Zelf knippen) scheren/ trimmen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Ik wil Joep erg graag zelf gaan scheren.

Hij is nu 2x bij de trimmer geweest, prachtig, maar zijn vacht groeit vrij dus ik ben een kapitaal kwijt aan de trimsalon als het moet blijven zoals ik het wil hebben zeg maar.

 

Joep is shih tzu/maltezer.

Zijn er hier meer die hun shih tzu maltezer  zelf doen?

Met wat scheer je en hoe kort?

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Diki efileer en knip ik zelf, scheren doe ik niet, wil er een laagje op houden. Zoek een trimster waar je de kunst kan afkijken, want het is echt een vak.  een hele hond zo scheren of knippen dat hij er netjes uitziet is best een klus wat je moet leren.

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

Kun je misschien ergens een cursus volgen?

 

Voor ruwharige honden geeft de rasverreniging bijvoorbeeld vaak cursussen voor het plukken.

Misschien is er ook zoiets voor het vachttype van Joep?

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Er zijn inderdaad cursussen, maar die zijn ook prijzen en vaak ver weg.. verplichte les dagen, plus je moet ook goed materiaal aanschaffen wat ook best prijzig is.

 

Ik heb er zelf ook wel eens na gekeken, heb 2 shih tzu's en ze gaan om 2.5 maand naar de trimster, 80 euro. Dan gaan ze met 6 a 8 weken nog tussendoor voor de ogen en de poten, maar dat zou ik ook zelf kunnen. Ach jaaa, ik laat het er maar bij haha, denk niet dat het iets is wat je even snel leert.

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

" Er zijn inderdaad cursussen, maar die zijn ook prijzen en vaak ver weg.. verplichte les dagen, plus je moet ook goed materiaal aanschaffen wat ook best prijzig is.
 
Ik heb er zelf ook wel eens na gekeken, heb 2 shih tzu's en ze gaan om 2.5 maand naar de trimster, 80 euro. Dan gaan ze met 6 a 8 weken nog tussendoor voor de ogen en de poten, maar dat zou ik ook zelf kunnen. Ach jaaa, ik laat het er maar bij haha, denk niet dat het iets is wat je even snel leert. "

Als je de vachtverzorging compleet op je wilt nemen vallen dan de kosten niet redelijk weg tegen elkaar? Plus als je in de toekomst nog honden wilt waarvan ze normaal gesproken naar de timmer zouden moeten lijkt het me wel een goede investering.

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Als je een beetje weet wat je wilt kun je ook heel veel vinden op YouTube filmpjes waar ze van die trim vlogs hebben en veel in uitleggen.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Als je de vachtverzorging compleet op je wilt nemen vallen dan de kosten niet redelijk weg tegen elkaar? Plus als je in de toekomst nog honden wilt waarvan ze normaal gesproken naar de timmer zouden moeten lijkt het me wel een goede investering. "

Dat denk ik ook wel hoor. Ik heb er zelf niet zn behoefte aan om een half jaar lang daar een studie voor te volgen, maar dan spreek ik natuurlijk voor mijzelf. Bij de trimster blijven ze ook altijd zo lief staan, als ze ik thuis in bad doe, doen ze al dramatisch haha. 

 

Maar ik geloof zeker dat je veel goedkoper uit bent als je het zelf doet. Je moet er alleen wel eerst een bedrag voor neer kunnen leggen en de tijd er voor willen/kunnen nemen.

 

Ik heb hier destijds niks in de buurt kunnen vinden qua cursussen..

honden page profiel MaaikeMaaike

honden foto van Maaike

Hier is het 35,- per beurt. 

140,- per jaar.

Zeg dat meneer 15 wordt dan is dat 2100 euro.

 

En ik ben zo'n pietlut die het graag netjes wil houden zeg maar dus het liefst iedere 6 weken zou gaan haha.

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Hier is het 35,- per beurt. 

  "

Dat is wel echt heel goedkoop.

Wordt hij met de schaar geknipt?

Is daar ook wassen, föhnen. oor verzorging en nagels knippen bij?

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Hier is het 35,- per beurt. 
140,- per jaar.
Zeg dat meneer 15 wordt dan is dat 2100 euro.
 
En ik ben zo'n pietlut die het graag netjes wil houden zeg maar dus het liefst iedere 6 weken zou gaan haha.
  "

Oh das idd geen dure trimmer.

Ik heb zelf de trimopleiding/cursus gedaan en even een boomertje leren knippen dat is niet in een paar keer afkijken gedaan. Zeker niet als je een pietlut bent (zoals je zelf over jezelf zegt wink) en je hondje er mooi bij wilt laten lopen. Een beetje een hond kort /kaal scheren kan natuurlijk iedereen...

 

Maar je hebt wel trimsalons die vacht cursussen geven en dan kan je (met je hond) een dagje een cursus volgen die specifiek over de vacht van je hondje gaat. Tenminste paar jaar geleden zag ik via Facebook dit soort cursussen geregeld voorbij komen, dus ik weet dat ze bestaan, geen idee of ze nog gegeven worden en waar en hoe vaak...

 

Scheren, daar heb je een heel goed apparaat voor nodig en dan is er ook nog een kans dat (ligt er dus aan welk merk scheerapparaat je koopt) je losse scheerkoppen erbij moet kopen want als je wat langer haar op de romp wilt houden en het eruit wilt laten zien alsof het geknipt is dan heb je een scheerkop nodig die de vacht wat langer laat (voor de liezen oksels heb je weer een kop nodig die kort scheert) en dan met goede scharen kan je dan de pootjes mooi rond knippen en mooi laten aansluiten op de romp. Hiervoor heb je minimaal twee scharen nodig (effileerschaar en een voetenschaartje. Maar een mooie rechte schaar erbij hebben is wel erg handig om de pootjes mooi te krijgen). De kosten per schaar kunnen lopen tot 70 euro (ze kunnen nog veel duurder zijn hoor, 70 euro is een beetje de basis schaar), het scheerapparaat was toen om en nabij 400 euro en een scheerkop koste toen rond de 40 euro per stuk. Maar natuurlijk kan dit goedkoper, maar voor mijn opleiding moest ik trimsalon kwaliteit aanschaffen. Maar het knipt wel veel mooier en fijner!

 

Oh en om je hondje echt mooi en strak te kunnen krijgen is goede shampoo best belangrijk. Vlak voor het knippen dus goed wassen,droog fohnen en uitkammen. En goede föhn/waterblazer kan dan ook handig zijn. Maar dat wassen kan je eventueel ook de avond van te voren doen als je thuis knipt. Als het maar schoon is want dat is ook erg belangrijk voor je scheerkoppen en je scharen!

 

Het is wel heel leuk om je eigen hondje te knippen, maar als je het echt zo mooi wilt hebben als een trimmer doet dan gaat er wel even wat geld, maar vooral veel tijd en oefenen in zitten. En je moet er zeker ook een beetje aanleg en feeling voor hebben. Maar dan daarna is het zeker handig dat je het zelf kan en leuk dus. Tenminste ik vind het knippen van hondjes heel leuk om te doen... 

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik trim mijn eigen Goldens zelf, maar dat is een heel ander type vacht natuurlijk. Het begint bij het aanschaffen van het materiaal (minimaal 50,- en dan heb je een goedkope schaar). De scharen vanuit de dierenwinkel moet je in mijn ervaring niet hebben, daar is de kwaliteit te slecht van.

Daarna begint het afkijken en leren. Ik wil mijn Goldens show getrimd hebben, dat is vaak weer een ander model dan de meeste trimmers bij huishonden doen. Die hoeven niet zo kort. Ik ben dus bij andere fokkers geweest met mijn honden en die hebben mij laten zien hoe zij een Golden trimmen en hoe zij "fouten" verdoezelen in de hond.

Daarna veel op Youtube naar dingen gekeken waar ik tegen aan liep. Vooral voetjes netjes krijgen is bij mij een dingetje, daar heb ik nogal eens ruzie mee. Veel tutorials bekeken en geprobeerd op mijn eigen honden. Ik heb hier een hond rond lopen waar we niet mee showen (vindt ze stom), dus zij is regelmatig het slachtoffer als ik weer eens dingen wil proberen. :P

Voor de rest is het een kwestie van heel veel doen. Het is gelukkig vacht, dat groeit wel weer aan (al duurt het soms even).

Volgende forumvraag: Blijvende dunne ontlasting
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^