Grappige trekjes die jouw hond(en) typeren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KhyraKhyra

honden foto van Khyra

Zoals de titel zegt: wat zijn leuke, grappige, rare trekjes waarvan je echt denkt: dit hoort bij deze hond. 

 

Ik zal aftrappen: als Khyra gepoept heeft trekt ze altijd een heel hard sprintje als ze klaar is,  alsof ze denkt joepieeeee daar ben ik weer vanaf. 

 

Uiteraard heeft Khyra nog veel meer typische dingen maar ik ben ook benieuwd wat jullie honden voor vreemde trekjes hebben. 

 

Fotos en filmpjes zijn zeker leuk!hp-thumbsup

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Sorry, verkeerde topic. 

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi † 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

Bobby komt 's avonds vaak vragen om even te spelen. Eigenlijk heb ik niet altijd zin, maar zo'n koppie kun je toch moeilijk weerstaan.
En eigenlijk is ze heel makkelijk. Na even gespeeld te hebben komt ze lekker bij me op de bank liggen, speeltje stevig tussen haar tanden geklemd, ik heb het andere eind vast en zo kan ze gerust de hele avond blijven liggen. Zo nu en dan trek ik er even aan om te voelen of ik nog 'beet' heb, dan trekt ze even al liggend terug en blijft dan weer tevreden bij me liggen, speeltje nog altijd goed vast.
Maar goed dat we niet meer geloven dat je een trekspelletje met je hond altijd zou moeten 'winnen'...


Verder lijkt het soms echt of ze mijn gedachten kan lezen. Sta ik bijvoorbeeld even met iemand te praten, tot op een gegeven moment de ander zegt dat hij weer verder gaat. Ik antwoord alleen maar iets als 'ik ook' en Bobby staat al naast me, oortjes naar voren, 'hoor ik dat goed, gaan we weer?' Ik antwoord: 'Ja, we gaan weer verder' en kijk een halve seconde richting het pad dat ik in wil en Bobby staat al kwispelstaartend in het bedoelde pad. 'Deze toch?'
En die ander is nog bezig zijn hond te roepen.

Niet dat Bobby nou altijd zo voorbeeldig mee loopt hoor. Ze is wel altijd in de buurt, maar kan ook heel goed aangeven welke kant ze wel en beslist niet op wil. Als ik bijvoorbeeld richting huis loop en zij heeft daar helemaal nog geen zin in, gaat ze meters achter me lopen, kop laag, staart laag, slof, slof, zucht, mopper, wil niet. Zou ik me omdraaien en teruglopen, floep, oortjes overeind, staart fier omhoog, rent ze weer voor me uit.

Ook heel grappig hoe ze altijd tegen me op gaat staan als ik haar wil op tillen, bijvoorbeeld om in de fietsmand te zetten, zodat ik haar makkelijker kan pakken. Dat heb ik haar nooit aangeleerd, doet ze gewoon uit zichzelf.

Ze is mooi op gewicht, maar nogal een grage eter. Soms, als ze net een volle bak eten op heeft, gaat ze heel demonstratief haar lege bakje uitlikken, of er zelfs mee gooien. En dan heel zielig naar mij kijken. Nee hoor, ik heb nog niets gehad hoor.
Of heel strak naar de bijna lege bakjes van de katten staren. Ze weet donders goed dat zij dan de restjes er uit mag likken.

Verder is ze dol op fruit. Maakt niet uit welk soort, ik hoef het maar te pakken of ze staat al naast me. Ligt ze aan de andere kant van de kamer te slapen, ik pak een mandarijntje, begin het eerste stukje schil te pellen en hup, ze staat al naast me. Hoe ze dat zo snel in de gaten heeft?

Doet me er aan denken dat in welke kamer ik ook ben, Bobby er altijd ook in gaat liggen. Ze hoeft niet perse op schoot, of vlak bij me, maar wel altijd in dezelfde ruimte.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Toevallig moest ik vandaag nog aan zo'n eigenaardig trekje van onze meisjes denken:

Als we wandelen of met de rugzak rondtrekken, drinken ze onderweg overal uit riviertjes, vijvers, sloten, enz.

Maar als we kamperen, willen ze opeens een pot. Zelfs al zetten we de tent vlak naast een riviertje of een meer: nee, niet goed voor de dames, ze eisen dan een drinkbak! Huh! hp-shiny

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Hier is “theedrinken” gelijk aan “een kluifje krijgen”. Dus als ik zeg dat ik ga theezetten, staat Charlii al bij de keukenkast waar de kluifjes bewaard worden. 

 

Verder weet ze dat “naar de post gaan” betekent dat we naar de brievenbus moeten en dat bij het “binnenhalen van de bak” zij goed moet helpen met het meeduwen van de kliko.... dat gebeurt dan met een hoop geblaf... 

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi † 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

O ja, kluifjes. Die worden steevast in mijn schoot gegooid. Of ik ze voor haar vast wil houden, zodat mevrouw er vol overgave aan kan kluiven.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

Binky pakt altijd een speeltje als ik terug kom van weg geweest. Daar komt hij dan heel blij kwispelend mee aan en zn lijfje gaat dan alle kanten op van opwinding. :)

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Met stipt op nr 1: het in de mond nemen van je hand. Dit doet Kahlúa altijd. Tijdens wandelingen even snel je hand in haar mond pakken, als je s ochtends beneden komt even in je handen bijten. Ze doet dit heel zachtjes. Bezoek schrikt er altijd eerst even van, maar hebben snel door dat het geen pijn doet. En Kahlúa doet het werkelijk bij iedereen. 

 

Als je nét rustig op de bank gaat zitten met een kopje thee voor een filmpje of serie, héél druk worden, gek doen, aandacht vragen, en het leukste van alles: de fleecedeken van de af trekken om daar  vervolgens trots mee rond te slapen. 

 

het in de lucht gooien van gevonden dingetjes (denneappels, eikeltjes, blaadjes) 

 

Ik kan nog wel meer dingen op noemen maar dan wordt het wel erg veel haha. 

 

 

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Bij thuiskomst altijd even kroelen op de trap en dan kan Maylo zooo lekker knorren! Tis net een varken soms. 

 

Voor de rest is hier zodra de eerste zonnenstralen tegen de schuurdeur aan schijnen ligt meneer op zijn rug languit tegen de schuurdeur aan. Dat is gewoon standaard bij hem met name in de zomer. En op de tuintafel staan is ook een dingentje.....

 

Bij Ed is het altijd als iemand thuis komt of een bekende komt op bezoek dat hij dan iets in zijn bek moet hebben om die gene te begroeten. Hij pakt dan gewoon wat voor handen ligt en trappelt dan blij om je heen. 

 

En beide weten gewoon thee of koffietijd dan ze een koekje krijgen. 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Als ik visite heb die te lang blijft hangen en het is etenstijd,dan gaat hij rechtop zitten in zijn bedje en houdt dan  zijn kopje schuin naar beneden,kijkt  heel zielig en als er dan iemand vraagt of hij honger heeft dan gaat hij aan zijn lippen likken.

 

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny 3 doggies

honden foto van Melissa en Penny

Penny heeft genoeg grappige trekjes, ik heb nu geen tijd om ze neer te zetten dus dat doe ik later even.

 

Ik heb wel vandaag toevallig puppyfilmpjes gevonden van Penny (waarvan ik niet wist dat ze bestonden) en toen zag ik ook een paar grappige trekjes. Vroeger ging ze bijvoorbeeld constant onder de bank spelen, ze rende er naar toe en dook er onder om zichzelf terwijl ze op haar rug lag vooruit te trekken met haar voorpoten. Eigenlijk mocht het niet omdat het de bank kapot maakte, maar niemand kon haar corrigeren omdat iedereen er om moest lachen.

 

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

Pepper tikt minstens 1 keer per dag met zijn neus tegen iets van metaal of glas, dst een beetje rinkelt als het heen en weer beweegt hp-sleephappy dan kijkt hij 3 sec heel gefascineerd naar het object en loopt dan weer verder, dit is meestal de metalen vogel die bij ons in de hoek staat, maar een metalen klokje op de kast voldoet ook.

 

Of als hij iets wil (aandacht, plassen, koekjes) en hij krijgt het niet snel genoeg trekt hij de deken die over de stoel hangt eraf en kijkt verontwaardigd naar ons met een hpofd van: "dit mag niet he, ben ik nu niet heel stout? Zie je niet dat ik aandacht wil?"  Of hij hapt in een kussen op de bank.. zonder schade, hij neemt het gewoon in zijn mond met dezelfde blik haha

honden page profiel Mandy en MellowMandy en Mellow 3 doggies

honden foto van Mandy en Mellow

Ik zit van de week tv te kijken en kijk naast me en zie dithp-smile

522708.jpg

522709.jpg

522710.jpg

 

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Maybe heeft ook van die heerlijke trekjes

 

Als we de konijnen en cavia's gaan voeren en we staan bij de koelkast om groente te pakken staat ze er bij en kiest ze de groente door met haar neus tegen de groente aan te duwen. Soms besluit ze dat de wortel toch wel te lekker is en wil hem dan pakken of de peer :P

 

Maybe is ook helemaal gek op dennenappels en verzamelt deze elke wandeling (we wandelen 9 van de 10 keer in t bos) en kauwt er vervolgens op soms heeft ze wel 9 kleine dennenappels in haar bek en soms 2 of 3 hele grote. Alles moet mee en wordt zorgvuldig uitgezocht :'D

 

Of als iets te lang duurt gaat ze eerst een hoop geluid maken brommen/grommen om vervolgens op schoot te springen als je je schoenen aan trekt ofzo :P

honden page profiel chayenne & dolcineachayenne & dolcinea 3 doggies

honden foto van chayenne & dolcinea

Dolcinea heeft altijd als ze ongeduldig is dat ze gaat piepen en rondjes om me heen springrn. 

 

En komt je altijd begroeten met een speeltje in der mond. 

 

Verzamelt en jat sokken 

 

En ik moet altijd der bot of iets vasthouden als ze gaat kauwen  

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Balou doet altijd raar met zijn speeltjes, hij legt ze op zijn rug of kop of gaat er zelf met zijn rug of kop op liggen.

516711.jpg516710.jpg

Het is bijna niet te zien maar op de foto's heeft hij een balletje op zijn kop en hij ligt er met zijn kop op.

Lotus gaat altijd in de tweede pauze van Utopia haar ren in anders kan ik rustig koffiedrinken en tv kijken wel vergeten. Ze heeft door het melodietje die je dan hoort door dat het pauze is en loopt haar ren in, ze doet dit ook als ik mijn          e-reader uit klik maar dan omdat ze weet dat ze runderkophuid krijgen.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Nog een leuk trekje hier. 

 

Als ik perongeluk de riem laat vallen, staat ze metéén stil en wacht ze tot ik de riem heb opgepakt. 

honden page profiel Eden & CalypsoEden & Calypso 3 doggies

honden foto van Eden & Calypso

Calypso mag niet achter de katten zitten en dat weet ze. Maar heel af en toe probeert ze het toch eens, en als ik dan zeg dat het niet mag pakt ze het speeltje dat het dichtst bij de kat ligt en komt ze dat vrolijk voor mijn voeten gooien alsof ze wil zeggen "ik zat gewoon achter dat speeltje aan niets mis mee toch neuhhh" ????

Verder is haar gebrabbel ook een typisch (corgi)trekje, ik en mijn vriend kijken nog steeds vaak raar op als we ineens een heel buitenaards geluid uit de living horen komen :p

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

Mootje tikt 2x met zijn neus tegen je hand als hij wil dat je hem kriebelt..

stop je..dan is het weer "tik tik" met zijn natte neus tegen je hand..of te wel doorgaan please..

Zit je achter je bureau..dan tikt hij gewoon 2x tegen je knie..hp-wink

Kriebeltijd is kriebeltijd..hp-angel

 

errug leuk trouwens al die eigenaardigheden te lezen...personality goes a long waycool

 

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Kaylo mept met zijn voorpoot tegen je kuit als hij aandacht wilt. Na de boswandeling weten beide honden dat ze iets te kauwen krijgen. Ze gaan dus ook niet liggen en blijven staren tot ze wat krijgen. Ze zorgen er in ieder geval voor dat ik het niet kan vergeten. 

 

Tika neemt ook regelmatig je hand in haar bek tijdens het knuffelen. Verder wilt ze persé om 21:30 gaan slapen. Dan gaat ze lopen mopperen op de bank: gapen, piepen, brommen en soms komt ze me zelfs halen. Echter wilt ze niet naar buiten, dus als ik haar tuigje pak gaat ze snel weer op de bank liggen hp-angel

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

514852.jpg522665.jpg

522695.jpg      Ik heb een vreselijke gluurder in huis (ogin).

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Haha wat leuk allemaal.

Jenna is van patsepoothond veranderd in een pieperd, als ze iets wil piept ze, en dan moet er eerst gevraagd worden, wat wil je dan? Dan pas komt ze van de bank af en loopt dan meestal of richting buitendeur, of richting keuken. Vroeger had ze een andere taktiek, dan liep ze eerst naar me toe, gaf een patsepoot op mijn arm, om mijn aandacht te vragen.

Soms piept ze ook en doet haar ogen dan even kort samentrekken, wat dat precies betekend weet ik niet, ik doe dat dan terug, en dan doen we dat een tijdje omstebeurt, en dan slaapt ze verder.

honden page profiel Mylo de beagleMylo de beagle 3 doggies

honden foto van Mylo de beagle

Onze Buffy (Labrador) hapst als ze blij is. Zo schattig, doet ze al vanaf pup. 
Ze is ook echt van de speelbuigingen hahaha. 

Wonder is erg ingetogen en heeft eigenlijk niet echt trekjes. 
Ja hij piept en kreunt veel. Houd niet van wild spelen, het liefst alleen liggen en bek spelen. 

Mylo heb ik nog te kort om er echt iets van te zeggen :) 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Soms piept ze ook en doet haar ogen dan even kort samentrekken, wat dat precies betekend weet ik niet, ik doe dat dan terug, en dan doen we dat een tijdje omstebeurt, en dan slaapt ze verder. 

Haaahahahaha! Dit is zo lollig! hp-shiny

honden page profiel KhyraKhyra

honden foto van Khyra

Zooo leuk om te lezen al die verhalen. 

 

Lees het nu pas want was de hele dag aan het werk. 

 

Toch leuk hoe al onze honden hun persoonlijkheden zich aparte manieren uiten! 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Ziva krijgt haar avondeten soms voordat wij eten, soms erna (ligt eraan hoe lang het duurt voor ons eten klaar is). Zijn wij klaar met eten en heeft zij nog niet gehad, dan is het voor haar etenstijd. Krijgt ze het niet snel genoeg (meestal als we op de bank hebben gegeten en tv aan staat) gaat ze me heel indringend aan zitten kijken. Ik krijg daar de kriebels van en dat weet ze dus dan ga ik eten maken. Mocht ze 's avonds een keer tussendoor naar buiten moeten gaat ze me ook zo aan zitten kijken.

 

Als je haar aait maar ze heeftdaar geen zin in, duwt ze met haar voorpoot je hand weg. Zo van 'laat dat'.

 

Zijn we buiten en vindt ze een mooie tak, dan kijkt ze je aan. Dan moet je naar haar toe lopen, naar de tak kijken, zeggen hoe mooi dat ie is, aanwijzen en zeggen dat ze hem maar mee moet nemen. Dan pakt ze hem. Doe je het niet zo dan blijft ze je aankijken, tot je verder loopt en de lijn 'op' is, dan pakt ze opeens heel snel alsnog de tak en komt dan mee.

Heeft ze dan een tak en ziet ze een andere, dan legt ze de eerste neer vlak bij de tweede. Beide takken worden een keer afgesnuffeld en dan kiest ze welke ze mee wil nemen - meestal de onhandigste (langste of meeste zijtakken).

 

Als ze iets moois of lekkers heeft (gehad), moet ze altijd rollen. Dus bij een mooie tak (en dan niet óp de tak, maar een metertje ernaast. En dan mij weer aankijken of de tak toch asjeblieft mee mag) of als ze iets lekkers heeft gegeten of als ze gewoon blij is om ergens te zijn.

 

Als ze iemand begroet die ze leuk vindt, moet er eerst geknuffeld worden en dan komt ze met een speeltje. Laatst kwamen we mijn moeder op straat tegen en waren er geen speeltjes, toen moest en zou ze opeens richting een boom en pakte daar een beukenootje.

Bij mij hoeft ze geen speeltje maar wurmt ze zich tussen mijn benen door en moet ik haar kont aaien. Zij draait intussen haar lijf in U bocht zodat ze om mijn been heen mij aan kan kijken.

 

Dat waren de meest gekke dingen wel hoewel er natuurlijk nog veel kleinigheidjes zijn.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Wat mij ook nog te binnen schoot.. Wanneer Kaylo vindt dat hij heel lekker heeft gegeten dan gaat hij zijn bek afvegen maar wel altijd bij je in de buurt. Je moet het wel zien. Hij schuurt dan echt met zijn kop over het kleed of de bank met een hele vrolijke kwispel. Daarom komt hij naar je toe en mept hij een keer met zijn poot. Een soort dankjewel ofzo haha.

honden page profiel Eden & CalypsoEden & Calypso

honden foto van Eden & Calypso

Vandaag ook nog een typisch trekje kunnen vastleggen.. niet mijn favoriete trekje moet ik zeggen :p ze is er zelf wel heel trots op !

522729.jpg

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

Schiet mij er nog 1 binnen. Pepper blaft bijna ooit naar mensen op straat, maar eens in de zoveel tijd vindt Pepper iemand zó leuk dat hij tijdens het lopen diegene wil volgen en die krijgt dan ook een mooie luide "AWOO" met zwaaiende staart en drukt dan (als hij erbij komt) zijn neus tegen hun hand of been..

 

Ik ben er nog steeds niet over uit wat hem triggerd, geur? Houding? Man of vrouw verschilt ook hp-shiny

 

423545.jpg

422214.jpg

Zoiets krijg je dan

honden page profiel Melissa en PennyMelissa en Penny

honden foto van Melissa en Penny

Deze grappige trekjes typeren Penny denk ik wel het meest

 

Penny houd van mensen, maar heeft een rare manier om ze te begroeten, ze gaat heel hard grommen. Vaak doet ze het bij bekenden, maar ze heeft het ook wel eens bij een onbekende gedaan. Een keer deed ze het bij vreemde vrouw en die schrok echt heel erg, ze vroeg meteen paniekerig of Penny haar ging bijten. Ik legde toen uit dat ze een vreemde manier heeft om mensen te begroeten, toen kon ze er gelukkig om lachen. Dit is ook de reden dat ik Penny altijd bij me hou als er mensen langs moeten, ik wil mensen niet bang maken

Penny denkt ook dat iedereen die bij haar in de buurt van een fiets stapt of uit een auto stapt dat voor haar doet, ze denkt dat die mensen speciaal voor haar zijn gestopt om haar te begroeten en ze weigert dan door te lopen. Ze moet aandacht krijgen

Verder is Penny gek op oude mannen, die wilt ze ook altijd begroeten en vaak met een hoop geblaf, gegrom en gehuil.

 

Penny kan trouwens ook niet spelen met honden, ze snapt het gewoon niet. De ontmoeting gaat eerst vaak goed, maar zodra het spel begint geeft ze de hond standaard een hele harde klap in zijn/haar gezicht met haar voorpoot. De meeste honden hebben dan meteen geen zin meer, maar Penny blijft door gaan met slaan. Uiteindelijk lopen honden gewoon weg en blijft Penny heel zielig en alleen achter. Als ze niet slaat gaat ze rennen, maar ook dat doet ze fout. Ze rent een paar meter in volle snelheid met de hond achter haar aan, dan stopt ze vanuit het niets waardoor die hond tegen haar aan botst. Na een paar keer hebben honden daar geen zin meer in en lopen dan ook weg.

Eigenlijk vind ik het wel sneu, ze doet zo erg haar best maar op deze manier duurt spel bij haar hooguit 30 seconden.

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Fotoshoot met Team Podenco
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^