Plassen in huis bij de buren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

Shadow, mijn volle Havanezer reu, is nu 19 maanden. Mijn buren die hier alleen in de zomermaanden zijn hebben een zusje van hem. In die periode staat het hekje tussen onze tuinen vaak open en lopen de honden vrij beide huizen in en uit. Alleen gebeurt het nog weleens, dat Shadow daar in huis zijn poot optilt en ergens tegenaan plast. In het begin was het vooral tegen de mand van zijn zusje, maar tegenwoordig doet hij het ook tegen de bank of een stoelpoot. Wij vragen ons af, waarom hij dat doet en vooral ook, hoe we hem dit kunnen afleren.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Waarschijnlijk omdat hij een reu is?

 

Afleren, misschien eerst zorgen dat de toegang niet meer vrij voor hem is.

Dat je er zelf bij bent als hij bij de buren is.

Hij heeft daar al kunnen markeren , zijn geur is daar al.

Hij zal behoefte hebben dit te bevestigen en opnieuw te markeren. 

Dus wat mogelijk is, het goed wassen van de spullen waar hij gemarkeerd heeft en zorgen dat hij daar niet. meer vrij rondloopt.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Alles goed schoonmaken met azijn, dat neutraliseert de geur. Wellicht houd het plassen dan wel op. 

Anders moetje leren dat hij gewoon in zijn eigen tuin moet blijven. Dan kan de andere hond alleen bij hem op bezoek komen.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Faro deed dat in vreemde huizen, dan moest je hem echt aan de lijn houden in huis, we hebben het goed schoongemaakt met azijn, en nu 3 jaar later hebben we Sam, en ook al hebben we met azijn schoongemaakt, Sam wist precies waar Faro daar in huis had geplast, en plaste er dus overheen.

Nu houden we hem goed in de gaten en zodra we denken hij wil plassen dan zeggen we NEE, en dan doet hij het niet, maar de neiging blijft, ook al hebben we het met azijn schoongemaakt.

Bij mijn moeder ruikt hij ondanks de azijn nog precies waar Faro heeft geplast.

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Als niet gecastreerde reuen onder stress komen te staan, uit zich dat vooral met ergens tegen aan te plassen.

Het is een soort van afreageren.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Als niet gecastreerde reuen onder stress komen te staan, uit zich dat vooral met ergens tegen aan te plassen.
Het is een soort van afreageren. "

Ja alleen mijn reuen waren beide gecastreerd.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Ja alleen mijn reuen waren beide gecastreerd. "

Tuurlijk, kan ook.

Alleen hebben die er, in het algemeen, minder last van.

Behalve als ze super gestrest zijn.

Teven doen het soms ook.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Tuurlijk, kan ook.
Alleen hebben die er, in het algemeen, minder last van.
Behalve als ze super gestrest zijn.
Teven doen het soms ook. "

Toch was Faro helemaal niet gestrest, ik denk dat de aanleiding bij Sam was dat hij nog steeds Faro rook en daar overheen plaste, Sam vind het wel wat spannend om op visite te gaan, dus bij Sam zou het kunnen kloppen, al is hij inmiddels wel op zijn gemak, ik moet hem nog steeds in de gaten houden.

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

Bedankt allemaal voor de reacties. Ik vind Shadow ook helemaal niet gestrest. Ik zie wel opwinding bij hem (positief), want hij vindt het ontzettend leuk bij de buren, vooral als hij de buurvrouw of buurman kan overhalen om met de bal te gooien. En dat lukt best vaak. Het tussenhekje dichtdoen, zodat hij er niet meer alleen heen kan, zou een optie kunnen zijn, maar dat vind ik weer erg sneu voor het hondje van mijn buren. Ze speelt erg graag met mijn honden en als het hekje dicht is (wat soms wel gebeurt) is ze gewoon depressief. Als het hekje dan weer open gaat, leeft ze weer helemaal op. Dan toch maar proberen hem beter in de gaten te houden. Goed schoonmaken met azijn doen we al. 

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Opwinding, blijdschap geeft ook spanning in het lichaam..ja we/je zou het moeten zien, je herkent het direct aan het gedrag van de hond. Ze bewegen wat sneller...beetje houterig, kunnen er blij uitzien, maar het lichaam gaat dan toch ontladen in de vorm van een plas.

Als zijn zus buiten is dan het hekje open en de deuren dicht bij de buren. Wellicht een traphekje kopen zodat zij wel de deur open kunnen zetten, maar hij niet ongevraagd naar binnen kan.

honden page profiel Frieda Frieda

honden foto van Frieda

" Opwinding, blijdschap geeft ook spanning in het lichaam..ja we/je zou het moeten zien, je herkent het direct aan het gedrag van de hond. Ze bewegen wat sneller...beetje houterig, kunnen er blij uitzien, maar het lichaam gaat dan toch ontladen in de vorm van een plas.Als zijn zus buiten is dan het hekje open en de deuren dicht bij de buren. Wellicht een traphekje kopen zodat zij wel de deur open kunnen zetten, maar hij niet ongevraagd naar binnen kan. "

Dank je wel. Hier kan ik wel wat mee. Ik denk dat dit inderdaad weleens de oorzaak zou kunnen zijn. Ik ga dat traphekje inderdaad maar eens voorstellen aan de buren.

Volgende forumvraag: Snelle vraag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^