Iets wat een hond niet lekker vindt.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CeesCees

 

Iemand enig idee?

Iets wat je op bijvoorbeeld de muren kunt spuiten om te voorkomen dat je hond eraan gaat knagen. Winston moet komende week een paar uurtjes alleen zijn. Normaal kan hij dat wel maar we willen beginnen met hem te laten wennen aan niet meer in zijn bench maar gewoon in de hal en keuken zodat hij wat meer bewegingsvrijheid heeft.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ja, mosterd moet helpen geloof ik, maar dat wil je vast niet op je muur hebben...

Is Winston zo'n knager, dat je daar bang voor bent?

honden page profiel CeesCees

Ik ben niet bang dat hij in een par uur het huis opvreet, maar hij knaagt aan het stuckwerk op de muren. Wij zijn bang dat dit niet goed voor zijn gezondheid is, want hij slikt het door. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Alles wat naar bloemetjes ruikt (bij sommige honden werkt niks)

En op voorhand enkele uren gaan wandelen, zodat hij goed moe is.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Er is anti bijt spray voor honden.

 

Geen idee of het werkt, maar je mag er dna vanuit gaan dat het in ieder geval veilig is en dat veel honden het goed vinden. tongue-out

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Met een hekje een stuk kamer afzetten waar je hond veilig is? Hal, gang,

Die anti bijtspray hielp hier wel! Mijn hondje maakte prachtige gaatjes in de vloerbedekking, 1 x sprayen en het was afgelopen.

honden page profiel Annet met Lukie & MacyAnnet met Lukie & Macy

honden foto van Annet met Lukie & Macy

Ik ken iemand die een keer hete peper op de muur smeerde, de hond dronk daarna een paar bakken water leeg maar de muur liet ie voortaan met rust tongue-out

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Lekker in de bench of in een kamerkennel houden als ie daar geen moeite mee heeft.  

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Er is anti bijt spray voor honden.
 
Geen idee of het werkt, maar je mag er dna vanuit gaan dat het in ieder geval veilig is en dat veel honden het goed vinden.  "

Schijnt niet altijd te werken... 

5utgri8c3foz.jpg

 

Mijn eerste gedachte was citroensap. Of iets anders wat zuur is. Mijn vorige honden vonden zure mandarijnen b.v. verschrikkelijk. Net zo lang schooien tot je wat krijgt en als je dan wat krijgt een geweldig zuur gezicht trekken. Het schooien was meteen afgelopen... 

Maar Obi, die vreet echt alles op zuur of niet. Dus ik denk wat je ook probeert sommige honden doet het niets.

honden page profiel DagmarDagmar

Ik zou hem vooral heel veel geven waar hij wél mag op kauwen.  Dit ook maar enkel geven als je weggaat,  zodat het speciaal blijft. 

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik zou de muren dan afschermen zodat hij er niet bij kan. Die van mij heeft ook het behang er af getrokken en is lekker op de muur gaan knagen. Heb er nu een plank voor gezet. Voordeel was voor mij wel dat ze het alleen maar op dat stuk van de muur deed. Dus ik hoefde niet alle muren af te schermen.

Wat je ook op de muren smeert kan voor je hond erg ongezond zijn. Dus laat hem van tevoren lekker uitrennen, dan thuis even tot rust laten komen en een lekker groot bot als je uit huis gaat.

Bij ons werkt het op dit moment

honden page profiel CeesCees

Winston heeft in de hal twee stukken muur uitgezocht. Ik denk dat ik wel iets kan maken om ervoor te zetten. Risico is wel dat hij dan daar weer aan gaat knagen. Een lekker kauwbot en wat speeltjes en goed gevulde voer- en waterbak doen we zeker.

 

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Alsjeblieft, ga geen giftige of ziekmakende Dingen op je muren smeren.

Mosterd!? Hete pepers!? Alsjeblieft zeghp-cry Daar wordt je hond echt ziek van want als ie wil knagen, gaat ie daar dwars door heen.

Niet doen dus

Zet iets voor je muur zodat hij er niet bij kan. Desnoods een Pellet of zo. 

En geef hem inderdaad goed kauwmateriaal.

 

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Als hij graag wil kauwen en dingen kapot wil maken, geef hem dan papieren verpakkingen. Verbieden of voorkomen van slopen klinkt leuk, maar als een hond gewoon graag de tanden gebruikt, kun je beter een alternatief bieden. Ja, het is vervelend als je allemaal stukjes karton op de vloer hebt. Maar liever dat, dan het stucwerk van de muur af, toch? :)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Een oppas, als het toch maar om een aantal uurtjes gaat deze week hp-smile

Voorlopig(tot hij volwassen wordt) kan hij wat sloop gedrag vertonen. Hier helemaal geen last mee gehad met onze jongste, maar die is ook niet helemaal alleen thuis, maar met mijn oudste samen en ik kreeg hem pas met 8 maanden oud.

Vanaf het eerste moment gaat hij gewoon 1,5 uur mee wandelen, veel snuffelen, zijn ding doen en dan is hij gewoon moe als we terug komen en heb ik nóóit last met hem gehad met alleen blijven. Wel houdt hij van dingen slopen in de vorm van karton en papierproppen wat hij krijgt, of knuffels en kluiven(kophuid), maar pakt nooit iets anders dan dat..misschien geluk daarmee. 

 

Ik zou dat soort dingen ook achterlaten voor jouw hond, zodat er genoeg ligt om te kunnen slopen...of een oppas hp-shiny

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Vriendin had Rottweiler die de muren in de hal kapot kauwde en ook stukken gips op vrat. Zij hebben toen der tijd grote stukken plexiglas op de muren geboord. Was voor hen de oplossing.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Vriendin had Rottweiler die de muren in de hal kapot kauwde en ook stukken gips op vrat. Zij hebben toen der tijd grote stukken plexiglas op de muren geboord. Was voor hen de oplossing. "

Je hebt ook speciaal hard nephout, maar plexiglas is ideaal.

Je kan plexiglas mooier maken door er raambekleding aan de binnenkant doen.

honden page profiel CeesCees

" Lekker in de bench of in een kamerkennel houden als ie daar geen moeite mee heeft.   "

Dat heeft hij dus wel. Als puppy, hij is nu bijna zes maanden, gilde hij het huis bij elkaar zodra hij doorhad dat hij wel alles kon zien maar er niet bij kon. 's avonds duikt hij er zo in en gaat slapen, maar overdag moet je bij Winston niet over een kamerkennel beginnen.

honden page profiel CeesCees

Bedankt voor de lieve, begripvolle en creatieve reacties. Inmiddels is het alweer een paar dagen geleden, maar hier is hoe het afliep. Winston werd achtergelaten met zijn mand, vers water, een klein handje voer, een verse rawhide bot en zijn speeltjes. Mijn vrouw had nog even degelijk de vloer aangeveegd, op zwarte plavuizen val je als muurknager vrij makkelijk door de mand. 

Toen ik thuiskwam was Winston gewoon blij mij te zien, niet hysterisch of zo. Hij is niet zo'n springer als ik thuiskom, maar zit dan wel met zijn neus tegen de deur. Dus de "Oh, ben je er weer, vertel, hoe was je dag" begroeting was eigenlijk niet anders dan wanneer hij met mijn vrouw thuis is en ik binnenkom. Dus wij aan de wandel en toen we de flat uitliepen kwam mijn vrouw ook net thuis, dus was de roedel helemaal compleet. In totaal was hij iets over drie uur alleen geweest. Mijn vrouw heeft de vloer ge"inspecteerd en geen korreltje stuck of kalk gevonden.

Dus, drie uurtjes, voorafgegaan met een stevige wandeling en meneer voorzien van vers knaag- en speelgoed is te doen. Langer zullen we ook niet nodig hebben de komende tijd. 

honden page profiel CeesCees

Net vertelde ik mijn vrouw dit succesverhaal en ineens realiseerde ik mij dat ik vergeten ben om het "wondermiddel" te vermelden. Echt, het werkt en kost bijna niks. Twee delen appelciderazijn en een deel gewone witte azijn. In een plantenspuit en schudden en sproeien. Je ruikt het met je mensenneus maar even, maar een hondenneus moet er echt niets van hebben. 

Volgende forumvraag: Hond loopt ineens weg
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^