Opvoeding pup bij volwassen hond/ervaringen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fauve Fauve

Binnenkort komt onze nieuwe hond (basset fauve de Bretagne, laatst ook over gepost), wij hebben al een labrador van 11 jaar. Toen zij pup was. was dit soms erg pittig; 4 weken gebroken nachten, piepen in bench ook al was je erbij en veeeel energie en uitdaging nodig. En natuurlijk erg onstuimig zoals hoort bij een labrador.

omdat de puppentijd toen best pittig was, zij was onze eerste hond, vraag ik me af of het scheelt dat er nu al een volwassen hond bij is die goed luistert. En wij dus ook al jaren in het honden ritme zitten qua wandelingen en rekening houden met. Ik denk dan ook dat de puppentijd van onze nieuwe hond daarom minder heftig zal zijn. Zijn er mensen hier die dit ook zo hebben ervaren of ben ik naïef ????? 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Jij hebt straks dezelfde situatie als wij hebben gehad.

Een pup bij een oude hond.

Mijn hondje was toen 12 toen er een pup bij kwam.

Dat hondje is nog bijna 18 jaar geworden, dus 5 jaar hebben ze nog samen geleefd.

 

Op zich ging dit heel goed, ze konden goed met elkaar opschieten.

Alleen het oude hondje speelde allang niet meer dus wat dat betreft had de pup er niets aan.

 

Ook bij de lange wandelingen kon nooit samen, het oude hondje kon zulke afstanden niet meer lopen.

Dus altijd zorgen dat er iemand thuis was voor het oude hondje, als er met de jongere hond lange wandelingen/cursussen werden gedaan.

 

Ik heb het een hele leuke tijd gevonden, die 2 bij elkaar.

Maar het is wel meer gepuzzel omdat je een pup en een oude hond bij elkaar hebt.

 

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Ik denk dat het vooral ervaren is, zal voor iedere hond baas combinatie anders zijn.

Ik heb nu een pup bij een hond van negen. De oudere gedraagt zich als een jonge hond maar van spelen met de pup samen moet hij (nog) niets hebben.

Ik merk wel dat het wandelen of nou ja eigenlijk meer huppelen... beter gaat als mijn volwassen hond meegaat.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Wat leuk dat jullie voor een Fauveje hebben gekozen! Ik heb meerdere griffons in opvang gehad, ook een basset-fauvekruising, en dit type hond leert enorm veel van andere honden, vanaf het eerste moment dat ze binnenkomen... dus dat voordeel heb je alvast. Nu waren mijn griffons geen pups meer (de jongste een maand of 9), dat moet ik er wel bij zeggen. En de ene Fauve is ook rustiger dan de andere. Er zit op Facebook een hele leuke (besloten) Basset Fauvegroep die ik je kan aanraden, waar je veel info kunt vinden en veel tips van andere Fauvisten kunt krijgen!

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Het verschilt ook wel veel van pup tot pup. Toen Kimmi pup was, waren we twee rustige, oudere hondjes gewend, toen was zo’n klein, happerig druktemakertje dat geen seconde haar aandacht ergens bij kon houden wel even flink wennen.
Bij Bobby was ik op het ergste voorbereid, maar dat was juist een supermakkelijke pup.

Alleen was mijn toen flink oude kat onweerstaanbaar om uit te dagen. Diezelfde kat had nog heel leuk met Kimmi gespeeld toen die pup was, maar inmiddels had Poes daar helemaal geen zin meer in. Let dus wel op dat je nieuwe pup niet steeds de oudere hond uitdaagt terwijl die daar misschien helemaal niet meer op zit te wachten.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Zeker zal de pup dingen overnemen, maar niet alleen de goede. Mijn toller was 10 toen de spets kwam. Spets was 1 jaar, dat wel. Ik liet ze volgens het boekje buiten met elkaaar kennis maken. Ze bekeken elkaar niet.  Totdat de toller , volgens haar afkomst, netjes alle eenden richting water liet gaan, lees er achteraan holde. Spets keek op en ik dacht, oeps nu heb ik een eenden drijver, een spets is gefokt voor koeiendrijver. 1 seconde was het naar. Maar 13 jaar een zeer zeer fanatieke eendendrijver gehad. Waar de toller stopte, nooit zou bijten in een eend, ging  de spets door...ettelijke eenden moeten redden, gelukkig nooit ern dode eend.

Waarmee ik zeggen wil...let op als je gedrag echt niet wilt, probeer, met de nadruk op probeer , te voorkomen dat de pup dit leert van de oude hond.

 

Heel veel plezier met de pup. Fauve,jes ze zijn zo leuk.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ook een oudere hond en daar een pup bij genomen.....een hele makkelijke pup...ook ik doe veel apart met de twee, de oudere is inmiddels 13 jaar en kan de lange wandelingen niet meer mee...daar hou ik rekening mee, zijn  vriendinnen geworden, in het begin was het best wel moeilijk....rekening met elkaar houden, inmiddels gewend , een heb ik het ritme ....smorgens apart mee, en smiddags samen....en de kleine rondjes met de oudste ook apart..

honden foto van Beagles Floor (hartje), Laika, Belle en hun baasje Wilma

Onze Laika is negen jaar, bijna tien. Onze Floor was bijna drie jaar ouder. Samen hebben ze nog drie mooie jaren gehad. Nu was Laika al zes toen ze bij ons kwam wonen.
Maar Laika vindt alleen in huis zijn echt niet leuk. En één hond...mmm..twee is veel leuker. Daarom komt er binnenkort ook hier een nieuwe pup. Spannend!

Ik wens je veel plezier toe.
En blijf je volgen.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Hier ook 2 honden alleen wat korter op elkaar de oudste is nu 2 en een half. Ondanks dat je helemaal je eigen ritme hebt met je oudste hond. Moesten wij heel erg opzoek gaan naar een nieuw ritme. Nu is ze 16 weken en hebben we ons nieuwe ritme gevonden wat weer een hoop rust geeft (:

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Hier ook 2 senioren, en eentje van 9 maanden, alleen deze jongste is van onze inwonende dochter en die word zowieso heel veel apart door haar uitgelaten. En snachts heeft zij de jonge hond bij zich, en volgens mij vinden Diesel en Bumper dat wel fijn.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Wat ik wel gelijk gedaan heb. De nieuwe hond leren alleen zijn,maar dan ook echt alleen,  in een andere ruimte,  en niet bij de andere hond. Dat ging goed en toen de oudere hond overleed geen problemen met de overgebleven hond gehad bij alleen zijn.

Ooit bij een kennismgezien , oudste hond overleed en samen konden ze perfect alleen zijn, maar de jongste alleen laten...dat Lukte toen dus niet meer. Vandaar dat ik dez e oplossing bedacht

honden page profiel Fauve Fauve

" Wat leuk dat jullie voor een Fauveje hebben gekozen! Ik heb meerdere griffons in opvang gehad, ook een basset-fauvekruising, en dit type hond leert enorm veel van andere honden, vanaf het eerste moment dat ze binnenkomen... dus dat voordeel heb je alvast. Nu waren mijn griffons geen pups meer (de jongste een maand of 9), dat moet ik er wel bij zeggen. En de ene Fauve is ook rustiger dan de andere. Er zit op Facebook een hele leuke (besloten) Basset Fauvegroep die ik je kan aanraden, waar je veel info kunt vinden en veel tips van andere Fauvisten kunt krijgen! "
Bedankt voor de tip! Leuk  om te horen zo!

honden page profiel Fauve Fauve

Bedankt voor alle tips en ervaringen.

toch weer spannend zo’n nieuwe  hond, je weet vooraf nooit precies hoe het gaat zijn. 

Volgende forumvraag: personality development training
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^