Pup uitlaten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JebbJebb

honden foto van Jebb

Nou we hebben onze pup! Ze is heel nieuwsgierig en ondernemend en zit en ligt vooral overal lekker bij. Af en toe laat ik haar even in haar bench slapen, dit doet ze s nachts ook en gaat prima.

Vanmorgen is ze meegeweest naar school om de oudste weg te brengen. Dit is nog geen 5 minuten lopen. Ik merkte dat de indrukken wel veel waren en dat ze op de terugweg moe was, dus heeft ze een stuk in de buggy van de jongste gelegen. Voor de deur nog een plasje gedaan en nu ligt ze alweer 2 uur lekker te slapen.

Als ze zo wakker word, zet ik haar uiteraard buiten voor een plasje. 

Maar aangezien ik nu al wil beginnen met een duidelijk schema  twijfel ik of ik haar over een half uur weer meeneem naar school. (Maar dan niet naar binnen natuurlijk)

Dus in de ochtend een wandeling naar school (is dus max. 10 minuten totaal) en dan eind van de ochtend weer de wandeling naar school dan lekker weer slapen en dan om 15.00 uur weer naar school.

Tussendoor natuurlijk wel de plasjes en als ze ouder is loop ik na school natuurlijk door naar het bos of park.. 

Ze is verschrikkelijk nieuwsgierig en wandelt, huppelt en snuffelt lekker mee aan haar riem. Vanmorgen was ze heel even in de klas, maar dit was natuurlijk eenmalig.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Wel ja, kan prima

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dat moet toch inderdaad makkelijk kunnen,  het zijn korte stukjes.

Veel plezier met je pup laughing

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Dat kan prima. Zo te horen hou je goed in de gaten hoe ze zich voelt. 

 

Het tijdschema qua wandelen dat vaak geadviseerd wordt (5 minuten per maand oud) is een richtlijn. Het komt er op neer dat je geen uren gaat wandelen met een jonge pup. Maar zoals jij beschrijft loopt ze netjes rustig mee en maakt ze geen gekke bewegingen. Die zijn namelijk funest voor de gewrichten. 

 

Als het echt teveel wordt voor haar merk je dat snel genoeg. Dan gaat ze vervelend worden, bijten en klieren, niet luisteren en ook niet meer willen slapen. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Als je merkt dat het te veel is en dat merk je door lang slapen, dan even gas terug nemen.

Ik zou de pup wel meenemen, maar niet nog een keer door iedereen laten aaien en ook niet de hele drukte opzoeken, blijf een paar meter van de drukte van ouders en kinderen vandaan. . Geef het beestje tijd om te wennen. Indrukken ja, maar overprikkelen nee. 

Houd de pup op je arm en kijk hoe dat gaat. Nu hoop ik naturrlijk dat je geen pup hebt die al zoveel kilo weegt ????

 

Alleen zijn moet je per halve minuut of soms  per seconde aanleren. Meenemen is nu veiliger voor je pup dan alleen blijven. 

honden page profiel JebbJebb

honden foto van Jebb

Ik heb haar meegenomen en ze deed het weer super. 

Nu even lunchen, spelen, plassen en slapen. Ze doet het super goed. 

Alleen blijven gaat ook goed. Ze gaat in dr bench, draait 1 rondje ploft neer en slaapt. Af en toe gaat ze verliggen en slaapt weer door. 

Als zij in de bench is ben ik ook wel boven of buiten dus toch al soort van alleen. 

honden page profiel bentebente

Heerlijk dat je een pup hebt die het zo goed doet! En ook fijn dat je er zelf zo goed mee omgaat. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Gefeliciteerd met de nieuwe huisgenoot, goed zo....je houd het goed in de gaten, zoals ik lees gaat het geweldig...smile

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Kliinkt goed allemaal, jonge pupjes slapen ook nog heel veel.

honden page profiel Vrouwtje van benjiVrouwtje van benji

honden foto van Vrouwtje van benji

Ja waarom niet 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat chill dat het zo'n makkelijk pupje is!

Maar misschien ook omdat jullie 'makkelijk' zijn. Lekker meenemen, toch een soort van regelmaat en ik denk dat jij toch het meest wel thuis bent? Dus pupje kan erop vertrouwen dat alles goed is.

 

Je merkt vanzelf als het teveel wordt, dan worden pupjes, maar ook jonge en volwassen honden wel stierlijk vervelend, zitten overal aan wat niet mag, luisteren niet meer, soms veel bij moeten slapen  enz.

 

Ik had voor Puck eens een heel hersenwerkjes parcours gemaakt, nou, ik heb de hele een enorm vervelende hond gehad. Het hele parcours was veel te veel van het goede.

Dat gebeurt soms ook wanneer er teveel activiteiten zijn gebeurd, maar kan ook wanneer de hond te weinig wordt uitgedaagd. 

 

Laat je pupje rustig snuffelen, neem de tijd. Snuffelen is voor alle honden erg belangrijk, ze doen dan veel informatie op wat er om hen heen gebeurt. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^