Skipt maaltijden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ElsEls

De fokker vond Knox een makkelijke eter, maar al van de dag dat hij bij mij is vind ik het moeilijk hem deftig te doen eten. Brokken was hij al snel beu en zelfs met gestoomd vlees erbij moet hij het nu niet meer hebben.

Knox is op dit moment bijna 10 maanden, hij is een Boston Terrier en weegt 9.7kg (mijn papa vindt dat hij te weinig weegt aangezien onze vorige boston als volwassen hond 14kg was). Momenteel krijgt hij BARF van Wolf's Menu, hij eet het normaal heel graag maar sommige dagen gaat er precies niks in. Zondag heeft hij pas gegeten om 22u, voor de rest van de dag niks zelfs geen snoepje. Vandaag is het weer hetzelfde, nog geen hap binnen. 

Nu vraag ik me af of dat is omdat hij te veel eten krijgt (8 nuggets per dag staat op de verpakking, ik ga morgen proberen met 6) en daardoor een dag eten skipt of zou het zijn dat hij ergens last van heeft? Hij is wel nog heel actief, speels en oplettend, maar ziet er soms krampachtig uit aan zijn maag alsof hij last heeft van zijn darmen/maag. We hebben ook een tuin waar hij vanalle vieze dingen uit opeet. 

Wat ik me dus afvraag; denken jullie dat dit komt door te veel eten te krijgen of iets anders? Wat zouden jullie doen? Is het normaal dat een hond een maaltijd overslaat?

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Een hond kan best eens een maaltijd overslaan. Dat is opzich niet erg zolang hij goed op gewicht is. Dat wil zeggen ‘je kunt makkelijk zijn ribben voelen, maar als hij normaal staat zie je ze niet uitsteken.’ Gewicht zegt weinig, iedere hond is anders.

Maar als hij ook geen snoepjes of botjes aanpakt dan zou ik zijn tanden eens na laten kijken bij de dierenarts. Misschien heeft hij pijn in de bek. Niet goed tanden gewisseld of een wondje misschien..

 

honden page profiel ElsEls

Ja dat heb ik ook zitten denken, maar zou hij trekspelletjes spelen als hij last zou hebben van zijn tanden? Op zijn botje en speelgoed kauwen doet hij wel ???? Gestoomd vlees moest hij ook niet hebben dat is nochtans wel mals denk ik. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Laat je zijn eten de hele dag staan als hij niet wil eten?

honden page profiel ElsEls

Neen tegen de late avond eet hij wel iets. Die zondag heeft hij 's avonds nog 2 porties zelfs gegeten.

Gisteren heeft hij dan weer niks gegeten.

Afgelopen zondag en gisteren ook slijmen overgegeven. Maar alle dagen er tussen heeft hij normaal gegeten en niet overgegeven. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Heeft hij verder wel een goede bodyscore? (https://www.wellopet.be/blog/voel-zelf-je-hond-op-een-ideaal-gewicht-staat

 

Mijn jongste zou alles op eten wat voor zijn neus staat ik hoeveelheden terwijl mijn oudste echt stopt met eten als hij vol zit. Hij durft ook wel eens 1 maaltijd overslaan. Zo ken ik honden die maar 1x per dag willen eten. 

honden page profiel ElsEls

Ja ik denk dat die wel in orde is. Ik zie geen ribben maar hij is ook zeker niet te dik. Onderrussen eet hij sinds zaterdag wel weer goed. We hebben echter gemerkt dat hij weinig kaka moet doen. Misschien te veel calcium in zijn eten met dat hij nu 10 maand is? Het is 0.6g Ca voor 100g. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Fijn dat hij weer beter eet. Ik heb zelf niet zoveel verstand van voeding voor honden, maar deze site heeft een hoop informatie:

 

https://www.voerwijzer.com/calcium-in-puppybrokken-voor-grote-en-middelgrote-rassen/

 

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Ik heb ook een hond die maaltijden skipt. Ze doet dit wanneer ze het eten niet lekker genoeg vindt; dan laat ze het staan in de hoop dat ze wat lekkerders krijgt (ze kreeg als pup Taste of the Wild, uiteindelijk een tijdje Wolf of Wilderness gegeven, en wilde toen afwisselen met TotW; ze vertikte dit, at het alleen als ik het de hele dag liet staan, en dan minimaal). Of wanneer ze een extra speklaagje begint te kweken die me nog niet was opgevallen, alsof ze denkt dat ze kieskeuriger kan zijn vanwege de per ongeluk opgebouwde reserve.

 

Ze spuugt dan ook gal, en vanwege de moeite die ze er voor moet doen zit er vaak wat bloed bij dan. Heel soms vertikt ze het zelfs meerdere dagen te eten. Dan spuugt ze meerdere keren de eerste dag, tweede dag is al minder, en de de derde niet meer, maar dan begint ze vaak ook alweer met eten. Ik check trouwens dan wel of ze koppig is of ziek; ik geef haar hier en daar wat snoepjes op die dagen, en die valt ze dan uitgehongerd aan hp-frusty Dus ik hou het bij net genoeg geven om te checken of ze koppig is, maar niet genoeg om haar buikje mee te vullen. Brokjes laat ik wel gewoon staan dan de hele dag, dus ze kán wel eten. Ze wil het alleen niet.

 

Ze is momenteel weer wat kieskeurig met haar brokken, en wil ze nu soms alleen eten als ik het in een bal of snuffelmat doe; ik heb haar gewogen bij de dierenwinkel en ze is 7kg, terwijl ze eigenlijk rond de 6,7kg zat. Wel voelt ze bijna nog dunner dan ze eerst was, maar ik heb haar al in geen tijden gewogen, en met het warme weer zijn we lui geweest, dus het kan zijn dat ze wat bespiering kwijt is? Ik probeer de wandelingen nu weer op te bouwen, en geef een deel van haar brokjes tijdens de wandeling; dit helpt ook om haar aan het eten te krijgen. De rest gaat in haar bakje, en eet ze dan meteen op na de wandeling, of pas later op de dag. Zo had ik het gisteren ook uitgestrooid in de tuin na de ochtendwandeling, en had ze dacht ik alles op, maar in de namiddag zag ik haar weer bezig in de tuin en weer kauwen, dus blijkbaar had ze niet alles op. Gekke hond. Ik ben labradors gewend, en voor een tijdje was ze ook net een labrador, ik denk tussen haar eerste en tweede jaar, maar ondertussen weer een prinses op de erwt (ze is nu 3,5) foot-in-mouth 

 

Kijk trouwens wel uit met het eten van dingen uit de tuin, ik weet niet wat je bedoelt met vieze dingen? Gras helpt bijvoorbeeld met het kunnen overgeven, maar takken is niet verstandig. Mijn moeders labrador heeft daar een tijdje een handje van gehad, en at ook kledingstukken, en heeft twee spoedoperaties moeten ondergaan en is een stuk darm kwijt. Ze mocht toen alleen naar buiten met een muilkorf. Tegenwoordig houdt ze het nog vooral op gras. Het liefst met kluit en al. Maar ze kauwt er goed op, dus mijn ouders laat het deels zo; ze proberen het vooral zo veel mogelijk voorkomen, aangezien ze kale plekken in hun gazon eet tongue-out

honden page profiel ElsEls

Ja btokken moet Knox al lang niet meer hebben en soms laat hij ook gewoon zijn eten staan in de hoop iets lekkerders te krijgen, maar die dagen eet hij dus wel snoepjes.

Uit de tuin eet hij af en toe gras en wanneer ik hem zie rondlopen ket een tak pak ik hem af. Maar hij durft ook onkruid op te eten als we niet kijken, of een appel die in de tuin gewaaid is etc. 

Volgende forumvraag: Welk voer geven jullie?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^