Nieuwsuur nu op tv titeren of niet. Kijken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RenateRenate 3 doggies

De documentaire heb ik niet gezien, ik kan enkel reageren uit eigen ervaring.

De vele kankers die ook onze honden meer en meer treffen, hebben mij jaren geleden al aan het denken gezet. 

Drie jaar geleden zijn daarom mijn (toen 5) honden voor de eerste keer getiterd. Zomaar inenten omdat de DA een kaartje stuurde ter herinnering, vond ik meer en meer absurd. Maar helemaal niks meer doen, vond ik ook niet correct, niet voor mijn eigen honden en niet voor andere honden waarmee ze in contact konden komen. Titeren dus. Enkel de oudste, toen 11 jaar, had niet voldoende antistoffen en dus is er opnieuw ingeënt. Nochtans was net dit hondje de eerste jaren altijd netjes elk jaar ingeënt. De anderen waren volgens de titers beschermd voor 3 jaar, hoewel ze sinds hun cocktail op 12 weken nooit meer "op datum" ingeënt waren. 

Begin juni zijn ze opnieuw getiterd en allemaal werden ze weer voor 3 jaar afgetekend. Eéntje van 9 jaar kon zelfs voor 4 jaar maar blijkbaar mag dat niet meer. Concreet betekent dat wel dat dit hondje al minstens 6 jaar beschermd is. 

Net als Machtel ben ik zeker niet tegen vaccineren, integendeel. Dankzij deze vaccinaties zijn/waren de belangrijkste dodelijke ziektes zo goed als verdwenen. Maar het is toch te zot voor woorden om een hond elk jaar maar weer te laten inenten terwijl de fabrikant zelf aangeeft dat een inenting 3 jaar geldig is. 

Btw, hier in België worden alleen planten geënt...hp-smile enten is bij ons iets heel anders dan inenten hp-shiny

pagina 4 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^