je de hond weg van het raam, en ga inderdaad eens wandelen waar je hond nooit komt, verandering doet altijd goed.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Het waakse zit sowieso in de chihuahua en dat ga je er met de beste wil van de wereld niet uit krijgen. Chihuahua’s zijn nou eenmaal erg vocaal. 

Helemaal afleren gaat niet dus, maar natuurlijk kun je het wel wat meer beperken. Ombuigen naar wat wel acceptabel is.

 

Blaffen buiten naar andere honden doe ik hier op reageren door de andere kant op te lopen. De afstand tussen ons en de hond vergroten. Het blaffen is opwinding, onzekerheid of enthousiasme, maakt niet, want in alle gevallen wil je dat je hondje rustig wordt. Dus vergroot de afstand. Zo leert hij dat er niks gaat gebeuren met die hond. Na een tijdje zal het kwartje vallen en kun je terug de afstand gaan verkleinen. En wil je wel een andere hond gedag gaan zeggen, laat je hondje dit dan weten. Dan weet hij wat te verwachten. Maar er zal altijd wel wat geblaf blijven. 

 

Blaffen binnen naar voorbijgangers heb ik hier ingedamd door hem te leren naar mij toe te komen wanneer hij iets ziet buiten. Het klinkt misschien onlogisch maar wanneer hij uit z’n dak ging riep ik hem bij me en gaf hem wat lekkers. Zei hem dat er niks was en dan leidde ik hem af. 

Het gevolg is nu dus dat hij nog steeds aanslaat als hij iets ziet (dat zit gewoon in z’n aard) maar in plaats van als een lijpo voor het raam te blijven staan keffen rent hij nu al blaffend naar mij toe, krijgt een aai (snoepjes hoeft inmiddels niet meer) en ik zeg ‘goed gezien, er loopt iemand’ en dan is het klaar. 

 

Onthoud dat je hond zich spiegelt aan jou. Als hij druk doet en blaft, en jij gaat vervolgens ook druk doen en blaffen (lees; snel naar hem toe en met verheven stem op z’n dak geven) dan wordt de situatie alleen maar erger hp-angel Rust en kalmte dus. Laat je niet gek keffen. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

" Hij heeft genoeg te kauwen, misschien wel wat te veel hahah....
Ik doe afwisselende dingen met hem. Zowel denkspelletjes zoals brokjes verstoppen door het huis enz en ook worden de wandelingen niet overgeslagen. Ik wandel elke dag een uur en daarbij wissel ik ze af met 4 kortere wandelingen. "

Als er veel jack russell inzit dan heeft hij aan een uurtje lopen niet genoeg hoor ,

En van denkspelletjes worden jacks al helemaal niet moe of ze moeten 14 en dement zijn .

Loopt hij in dat uurtje ook los ?ze gebruiken hun hersenen  meer met snuffelen ,rennen  piesen waar en wanneer ze willen als met een brokje wat verstopt wordt ,en aan een lijntje worden ze echt niet moe ,Uit laten razen en rennen en je hebt er geen kind aan in huis ,

honden page profiel Eveliene Eveliene

honden foto van Eveliene

Los lopen dat gaat helaas (nog) niet. Hij is zo gefixeerd op elk plasje en grasje.

Dat lopen... ik loop dus een keer per dag een ronde van een uur. Daarnaast nog 4 a 5 keer een ronde van ongeveer 30 minuten.

Blaffen, binnen probeer ik hem inderdaad te zeggen “ het is goed, klaar” op een niet onaardige toon, gewoon liefkozend.
Soms helpt het soms ook niet.... maar door dat de ramen van boven tot beneden zijn zonder vensterbank kan die altijd wel iets zien.
Maakt ook niet uit waar hij dan is in de woonkamer, ik heb geen afgesloten keuken.

Dat buiten blaffen vang ik nu op door gewoon door te lopen daar kan ik inderdaad nog wel wat meer aandacht aan schenken...
Bedankt voor jullie reacties!
Soms word ik echt horendol van hem haha maar dat zullen jullie wel herkennen :-)

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Ik heb zelf thuis het onderste stukje raam afgeplakt met zo’n half doorzichtige mat sticker. Dat heeft een hoop gescheeld aangezien ik aan een drukke weg woon waar constant mensen voorbij wandelen. 

 

Maar het is inderdaad heel vermoeiend soms, al dat onnodig opgewonden gedoe. Soms staat Twinko echt met vier poten tegelijk omhoog te springen terwijl hij luid keffend met nekharen overeind in de vensterbank staat. Hij maakt zich dan zo breed dat hij zowat vierkant lijkt XD

honden page profiel Eveliene Eveliene

honden foto van Eveliene

Dat afplakken zou nog een idee zijn inderdaad.
Dan ziet het alleen nog als hij op de bank is ipv gewoon lekker op de grond.

Heb hiervoor een teefje gehad, merk wel veel verschil met het pup zijn en de hormonen!

Maar toch houden we van ze hihi

Volgende forumvraag: Teckel van 1 en pasgeboren baby
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^