Backpack topic

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Dus nu heb ik zin om het uit te gaan proberen.   "

Dan moet je dat maar snel es doen! hp-shiny Hup, there you go! hp-smile Veel plezier!

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Ga jij wel eens in je eentje?

Denk niet dat ik dat ik dat durf. sealed

 

En wildkamperen in NL? Doet iemand dat wel eens? Lijkt me eigenlijk wel leuk. (Al mag het officieel niet)

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Paalkamperen is dan misschien wel een goed alternatief.

 

Het is kosteloos, weinig tot geen andere kampeerders en de enige voorziening is vaak een waterpomp of zelfs helemaal niets.

 

 

Je mag dan binnen een bepaald aantal meters van de paal 1 tot 3 (afhankelijk van welke camping je pakt) nachten blijven.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ga jij wel eens in je eentje?
Denk niet dat ik dat ik dat durf. 
 
En wildkamperen in NL? Doet iemand dat wel eens? Lijkt me eigenlijk wel leuk. (Al mag het officieel niet) "

Dan moet je gaan paalkamperen. Meestal zitten deze legale plekken langs law routes of een klein stukje er van af.

 

Ik heb het één keer gedaan met een goede kennis, ook gelijk m'n eerste keer kamperen. Ik vond het niks. Maar een hele ervaring was het wel.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Ga jij wel eens in je eentje?
Denk niet dat ik dat ik dat durf. 
 
En wildkamperen in NL? Doet iemand dat wel eens? Lijkt me eigenlijk wel leuk. (Al mag het officieel niet) "

Ja, ik ga ook wel es op m'n eentje backpacken. Lekker rustig, haha! hp-shiny

Officieel mag je in veel europese landen niet wildkamperen, maar wij doen het altijd. Waar nog uitgestrekte natuur is, kan je ook makkelijk vrij kamperen, je bent er toch helemaal alleen. Niks mooier dan 's morgens de tent openritsen en uitkijken op een prachtig landschap... hp-heart

527631.jpg

Al ligt dat in een dichtbevolkt land als Nederland natuurlijk moeilijker (want waar vind je nog een plekje zonder mensen, he) en dan is paalkamperen idd een goed alternatief.

 

Misschien heb je hier wat aan, voor een tochtje in buitenland en toch dichtbij:

http://www.trekkings.be/wandelen.htm

Als je bijvoorbeeld op de eerste klikt (Entre Lesse & Lomme) dan lees je meteen dat er op die tocht 3 bivakplaatsen zijn waar je legaal je tent mag zetten. Dus op deze manier kan je lekker gaan trekken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het wildkamperen hp-smile

 

Niet twijfelen, joh, gewoon die rugzak op en gaan! hp-shiny

 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Heb m'n spullen nog niet allemaal binnen. innocent

Nee helemaal alleen denk ik niet dat ik ga doen. tongue-out

 

Las ergens dat het nergens zo makkelijk is om wild te kamperen dan in NL, omdat het bijna overal vlak is. Ik zou op zich wel durven om mijn tent op te zetten in een bos in de buurt. Hier wordt nooit gecontroleerd en als je van het pad af gaat ziet niemand je toch. Lijkt me juist wel leuk wildkamperen. 

Maar niet in mijn eentje haha

honden page profiel Marieke en SkipMarieke en Skip

honden foto van Marieke en Skip

" Afgelopen weekend zijn we bij spacsport en decathlon geweest en hebben we veel informatie gekregen en konden we backpacks passen.  Eentje zat heel fijn, en die heb ik net precies toch maar besteld. Flink duurder dan de planning was, maar een goede backpack vind ik wel heel belangrijk. Heb hem ook geprobeerd met 7 kg er in, dat viel me heel erg mee. Had het idee dat ik er handig een paar uur mee kon lopen. Al zal hij met backpacken wel wat zwaarder zijn, maar toch. 
 
Verder heb ik een matje gekocht en een isolatiematje voor Puck. Via internet nog een slaapzak van 750 gram die tot -1,5 kan als goed is, en een tentje van 1,4 kg.
 
heb uitgerekend dat ik met tas, tent, slaapzak en matje 4740 gram heb, dat valt me heel erg mee. De basis heb ik dus bij elkaar, als alles wat ik heb besteld binnen is. Dus nu heb ik zin om het uit te gaan proberen.   "

Mag ik vragen welke backpack je gekocht hebt? Reken op gemiddeld 15kg als je inclusief tent gaat rondtrekken. Dus ik hoop dat de backpack dan ook nog lekker zit.

 

En de slaapzak van 750g tot -1,5 welke is dat? Ik ben nl bang dat je de extreem temperatuur hebt verwisseld voor de comfort temperatuur. 

 

Op een slaapzak staan 3 waardes: comfort, limit, extreem 

 

Comfort betekent comfortabel kunnen slapen met t shirt 

 

Limit betekent dat een man volledig aangekleed nog redelijk kan slapen 

 

Extreem betekent dat je niet dood gaat van de kou (of bij een extreem van bijvoorbeeld -1,5 het de hele nacht ijskoud hebt)

 

 

750 gram voor een comfort -1,5 is er wel, maar deze slaapzakken zijn uitsluitend dons en de prijzen beginnen bij de €200 ongeveer. 

 

 

Mijn The North Face Aulutian heeft een comfort van -7 -3 en weegt al 1650g.  Nieuwprijs was toen €125.

 

De enige slaapzak die ik ken met een fatsoenlijke prijs/gewicht is die van de Decathlon Simond lijn. Dit is een extreem mummy slaapzak uit de bergsport lijn van de Decathlon. 

https://www.decathlon.nl/p/slaapzak-voor-trekking-trek-900-0-veren-geel/_/R-p-X8492771

 

Deze dus, en deze weegt ook al 985g Voor een comfort temperatuur van 0°c

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

als je rugzak wil zou ik een middagje je laten adviseren en passen.

als je model ect weet dat goed zit kan je ook op marktplaats bv kijken voor goede 2e hands..

honden page profiel Marieke en SkipMarieke en Skip

honden foto van Marieke en Skip

Ik heb wel zin om een Nachtje met je mee te gaan kamperen.

 

Wildkamperen in Nederland doe ik niet aan, heb echt geen zin in een bekeuring! (En die is hoog als je gepakt wordt en de kans is behoorlijk groot!)

 

Ik stel voor om dan een camping van "Kamperen bij de boswachter" uit te zoeken.  Mooie campings midden in de natuur en kosten niet te veel. En gewoon een drinkwater kraan en fatsoenlijk toilet. 

 

Of we kunnen gaan paalkamperen maar dat is voor een eerste keer kamperen heftig genoeg volgens mij. Heb zelf nog nooit paal gekampeerd, maar je moet dan ook zelf al je water meenemen en reken maar op een litertje of 5 voor hond, koken, tandenpoetsen, ontbijt enz.  5l water is ook 5kg meer gewicht. 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Ik volg ook even wel zo makkelijk

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik zou op zich wel durven om mijn tent op te zetten in een bos in de buurt. Hier wordt nooit gecontroleerd en als je van het pad af gaat ziet niemand je toch. Lijkt me juist wel leuk wildkamperen. 
Maar niet in mijn eentje haha 

Telt Puck niet mee als stoere reisgezel? hp-shiny

Je hoeft ook niet meteen het backpacken te koppelen aan het overnachten in de tent. Je kan beide al eens apart uitproberen. Is ook leuk!

Dus bijvoorbeeld es een nachtje in de tent slapen met Puck, maar dan op een camping, bij vrienden in de tuin, etc. Dan heb je alvast het tent-gevoel al es gehad, zonder de trektocht erbij.

Ook het wandelen met rugzak kan je eens uitproberen zonder de tent: overnachten in een hostel, trekkershut, airbnb, chalet op camping, enz. Dan kan je al wat vertrouwd raken met het rugzakwandelen zonder meteen tent en kookspullen mee te zeulen. En zo ben je niet echt alleen, je ontmoet ook andere mensen in een hostel of op camping. Of je vindt sneller een metgezel als de overnachting wat comfortabeler is...?

 

Nog even meegeven: het comfortabel dragen van een rugzak hangt niet alleen af van de rugzak zelf, maar ook van hoe je hem laadt. Bulky dingen zoals slaapzak onderaan, zware spullen tegen de rug, en zorgen dat alles goed aansluit. Als je de rugzak aandoet, zou ie vanuit de heupgordel moeten blijven rechtstaan tegen je rug (en dus niet achterover kantelen). De schouderriemen zijn er voor stabiliteit, maar daar mag het gewicht niet aan hangen, want da's erg vermoeiend en pijnlijk. 

Dus gun jezelf de tijd om wat ervaring op te doen met je materiaal. Hoe vaker je het gebruikt, hoe behendiger je wordt hp-wink

Toen ik voor mijn allereerste trektocht een rugzak kocht, probeerde ik hem eerst uit op simpele dagwandelingen en zelfs thuis (de vaat doen met de rugzak op, whahaha, echt gebeurd), enkel om het gewoon te worden, zo urenlang al dat gewicht op m'n rug. coolfoot-in-mouthcool Klinkt geweldig belachelijk en ik moet er nog om lachen als ik eraan terug denk, maar toen was ik toch blij dat ik dat zo gedaan had hp-smile

 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

De backpack die ik heb besteld is Osprey Kyte 66. 

 

De slaapzak is van crivit. Hij zal niet geweldig zijn, maar voor dat geld wou ik het wel uitproberen. tongue-out Heb ook nog wel thermokleding die ik 's nachts aan zou kunnen doen eventueel. We gaan het meemaken. tongue-out

 

We hebben inderdaad ook uitleg gekregen over hoe je een backpack in moet pakken en moet afstellen enzo. 

 

Ik ga inderdaad van te voren wel ''trainen''. Ineens uren lopen met 15 kg lijkt me niet verstandig. sealed

We hebben met een paar hp'ers afgesproken dat we een paar keer van te voren gaan oefenen en een proefnachtje ofzo. Dus hoef niet nog maanden te wachten hp-shiny 

 

Waar laten jullie de honden op slapen trouwens? Heb nu dus een isolatie matje voor Puck, maar dat zal niet genoeg zijn. Ze heeft het vrij snel koud en ligt het liefst zacht. innocent

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Waar laten jullie de honden op slapen trouwens? Heb nu dus een isolatie matje voor Puck, maar dat zal niet genoeg zijn. Ze heeft het vrij snel koud en ligt het liefst zacht.  "

De mijne hoeven niks speciaals, die hebben het eerder te warm dan te koud.

 

Je kan altijd es kijken naar de Ruffwear Highlands Pad (goed geisoleerd, voor honden). Ze hebben zelfs een ware slaapzak: de Ruffwear Highlands Sleeping Bag. Maar zoals altijd met Ruffwear: je gaat al zweten van de prijs alleen al hp-wink 

Wat ik zou doen bij een kouwelijk hond: vraag es wat rond bij familie of vrienden: misschien heeft iemand nog een oude donsjas die ie niet meer draagt? Knip de mouwen eraf, naai de gaten dicht, spreid hem over het isolatiematje van Puck en je hebt een heerlijk warm bed hp-smile Kan je wel niet gebruiken als haar vacht nat is, natuurlijk... natte honden in de tent is geen zegen cool

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!


wat doen jullie met al je afval?
 

Uitwerpselen worden begraven of indien dat niet mogelijk is afgedekt (stenen), toiletpapier meegenomen of verbrand, lege verpakkingen terug meegenomen. Ik gebruik waterfilter (steripen of katadyn filter) om water te zuiveren (in eigen drinkfles) en gebruik enkel bio-zeep van care plus.

Afval achterlaten is uiteraard NOT DONE! 

 

honden page profiel Marieke en SkipMarieke en Skip

honden foto van Marieke en Skip

" De backpack die ik heb besteld is Osprey Kyte 66. 
 
De slaapzak is van crivit. Hij zal niet geweldig zijn, maar voor dat geld wou ik het wel uitproberen.  Heb ook nog wel thermokleding die ik 's nachts aan zou kunnen doen eventueel. We gaan het meemaken. 
 
We hebben inderdaad ook uitleg gekregen over hoe je een backpack in moet pakken en moet afstellen enzo. 
 
Ik ga inderdaad van te voren wel ''trainen''. Ineens uren lopen met 15 kg lijkt me niet verstandig. 
We hebben met een paar hp'ers afgesproken dat we een paar keer van te voren gaan oefenen en een proefnachtje ofzo. Dus hoef niet nog maanden te wachten  
 
Waar laten jullie de honden op slapen trouwens? Heb nu dus een isolatie matje voor Puck, maar dat zal niet genoeg zijn. Ze heeft het vrij snel koud en ligt het liefst zacht.  "

Ik zou ook wel mee willen trainen en wandelen. Zullen we dat in dit topic bespreken of zal ik er één apart topic voor openen? 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Uitwerpselen worden begraven of indien dat niet mogelijk is afgedekt (stenen), toiletpapier meegenomen of verbrand, lege verpakkingen terug meegenomen. Ik gebruik waterfilter (steripen of katadyn filter) om water te zuiveren (in eigen drinkfles) en gebruik enkel bio-zeep van care plus.
Afval achterlaten is uiteraard NOT DONE! 
  "

mee eens hp-smile

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

" Ik zou ook wel mee willen trainen en wandelen. Zullen we dat in dit topic bespreken of zal ik er één apart topic voor openen?  "

Leuk! Waar woon je ergens? 

Maakt mij niet uit of je dat niet doet of in een apart topic

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Afmetingen reistas
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^