Verandering na chemische castratie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel emmaemma

Hoi allemaal,

Ik heb een hele lieve hond van 3,5 jaar. Op 1,5 jarige leeftijd heb ik hem chemisch laten castreren, en dit heb ik hierna nog tweemaal gedaan.

Nu is de derde keer uitgewerkt, en omdat hij nu volwassen is wilde ik het verder zo laten. Helaas twijfel ik daar nu over, aangezien hij enorm hormonaal bezig is(vooral weglopen als hij een bepaalde hond ruikt, en willen rijden, zelfs de kat vind hij helemaal geweldig). Het rare is dat hij dit gedrag echt nooit heeft gehad, niet voor de castratie, en ook niet in de paar maanden tussen de andere castratie.

Ik snap niet hoe dit kan, en ik kan hier verder ook weinig over vinden op internet. 

Ik ben op zoek naar verhalen van anderen die dit herkennen of mensen die hier verstand van hebben. Want ik weet niet wat ik ermee moet, of dit na een tijdje weer weggaat, of ik hem moet laten castreren, enz.

Alvast bedankt!

Groetjes Emma

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Mijn hond is ook 3,5 en chemisch gecastreerd toen hij 1,5 jaar was. Ik wilde het ook zo laten nadat het uitgewerkt was, maar ben afgelopen donderdag toch naar de dierenarts geweest om er opnieuw een chip in te laten zetten. Kwijlen, continu rijden, buiten niet meer bereikbaar en zelfs angstig en schrikkerig. Als hij chemisch gecastreerd is, is hij veel stabieler en heeft hij meer rust. Voor ons werkt het dus goed. 

honden page profiel ShayShay

honden foto van Shay

Mijn reu is ook chemisch gecastreerd geweest, wat me opviel is dat het veel langer duurde voordat het was uitgewerkt dan het zou moesten. Misschien dat in die tussen periodes het nog niet helemaal was uitgewerkt?

 

die van mij is deze maanden ook stront vervelend, er zijn veel loopse honden in de buurt, waarvan 2 honden van de buurvrouw naast me hp-frusty

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

Mijn reu werd ook hypersexueel toen de chip uitgewerkt was. De eerste keer heb ik weer een nieuwe chip laten zetten. Omdat hij gedragsmatig heel lastig werd tijdens de werking van de chip heb ik de 2de uit laten werken en weer werd hij hypersexueel. Dit heb ik uitgezeten en dat kan best een tijdje duren. Daarna liet ik hem intact. Hij was toen gedragsmatig wat stabieler. Helaas kreeg hij al snel prostaatproblemen die elke keer terug kwamen. Hij is nu definitief gecastreerd en in combi met gedragmedicatie zelf stabiel te noemen. Nog steeds stressgevoelig, maar hanteerbaar.

Bij een volgende reu ga ik me er niet meer aan wagen. Ik wil nu alleen nog laten castreren als het medisch noodzakelijk is.

Grt Manja

honden page profiel emmaemma

Bedankt voor jullie reacties!

Dus het valt ‘uit te zitten’? Dit gedrag wordt dus minder/gaat over? Hoelang heeft dit bij jou geduurd, manja?

Het zou natuurlijk kunnen dat het nog niet uitgewerkt was, maar ik heb een grote hond van 70 kg en hierbij werkt het vaak korter dan een half jaar zei de dierenarts.

Ik ga het gewoon nog een tijdje aankijken.

honden page profiel ManjaManja

honden foto van Manja

De eerste keer heb ik het 6 weken geprobeerd, maar hij at toen bijna niet en ging ook huilen als een wolf met alleen zijn en later ook waar ik bij zat. Vandaar de 2de chip. Toen deze uitwerkte werd hij wel weer hyper, maar niet zo erg als de eerste keer. Ik heb hem wel wat bij gestuurd in wat ik nog normaal vond in gedrag en ook nog hypersex van Puur gegeven. Dit was toch nog een goede 6 weken voordat hij wat stabieler werd qua hormonen.

Succes met je reu.

Grt Manja

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^