Alles geprobeerd, maar hij blijft blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel OdiOdi

Beste iedereen,

 

Ik ben een beetje de wanhoop nabij! 

 

Onze hond Odi is een blafmachine. Zelfs zo erg dat de buren erover beginnen. Elke keer als de postbode, een andere hond of iemand voorbij ons huis loopt, een dier op tv verschijnt, begint hij te blaffen. En hij gaat maar door.. 

 

Wij hebben al van alles geprobeerd. Bench, mand, blafband, cursus, ect... 

 

Hij weet heel goed dat hij dat niet mag doen, maar toch “test” hij ons.

 

Wat kunnen wij doen?

 

Alvast bedankt. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Alles geprobeerd, alles, niets geholpen, schakel een therapeut in die bij je thuis komt, die je helpt ermee, zeker als je alles al geprobeerd hebt, die kan met je meekijken en je handaanreikingen geven...

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Als je de regio opgeeft waar je woont, kan iemand van dit forum je wellicht een goede GT aanbevelen. Let op dat iedereen zich GT kan noemen.

 

Contact – Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden – NVGH
https://nvgh.nl/contact/

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

een blaf band????...pfff das gewoon terreur.cry

Je zal het gedrag van stap 1 moeten trainen

het gedrag herleiden tot iets anders en dat kost veel tijd en gaat stap voor stap.

 

Turid rugaas heeft een goed boekje geschreven: blafgedrag bij honden.

Verder zou ik ook zeggen zoek een gedrags therapeut die je kan helpen het gedrag om te buigen

Het zal veel oefenen worden en met ups en downs gaan maar uiteindelijk loont het 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Hij weet heel goed dat hij dat niet mag doen, maar toch “test” hij ons.

Wat denk je dan precies dat ie test? Waar draait het volgens jou dan om?

 

Veelvuldig blaffen kan vele oorzaken hebben: onrust, verveling, waaksheid, onzekerheid, aandacht vragen, enz. Al naargelang de reden van het blaffen kunnen de oplossingen nogal uiteen lopen. Zo is blaffen uit waaksheid heel wat anders dan blaffen uit verveling...

Dus vertel eens wat meer over je hond: hoe is ie van karakter, wat doe je er zoal mee tijdens de dag, hoe gedraagt ie zich buitenhuis, enz. 

Heb je al es geprobeerd het raam af te schermen? Zodat ie niet langer naar buiten kan kijken aan de straatkant? Wat gebeurt er dan?

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Je moet naar de oorzaak waarom hij zo vaak blaft. Waarom voelt hij zich zó onrustig dat hij op bijna alles reageert en blaft. Krijgt hij wel voldoende slaap/échte rust,wat neer komt op zo'n 16-18 uur slaap,dus niet waken bij een deur of toch steeds achter je aan lopen en je in de gaten houden.

Of blaft hij zoveel omdat jullie hem daarvoor aandacht hebben gegeven, dat kan zijn gebeurt door er (te) vrolijk op te reageren, maar ook als je er negatief op reageert, met een nee bijv. oogcontact, een aanraking daarbij, aandacht=aandacht.

Hoe oud is hij? Hebben jullie hem vanaf pup, of is het een herplaatser?

 

Een blafband zorgt voor stress en angst..en persoonlijk vind ik een hond die op alles reageert en zo "jumpie"is al gestrest genoeg. Een hond moet zich thuis veilig voelen en dat doet hij nu denk ik niet.

Een goede gt zou denk ik ook een idee zijn, want die kan duidelijk zien wat er mis gaat.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik zie dat hij net 2 jaar is..en op het punt staat zijn volwassenheid te bereiken. Al die tijd hiervoor,het opgroeien gaat vaak gepaard met veel ups en downs in het gedrag, ze gaan door meerdere angstfases en veel dingen wantrouwen,sneller schrikken,dat komt gewoon door het lichaam wat zich moet ontwikkelen en door de hormonen die door het lijf gieren. Kijk en als je niet goed op zijn onzekerheden hebt gereageerd, hij te weinig slaap heeft gehad,te weinig veilige begeleiding, dan bouwt zich dat uit en slijt bepaald gedrag in.

Volgende forumvraag: HR hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^